Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mitä päälle Pääsiäisenä?

Kotipääsiäinen on tulossa. Jo toinen peräkanaa, mutta se ei minua haittaa. Olen muutaman päivän levon tarpeessa (mies ei usko, että en olisi muka joka päivä töissä) ja aion nauttia kotoilusta täysin siemauksin. Aikomukseni on syödä hyvin, ulkoilla ja tehdä pihahommia, lähinnä siivota sitä miljoonista männynhavuista. Aion myös pukeutua nätisti ja omaksi ilokseni puen mekon päälleni. Rakastan pukeutua myös kotona.

Tässä postauksessa esittelemme mekkoja, joita voi pitää myös kotona. Mekot ovat helppohoitoisia ja ihania pitää. Ne eivät kiristä eivätkä purista mistään, mutta ovat sieviä!

 

Loulou mekko

Loulou mekko on käyttökelpoinen mekko taas niin moneen menoon 🙂 Sitä on ihana pitää, se on juuri sopivan löysähkö, mutta ei säkkimäinen ja siinä on kaunis V-kaula-aukko, joka ei ole liian syvä. Mekossa on puolipitkät hihat, hihansuissa on pieni fyrrykantti. Mekko koostuu kahdesta frillasta ja se on istuva rinnan kohdalta, jonka jälkeen se levenee maltillisesti alaspäin.

 

Loulou mekon kanssa puin vaalean beiget ballerinat. Kuten huomaat, ballerinat sopeutuvat hyvin ihoni väriin eli nämä ovat loistavat juuri sen vuoksi, että ne eivät vie huomiota pois asusta eli mekosta ja vaikka ballerinat ovat ihan matalat, tuntuu siltä, että jalat näyttävät niissä pidemmiltä. Eli ne ”maastoutuvat” jalkaani loistavien sukkahousujen kera.

 

Päässäni minulla on musta leveä ja klassinen Samettipanta sekä Isla aurinkolasit, joissa on rosen väristä kultaa sangoissa. Nämä ovat todelliset herkut 🙂

 

Loulou mekko löytyy myös mustana. Ihana tämäkin mekko! Musta on todella tyylikäs myös kesällä. Kun iho on hieman päivettynyt on musta vaate silloin täykky!

 

Päässäni minulla on Ryppypanta ja ihan uudet mustat aurinkolasit, jotka ovat hieman isommat.

 

Sofia sandaalit

Sofia sandaaleihin jalka upposi helposti ja ne istuvat jalkaan täydellisesti. Ja tämän lisäksi ne ovat todella kauniit. Ruskea nahka tulee upeasti oikeuksiinsa näissä sandaaleissa ja pohja on hauska. Pohja on valkoinen, mutta pohjaa kiertaa musta/beige ruutu kantti, joka tuo kivan lisän sandaaleille. Sandaalit pysyvät hyvin jalassa, koska ne tulevat riittävän korkealle jalkapöydän päälle. Minulla on 95 % varmuudella Gaboreista koko 5 ja niin on näistäkin sandaaleista.

Minulla on jalassani 6 den sukkahousut. Niissä ei ole kärkivahvikkeita, joten niiden kanssa voi pukea myös edestä auki olevat kengät. Olen testannut kaksi päivää meidän uutta Falke sukkahousumerkkiä ja olen niihin todella tyytyväinen. Näitä sukkahousuja on valmistettu vain yksi väri eli natural glow ( € 20,00 ja koot S-XL) ja se sopii kaikille! Näissä sukkahousuissa sääret näyttävät upeilta 🙂 Voit tilata ne shop@dopp.fi tai muun tilauksen yhteydessä, kun mainitset asiasta huomio-kentässä.

 

Lorelai mekko

Lorelai mekko on samantyylinen mekko kuin Loulou, mutta tässä mekossa helma ylettyy melkein nilkkoihin. Lorelai mekko on myös joustavaa kangasta ja ihanan kevyt päällä. Mekossa on kaulukset ja napit edessä ensimmäiseen frillaan asti. Frilloja mekossa on neljä. Mekko on sievä kainaloiden alta ja rinnan sivusta, jonka jälkeen se levenee maltillisesti alaspäin. Lorelai mekko on super naisellinen ja todella pukeva!

 

Päässäni minulla on pellavainen lettipanta ja isot ruskeat Shirley aurinkolasit.

 

Vapaa-ajan ja -päivän pukeutuminen/meikkaaminen

Minä pukeudun ja meikkaan myös vapaa-ajallani eli lähinnä sunnuntaisin. Minun suosikkejani sunnuntaisin ovat mekot tai farkut ja neule tai valkoinen kauluspaita. Talvisin olen laiskempi sunnuntai pukeutuja, voin vetää jalkaani myös mustat legginsit ja pidemmän hupparin. Olen sellainen pukeutuja, että käytän useita kertoja saamaa vaatetta esim. vain mekkoja ja sitten vaihdankin farkkuihin ja käytän taas farkkuja useita sunnuntaita peräkkäin. Mutta kesäisin minulla on melkein aina mekko päällä. Rakastan olla paljailla säärillä (kunhan niihin on laitettu itsestäänruskettavaa) ja paljailla varpailla tossut jalassa.

Sunnuntai meikkini on kevyt. Se sisältää CC-voidetta, poskipunaa ja kulmakarvojen harjauksen. Ripset yleensä taivutan myös, vaikka ripsiväriä en käyttäisikään. Yleensä vapaa-ajalla ja usein kesäisin jätän ripsivärin kokonaan pois. Pidän tärkeämpänä että iho näyttää kuulaalta ja raikkaalta ja suurimmaksi osaksi aurinkolasit peittävät silmät. Käytän aurinkolaseja aina kesäisin ulkona, jos ei sada vettä. Meikkaamisesta tuli mieleen se, että olen meikannut silloin nuorempana paljon vahvemmin kuin nykyään. Kuten olen maininnut, olen ollut meikkivoiteiden suurkuluttaja vielä muutama vuosi sitten, mutta nykyään käytän vain kevyitä CC-voiteita.

Laitan kasvoilleni pari kertaa viikossa iltaisin meikin pesun jälkeen itsestäänruskettavaa voidetta/tippoja, niin kasvot/kaula/decolte näyttävät paljon raikkaimmilta ja varsinkin silloin kevyet värilliset päivävoiteet riittävät. Suosikkini tällä hetkellä on Lumenen itsestäänruskettavat tipat

 

Lorelai mekkoa löytyy myös tummansininen. Huomaathan, että mekossa on taskut! Mekko toimii ilman vyötä, jolloin se on ihanan hulmuava, mutta ylimmän frillan päälle voi pukea myös vyön. Vyön voi pukea myös hieman alemmas ja nostaa mekkoa aavistuksen pussille vyön päälle.

 

Minä tunnen itseni paljon pirteämmäksi ja aikaansaavaksi, kun puen myös vapaa-aikana ylleni sellaiset vaatteet, joissa viihdyn. Jos en sitä tee, menee minun koko päivä ”harakoille”. Sunnuntaisin en pese hiuksiani, vaan jätän pesun maanantai aamulle. Laitan puolilikaisiin hiuksiini tyvikohotus spraytä, sidon ne ponnarille ja laitan pannan päähän. Näin ne näyttävät ihan siedettäviltä koko päivän.

Minun 84-vuotias äitini rullaa joka aamu lyhkäiset polkkahiukset ja hän myös meikkaa jokaikinen aamu. Ei ole väliä lähteekö hän harrastuksiin, tapaamaan ystäviä kahville tai jääkö hän kotiin. Hän on myös sitä mieltä, että hän pysyy paljon pirteämpänä kun laittaa itsensä aamuisin nätiksi.

Mutta minulla on yksi asia, joka on minun Akilleen kantapää (myös mieheni mielestä). Minä käytän sellaista lähes 10 vuotta vanhaa trikoo yöpaitaa, minulla on niitä kaksi, joka on jo todellakin parhaat päivänsä nähnyt. Khöm…ne joutaisivat lattiaräteiksi tai olisivat joutaneet, jo ajat sitten. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja käydä ostamassa pari uutta yöpaitaa…

Mies: On se kumma, kun olet vaateliikkeen omistaja ja et saa ostettua uusia yöpaitoja… Minä: No, en mä ehdi keskittyä nyt yöpaitoihin, ostan kun muistan…

 

Mikä näistä mekoista on sinun Pääsiäismekko?

Katso alla oleva stailausvideo mekoista!

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Hei, on mukava lukea näitä postauksia! Minullakin on ainakin 10 vuotta vanhat yöpaidat (2 kpl), jotka ovat ne ainoat oikeat!
  Dopp on valikoimaltaan erinomainen meille ”aikuisille” naisille. Ja, vaatteiden esittelijät antavat todella hyviä vinkkejä pukeutumiseen. Harmittaa vaan se, kun tämä korona rajoittaa juhlien (kotonakin) järjestämisiä! Olisi mukava saada pukeutua ja laittautua kauniisti. Toki omaksi iloksi meikkaan silloin tällöin ainakin ruokakauppaan lähtiessä.
  Lumen sulamista toivon, pääsee taas puuhastelemaan kasvimaalle!
  Hyvää Pääsiäistä, iloa ja valoa kaikille!

 2. Hei!
  Minäkin kannatan yöasujen tuomista Doppin valikoimaan. Jos teillä olisi mallistossa naisellisia, mukavia yöasuja niin nämä tekisivät varmasti kauppansa. Laadukkaita kauniita yöpaitoja ei ole nimittäin ihan helppo löytää – tai ainakin itse olen kovasti näitä etsinyt.

  • Hei Erika! Kiitos kommentistasi 🙂 Hienoa, laitamme ideointimyssyt päähämme ja mietimme Gabin kanssa aihetta. Olet muuten oikeassa, kun olen joskus katsonut yöpaitoja, niin jotkut ovat todella ohkaisia, naruolkaimisia yöpaitoja ja jotkut taas isolla nallelogolla varustettuja trikoo yöpaitoja. Toinen on itselleni liian kylmä ja nallelogo tai vastaava ei ihan iske…Katsotaan ja tuumataan:) Mukavaa päivää, Kata

 3. Mahtavat pääsiäismekot! Väriä, frillaa, fyrrukanttia ja helman heiluvuutta löytyy mistä valita. Nyt on kyllä näissä mekoissa kaikki hyvät ominaisuudet yhdistetty. Voi vielä asusteilla muokata menoon tai sitten vaan kotoiluun basicinä.

  Sandaalit ovat kyllä kesän merkki ja nämä saivat sydämeni pamppailemaan. Oikeat katseenvangitsijat. Ballerinat olivat niin sirot ja saivat säärille jatkoa. Falken sukkahousut taas sukkahousujen aatelistoa; aivan täydelliset.

  Aurinkolasit ja pannat täytyy syynätä illalla uudelleen, kun suvun ladyklaani on suorittanut äänestyksen. Niistä syntyy varmaan kova keskustelu, kun Doppin valikoima on niin kattava.

  Samoilla aalloilla olen Katan kanssa vapaa-ajan meikin ja vaatetuksen kanssa. Meikki kevyempää, hiukset ponnarilla, pukeutuminen vapaampaa sekä rempseämpää; siinä vapaa-ajan lookkini. Yöpaidan ja yösukkien takia saan minäkin moitteita kotiväeltä, joten kiva kuulla, että muitakin samanlaisia löytyy.

  Katan pääsiäinen kuullostaa mukavalta vastapainolta arjen työlle. Voin vain kuvitella, että pihanne on kohta tip-top talven jäljiltä. Itseäni odottaa pihahommat myös ja siinä saa raitista ulkoilmaa. Jos ei aurinko näyttäydy, niin turvaudun minäkin Katan vinkkaamiin rusketustippoihin.

  Mukavaa kuulla, että Katan äiti jaksaa laittautua. Äitinikin sipaisee punaa huuliin ja sanoo huolien sekä vaivojen häipyvän. Toimii kyllä! Anopillani taas tuoksut ovat se juttu eli suihkaus lempi hajuvettä, niin maailmassa kaikki hyvin.

  Tykkäsin kaikista mekoista. Oranssilla viippottaisin kuumana kesäpäivänä, mustalla voisin mennä jopa toimistolle, vaaleansininen olisi veneilyyn ja tummansinisellä illastaisin. Jos olisi pakko valita yksi, niin nyt tähän harmaaseen päivän oranssi mekko väriä tuomaan. Oranssista hehkuu elinvoima, energia ja se piristää. Ihania olivat kyllä kaikki mekot.

  • Hei Jaana! Kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäsit postauksesta! Pannat tekivät kauppansa ja saamme uuden erä pantoja huhtikuun aikana. Hauskaa, että sinullakin on tämä yöpaita osasto hieman rempallaan 🙂 Sama minulle, yösukat jalassa nukun ja kun on kuuma niin, ne saavat kyytiä. Äitini tapaa aina sanoa, kun olen joskus hänelle maininnut tai hän on täältä lukenut yövalvomisistani, että onhan sinulla sukat jalassa. Se kuulemma rauhoittaa nukkumaan 🙂 Otetaan oppia äideiltämme, niin pysytään pirteinä 🙂 Aurinkoista päivää, Kata

 4. Ihania hulmuhelmoja🌸. Päädyin pääsiäisen kunniaksi mustaan. Se on helppo asustaa noita-akan hatulla ja luudalla. Syylät ja koukkunokka löytyy omasta takaa🤣. Sitten vain odotellaan, mitä pikkutrullit tuumaa….
  Ehdottaisin kauppiaalle, että liikkeeseen otetaan myyntiin kesä-ja talvisesonkiin yöpaitoja. Saisi niin asiakkaat kuin kauppiaskin vähän freesimpää puettavaa yöksi🌸🌸.

  • Hei Marianne! Kiitos kommentistasi 🙂 Musta on loistava valinta! Voit käyttää sitä myös talvella paksujen sukkisten kanssa. No, kyllä täytyy tutkailla tämä yöasu asia…varsinkin tämä kauppais on uuden yöasun tarpeessa, voi jos näkisitkään tämän virttyneet rievun…Mukavaa pääsiäistä! Kata

 5. Huomenta! Ihana blogikirjoitus! 😃
  No sinä, jos kuka olet hengähdystauon ansainnut! Toivottavasti maltat pitää! ❤️
  Teillä on ilmeisesti lumet jo sulaneet, että pääset jo pihaa rapsuttelemaan. Täällä vielä on aika paljon lunta. Kadut ovat kyllä sulat ja hiekoitussepeliä täynnä. Se pölyn määrä, uuh. Toivotaan pääsiäiseksi aurinkoisia kelejä.

  Etätöiden myötä, itsellä on meikkaamaan jäänyt tyystin. Kun on aina yksin kotona ja maski päällä käy asioilla, ei vaan saa aikaiseksi meikattua edes silmiä🙈. Noh, nyt kevään alkaessa, ulkona enemmän liikuskelevana, täytyy nyt tähän asiaan panostaa, ihan itsensä vuoksi. Kiitos vinkeistä! Itse käytän hiusten tyven kohottajana System Professional BB instant reset kuivashampoota, ihan parasta! Ja tosi riittoisaa, ei tarvitse edes paljoa suihkutellaan. Ei tule tunkkaisen oloiset hiukset ja tuoksu on mieto, kohottaa hyvin, kun iskee sormet hiuksien sekaan ja haroo. Kampaajani suositteli ja hyväksi havaittu! Nyt on pakko laittaa hiuksetkin, kun pipoilukausi alkaa olla ohi. Nyt kun oikein alkaa miettiä, kyllä sitä on aika siivottoman näköisenä talven ollut, ei meikkiä ja hiukset aina melkein kiinni. 😱 No nyt valon määrän lisäännyttyä, täältä kotoluolasta ulos, Ugh! Äitisi on ihana! Siinä roolimallia itsellekin!

  Mekot ovat kaikki todella kauniita, mutta näitä frilloja en koe omakseni. Toi oranssi on kyllä pirtsakka!
  Mutta mihin iskin silmäni, niin nuo Sofia sandaalit! Ihanat! 😍 ja näistä muistutus, että tuleekin hoitaa jalat kesäkuntoon.

  Myönnetään, täällä toinen virttyneiden yöpaitojen kuluttaja. Tykkäisin nukkua nakkena, mutta, kun on noita yöhikoiluja, niin paidat pitävät olon kuivempana🙈, uuh, mikä paljastus, mutta näin se vain on. En pitäisi muutoin ollenkaan yökkäriä. Teidän pitää ottaa niitäkin myyntiin, silloin tulisi sinun itsekin hankittua😃. Kotoiluosastoon.

  No nyt tuli niin paljon paljastettua, että huh huh. Painunkin tästä puuron ja kahvin keittoon. Tästä se päivä lähtee käyntiin. Ihanaa sunnuntaita sinne!

  • Hei Maarit! Juu, lumet ovat historiaa tältä talvelta (toivottavasti) ja saan siivoskella pihaa. Aloitin siivouksen jo sunnuntaina, hyvällä omalla tunnolla puhaltelin koneella roskia sunnuntaina klo. 8.00 vanhaan aikaan, kun kello olikin jo 9.00. Mies kyllä tuossa eilen pudotti ennen aikaisen pommin, että aiomme rempata koko pääsiäisen. Tämä on niin tyyppillistä, jatkuvasti projekteja…kun mainitsin asiasta, että meidänhän piti ”vain olla” niin hän vastaa, että ”Älä ny viitti, sähän tykkäät kun on tekemistä”..Kiitos kuivashampoo vinkistä, tutkailen. Kuivashamppoo on loistava keksintö, se tuo myös rakennetta hiuksiin, niin saan kohotettua ylös päänahasta. Tiedätkö, minulla on sinun kutomasi sukat yösukkina 🙂 Kotona ovat ne rosat villasukat ja veneelle vein viime kesänä ne luonnonvalkoiset villasukat 🙂 Nytkin jalassani on ne rosat sukat (ja virttynyt yöpaita). Kutomasi sukat ovat ihan parhautta varpailleni! Juu, täytyy todellakin perehtyä tuohon yöpaita osastoon! Mukavaa viikkoa ja sinähän olitkin lomalla, joten aurinkoisia lomapäiviä! Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *