Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Miten kellohame asustetaan?

Hameet ja housut ovat samaa kaliiperiä eli ne tarvitsevat kaverikseen jotain muutakin kuin itsensä. Mekko kelpaa sellaisenaan, koska se peittää suurimman osan vartalosta, ainakin kriittiset paikat, mutta hame tai housut yksistään eivät riitä, varsinkaan naisille. Niin housuja kuten hameitakin, löytyy erimallisia. Kaikki yläosat eivät sovi kaikkien alaosien kanssa tai yläosan malli vaatii omanlaisensa ala- tai yläosan. Heh, heh kuulostinko sananpyörityksissä jo ihan poliitikolta?

Ei ole yhdentekevää, millaisen yläosan yhdistää leveähköön tai kapeaan alaosaan! Tässä postauksessa kerron muutamia kultaisia sääntöjä alaspäin levenevän hameen asustamiseen

 

Ingas hame

Ingas hame on kellohame eli hame levenee alaspäin. Hameessa on leveähkö ja tukeva kuminauha vyötärö eli hame vain pujotetaan alakautta päälle. Hame on 100% puuvillaa eli se laskeutuu, mutta se jää hieman ulospäin leveneväksi päällä johtuen materiaalista. Tönkkö ja kova se ei kuitenkaan ole. Hameen helmassa on leveä käännös, mikä on minusta aina kivan näköinen yksityiskohta.

 

Celena pellavaneule

Celena on kaunis 100% pellavaneule. Siinä on ihanat hihat, jotka ovat hieman pussimaiset ja ne ylettyvät kyynervarren yläpuolelle. Paidassa on ympyrä kaula-aukko ja neule ylettyy lantiolle. Minulla on neuleesta päällä koko S, neule vastaa normaalia kokoa.

Pellavaneule toimii läpi kesän niin hameiden kuin housujenkin kanssa! Celena pellavaneuletta löytyy myös valkoisena ja mustana ja ne löytyvät täältä

 

Kellohame eli alaspäin levenevä hame

Kenelle: Kellohameen malli imartelee vyötäröä ja siksi se sopiikin parhaiten X- ja A vartalolle. Kellohelma kätkee sisälleen lantion ja juuri H-mallisen naisen tulee ottaa kapeahko lantio esille eli siksi kellohame ei ole paras malli hänelle. Hänelle sopii kapeahko kynämäinen hamemalli.

Pituus: Kellohameita voi olla ministä maxiin. Jokainen valitsee itselleen sopivimman helman pituuden. Jos vartalo on alapainotteinen, niin hameen oikea mitta on tärkeä asia. Liian pitkä, alaspäin levenevä hame on varsinkin lyhkäisemmälle A-vartaloiselle usein liian raskas. Tällöin hänen tulee suosia noin polvimittaisia hameita, varsinkin jos ei ole tapana pitää korollisia kenkiä. Vinkkinä: Musta kellohame ja mustat sukkahousut juuri talvella pidentävät linjaa ja ovat vartalolle edulliset. Kellohameissa polvet eivät tule samalla tavalla esille kuin kapeissa hameissa, ne jäävät kellottuvan helman sisälle.

Miten yhdistää kellohame: Kellohameessa on tärkeää, että vyötärön kohta saadaan esille. Jos kellohameeseen pukee suoranmallisen yläosan, on se laitettava ainakin edestä hieman hameen sisälle tai yläosan päälle tulee pukea vyö. Näin tein ylläolevan neuleen kanssa, puin sen hieman hameen kauluksen sisälle. Kellohameeseen sopii loistavasti kaikki yläosat, mitkä voi pukea hameen kauluksen sisälle tai jos hameen päälle haluaa pukea paidan, on sen oltava slimmattu tai kietaisupaita/neule tai vyötä on käytettävä. Kellohame yläosalla on iso merkitys kokonaisuuteen, ettei asusta tule liian raskaan näköinen tai kokonaisuudesta laatikon mallinen.

Samat ylläolevat säännöt koskevat mm. tyllihameita tai muita alaspäin leveneviä hameita!

 

Duela vesiputoustoppi

Duela on loistava toppi! Se on sellainen, joka menee ympäri vuoden, kesällä yksistään ja muuten sen päälle puetaan neuletakki/jakku. Se soveltuu arkeen ja juhlavampaan menoon. Vesiputous kaulus on kaunis ja sopii kaikille vartalotyypeille. Minulla on topista päällä koko 34. Toppi vastaa normaalia kokoa.

 

Kuten jo mainitsinkin, niin vesiputous kaulus sopii kaikille. Pienempi rintainen nainen saa volumia pehmoisesta ja löysähköstä edustasta ja isompi rintaisella vesiputous häivyttää rintavuutta juuri kauluksen mallilla sekä sen kauniilla ja pehmoisella laskeutuvuudella. Vesiputous kaulus ei ole O-eikä V-kaulus, vaan se on sekoitus kumpaakin.

Voin suositella jokaiselle naiselle vesiputous toppia, se toimii yksistään sekä neuletakkien ja jakkujen alla ympäri vuoden. Tällaisen topin pukee arkeen, mutta myös juhlavampaan menoon tyylikkäiden housujen tai hameen kanssa. Tämä voi olla aina vaatekaapissa kuuluen sarjaan ”vaatekaapin peruspilarit”

 

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-15.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

7 kommenttia

 1. Celena neuleesta huomio josta saattaisi olla jollekulle apua. Kaunis neule, mutta onnistuin harmillisesti kutistamaan omani ensimmäisessä pesussa. Pesin tavallisessa konepesussa, 30 astetta, linkous 1200 (oli ehkä liikaa?) ja koska heti märkänä näkyi että on kutistunut, yritin muotoilla takaisin, tasokuivasin, mutta lopputuloksena on harmillisen paljon kutistunut neule, veikkaisin että enemmän kuin 3-5% mistä varoitetaan. Pesuohjeen mukaan pitäisi pestä varovaisesti. Tämä tavallinen pesuohjelma sinänsä pesumerkin mukaisessa lämpötilassa ei nyt ilmiselvästi ollut riittävän varovainen.

  • Hei Paula! Olet oikeassa, 1200 linkous pellavaan on kova ja kuivaa sen tuotteet jo reippaasti eli sen kuosittaminen on hankalaa. Kastele tuote uudestaan, pese vaikkapa se pikapesulla koneessa, linkous 800 ja kuosittele uudestaan. Tämä auttaa asiaa 🙂 Mukavaa viikonloppua, Kata

 2. Tulipa taas mahtava tyyli ja stailaus paketti kauniiden kesäasujen kera.

  Ingas kellohame on kuin kesäinen sinikello. Upea ja pirtsakka eikä todellakaan näyttä tönköltä päällä. Aivan ihana kesähame!

  Pellavaneuleet ovat kyllä kesän must vaate. Mietin itse onko Celena ja Cetrona neuleissa sama beige sävy vai onko niissä sävyeroa? Mallissa on eroavuutta, mutta mitä sanoo tyyliguru Kata beige väristä näissä neuleissa?

  Hassua, että vesiputous toppi sopii niin rintavalla kuin pieni rintaisellekin. Kaunis ja vaatekaapin luottovaate; pelastaa niin arkena kuin pienessä juhlassa.

  Vyötä laukkua, aurinkolaseja sekä kenkiä vaihtamalla saa taas uuden ilmeen tähänkin kesäiseen asuun. Nyt näitä kesäisiä asuja tarvitaan, kun aurinko hellii meitä. Kesä; se on vihdoin Suomessa.

  • Hei Jaana! Totta, kesäinen sinikello on juuri oikea ilmaisu hameelle 🙂 Celena on tummempi beige, Cetrona on vaaleampi beige eli sävyerot ovat kyllä. Kyllä, vesiputous on kaikille ihan nappiin! Ihanaa, kesä on vihdoin täällä! Mukavaa tulevaa viikonloppua, Kata

 3. Kellohameesta tulee 50-luku mieleen, jolloin naisilla oli kapeat uumat.Toisin on nyt,ei vyötäröä.

  • Hei Anna-Maija! Jep, niin tulee. Kyllä niitä vyötäröitä vielä löytyy, niitä ei vain niin korosteta kuin silloin ennen 🙂 Mukavaa iltaa, Kata

   • Jep, kyllä vyötäröitä vielä löytyy. 50-luvun kapeat ampiaisvyötäröt ovat saattaneet vuosien varrella muuttua maija mehiläis-vyötäröksi kuten löhes 90-vuotias äitini totesi hymy huulilla. Silloin ollaan itselle armollisempia ja korostetaan jotain muuta, ei murehdita menetettyä vyötäröä vaan nautitaan silti pukeutumisesta ja elämästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.