Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ampiaisvyötäröä vailla?

Muistatko 80-luvun lopulta leveät vyöt, jotka puettiin vyötärön kapeimpaan kohtaan? Muistan, kun minulla oli jakku, jossa oli hurjan isot olkatoppaukset (pieni pääni harteiden välissä oli kuin nuppineulan pää) ja puin jakun päälle aina leveän mustan vyön, jolla korostin uumaani. Tämä leveä vyö muistuttaa minua nuoruudestani yli 30-vuoden takaa. Huoh, sanon minä. Onhan 30-vuotta pitkä aika ja kyllä se siltä tuntuukin eli en voi sanoa, että tuntuisi kuin se olisi ollut eilen. Löydät asusta myös videon postauksen lopusta.

Mustalla leveällä vyöllä loihtii helposti kapean ampiaisvyötärön, kun sen pukee vyötärön kapeimpaan kohtaan ja suht tiukalle, mutta toki hengittää pitää voida 🙂

 

Camera laukku

Minulla on olan yli puettu musta camera laukku. Laukku on eleetön, jossa on säädettävä leveä hihna. Laukun metalliosat ovat hopean väristä metallia.

Peruslaukut ovat mielestäni parhaita. Tällaisen nylon laukun voi pukea vaikkapa legginsien, tennareiden ja hupparin kanssa. Nylon laukku on sopivan rento, täydellinen arkilaukku eikä ole väliä mitä sen kanssa pukee.

Camara laukku on valmistettu kierrätetystä polyesteristä

 

Hani aurinkolasit

Minulla on kultasankaiset ja vihreä linssiset pilotti aurinkolasit päässäni. Aurinkolasit istuvat uskomattoman hyvin kasvoilleni, ne ovat tarpeeksi kapeat. Aurinkolasit ovat kevyet, trendikkäät ja ajattoman malliset. Aurinkolaseissa on UV 400 protection. Sen verran vieras asia se oli minulle, että jouduin googlettamaan mitä se tarkoittaa. Eli tämä selvisi netin syövereistä: UV 100 % tai UV 400 -merkinnät kehyksessä tarkoittavat, että UV-säteily suodattuu kokonaan. Luin myös mitä sanotaan vihreistä linsseistä ja löysin tämän tiedon: Vihreä sävy suodattaa jonkin verran sinistä valoa, vähentää heijastuksia sekä lisää kontrastia ja tarkkuutta. Vihreä linssiväri vähentää silmien rasitusta kirkkaissa olosuhteissa. Harmaiden linssien tavoin vihreät linssit sopivat kaikkiin sääolosuhteisiin, lumea lukuun ottamatta.

 

Sabina leveä vyö

Sabina vyö on noin 5,5 cm leveä. Vyö on jämäkkä eli se ei rupea vääntymään kylkien kohdalta kun istuu. Vyössä on näyttävä neliskulmainen solki ja minusta se on todella tyylikäs kun sekin on musta. Vyötä löytyy 4 eri pituutta ja suosittelen ottamaan noin 8-12 cm pidemmän vyön kuin vyötärön kapein kohta on. Näin vyön pää jää sopivasti vartalon eteen.

Tästä kuvasta näkee loistavasti mekon kuosin. Mekossa on pientä ”röpeliöistä” kuosia, jota ei tosiaankaan tarvitse silittää

 

Joyee mekko

Joyee mekossa on ympyrä kaula-aukko ja niskassa on nappi eli mekko on helppo pujauttaa päälle yläkautta. Mekossa on puhvihihat ja hihansuissa on kuminauhat. Hihat voi pitää suorana, jolloin ne eivät ole niin ”muffinsit” tai nostaa niitä kyynervarren kohdalle, jolloin hihojen runsaus korostuu. Mekko on aavistuksen kapeampi ensimmäisen sauman kohdalta kuin rinnan kohdalta. Mekossa on vielä yksi frilla alempana, muutoin mekko on suht suora. Mekko on kauniin mittainen, se ylettyy nilkkaluun yläpuolelle.

Muistathan entuudestaan, että olkapäillä olevia rypytyksiä ei tarvitse vierastaa. Ne eivät levennä hartioita, koska ne tulevat olkapäiden päälle, vaan päinvastoin!  80-luvulla  puhvihihat olivat leveitä kuin ladon ovet, mutta nämä 2020-luvun puhvihihat ovat sirot, kapeat ja naiselliset!

Minä olen harteikas ja juuri siksi pidän mielelläni puhvihihaisia paitoja ja mekkoja, koska hartiani jäävät puhvien sisälle ja hartailinjani näyttää kapeammalta.

 

Itse yhdistin Joyee mekkoon valkoiset lenkkarit, mutta pieneen menoon yhdistäisin siihen korkkarit ja kesällä sandaalit ja lakkaisin varpaan kynteni joko punaisiksi tai helmen vaaleiksi. Tästä tulikin mieleeni, että en ole käyttänyt punaista huulipunaa aikoihin. Täytyypä korjata asia tulevissa postauksissa.

 

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

3 kommenttia

 1. Ihana mekko! 😃 Mutta toi vyö, todellakin muistan 80 luvun leveät vyöt ja olkatoppaukset🙈. Leveälle vyölle en lämpene enää, tosin ikinä ei pidä sanoa, ei ikinä 😂. Mutta leveitä vöitä tuli pidettyä toooodella paljon. Asu kuin asu, aina melkein oli leveä vyö päällä. Ampiaisvyötäröä kyllä kaipaan, mutta en vyötä 😂.
  Onpa tyylikkäät aurinkolasit! 💚Ja toi mekko! 😍 koko on mennyt, nopsat syö hitaat. Olisikohan malli sopinut minulle🤔

  • Hei Maarit! Hah, hah, hauskasti sanottu, että kaipaat ampiaisvyötäröä mutta et leveää vyötä :)) Juu, kyllä olisi mekko sopinut sinulle. Mutta älä huoli, vastaavia tulee! Mukavaa päivää, Kata

 2. Nyr on mekko miun maun mukkaan: musta, simppeli, pitkä, puhvihihat ja ryppyyntymätön. Wau ja se on siinä.

  Olin kyllä ajatellut aivan toista kokonaisuutta, mutta tämä pisti pääni sekaisin. Jos vaatekapeista löytyy tilaa super-siivouksen jälkeen, niin kotiutan mekon sekä toisen basic kokonaisuuden. Vanhoja pois, uutta sisään.

  Mustaa mekkoa voi todellakin piristää vyöllä. Itse kiinnitin huomion, että minulta puuttuu lähes kokonaan vyöt vaatekapistani ja niillähän saa asuun ilmettä.
  Muistan vieläkin ne 80- luvun leveät vyöt ja puhvihihat. Onneksi ajan myötä muoti kehittyy sekä paranee. Puhvihihat istuu paremmin ja vyöt ei ole kuristavan kovia.

  Peruslaukku ja ajattomat aurinkolasit on takuuvarma hankinta. Hani aurinkolasien pilottimallia en ole kokeillut enkä myöskään vihreitä linssejä. Tärkeintä on lasien istuvuus ja hyvä UV-suojaus.

  Todellakin punaista huulipunaa ei täälläkään hetkeen käytetty. Taidanpa tänään sipaista huulilleni ja hymyillä koko maailmalla. Oli niin ihana postaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *