Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tyylikäs ja söpö pinkki!

Elettiin Vaasassa muistaakseni vuotta 2002 ja oli kevät jolloin liikkeemme oli täynnä pinkkiä, limenvihreätä ja vaaleansinistä. Minulla oli pitkähihainen ja tiukka pinkki trikoopaita päälläni, jossa oli V-kaula-aukko ja solmuke kaula-aukon alapuolella. Muistan käyttäneeni myös pinkkiä huulipunaa paidan kanssa. Oih, kokonaisuus oli kaunis. Muistan myös, että paitoja myytiin silloin isosti ja naiset hullantuivat pinkistä kokonaisuudesta huulipunan kera.

Ajatella, vuonna 2000 kun perustin vaateliikkeeni, niin olin 32-vuotias, kolmen pienen lapsen äiti. Huh, nyt yhtälö kuulostaa vähintäänkin haastavalta, mutta silloin se ei tuntunut muuta kuin maailman parhaimmalta asialta! Ja lähes 21-vuoden jälkeen se on edelleen sitä! 

 

Copper neuletakki

Copper pinkki neuletakki on suloinen! Neuletakki on malliltaan reiluhko ja sellainen sen kuuluu ollakin. Neuletakissa ei ole nappeja. Edessä on taskut ja malliltaan se on suora ja ylettyy lantiolle. Neuletakki on ihana pukea vaikkapa vain harteille mekkojen ja toppien kanssa. Minulla on neuletakista päällä koko S.

Pinkki on mielettömän upea väri, kun iho on saanut hieman rusketusta. Kaivoin pinkin huulipunan esille ja piristihän se kasvoja! Uskon, että naiset kaivavat taas huulipunat esille kun päästään eroon kasvomaskeista

 

Espadrillot

Espadrillot ovat ihanat, koska niissä on hieman paksumpi eli noin 3 cm korkea pohja. Espadrillot ovat pehmoista nahkaa. Koot vastaavat normaaleja kokoja ja kannattaa muistaa, että espadrillot venyvät käytössä, kun ovat pehmoista nahkaa ja vuorta niissä ei ole.

Espadrilloja löytyy seuraavat värit eli taube, rosa ja konjakki. Espadrillot löytyvät täältä.

Tämä on ihanan pirteä käyttöasu kun jalassa on espadrillot tai tennarit. Jos asua haluaa hieman puffata juhlavammaksi, niin pukisin jalkaani beiget ballerinat tai Bellamy sandaalit.

 

Jade kukkamekko

Jade kukkamekko on viehättävä! Jade kukkamekossa on V-kaula-aukko, jonka alapuolella on muutama nappi. Hihat ovat puolipitkät pienellä salsakantilla. Mekko levenee hieman alaspäin ja mekossa on muutama salsakantti. Mekko ylettyy polveen. Minulla on mekosta päälläni koko 36.

 

Tämä pinkki väri sai minut muistelemaan liikkeen alkuaikoja. Olemme puhuneet lasten kanssa paljon heidän lapsuudesta, perheemme yrittäjyydestä ja työnteostani. Itselläni on ollut välillä huono omatunto, että aloitin yrittäjyyteni, lasten ollessa pieniä. Yrittäjyys vie aikaa, tervettä yritystä ei hoideta vasemmalla kädellä ja suurin pointti on ehkä se, että yrittäjä ei laita ovea kiinni ja palaa asiaan huomenna. Tämä takaa sen että vapaa-aika jää olemattomiin. Yrittäjä kantaa yritystä mukana ihan minne tahansa hän meneekin. Ei tunneta sanaa loma, sen oikeassa merkityksessä. Voidaan olla pois pelipaikalta, mutta asiat kulkevat mukana ollaan missä vaan. Toki kaikki eivät toimi näin, mutta itse toimin näin.

Olin äärimmäisen tyytyväinen, kun perheemme muutti Vaasassa samaan taloon missä liikkeenikin oli. Eli asuimme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja liike sijaitsi katutasossa. Tämä helpotti arkeamme, lapset kävivät liikkeessä moikkaamassa kun he tulivat koulusta ja itse pystyin työpäivän aikana käymään kotona laittamassa ruokaa, katsomassa läksyjä jne. Laitoin perunat päälle kotona, tulin alas liikkeeseen ja munakello pirahti kassan takana, kun ne olivat valmiit. Lapset kuittailevat minulle yhdestä asiasta aina välillä ja se on ruoanlaitto. Toki he tekevät tämän vitsaillen ja huumorilla 🙂 Heidän mukaansa liikkeen ihan alkuaikoina, jääkaapista löytyi ainoastaan Saarioisten pizzoja ja makaronilaatikkoa. Autch, tämä taitaa suurilta osin pitää paikkaansa. Tunnen asiasta pienen pistoksen sydämessäni. Ruoan laitto ei ole ollut ikinä lempipuuhaani ja se korostui juuri tänä ajankohtana. Onneksi äitini kävi meillä välillä laittamassa ruokaa, kun lapset tulivat koulusta ja olihan meillä muutama au pair, joidenka suurin tehtävä oli nimenomaan ruoan laitto, silloisen Morris koiramme ulos vienti ja lasten kuskaaminen niin hevostallille kuin jääkiekkotreeneihinkin.

Minua ilahduttaa se, että kaikki kolme lasta ovat yrittäjähenkisiä ja aikovat todennäköisesti jossain elämänsä vaiheessa olla yrittäjiä. Kun heillä tämä yrittäjyys on mielessä, eivät he kovinkaan suuria traumoja ole yrittäjäperheen lapsina saaneet! Onneksi niin.

 

Yhdistin tähän asuun korkkarit. Kaipaan niin korkkareita ja juhlavaa pukeutumista. Haluan laittaa hiukset nätisti, meikata huolellisesti (ei ainaista pikameikkiä aamuisin) ja ennen kaikkea pukeutua. Minulla on varpaat ja sormet ristissä, että pian saataisiin palata normaaliin ja pääsisi ravintolaan syömään ja viettämään aikaa ystävien ja perheen kanssa. Miten paljon sellainen pieni irtiotto olisikaan nyt paikallaan!

 

Jade kukkapaita

Jade kukkapidassa on ihanat värit ja rento malli. Kaula-aukkoa kiertää kuminauha kuja, hihat ovat puolipitkät ja hihansuissa on kuminauhakuja ja pieni fyrrykantti. Paita levenee aavistuksen alaspäin. Paidassa on valkoinen vuori, joka on pehmoinen ja joustava. Päällikangas on ohutta sifonkia. Minulla on paidasta päällä koko 34.

Tämä asu kävisi myös Vappuasusta!

 

Rich culottes farkut

Culottes farkut ovat istuvat ylhäältä ja myös reidestä, mutta polven jälkeen ne ovat suorat. Lahkeet ovat vajaamittaiset ja itselläni, olen 163 cm pitkä, ne loppuvat nilkkaluun yläpuolelle. Vyötärö ylettyy juuri napaan, takaa farkut ovat korkeammat. Minulla on päällä farkuista koko 34.

 

Eikö ollutkin herkulliset setit? Kukkakuosi on tyylikäs ja pinkki neuletakki on herkullisen söpö.

On jännä ilmiö, että jokin pieni asia, saa aikaiseksi jonkun mielleyhtymän tai vanhan muiston mieleen. En ole muistanut vanhaa pinkkiä paitaa varmastikaan sen jälkeen, kun se lähti kiertoon, mutta tänään se yhtäkkiä tuli mieleeni kun mietin yleensäkin pinkkiä väriä.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat,

6 kommenttia

 1. Ihanaa, kun on pinkkiä! Olen kaivannut vaaleanpunaista ja pinkkiä postauksiin. Toivottavasti näitä saadaan lisää. Ja hauskaa, että kerrot välillä muistoja vuosien takaa. Niitä on tosi kiva lukea. Muuten blogi on aivan mahtava! Kiitos, että jaksatte kuvailla ja kirjoitella. Näkee, että teette työtänne täydestä sydämestä. Hyvää viikonloppua!

  • Hei Mia! Sama täällä, olen kaivannut ihan uusia värisävyjä 🙂 ja kyllä, pinkkiä tulee lisää ja punaista myös 🙂 Kiva kuulla, että tykkäät, kun kerron vanhoja muistoja. Jostain ne putkahtavat mieleen ja jaan niitä mielelläni. Kiitos, me teemme tätä työtä sydän mukana ja on niin mahtavaa kuulla, että se myös näkyy 🙂 samoin sinulle, aurinkoista viikonloppua! Nyt taitaa oikeasti olla kevät! Terkuin Kata

 2. Minä hankin heti tuon ihanan kukkamekon odottamaan kesää.
  Se on ihan huippu, loistavan pehmeää viskoosia. Se on kevyen ilmava ja raikkaan kepeä. Vyöllä siitä saa vielä juhlavankin. Olen ostanut Doppista vaikka mitä ja aina olen ollut vähintään tyytyväinen. Tämä mekko on ihan täysi kymppi.
  Kiitos Kata ja Gabi kun olette tehneet ostamisen helpoksi jopa kotisohvalta käsin.
  Nähdään taas 🙂

  • Hei Leena! Ihanaa, kun sait mekon 🙂 jep, mekkoa voi asustaa myös pieneen menoon. Ne vaatteet ovatkin parhaita. Ihana kuulla, että olet mieltynyt liikkeeseemme ja olet tehnyt upeita ostoksia! Kiitos kun seuraat ja piipahdat liikkeessämme. Mukavaa viikonloppua, kata

 3. Olipa kalorivapaat herkkulliset setit!
  Pinkki on niin flirtti,kepeä ja naisellinen. Kun pinkkiä väriä katselee tulee pirtsakka ja poreileva olo. Leijaileva vappupallo olo!

  Neuletakki on muhkea, mutta keimailevan naisellinen. Mekon kukat puhkeaa kukkaan ja tuovat kevään vaikka ilma olisi mikä. Paidan kukkakuosi ovat samanlainen kuin mekon, mutta paita yhdistettynä valkoisiin farkkuihin antaa tyystin eri fiiliksen kuin mekko.

  Yrittäjyys on varmaan tarttunut Katan lapsiin äidinmaidosta ja elinympäristöstä. Katan lapset ovat saaneet hyvät eväät elämään ja valmisruokakin ei ole aiheuttanut traumoja. Yrittäjän työt eivät lopu koskaan ja nostan hattua kaikille yrittäjille. Kata on kyllä raudanluja yrittäjä henkeen ja vereen, tekee työtänsä täysin rinnoin ja sydämellä.

  Vielä koittaa juhlien ajat uskon itse vahvasti niin. Odotan itsekin, että pääsen ihmisten ilmoille laittautuneena liihottelemaan. Nyt jo aurinko kutsuu ulos ja laittamaan itsensä keväiseen värimaailmaan. Voi vihdoin heittää väriä päälle ja unohtaa talven tummat värit.

  • Hei Jaana! Eikö olekin, aivan ihanat asut! Niin pirteät ja keveät 🙂 Kiitos, ihanaa kun tekemämme työ välittyy sinne ruudunkin taakse. Juu, sydän on mukana tässä työssä tai sanoisinko elämäntavassa. No kyllä, odotan juhlanaikaa ja ulos tuvasta pääsemistä. Toki joka päivä olen liikeessä eli olen ulkona tuvasta, mutta muukin elämä on tervetullutta kuin liike, ruokakauppa ja koti 🙂 Mutta ovathan nekin ihania asioita ja tyytyväinen että ne kuuluvat elämään. Mukavaa viikonloppua ja aurinkoa! Sitähän Pekka Pouta on luvannut:) Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *