Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Talvivaatteiden pois siivous

Kaffittelua keväisessä Helsingissä

Sunnuntaina aamulla lenkin jälkeen, sain inspiraation ruveta lajittelemaan ulkovaatteita ja talvikenkiä pois. Katsoin tulevan viikon sääennusteita ja jihuu, siellähän on luvattu plus asteita ja aurinkoa! Ja eilenhän se jo toteutui, sää oli kuin nuori morsian ja ulos kaffille oli päästävä. Kaffittelufiiliksiin kanssamme pääset postuksen lopussa olevassa videossa.

Rakastan vaatteiden järjestelyä:) Liikkeessäkin on ihan parasta, kun saan yksin sunnuntaisin järjestellä liikettä ja kehitellä uusia väriyhdistelmiä rekkeihin ja hyllyille. Vaasan liikkeen aikoina, olin aina välillä yöllä tekemässä sitä hommaa. Asuimme samassa talossa, niin menin hissillä liikkeeseen, hääräsin siellä yleensä noin neljästä seitsemään ja sitten menin kotiin herättämään lapset kouluun. Nyt en lähde yöllä töihin, koska automatka kestää 20 min. enkä ikimaailmassa uskaltaisi jättää autoa parkkiin yöllä parkkihalliin ja kävellä siellä tyhjiä käytäviä sekä tyhjää katua…

 

Talvivaatteiden pois siivous

Jos tuntuu raskaalta…

ja myös siltä, että hommaa ei teekkään kunnolla, niin älä tee kaikkea yhdellä kertaa. Itsekin päätin vasta keskittyä niihin ulkoiluvaatteisiin. Haluan käydä ne ensin kunnolla läpi, ennen kuin siirryn Katan Buduaariin lajittelemaan talvivaatteeni pois.

Me kun asumme kahdestaan mieheni kanssa (Valoraa ei nyt lasketa tähän vaatetouhuun mukaan), niin minä olen saanut kaikki eteisen kaapit itselleni. Miehellä on heti sisään tultaessa oikealla puolella oma huone, jossa on hänen vaatteet, kengät ja kaikki hänelle tärkeät asiat. Eli hän vie sinne ulkovaatteet ja minä vien ne eteisen kaappeihin. Kaappitilaa eteisessä on ihan tarpeeksi meille kahdelle, itselläni on yksi leveä kaappi käytössä ja toisessa leveässä kaapissa on mm. meidän lasketteluvaatteet ja sellaiset talvitakit, mitä käytämme harvoin. Sinne säilön myös syksyisin kesätakit ja näin keväällä talvitakit eli vaihdan takkien säilytyspaikkoja.

 

Kaffittelua keväisessä Helsingissä

Kotipesu vai pesula

Minun kompastuskiveni untuvatakkien pesussa on kotipesu. Olen yrittänyt pestä niitä muutamaankin otteeseen ja saanut kiikuttaa ne onnettoman yrityksen jälkeen pesulaan. Pesen ne pesukoneessa ohjeiden mukaan ja laitan ne kuivausrumpuun joko tennispallojen kanssa tai ilman (kumpaakin yritetty) ja pysäytän kuivuria, yritän hajoittaa untuvapalloja käsin ja laitan kuivurin taas pyörimään. Lopputulos on se, että on kohtia, missä untuvaa ei ole laisinkaan ja on kohtia missä sitä taas on. Joten nykyään vien kaikki untuvatakit suoraan pesulaan. Sieltä kun ne haen, niin nehän ovat kuin uusia takkeja! Ne roikkuvat henkareilla muovien sisällä, joten siirrän ne suoraan eteisen kaappiin odottaen ensi syksyä.

Miten sinulta onnistuu untuvatakkien pesu?

 

Kaffittelua keväisessä Helsingissä

Kengät, huivit, pipo ja hanskat

Vedin kaikki kengät eteisen kaapista ulos, imuroin ja pesin kenkähyllyt (miten siellä olikaan niin paljon hiekkaa ja pieniä kiviä) ja kävin kaikki talvitakit läpi, samoin hanskat, pipot ja huivit. Putsasin muutamat nilkkurit ja maiharit, plankkasin (kiillotin) nahkakengät ja ne, jotka halusin säilyttää ensi talvea varten, laitoin viereisen kaapin kenkähyllyille. Laitan nahkakenkien sisälle sanomalehtipaperi myyttyjä, jotta ne pysyvät kuosissaan ja varsinkin nahkasaappaiden sisälle olen taitellut sanomahdistä ”pötköjä”, jotka pitävät varret suorina, niin etteivät ne taivu keskeltä.

Kävin läpi myös pipot, huivit ja hanskat. Oli huiveja, mitä en ollut käyttänyt koko talvena, joten ne jätin vielä pää vaatekaappiini ja parit pipot ja parit lapaset pesin koneessa. Nahkatumppuja eikä hanskoja voi toki pestä, ne säilön yhdessä laatikossa ensi syksyyn. Pidän ne kuitenkin lähettyvillä, koska mieheni aikoo laittaa alumiiniveneen ensi viikolla veteen, niin merellä tarvitsen vielä pipoa ja hanskoja ja toki iltaisin koiralenkillä. Villahuiveja en laita talvisäilöön, koska käytän niitä läpi kesän mm. harteilla kun istun ulkona.

Muistathan pestä villavaatteet aina pesuohjeiden mukaan. Olen muutaman kerran pessyt villaneuleet normaalissa vesipesussa ja koneen avattuani, on sieltä löytynyt nukenvaatteita. Joten vie ne ulos tuulettumaan, mutta jos haluat ne pestä, pese ne käsin tai muista kääntää pesukoneen nappula villapesuohjelmalle

 

Laukkujen säilytyksestä haluan antaa teille yhden hyvän vinkin! Minä tapaan laittaa pienempien nahkalaukkujen sisälle silkkipaperia, kun en käytä niitä. Ja isompien laukkujen sisään laitan sisutustyynyjä, jotta ne pysyvät kuosissaan. En pidä siitä, että laukut, kuten kengätkin menettävät muotoaan kun niiden antaa olla lysähtäneinä hyllyillä.

Muistathan, että vaatteiden tulee olla puhtaita kun ne talvisäilöö. Niiden tulee olla myös täysin kuivia, ei kosteita kun ne viikkaa tai laittaa kaappiin. Ja suosi kierrätystä! Itse en käytä enään kirppareita, koska aikani ei siihen riitä vaan vien omat ja mieheni vaatteet UFF keräyslaatikkoihin. Ja myös kierrätysvaatteiden tulee olla puhtaita ja ehjiä.

Ja vielä yksi asia. Jos talvitakistasi on napit irti tai vetoketju rikki, niin korjaa se tai vie se korjattavaksi ennenkuin laitat sen talvisäilöön. Sama koskee kenkiä. Miten kiva onkaan syksyllä ottaa ne esille, kun ne ovat ehjiä ja puhtaita.

Tsemppiä ulkovaatteiden siivoukseen! Alla olevassa videossa on kevät fiiliksiä kaffittelu hetkestämme Helsingin Ruttopuistossa!

Postauksen tuotteet:

Gabin asu

Katan asu

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Huomenta, Matti-Myöhäinen täällä kommentoi😊.
  Olen pilannut yhden untuvatakin itsepesemällä, vaikka pesin/kuivatin pesuohjelmalla mukaan. Yksi untuvatakki ei ollut itsepesusta moksiskaan. Nyt en ole uskaltanut itse untsikoita pestä, ettei käy köpösti. Neuleita kyllä pesen ja juurikin villaohjelmalla. Tähän mennessä onnistuneella lopputuloksella.

  Minulla alkoi nyt loma! Työt seuraavan kerran pääsiäisen jälkeen! Olen niin kovin odottanut tätä breikkiä!
  Tekemistä kyllä riittää, muunmuassa tuota järjestelemistä ja vaatekaappiin läpi käymistä ym ym.

  Itse tungen myös sanomalehtiä kenkien ja laukkujen sisään. Kun laitan laukun sisään, laitan sanomalehdet muovipussiin ja sitten sen pussin muotoilen laukun sisään, ettei vaan sanomalehti värjää laukkua sisältä. Ja pussiin pitää olla sellainen, ettei siinä ole väriä.

  Minuakin kiinnostaa, miten aina näytätte niin freshiltä😊
  Mainitsit itseruskettavan voiteen ja CC-voiteen. Voitko paljastaa mitä merkkejä käytätte? Valikoima on niiiiin laaja, mitkä olette todenneet hyviksi? Ja käytättekö puuteria CC-voiteen päällä?

  Edelleenkin kaipaisin teitä käymään vaatekaappiani yhdessä läpi, mitkä jatkoon ja mitkä kiertoon, kun en raaskisi laittaa mitään kiertoon, aina ajattelee, jospa tätä vielä myöhemmin pitää. Ja se vaatekaappi nyt tursuaa! 🙇🏻‍♀️ vaikka kriteerit tietää, hilloaja on luonteeltaan.

  • Hei Maarit! Jep untuvatakkien pesu on haastellista. Oi kuinka ihanaa, saat relata ja nauttia lomasta. Toivottavasti teillä on sielä hyvät ulkoilusäät, niin voit kerätä kevätaurinkoa energiaksi. Me käytämme Gaabin kanssa Lumenen tuotteita. Olen käyttänyt varmasti lähes kaikkien tuotteiden merkit, mitä Stockkalta saa, mutta lempparina ovat kyllä Lumene niin CC-voiteessa kuin itsestäänruskettavassa. Puuteria en ole käyttänyt kuin viimeksi 18-vuotiaana. Muistan kun käytin sitä ja ihoni meni huonoon kuntoon ja äitini sanoi minulle, että puuteria ei saa käyttää, se tukkii ihohuokoset. Silloin loppui sen käyttö ja sen jälkeen en ole käyttänyt. Aurinkopuuteri on asia erikseen, sitä käytän kyllä:) Hah, hah älä nyt hilloa niitä vaatteita mitä et ole käyttänyt pariin vuoteen 🙂 Kokemuksesta tiedän, että niitä ei päällensä uudestaan pue. Nauti lomastasi ja tulevasta Pääsiäisestä! terkuin kata

   • Huomenta, sinäpä olet jo noussut aikaisin😯 ainut ”vapaa”päiväsi. Itsellä oli taas niin huono yö. Torkahtelin illalla telkun ääressä ja koko yö meni ihan pipariksi. Parin tunnin välein heräilin, vaikka tein eilenkin parin tunnin kävelylenkin ja haistelin ulkoilmaa. Tuli kyllä huonosti syötyä, liekö se vaikuttanut. Tänään sitten toivottavasti paremmalla menestyksellä.

    Hmmm…Lumene. En ole moneen vuoteen käyttänyt, kun se ei sopinut iholleni. Joku ainesosa voiteissa vaikutti niin, että alkoi iho aina kutisemaan. Meikit on ok, mutta voiteet eivät sopineet. Tästä on jo kulunut niin monta vuotta aikaa, että voisi kokeilla uudelleen, onhan heilläkin koostumukset muuttuneet. Kiitos vinkistä😍.
    Mukavaa sunnuntaipäivää!

    • Hei Maarit! Höh, huonosti nukutut yöt ovat kamalia. Niitä on taas selvästi ilmassa…ne vievät voimat ja pää ei toimi kuten pitäisi. Nukkumattomuus sumentaa aivotoimintaa, itse ainakin sekoilen asioiden kanssa, kun en ole nukkunut päiviin. Juu, koita Lumenea. Sen merkin hinnat ovat niin kohtuullisia, että jos joku purkki menee pieleen, niin ei ole niin paha…mutta me tykkäämme Gabin kanssa heidän tuotteista. Meikeistä minulla on heiltä ainoastaan tuo CC voida, mutta meikinpoistoaineet, öljyt, tipat, itsestäänruskettava ja muut voiteet ovat heiltä tällä hetkellä. Mukavaa päivää, Kata

     • Juu, unet on aina niin ja näin. Eilen kyllä kaaduin suorilta vartaloin sänkyyn, touhusin vanhempien talolla koko päivän. Tyhjennys jatkuu. Nyt vähän siivoan omassa kotona ja lähden sinne jatkamaan.
      Ostankin seuraavalla kauppareissulla CC voiteen ja kokeilen. Luomiväreissä vahva suositus Isadoralle👍. Hyvä pigmentti ja pysyy hyvin ja edullinen. Niissä kahlasin kaikki maailman merkit kalliit ja edulliset ja pysähdyin Isadoraan. Voiteissa käytössä on Ella Bache ja Academie. Kosmetologilta, miulla kun on niin ongelmallinen iho, niin hän hoitaa ihon ja sitä kautta voiteet, ei tule huteja👍. Ihanaa päivää!

     • Hei Maarit! Mahtavaa, kokeilenkin heidän luomivärejä seuraavaksi 🙂 Luomivärin pysyminen on välillä haasteellista. Ihanaa tulevaa Pääsiäistä! Kata

 2. Talvivaatteiden pois siivous-postaus antoi taas hyviä vinkkejä ja uutta virettä ainakin itselleni suorittaa työ loppuu. Aloitus oli energinen, mutta lässähti kuin pannukakku. Ensi viikon lomalla saatan sen tarmolla loppuun.

  Pesulaa suosin untuvavaatteiden huollossa, koska en vaan kotioloissa ole onnistunut niiden pesemisessä. Olen jo miettinyt pitääkö paikkansa ystäväni lausahdus: Ehkäpä untuvavaatteesi eivät ole laadukasta untuvaa? Höh, voiko untuvaa olla laadukasta ja ei laadukasta? Untuvaa kuin untuvaa omasta mielestäni.

  Onneksi Kata muutti Vaasasta Helsinkiin, koska nyt ei ole mahdollista hiippailla öisin järjestelemässä vaatteita liikkeessä. Yöt on nukkumista sekä palautumista varten ja uni on elintärkeää meille jokaiselle. Toivottavasti Kata ei ala unissaan ajelemaan autolla kohti Doppia, järjestelemään vaatteita liikkeessään ja palaavan taas kotiin omaan sänkyyn jatkamaan unia? Jotkuthan kävelevät unissaan, mutta toivottavasti Kata ei lukeudu unissakävelijöihin.

  Todellakin kierrätykseen laitan nyt vaatteita, joita en ole toviin pitänyt. Kirpparille en jaksa raahautua ja kierrätys on hyvä asia. Tulee itsellekin turhan pois antamisesta hyvä mieli.

  Kahvihetki Ruttopuistossa oli täynnä iloa, onnea ja makeita asuja. Gabi kaunistuu päivä päivältä ja Kata loistaa kuin sähikäinen. Molemmista naisista huokuu hyvä olo, positiivuus ja elämän myönteisyys. Tykkäsin valtavasti videosta, postauksesta ja nyt juomme iltapäivän teen videon innoittamana koko perhe taloyhtiömme kattoterasilla. Tuuletamme ajatuksiamme, haemme hyvää fiilistä ja potkua suorittaa loputkin tästä työviikosta. Nyt ei ole pullaa tarjolla vaan leipomiani juustokeksejä ja hedelmiä teen kera.

  Molempien ladyjen hiukset ja iho näyttää todella olevan hyvässä kunnossa. Vinkit jakoon, please!
  Ihonne väri on samettisen pehmeä, aavistuksen ruskettunut ja heleä. Popsitteko jotain poppaspillereitä vai mikä on saanut tämän aikaan? Oma iho kaipaa nyt keväällä runsaasti kosteutta tai muuten tulee ruttuinen rusina olo. Kevät aurinko vielä korostaa sitä, vaikka valo onkin tervetullutta.

  Kiitos ja kummarrus teille Kata ja Gabi taas jälleen kerran täynnä vinkkejä olevasta postauksesta, ihanista kuvista ja sekä inspiroivasta videosta. Energiaa ja iloa viikkonne.

  • Hei Jaana! Hienoa, että sait inspistä jatkaa talvivaatteiden läpikäyntiä. Unissa kävelijä en ole, onneksi. Monta kertaa olisin varmasti lähtenyt töihin yöllä, kun asiat rupeavat yön pikkutunteina vaivaamaan. Miten se yö onkaan sellaista aikaa, että asiat jotka päivällä eivät tunnu maata kaatavilta, niin yön pikkutunneilla ne hyökkäävät mieleen tuplavoimalla… Viime yökin meni valvoessa 02-06.00 kun tietotekniikka ei pelannut eilen kuten halusin. Olet oikeassa, yöt pitää nukkua ja kerätä voimia, muuten ei kyllä jaksa. Voi kiitos, ei meillä mitään poppaspillereitä ja poppaskonsteja ole 🙂 Jouduin ihan miettimään asiaa, kun kirjoitit ja jos johonkin tulokseen tulin, niin se on se, että syömme terveellisesti, vältämme (tai ainakin minä, yleensä) sokeria (ei mitään makeisia), mutta toki siitä on piilona joka paikassa ja käytämme itsestään ruskettavaa voidetta kasvoilla pari kertaa viikossa. Suosittelen oikeasti sitä, se antaa freeshin lookin 🙂 meikkivoidetta en ole enään käyttänyt pariin vuoteen; sanoo meikkivoiteen entinen suurkuluttaja. Käytämme kumpikin kevyitä CC-voiteita kasvoilla. Kyllä, kosteuttaa pitää paljon, minunkin ihoni kuivuu talvisin ja muuttuu rusinaksi. Aurinkoista päivää, Kata