Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Neuletakki osa 2. ja loistelias tikkitakki

Tässä postauksen kakkososassa tutustutaan toiseen väriin neuletakista sekä kauniiseen ja tyylikkääseen tikkitakkiin. Postauksen lopusta löytyy myös stailausvideo postauksen tuotteista. Tänään on iloinen ja ystävällinen Ystävänpäivä ja me vietimme sitä jo eilen, lauantaina. Olin järjestänyt miehelleni yllätyksen, koska tänään on myös hänen syntymäpäivänsä, kerron yllätyksestä tuossa alempana.

 

Yaklyn tikkitakki

Yaklyn tikkitakki on takki, joka on ns. ”kaupunkiversio” tavallisesta tikki/kevytvanutakista. Yaklyn on niin style, että sen voi pukea myös trenssin asemasta. Toki tikki on aina arkisempaa kuosia ja materiaalia kuin sileäkankainen trenssi, mutta silti, tyylikäs tämä on. Tyylikkyydessä myös väri ratkaisee. Kun puhutaan mustasta, tummansinisestä, beigestä, harmaasta ja tällaisesta tumman nutrian väristä kuten Yaklyn takki on, ei voi tyylikkyys mennä pieleen. En sano, etteivät pirteän värisetkään takit olisi tyylikkäitä, sanoisin niin, että edellä mainitut värit ovat taas niitä takin värejä, jotka ovat takuuvarmoja ja joihin ei kyllästy.

Mutta ihmisen persoona vaikuttaa myös millaisista väreistä pitää. Näen sieluni silmissä, kuinka iloisella ja räväkällä persoonalla olisi vaikkapa keltainen vastaavanlainen takki päällä. Ja hänen päällensä en voisi edes kuvitella muuta väriä, se on hänen juttunsa, joka sopii hänelle täydellisesti ja se viestii minusta että hän on rohkea, räiskyvä ja eloisa persoona. Hänen mielestä klassiset värit ovat tylsiä

 

Yaklyn tikkitakissa on näyttävän korkea kaulus. Takin edessä on isot painonapit, sivuissa on taskut ja vyötäröllä on naruvyö. Olkasaumat on laskettu eli takissa haetaan aavistuksen oversize meininkiä. Malliltaan tikkitakki on ihan suora ja mahtavan mittainen, jota sivuhalkiot keventävät. Vyön voi kietaista vyötärön ympärille tai sitoa sen taakse.

Löydät tikkitakin mittataulukon DOPPshop verkkokaupastamme. Minulla on takista päällä koko 34. Se on reiluhkoa kokoa, mutta niin sen kuuluu ollakin.

 

Lenni neuletakki

Lenni neuletakista löytyy eilisen valkoisen lisäksi kaneli väri. Kun miettii kumpaakin väriä, niin kummallakin on puolensa. Valkoinen Lenni on kesäinen ja onko oikeastaan väriä tai asua, mihin sitä ei voisi yhdistää? Eipä tule heti mieleen. Kaneli on uudempi tulokas värimaailmaan ja erityisen hyvin se toimii tummansinisen ja farkun kanssa.

 

Pauline marmori paitis

InWeariltä löytyy välillä tällaisia paitapuseroita, jotka ovat paksuhkoa 100% viskoosia. Esimerkiksi viime syksynä meillä oli samasta materiaalista musta yksivärinen pidempi paitapusero, joka oli todella upea. Se oli ihan klassinen paitapusero, mutta todella tyylikäs juuri materiaalinsa ja paksuutensa ansiosta. Kenties sellainen löytyy sinun kaapistasi? Pauline paitiksessa on marmorikuvio. Pohjaväri on vaalean harmaa ja kuvioista löytyy valkoista ja beigeä. Tämä paitis sopii niin mustien, kuin vaaleiden alaosien kanssa ja joko housujen tai hameen kanssa. Mutta kaunis se on myös sinisen farkun kanssa vielä kun jalassa on valkoiset kengät.

 

Eilisen yllätys

Nappasimme 12.30 muun perheemme Manskulta kyytiin ja ajoimme Maunulan ulkoilumajalle. Itse en ollut kuullutkaan kyseisestä paikasta, ennen kuin googlettamalla löysin paikan. Päivän yllätysohjelmana oli lumikenkäkurssi! Kurssin vetäjänä toimi Sami, joka opasti meidät lumikenkäilyn historiaan ja kertoi hauskoja juttuja lumikenkäilyn ohessa. Hän neuvoi kuinka lumikengillä kiivetään jyrkkää rinnettä ylös, miten sieltä tullaan alas, miten hypätään purojen yli, miten lumikengillä juostaan ja miten toimitaan jos lumikenkä reissulla tavataan talviunilta heräävä karhu silmästä silmään. Lumikenkäilimme sopivan mittaisen lenkin metsässä, kiipesimme korkeille kallioille ja tulimme sieltä myös alas, välillä pepulla laskien:) Reissu kesti noin 1,5 tuntia ja hauskaa oli. Kiva kokemus ja varmasti lumikenkäilemme jatkossakin.

 

Kun mietitään vielä hetken värejä, niin voisin tykätä lyhkäisestä pusakasta jossain pirteässä värissä esim. punainen lyhyt keveytvanu takki (itseasiassa löytyy minulta, mutta hieman pidempänä) tai ulkoiluvaatteissa värit ovat pop. Laskettelurinteessä väripilkkuna näkyy muille laskettelijoille, hiihtäjä näkyy ladulla, ulkoilija näkyy autoille jo kaukaa jne. Nyt jos itse hankkisin uusia ulkoiluvaatteita, niin pidättäytyisin mustissa housuissa, mutta hankkisin musta/valkoisen takkini tilalle jonkun ihanan värin. Vaaleansininen toppis olisi kaunis, punainen taas näkyvä ja rosa herttainen. Neon väreihin en lähtisi, ne 80-luvun neontouhut ovat osaltani historiaa. Muistan, että minusta ne olivat järistyttäviä jo silloin eivätkä kuuluneet suosikkeihin.

Urheiluvaatteissa voin kuvitella käyttäväni väriä, vaikka kaikki urheilu- ja ulkoiluvaatteeni ovatkin nyt musta/valkoisia. Musta/valkoisissa on se etu, että kelpuutan ne päälleni vuosienkin jälkeen esim. lasketteluhousut ovat ainakin noin 10 vuotta vanhat ja takki samanverran, mutta niitä tulee tosiaan käytettyä pari kertaa vuodessa, jos sitäkään. Viime talvena ei kertaakaan enkä usko että tänä talvenakaan tarvitsen niitä

 

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte ystävänpäivä arvontaan!
Facebook tilimme kaapattiin eilen aamupäivällä, mutta arvonta saatiin silti suoritettua. Julkaisemme voittajan seuraavassa postauksessa.

Hyvää ystävänpäivää!

Katso alla oleva video postauksen tuotteista.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Onpa ollut ihana yllätys miehellesi: lumikenkäilyä raikkaassa ulkoilmassa rakkaitten kanssa.
  Vinkkaan heti perään muutaman oman suosikkini lumikenkäilyn lisäksi: Nuuksion poropuisto, Uutelan kota ja Paloheinän ulkoilumaja.

  Yaklyn tikkitakki on upea. Kaulus, halkiot, pituus ja vyö hiveli silmiäni, mutta väri arvelutti. Vaikka onkin klassinen väri, niin sopiiko itselleni?

  Lenni neuletakki hurmaa taas mennen tullen molemmissa väreissä. Hihan pituus ja huoleton malli. Kesän luottovaate.

  Marmoripaitis näyttää jämäkältä ja värimaailma on ihanan utuinen. Katalla olevat aurinkolasit ovat stylet ja Camera-laukku näppärän kokoinen, tilaihme.

  Mitä tulee ulkoiluvaatteisiin, niin itse suosin mustia ulkohousuja. Nyt talvella tummansininen ulkoilutakki, mutta keväällä sekä syksyllä takki on räväkkä vihreä, ei mikään neonväri sentään. Klassiset värit tietty muissa takeissa. Neonväri kauden olen elänyt, ei kiitos toiste minulle, mutta joillekin sopii.

  Kaapissani on vuosien takaa vaaleansininen untuvatakki, jonka voisin näin keväällä ottaa ulkoiluun käyttöön. Piristäisi ja kesää kohti mennään, niin vörimaailma vaalenee.

  Hyvää Ystävänpäivää Katalle, Gabille ja Doppin enkelimyyjille. Tänään lupaan olla minäkin super ystävällinen enkä tupsahtele pienistä kenellekkään. Ihana postaus ja video oli huippu.

  Aivan kamala ilkiö, joka kaappasi Doppin facebookin. Onneksi se ei vaikuttanut arvontaan. Etukäteen jo onnea voittajalle.

  • Heippa Jaana! Kiitos kommentistasi:) Jep, lumikenkäily oli todella hauskaa ja ihanaa samoilla metsässä, uppoamatta liian syvälle lumeen. Kiitos vinkeistä, emme ole käyneet missään ulkoilumajoilla tai puistoissa ennen tätä. Olin ihan ihmeissäni, että näin lähellä Helsinkiä on tällainen paikka. Tämä menee hieman niin, että sahaan kodin ja työn väliä ja ulkoilu tapahtuu joko Ullanlinnan rannassa tai meidän asuinalueella. Muut paikat ovat hieman vieraita, mutta nyt täytyy varmasti sunnuntaisin lähteä käymään muuallakin lenkillä. Toivotaan, että pakkanen lauhtuu viikonlopuksi, niin uskaltaudun taas avantoon ja ehkäpä jopa retkiluistelemaan. Mies ehdotti, että hankkisimme luistimet sitä varten. Saas nähdä ovatko kaupat jo tyhjiä niistä, koska nythän ihmiset ulkoilevat ja touhuavat kaikenlaista, kun etätyöt kotona rupeavat kyllästyttämään. Mukavaa viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *