Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Hameen helmat ovat jossain määrin lyhenemään päin. Nyt en suinkaan sano, että midimitta olis out vaan tiedäthän sen, että pitkän jälkeen tulee lyhkäistä ja lyhkäisen jälkeen pitkää. Niin se muoti kiertää ympyrää. Luin seuraavan alla olevan lauseen Taloussanomista:

1920-luvulla amerikkalainen ekonomisti George Taylor esitteli niin sanotun hameenhelmaindeksin. Taylorin teoriaa on koeteltu siitä asti ja se on todettu toimivaksi: laman aikaan naisten pukeutumisessa pitkät helmat ovat muotia, nousukaudella hameet lyhenevät. Sama on myöhemmin huomattu naisten hiustyyleissä.

Hyvin mielenkiintoinen tämä hameenhelmaindeksi. Mutta ehkä se tosiaan pitää paikkaansa, kun asiaa tarkemmin miettii. Mutta että se on huomattu myös hiustyyleissä…eli kun on lama niin ei käydä kampaajalla vaan annetaan hiusten kasvaa ja kun on nousukausi, käydään laittamassa kampaajalla hiuksia ja leikataan ne lyhkäiseksi, koska lyhkäisten hiusten mallia pitää päivittää.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Edla untuvatakki

Huipusti olette doppailleet takkejamme tänä syksynä! Ihan mahtavaa! 

Edla untuvatakki on kevyt kuin höyhen. Se on ilmava, mutta kuten kuvista näkyy, kyseessä ei ole Michelin ukko takki. Edlassa on klassinen ja perusmalli eli edessä on tukeva vetoketju, jonka voi vetää ylös kaulukseen asti. Sivuissa on taskut ja takki ylettyy reilusti pohkeiden alle.

Minulla on takista päällä koko 34. Takki on reiluhkoa kokoa, mittataulukko löytyy täältä.

Edla on ultrakevyt untuvatakki, sillä ei ole vaikea liikkua eikä se päällä näytä Michelin ukolta 🙂

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Skyla neuletunika

Skyla neuletunika on ihanan erilainen. Ei tällaista ole ennen nähtykään! Neuletunikassa on kilpikonnakaulus, joka ei purista kaulaa. Hihat ovat täyspitkät ja ja ranteista pussimaiset. Neule on kauniisti vartalonmallinen poikkileikkaukseen saakka, jonka jälkeen se takaa jatkuu suorana pepun alle ja edessä on hauska halkio.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Jos sinulla on jo mustat nilkkurit tai sitten et halua mustia nilkkureita, niin curry nilkkurit ovat oiva vaihtoehto. Curry sopii mustan kanssa ja myös ihan loistavasti juuri sinisen farkun kanssa. Näissä on ihana lesti, air cube takaa miellyttävää kävelyä päkiöillesi.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Skyla neuletunikaa löytyy mustan lisäksi myös beige. Koska tämän postauksen päätuote on ruutuhame, emme pukeneet neuletunikaa housujen kanssa. Mutta voit varmasti kuvitella miten upeasti se sopii kapeiden suorien housujen ja farkkujen kanssa.

Minulla on neuletunikasta päällä koko XS. Mittatulukko löytyy täältä.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Evika nahkalaukussa on kivaa sen canvas hihna. Se tekee laukusta reippaan ja rennon. Ruskeat maiharit sopivat niin hameiden, mekkojen kuin housujenkin kanssa.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Solveig ruutuhame

Solveig ruutuhameessa on upeat värit. Hameen pohjaväri on mustamelerattu ja ruutujen ääriviivat ovat valkoisia ja beigejä. Hame ei tule vyötärön kapeimmalle kohtaa, koska siinä ei ole vyötärönauhaa vaan se laskeutuu navan päälle/alapuolelle. Hameen sivussa on pieni halkio ja napit.

Minulla on ruutuhameesta päällä koko 36. Mittataulukko löytyy täältä.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Solveig hameen voi pukea myös pieneen menoon tai tyylikkääseen työkäyttöön, kun yläosaksi valitsee tilaisuuteen sopivan paidan

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Henry silkkipaita

Henry silkkipaitaa nauhalla löytyy neljä väriä. Tämän kullan värisen paidan lisäksi paitaa löytyy luonnonvalkoisena, mustana ja upeana sinisenä. Sinisen olenkin yhdistänyt farkkuun. Katso postaus täältä. Ja itse asiassa verkkokaupasta löydät kuvan, miten kauluksessa olevan nauhan voi kietaista kaulaan myös erilailla kuin rusetille.

Silkkipaita on klassinen ja ajaton paita. Välillä voi olla aikoja, kun sille ei ole käyttöä, mutta kun sen yhdistää farkkuihin, nahkaan tai juhlaviin housuihin tai tyllihameeseen, saa paidasta monta erilaista lookkia

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Mainitsin sunnuntain postauksessa, että jalassani olevat 66 den sukkahousut ovat niin ihanan tuntuiset. Niissä on massukka- ja pepputuki, joka tukee juuri sopivasti. Sukkahousut tulevat navan yläpuolelle ja kun  koko on oikea, eivät ne laske eivätkä lähde rullaamaan alaspäin. Muistathan, että valitse aina isommat sukkahousut jos emmit kahden koon välillä. Minä olen 163 cm pitkä ja käytän sukkahousuista kokoa S. Myöskään koko M ei ole minulle liian iso. Makkaroita nilkkoihin eivät nämä sukkahousut tee.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Harteillani oleva takki on military henkinen Marion takki. Tämä takki on todella kaunis ja täysin ajaton takki. Tässä takissa ei ole ”parasta ennen” päiväystä. Löydät postauksen takista täältä.

 

Ruutuhameen eri lookit eri kengillä

Nämä tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Hei, nuo Wolfordin sukkikset ovat aivan omaa luokkaansa! Hyvin istuvat ja kauniit ja todella kestävät. Tosin nilkkureissa olen käyttänyt ohutta suojasukkaa niiden päällä ja kohta kolmas talvi alkaa…. huippua! Hyvästä kannattaa vähän maksaakin! Mukavaa viikkoa kaikille ?

  • Hei Tuula! Kiitos hyvästä suosituksesta! Niin samaa mieltä, ovat huippuluokkaa. Tuo on kätevä tapa, niin suojasukka suojaa varpaan kohtia ja myös nilkkureiden vetoketjua. Niin totta, hyvästä kannattaa maksaa! ja onhan se fiilis hyvä, kun ne vetää jalkaan:) Mukavaa viikkoa sinulle myös, Kata

 2. Terveisiä kampaajalta!? Tukka hyvin, kaikki hyvin. Ainakin vähän aikaa, kampaajan jäljiltä hiukset on aina hyvin, itse ei jaksa niin hyvin föönata. Ja pituus on nyt saavutettu, ei ihan olkapäille, mutta melkein. Yritetään nyt pysyä tässä.
  Ihana toppis ja hame! Ja toi silkkipaita! ? ja oikeastaan taas kaikki! Tosiaan, mielellään näitä katselee, miten kaikki sopii toisiinsa. Ihana sävymaailma.
  Itse toivon, että midimitta vielä säilyy, sinun päällä lyhytkin hame tosi kaunis. Minun päällä ?. Pitäydyn pidemmissä helmoissa. Ja noi sukkikset on oikeasti mahtavat! Suositukset sukkiksille!

  • Hei Maarit! Voi i-h-a-n-a-a!!! Olet päässyt kampaajalle 🙂 itse odotan täällä hiukset keltaisina ja kamalan harmaa juurikasvu pukkaa, että pääsisin Ninalle mahdollisimman pian. Sinulla on niin upeat hiukset! Paksut ja minusta on ihan loistavaa, että olet kasvattanut niitä. Olisipa minullakin noin paljon hiuksia kuin sinulla…Mutta joo, sama täällä eli midistä emme luovu! Eikö vain, kerran vedät kunnon sukkikset jalkaasi,niin paluuta ei ole. Mukavaa viikkoa, pian alkaa Ensi treffit alttarilla! Syksyn suosikkiohjelmani, samoin sunnuntain tanssit! Kata

   • Kiitos?❤️ Juu, olen itsekin nyt tyytyväinen hiuksiini. Ei enää ihan lyhyttä tukkaa. Teiltähän se idea lähti?.
    Samat lempparit ohjelmistossa, Ensitreffit alttarilla tillitetty ja sunnuntaina tanssitaan.

    • Hyvää yötä ja kauniita unia sekä mukavaa loppuviikkoa!

 3. Upeita yhdistelmiä! Hienoa miten esittelet tuotteita ja niiden yhdistelmiä. Niistä saa vinkkejä pukeutumiseen ja ovat lisäksi visuaalisesti upeita katsella❤️

  • Hei Pirjo ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäät! Ihana kuulla, kommenttisi lämmitti sydöntäni:) Mukavaa viikkoa, kata