Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Tämän postauksen aihe tuli sattumalta, kun Gabi tuumasi tämän ensimmäisen asuni nähtyään, että tuossa on jotain vanhanaikaista. Menin peilin eteen ja sanoin, ”totta, niin on”. Mietin hetken, mikä saa aikaiseksi sen fiiliksen ja pääydyin seuraavaan. Pallopaita ja rusetti, musta keeppimäinen neuletakki, ruskeasävyinen vekkari ja nilkkurit eli toisin sanoen kaikki. Näin itseni kävelemässä 40-luvulla kaupungilla, jossa hevoskärryt lompsottelivat ohitseni. Mutta mikä asusta vielä puuttui? No sehän on hattu, käsineet ja pieni käsilaukku tai koppa. Nekin meiltä olisi löytynyt, olen laittanut liikkeemme ylähyllyille muutaman vanhan naisten hatun ja aidon silenterihatun 1900-luvun alusta.

Jos sana vanhanaikainen kalskahtaa korvaan huonolta, niin voi miettiä että käyttääkin sanaa klassinen. Minusta voi täysin sanoa, että pallopaita, rusetti, leveähkö neuletakki, vekkari ja nilkkurit ovat klassisia vaatekappaleita, jotka kestävät aikaa

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Vice vekkari

Jihuu! On löytynyt vekkarin, joka on itsessään laiha. Vekkari eli vekkihame ei ole hame helpoimmasta päästä. Vekkari on kerrassaan ihastuttava ja moni niitä rakastaakin, minä mukaan lukien. Mutta harmiksemme vekkari ei aina ole paras mahdollinen hamemalli vartalolle ja syy on se, että se voi tehdä kantajasta isomman näköisen kun hän onkaan. Olemme nähneet useita vekkareita muutaman viime vuoden aikana ja sanon, että tämä päälläni oleva vekkari on yksi parhaista jollei jopa paras vekkari koskaan. Mietin tyypillisesti siihen syytä ja analysoin seuraavasti:

  • Se on tarpeeksi pitkä, yhtenäinen linja jatkuu lähes nilkkoihin
  • Materiaali on tarpeeksi paksua ja jämäkkää
  • Se tulee kunnolla vartalon keskikohtaan eikä jää alas lantiolle
  • Vekkejä ja kangasta ei saa hameessa olla liikaa
  • Vice vekkari € 149,95

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Muistathan, että kuoseja voi reippaasti yhdistää keskenään, kunhan värisävyt sopivat yhteen. Tämän asun yhteisenä tekijänä toimii värisävyt beige ja musta. Jos pallopaidan pohjaväri olisi ollut kirkkaan valkoinen, ei asu olisi yhtä harmoninen. Se on pienestä kiinni!

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Minä hullaannuin tähän lepakkohihaiseen neuleviittaan. Jos viitasta haluaa sievemmän, niin kuminauha vyö toimii sen kanssa loistavasti. Vyö on hauska, se on tosiaan nahkaa, jonka sisällä on venyvä kuminauha ja solki on hauska. Vyötä löytyy mustan lisäksi konjakki.

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Tässä on vastapainoa ”vanhanaikaiselle tyylille”. Vekkari vaihtui nahkahousuihin ja isoon moderniin käsilaukkuun.

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

DAY Riga nahkalaukku

Day Riga laukku on nahkaa. Se on upea, näyttävä ja tilava laukku. Laukun sisällä on kaksi isoa lokerikkoa ja niiden keskellä on vetoketjutasku. Myös sivussa sisällä on tasku. Laukussa on musta kangas vuori. Laukun metalliosat ovat myös mustia. Laukun koko on n.24 x 14 cm.

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Lotta neuleviitta

Lotta neuleviitassa on ihanan rento fiilis. Rakastan fiilistä, kun se kävellessä liehuu. Neuleviitta on 100% ohutta puuvillaa ja se on leveä ja kevyt ja otimme siitä kaksi kokoa. Minulla on päälläni koko 36 eli sanoisin, että pukisin sen 34-38/40 kokoisille naisille ja koon 38 pukisin 40-42/44 kokoisille naisille. Se ei itse asiassa ole tarkkaa, mikä koko se on, koska tämä tosiaan vain roikkuu päällä.

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Pilke pallopaita

Kuten tuossa ylempänä kerroin, on pallopaidan pohjaväri vaalean beige ja paidan pallot ovat mustia. Paita on perusmallinen paita, jossa on nauhat kauluksessa. Nauhat saa kauluksesta helposti pois ja paitaa voi käyttää myös ylänappi auki. Minulla on paidasta päälläni koko 36 eli hihat ovat paidassa riittävän pitkät ja paita ylettyy haarasauman alapuolelle.

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Cedar nahkahousut

Viime talven käytetyin hameeni oli nahkahame ja uskon, että tämän talven käytetyimmiksi housuikseni nousee nämä nahkahousut. Minulla on ollut teetetyt nahkahousut 80-luvulla ja noin kuusi vuotta sitten minulla oli usein jalassani Part Twon tiukat nahkalegginsit. Sen jälkeen en ole omistanut nahkahousuja, mutta kun näihin törmäsin, niin ihastuin heti. Minuun iski näiden housujen lahkeet ja korkea vyötärö.

Cedar nahkahousujen lahkeet ovat nilkkamittaiset ja alaspäin levenevät. Vyötärön takana on kuminauha mutta edestä vyötärönauha on suora. Housusissa ei ole mitään ylimääräistä, yksi poikkisauma ainoastaan polven alla. Nahkahousuista, kuten hameistakin haluan sanoa sen, että muista että ne venyvät käytössä. Älä osta liian isoja nahkavaatteita, varsinkaan silloin kun ne ovat vuorettomia, kuten nämä nousut.

Minulla on jalassani housuista koko 34. Sovitin ensin kokoa 36, joka vaikutti ihan aavistuksen väljältä, mutta näytti sopivalta ja hyvältä. Rohkenin kuitenkin sovittamaan kokoa 34 ja koska tiedän, että housut tulevat venymään käytössä, päädyin tähän kokoon.

 

Samat yläosat kahdella eri fiiliksellä

Nämä tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Aamulla katsoin ensi töikseni postauksen kuvat ja toden totta, itsekin ajattelin vekkariasun huokuvan menneen ajan tunnelmaa hyvällä tavalla?. Noissa nahkahousuissa pisti silmään nuo levenevät lahkeet. Tosi mukavaa vaihtelua! Mitenkähän istuisi Bukelan maihareiden kanssa vai onko parhaimmillaan tuon tyyppisten nilkkureiden kanssa?

    • Hei Marianne! Eikö vain, lahkeet ovat hauskat. Nahkahousut ovat yleensä kapeita, legginsimäisiä, mutta nämä ovat hieman erilaiset. Voih, sopisivat hyvin maihareittesi kanssa 🙂 Näihin käy kenkä kuin kenkä. Mukavaa tulevaa viikonloppua, Kata