Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Lomapäivät Vaasassa

Olemme olleet viiden päivän lomalla Vaasan huvilallamme. Sitä aina toivoo ja toki järjestää ne mahdolliset lomapäivänsä niin, että sää on suosiollinen. Varsinkin huvillalla ollessa, kun liikumme veneellä, niin on ihanaa että ei sada vettä. Monta kertaa olen lausunut ääneen legendaarisen lauseen ” Voi kun tänne pääsisi autolla! Tämä tavaroiden, ruokien ja juomien raahaaminen on niin raskasta”. Tietä saarelle ei varmaankaan minun elinaikana tulla rakentamaan, vaikka matkaa mantereelle on jostakin kohdasta vain satakunta metriä.

Joidenkin ihmisten mielestä on niin upeaa, että huviloille pääsee vain veneillä. Ideana on kuulemma se, että pysyy alkuperäinen ”saaristofiilis”. Minä olen toista mieltä, ottaisin huvilallemme autotien tältä istumalta. Miten se helpottaisikaan mm. rakennusmiesten saamista paikalle kun on tarve yms.

 

Huvilamme päärakennus valmistui 1897. Kuten olen aikaisemminkin kertonut, niin huvila on päällisin osin alkuperäisessä kunnossa ja hyvässä kunnossa onkin! Toki sitä on maalattu muutamaan otteeseen vuosien aikana, rännejä korjailtu jne. Muutama vuosi sitten huvilan kaikki ovet ja ikkunat irrotettiin ja vietiin talven ajaksi etelä-Suomeen korjattaviksi, terassit on uusittu ja tehty tismalleen samannäköiset kaiteet kuin alkuperäisessä huvilassa oli jne. Mieheni on teettänyt siihen viime vuosina tällaisia korjauksia, joita ei sitten tarvitse tehdä seuraavaan kolmeen kymmeneen vuoteen, jonka jälkeen korjaukset ovatkin seuraavan sukupolvemme eli Gabin ja hänen kahden veljensä harteilla.

 

Vaasan saariston vitsaus ovat nämä kaislat. Mieheni otti muutamia vuosia sitten projektikseen ”kaislat veks” ja miten uskollisesti hän niitä poistikaan. Minä soudin venettä ja hän katkoi niitä sellaisella kaislaleikkurilla. Saimme pidettyä niitä kurissa useita vuosia, mutta nyt kun ehdimme olemaan huvilalla huomattavasti vähemmän, niin niiden kanssa taistelu veisi kaiken ajan kun olemme täällä. Meillä kävi myös sellainen kaislanleikkausvene, jolla on isot leikkurit asennettuna veneeseen ja hän leikkasi tonttimme edestä ja lahdesta kaisloja pois, mutta takaisinhan ne kasvavat jos niitä vastaan ei jatkuvasti taistele.

Laiturin uusinta on kuulemma seuraava projekti, mutta hieman olen pistänyt kapuloita rattaisiin. Tämä menee vielä hetken ja uusitaan vasta sitten kun on ihan pakko. Tiedätkö mitä uudet laiturit kustantavat? Ne ovat ihan järisyttävän hintaisia, varsinkin isot laiturit, jollainen tähän pitäisi kuulemma saada.

 

Meidän huvila tonttimme on todella iso. Olemme kaataneet mieheni kanssa tontilta hurjasti puita, jotta olemme saaneet sen auki merelle. Tontilla on isoja koivuja, tammia ja mäntyjä. Lisäksi on istutettuja ulkolaisia puita. Kaivoimme muutaman pienen tammen ja pehmeä neulaisen ulkomaalaisen männyn taimenet ja viemme ne Helsingin kotiimme ja istutamme ne sinne. Toivotaan että ne eivät loukkaantuneet tempustamme vaan lähtevät elämään myös siellä.

 

Kävimme äitini ja siskoni kanssa lounaalla, jossa Gabi oli myös mukana. Äitini on pirteä 83-vuotias rouva. Toivottavasti olen itsekin yhtä pirteä ja elämänmyönteinen, jos saan elää hänen ikäisekseen.

 

Kotka patsas on Suomen ilmailun muistomerkki!

 

Vaasan rannat on otettu kiitettävästi viime vuosina käyttöön. Rannalle on rakennettu muutama uusi ravintola ja terassi, jossa ihmiset viettävät iltaa. Kaikille terasseille tulee ilta-aurinko. Mekin kävimme syömässä veneellä näissä ravintoloissa melkein joka ilta. Kaikissa ravintoloissa on hyvä ruoka, joten jos olet menossa Vaasaan, niin muista käydä myös rannassa.

Ravintoloiden edessä oli hyvin laituripaikkoja, joihin oli helppo parkkeerata vene. Toisin on Helsingin keskustassa, sieltä löytyy rantaravintoloita ja terasseja, mutta venepaikkoja on kehnosti. Tämä on iso miinus ravintoloille, koska veneilijöitä on paljon ja uskon, että he käyttäisivät mielellään ravintoloiden palveluita jos pääsisi maihin. Ainakin me käyttäisimme enkä usko, että olisimme suinkaan ainoita.

Pääsin myös pitkästä aikaa Ninan hiuskäsittelyyn eli sain uudet raidat ja juurikasvu laitettiin piiloon. Nyt on taas loistava hiusväri muutaman kuukauden ajan!

 

Huvilamme takan ympäristö on maaginen paikka istuskella. Ison takan ympärillä on korituolit, joissa me ja koirulit istumme ja tuijottelemme tulta. Tuli on samanlainen kuin meri, sitä voi vain katsoa tunti tunnin perään…

 

Sinne minne Valora menee, niin Jade menee perässä. Valora on 4 vuotta ja Jade 2 vuotta eli Valora on ollut ennen Jadea, joten Jade on laumahierarkiassa kakkonen ja matkii Valoraa. Jade pussailee Valoraa ja heittäytyy selälleen lattialle sen eteen, mutta Valora ei piittaa siitä vaan kääntää pusuissa päätään pois ja pari kertaa nuuhkaisee alamaistaan ja kävelee pois. Mutta hyvin ne tulevat toimeen ja välillä leikkivät hyvinkin kovaäänisesti, mutta eivät ole vihaisia toisilleen, mikä on ihana juttu.

Valora on meidän koira ja Jade on Gabin ja hänen sulhasensa koira eli ne asuvat eri taloudessa, mutta ovat paljon yhdessä koska ovat melkein päivittäin liikkeessä mukana

 

Vietimme ihanan miniloman Vaasassa ja nyt on taas aika palata töihin. Nähdään taas Vaasa ensi kuun alussa, kun Vaasassa on Vaasa Festival tapahtuma ja mukana on useita hyviä artisteja mm. Kaija K ja Lauri Tähkä, joka kuuluu minun suomalaisiin artisti suosikkeihin.

 

Vastaanotto komitea oli taattu, kun tulimme iltaisin takaisin huvilalle.

 

Näin pimeätä /tai valoisaa oli Vaasassa klo. 23.15.

 

Kategoriat

6 kommenttia

 1. Ihanaa historian havinaa! Huvila näyttää ihanalle, mielikuvitus lähti jo laukalle, mitä kaikkea huvila voisikaan kertoa aikojen saatosta. Vaasa on itselle ihan vieras kaupunki, niinkuin muutoinkin länsi-Suomi. Ei ole tullut käytyä, kun asuu toisella puolen Suomea. Täytyykin laittaa lomailulistalle. Hyvän lomaviikon valitsitte ☀️?. Vaikkakin sääkarttoja kun katsoo,tuntuu että länsi-Suomessa paistaa aina aurinko!

  Hienoa, että maltoit pitää edes viikon lomaa rankan kevään jälkeen?. Minä aloittelemassa tänään työt neljän viikon loman jälkeen, illalla virittelin koneen valmiiksi ja enpä muistanut salasanaa….loma tehnyt tehtävänsä. Onneksi olin kirjottanut sen varmuuden vuoksi muistiin, ettei tarvitse het ensimmäisenä olla yhteydessä helpdeskiin. Tästä se arki lähtee taas pyörimään, nopsaan se 4 viikkoa hujahti. Pelottavaa, miten aika menee niin nopeaan.

  Vielä ei tarvitse miettiä työvaatteita, etätyöt jatkuvat heinäkuun loppuun…että back to work postausta odotellessa…ollaan kuin ellun kanat?. Aijai kun näytätte stylelle, lomallakin. Toi rotsi on vaan niin 10! Sopii niin monen asun kanssa. Taitaa tulla verenperintönä tyyli ja jatkuu sukupolvesta toiseen, kuvasta päätellen.

  Ihanaa viikkoa!

  • Ukki vainaa otti kerran pikku tammen taimenen Lappeenrannasta ja vei Lieksaan, eli pohjoisemmaksi.
   Hyvin lähti kasvamaan. Ja kasvaa siellä vieläkin. Tammet ovat kyllä ihania!

   • Hei Maarit ja kiva kuulla:) Toivotaan, että meidänkin tammi lähtee kasvamaan! Mieheni kastelee ja varjelee sitä ihan hullunlailla :)) Kata

  • Hei Maarit ja kiitos viestistäsi 🙂 Huvila on kyllä ihana ja koko iso alue, jossa on pari pienempää rakennusta ja mahtavia istutettuja puita ja vanha puutarhakin sieltä löytyy. Se on tosin jo ollut pois käytöstä kymmeniä vuosia, mutta mutta paikan kyllä näkee hyvinkin. Sanotaan, että Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki 🙂 Joskus pitää paikkaansa, joskus ei. Minulle taas Itä-Suomi on ihan vierasta seutua eli siellä sitä liikkuu, missä on kasvanut. Kyllä, loma menee äkkiä ja arkeen palaaminen on taas edessä. Mutta kiva, jos pääsette työpaikalle elokuussa. Onhan kevät ollut pitkä etätyöläisille. Jep, työvaate postauksia on tulossa! Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Ihana postaus Katan minilomasta Vaasan huvilalla.

  Saaressa oleva lomapaikka on ihana, mutta haasteellinen. Kaikki se tavaroiden pakkaaminen autoon, veneeseen ja veneestä mökille vie aikaa, voimia ja koittelee myös hermoja, jos keli ei vielä suosi tai jotain unohtuu matkasta.

  Kaislat kasvavat nopeasti takaisin ja en tiedä auttaako edes rannan ruoppaaminen?
  Laiturit ovat kalliita, mutta onneksi kun kunnollisen hankkii, niin ovat melkein ikuisia. Miesten unelma hankintoja nähtävästi..

  Toivottavasti Katan siirtämät puut lähtevät kasvuun. Itselläni onnistunut ainoastaan hopeapajun sekä terijoen salavan siirto.

  Vaasassa on osattu todellakin huomioida venepaikoilla veneellä liikkuvat ruokailijat. Miksiköhän ei täällä Helsingissä?

  Kata, olet kyllä puuhakas myös lomaillessasi. Olet ehtinyt yhtä ja toista minilomallasi. Lomasi on pitänyt sinut kiireisenä. Nyt on sitten tukkakin mintissä.

  Ihana kuva teistä kolmesta kaunottaresta; Gabista, sinusta sekä äidistästi. Pirteys on ilmiselvästi peritty äidiltäsi.

  Äitisi on tyylikäs lady. Miten ihanan punaiset kynnet ja kauniisti lainehtiva tuuhea tukka. Hienoa, että vietitte aikaa myös naisten kesken.

  Valora ja Jade ovat varmasti viihtyneet minilomalla. Valora on ilmiselvästi jengin pomo ja siihen on Jaden vaan tyytyminen.

  Mikä onkaan mukavampaa kuin istua takan ääressä illalla. Valora ja Jadekin tietävät ilmiselvästi parhaat paikat huvilallanne: takan edusta ja laituri.

  Vaasa on ihana kaupunki. Hienoa, että siellä järjestetään Vasa Festival koronasta huolimatta. Kaija K ja Lauri Tähkä taatusti vetävät porukkaa paikalle. Tapahtuma taatusti elävöittää ja tuottaa iloa sekä hyvää mieltä monelle. Kunhan vielä kelit suosisivat tapahtumaa sekä erityisesti Gabin häitä.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Miniloma oli niin mukava ja tarpeellinen, mutta nyt ollaan jo tiukasti arjessa kiinni 🙂 minulle sopii juuri tuollaiset pikamatkat ja sitten taas pääsen arkeen ja sitten on kiva kun on tiedossa seuraava pikaloma, niin on mitä kohden puskea. Tuo laituri on nyt hieman yli 30-vuotias, joten se on ihan pakko uusia…ja ruoppaustakin olemme miettineet, mutta siinä on muutama haaste. Ja kyllä ne kaislat sieltäkin jossain vaiheessa taas pönnäävät…Kiitos, äiti on tyylikäs ja joka aamu rullaa hiuksensa ja meikkaa ja lakkaa kyntensä, oli sitten koronan takia kotona tai on harrastuksissaan tai ystävien kanssa kahvilla tai syömässä. Jep, Vaasa on loistava kesäkaupunki ja tosiaan Vasa Festivali siellä ainakin tällä tietoa järjestetään. Mukavaa Viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *