Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

On vannoutuneita ”mekkonaisia” sekä ”housunaisia”. Mekkonaiset rakastavat mekkoja ja käyttävät niitä ympäri vuoden. Kylmät pakkaset ja tuiskut eivät mekon käyttäjää haittaa. He osaavat pukea mekkojen alle merinovilla sukkahousut ja heiltä löytyy pitkä untuvatakki, joka peittää mekot, joten he pärjäävät. Housunaiset vannovat housujen nimeen ja pukevat mekon vain kesällä, jos on ”hyvä kesä”. On oltava lämmin ja todellinen supersää, että housunainen paljastaa säärensä ja pukeutuu mekkoon. Housunainen ei ymmärrä mekkojen pitämistä varsinkaan talvella.

Tässä postauksessa olemme kuvanneet mekko- ja housuvaihtoehdot. Postaus on tehty silmällä pitäen tulevaa Vappua ja kevään- ja kesän juhlia. Nyt voi valita mekon tai housuasun tai kummatkin, mutta eri kuoseissa?

 

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Ivalu punainen mekko

Punainen kukkamekko on viehättävä! Mekossa on kaunis neliömäinen kaula-aukko sekä edessä että takana. Hihat ovat pussimaiset ja ylettyvät kyynervarteen. Mekon yläosa on joustavaa kuminauhaa. Helmaosa on ihanan liehuva. Minulla on mekosta päällä koko 36. Part Twon mekoista minulla on poikkeuksetta aina koko 34, mutta tästä mekosta koko 36 on minulle sopivampi. Tämä johtuu siitä, että vaikka yläosan kuminauha joustaa reippaasti, voi yläosa näyttää liian pieneltä. Kuminauha yläosa korostaa rintoja ja jos niitä ei halua korostaa, ei kannata liian piukeaa mekosta ottaa. Joten 36 koossa kuminauhat eivät veny liikaa ja yläosa näyttää omaan makuuni paremmalta.

Koosta vielä sen verran, että liian isoakaan ei mekosta saa ottaa, koska silloin hihat tipahtavat olkapäiltä! Rosat aurinkolasit kruunaavat naisellisen asun!

 

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Ingeborg punainen kukka

Ingeborg paita on ihan varmasti monen suosikkipaita kesäksi!  Paita on kepeä ja henkäyksen kevyt. Paidan kaula-aukossa on kuminauha kuja eli jos haluaa, voi sen vetää myös olkapäiden tai vain toisen, alapuolelle. Paidassa on puolipitkät hihat ja malliltaan se on suora, mutta laskeutuu kauniisti. Kaula-aukon kuminauha rypytys tekee sen, että se on kainaloiden alta hieman slimmatumpi ja sitten se levenee kevyesti alaspäin. Kuminauha rypytys kaula-aukossa rypyttää kangasta hieman kapeammaksi ja näin ollen vartalo saa linjaa. Paita loppuu lantiolle. Minulla on paidasta päällä koko 34.

 

Yhdistin kumpaankin asuun tyylikkäämmät ja juhlavammat kengät. Mutta kun asuihin vaihtaa tennarit ja kevyet sandaalit, niin asu muuttuu hetkessä arkisemmaksi. Juuri tällaiset asut, joita voi fixailla eri menoihin, ovat pop!

 

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Abira kukkamekko

Abira kukkamekko on naisellinen ja sievä sinikukkainen mekko! Kaula-aukko on V-mallinen, jossa on pieni fyrrykantti. Hihat ovat pitkät ja rannekkeissa on leveä kuminauhakuja. Rinnan alla on poikkileikkaus ja mekko ylettyy polveen.  Mekossa on vuorimekko, jonka olkanauhoja voi säätää. Minulla on mekosta päällä koko 34.

Abira mekkomalli on monelle teistä jo tuttu. Mekko on juuri sopivan löysä ja rento!

 

Wedget

Haluatko ”korkkarit”, joilla voi kävellä kilometri tolkulla, ilman että jalat huutavat hoosiannaa? Wedget ovat juuri sellaiset. Näissä wedgeissä on 9 cm pohja takana ja edessä 3 cm. Korkeus ei tunnu missään, mutta huoh, näyttävät asut ihanilta, kun jalkoihin saa mittaa 🙂 Wedget toimivat myös housujen kanssa, nilkkamittaiset housut ovat loistavia wedgejen kanssa. Wedgeissä on beige mokka päällä ja soljen alla on tarranauha eli solkea ei tarvitse laittaa kiinni, se on pelkka koriste. Pohja on kumia ja pohjan päällinen on koripunosta.

 

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Beck nilkkahousut

Beck nilkkahousut ovat loistavat housut. Minulla on jalassani Beck housut luonnonvalkoisina. Näitä housuja löytyy enään kokoa 34, mutta saamme ensi viikolla housuja lisää, jotka ovat kuulemma lähes samanväriset kuin nämä housut.  Laitamme housut heti DOPPshop verkkokauppaamme, kun ne saapuvat.

Beck housut ovat sellaiset housut, jotka voi pukea töihin, vapaa-aikaan ja pieneen menoon. Housujen kanssa sopivat mitkä tahansa kengät.

Beck nilkkahousuja löytyy myös hiekka, vihreä ja tummansininen sekä musta.

 

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Ingeborg sininen kukka

Tämän paidan malli on sama kuin ylläolevan punaisen Ingeborg paidan malli. Samaa paitaa, mutta eri materiaalina, löytyy myös vaaleansiniraitaisena ja beigeraitaisena. Nämä paidat ovat 100% puuvillaa eli ovat hieman rennompia kuin ylläolevat viskoosiset Ingeborg paidat. Paidat löytyvät täältä.

Vaikka yhdistin Ingeborg paitaan siistimmät housut ja korkkarit, niin yhtä hyvin Ingeborg paita sopii farkkujen ja tennareiden kanssa.

 

Toisesta kuosista mekko ja toisesta paita?

Itse kuuluun sekä mekko- että housunaisiin. Itselläni on kausia, kun pukeudun ainoastaan mekkoon ja kausia, kun joka aamu vedän housut jalkaani. Vuodenajalla ei ole väliä, paitsi kesäkuumalla vannon ehdottomasti mekkojen/hameiden nimeen.

Oletko sinä vannoutunut mekko- tai housunainen?

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

 

Kategoriat,

2 kommenttia

 1. Täällä toinen mekko- että housunainen,joka pomppaa housuihin tai mekkoihin fiiliksen mukaan. Edes kylmä sää ei saa pois mekko-maniaa, jos siltä tuntuu. Vastaavasti kesällä auringon porottaessa saatan pujahtaa housuihin ja paitaan, turvavaatteisiin, kun en halua paljastaa kanakinttujani. Hassua, eikö?

  Olipa herkullinen mekon sekä paidan kuosi postauksen alussa. Tuli kuplivan kesäinen olo; mansikat ja jäätelö mieleen. Punainen on niin pirtsakka, poreileva ja iloinen väri. Tykkäsin vietävästi.

  Abira mekon ja Ingeborg paidan viehkeät siniset kukat tuovat sinikellot ja kesäaamut mieleen. Klassisen kaunista ja hillittyä.

  Beck housut vaan ovat niin best. Niitä pitää tutkiskella tarkemmin mitä värejä/kokoja on jäljellä.

  Wedget ja korikassi niin kesä voi todellakin alkaa. Kovasti tuntuu siltä, että kesä on tulossa kovaa kyytiä. Aurinko vaan paistaa, linnut laulaa ja elämä hymyilee. Kevät on ihanaa aikaa; täynnä odotusta ja pienen matkan päästä kesästä.

  Korkkarit tai tennarit jalkaan fiiliksen mukaan, niin asujen tyylikin muuttuu oman mielen mukaan. Kenkien kanssakin on itselläni kausia jolloin korkkarit on ehdoton juttu jalassani. Korkkareista tulee niin itsevarma olo, mutta tennarit taas saavat vauhtia elämään. Jes tästä se kesä alkaa.

  • Hei Jaana! Jep, nämä kalkkilaivan kapteenin kintut ovat nyt todellakin valkoiset…mutta odotas hetki, minulla on niihinkin ratkaisu 🙂 palataan tähän varmasti vielä ennen vappua. Totta, Beck housut ovat täydelliset! niistä kotiutuu vielä joku uusikin väri tässä lähipäivinä. Kyllä, eilen oli mitä mahtavin päivä. Söimme myöhäisen lounaan jo ulkona terassilla. Oih, sitä riemua kun meri oli tyyni ja aurinko paistoi. Tästä se alkaa, tätähän me suomalaiset nyt kaipaamme pitkän talven jälkeen. Mukavaa sunnuntaita ja nautitaan auringosta! Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *