Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Millaista Vappua vietetään vuonna 2020?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Helsingin Vappuun kuuluu vahvasti kaupungilla dallailu, sillis Kaivopuistossa ja Vappulounas ravintolassa sekä ystävien ja tuttavien tapailut. Tänä vuonna on hieman erilaiset kujeet, koska ravintolat ovat kiinni, mutta Vappua voi viettää muutenkin. Toivotaan ihanaa säätä vapuksi, niin saamme olla ulkona.

Vappu on rajapyykki talvelle. Viimeistään Vappuna pukeudutaan kevyempään ulkotakkiin ja jalkaan puetaan kevätkengät. Pienenä tyttönä sain uudet housut ja kengät aina vapuksi, jotka sain pukea perheemme perinteiselle Vappulounaalle.

Mitkä mekot soveltuisivat paremmin väriensä, mukavuutensa, naisellisuutensa ja tyylikkyytensä puolesta paremmin vappujuhliin kuin Doppwoman mekot?

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Kaikki tämän postauksen aurinkolasit ovat kuvauslainassa Walter Optiikasta, Kalevankadulta meitä vastapäätä.

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Alissa pinkki kiekura

Alissa on tuttu Doppwoman mekkomalli. Se on loistava yläosasta, koska se on valekietaisumallinen. Alissa ei tarvitse toppia alleen. Siinä on sen verran kangasta edessä, että se istuu kaiken kokoisille naisille. Poikkileikkauksen jälkeen helma levenee alaspäin.

Jos olet X- tai A-vartaloinen, niin tämä mekkomalli on sinun mallisi. Myös H-vartaloinen saa tällä mallilla naisellisia muotoja.

Minusta tässä pinkki kiekurassa on loistavat värit. Tämä mekko päällä ei voi tulla kuin onnistunut ja iloinen päivä!

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Aamiaislasit

Nämä pyöreät lasit ovat minun suosikkilasini. Sirpa Walter Optiikasta sanoo, että tällaiset lasit, mistä näkyy hieman silmät läpi ovat ”aamiaislasit”. Eli aamiaiselle laitetaan lasit päähän ja näytetään freshiltä, vaikka juuri olisi noustu sängystä. Muistathan meidän ”aamiaismekon?”  Eli aamiaismekko ja -lasit päähän heti kun herää, niin mieskin säikähtää, että onko vaimo vaihtunut yön aikana.

Saimme ihania uusia ”aamiaismekkoja”, jotka kuvaamme tänne pikapikaa

 

Eden long beige paisley

Eden mekko on klassinen kietaisumekko. Eden on malliltaan kapeahko ja kaunis vartalolle kuin vartalolle. Kietaisumekot toimivat aina. Myös tässä Eden mekossa kietaisu menee hyvin edestä rinnan kohdasta kiinni, joten yleensä mekko ei vaadi toppia allensa.

Eden long mekkoa löytyy tämän beigen paisleyn lisäksi sininen paisley ja sininen kukka.

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Rosa long, lila kukka

Rosa long mekossa on t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n malli, ainakin minun mielestäni, joka rakastaa rusetteja ja liehuvia helmoja. Myönnän, että tässä rusettikauluksessa minulla oli suunnittelu vaiheessa vahvasti sormeni pelissä. Erityisesti seuraavasta kuvasta huomaa, kuinka kauniisti nauhat on tehty mekon kaulukseen ja se, että nauhat eivät ole ihan kaulassa kiinni vaan nauhoja on laskettu alemmas decolteelle. Näin rusetit tai nauhat ovat pukevampia myös lyhyempi kaulaisille. Kaulan ja rusetin väliin jää tyhjää tilaa.

Rosa longin hihat ylettyvät juuri kyynerpäiden yläpuolelle, mikä on pukeva hihan mitta aikuiselle naiselle!

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Kun asuimme Vaasassa ja lapset olivat pieniä, niin vapputori ja vappulounas kuului vapputraditioihimme. Kun lapset kasvoivat niin he hoitivat itse vapputorin, mutta vappulounas traditio jatkui.

Vappuna 1994 massukkani oli iso kuin isoin ilmapallo vapputorilta, koska keskimmäinen lapsemme syntyi heti Vapun jälkeen. Vappuna olemmekin juhlistaneet hänen syntymäpäiviään aina niinä vuosina kun hän on ollut Suomessa.

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Rosa short

Rosa short mekko on lyhyempi versio Rosa long mekosta. Kaikki Doppwoman tuotteet on mitoitettu siten, että minä olen kokoa S=36 tuotteistamme ja Gabi on kokoa M=38. Gabille mahtuu myös koko S, koska tuotteissa on stretchiä eli ne venyvät. Mutta Rosa mekosta kannattaa ottaa oma koko, jotta mittasuhteet mekossa pysyvät oikein mm. pituuden osalta.

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Sophia; Rosa paisley

Sophia on erilainen mekko kuin muut mekot, koska siinä on ympyrä aukkoinen pääntie joka tulee suht ylös, juuri solisluiden alle. Mekossa on myös poikkileikkaus vyötäröllä, jonka jälkeen se kapenee kynämäisesti alaspäin. Hame osa on kietaisumallinen. Itselläni on juuri tämä Sophia mekko ollut useasti päällä liikkeessä valkoisten tennareiden kanssa ja se on aiheuttanut paljon ihailua. Itse pidän mekosta, koska se on selkeä edestä. Siinä ei ole mitään ylimääräistä. Ciara kietaisuneule on loistava Sophia mekon päälle.

Rosa paisley lisäksi Sophia mekkoa löytyy myös sinipallonen ja beige paisley.

 

Minun suosikkejani ovat juuri nämä kissalasit, jossa yläkulmat nousevat ylöspäin. Samoin pidän täysin pyöreistä aurinkolaseista. Tai itseasiassa pidän kaikista aurinkolaseista, pidän niitä päässäni aina kun on vain pienikin mahdollisuus. Myös ruokakaupassa minulla on kesäisin aurinkolasit päässäni, koska niissä on vahvuudet enkä jaksa vaihtaa niitä tavallisiin laseihin. Kun vaihtelen aurinkolaseja ja tavallisia silmälaseja, niin ne ovat kummatkin täynnä sormenjälkiä, koska laitan ne joko laukkuuni tai takin taskuun ilman koteloa. Tiedän, olen huolimaton lasien käyttäjä.

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Tänä vuonna ei ole Kaivopuiston picniciä vaan on brunssi Gabin ja hänen avopuolison luona Ullanlinnassa. Gabi tilaa meille kaikille valmiin vappubrunssin jostain ravintolasta, jonka nautimme heidän terassillaan. Ihanaa kun saa pukeutua kauniisti ja aion laittaa yo-lakin päähäni vaikka se jättääkin järkyttävät viirut otsaani. Mutta kerran vuodessa sen kestän.

Vaikka vappua viettäisikin kotona, niin on kiva pukeutua nätisti ja skoolata tulevan kesän kunniaksi. Skål tuleva, ihana kesä. Olet niin tervetullut!

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Alissa short punainen paisley

Gabin mekko on samaa sarjaa minun Alissa pinkin kiekuran kanssa. Tässäkin väriyhdistelmä on herkullinen ja raikas.

Kaikkiin Doppwoman mekkoihin voi yhdistää myös reippaat tennarit.

Koko Doppwoman malliston ideana on, että tuotteet puetaan sekä arkeen että juhlaan asusteita vaihtamalla.

 

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaista Vappua tänä vuonna vietetään?

Millaisia vappusuunnitelmia sinulla on tänä vuonna?

Tuotteet löytyvät Doppshop verkkokaupastamme ja toimitamme veloituksetta.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14 kommenttia

 1. Ihania keväisiä kuvia / asuja… Mekkoja äidiltä tyttärelle ja päinvastoin!

  • Hei Liisa ja kiitos kommentistasi 🙂 Juuri näin, kummatkin voivat käyttää, iästä riippumatta:) Hauskaa Vappua, Kata

 2. Olis kivoja vaihtoehtoja myös tyttäreni syyshäihin jos niitä nyt voidaan edes järjestää? Olen seurannut erityisesti mekkoja (varsinkin ennen koronaa) että kun häihin sopiva mekko ilmestyy niin hyppään junaan ja tulen sovittamaan, mutta nyt?. Tyttären hääpuku on tilauksessa, nyt pitää vain toivoa että se mieluinen vielä jos häitä joudutaan siirtämään ensi vuodelle.

  • Hei Eija ja kiitos kommentistasi:) Kyllä ja lisää ihania on tulossa:) Onhan tämä tylsää, kun ei pysty suunnittelemmaan. Ei häitäkään siirretä ja järjestetä helposti uudestaan, siinä on monta asiaa ja ihmistä, jotka pitää ottaa huomioon. Toivotaan, että saatte tanssia tyttäresi häitä nyt syksyllä! Ihan varmasti olisi mieluinen ensi vuonnakin, yleensä morsiammet rakastuvat pukuunsa ensisilmäyksellä. Seuraa blogia ja tule käymään, kun tilanne sen sallii tai laita viestiä shop@dopp.fi jos tuumaat jotain. Me autamme mielellämme 🙂 Aurinkoista päivää, Kata

 3. Ihanan iloinen fiilis välittyy kuvistanne, itsellekin nousee hymy korviin, näitä katsoessa! ?. Cin cin! ??

  Ihana väri Gabilla hiuksissa, sopii tosi hyvin ja mikä kimallus?!

  Ah, tykkään niin kovin teidän oman malliston mekoista!❤️ toivottavasti säät taas lämpenisi, niin pääsisi niitä kunnolla käyttämään. En edes tässä julkisesti ilkeä sanoa, monta Doppwoman mekkoa omaan?.

  Mahtavasti värit loistaa luonnonvalossa! Täysi suositus mekoille!

  Ihanaa, kun teillä on perinteitä. Meillä ei oikeastaan ole ollut, Vapun tiimoilta. Kun olin pieni, käytiin katsomassa vappukulkuetta. Sain aina vappuhuiskan. Äiti teki munkkeja ja simaa. Niitä sitten nautiskeltiin. Ei taida enää vappukulkueita edes olla?.

  Opiskelijat kyllä juhlivat täällä vappua muidenkin puolesta! Ja heillä onkin monenmoista vappuhulinaa, joka kestää pitkään. Tosin ei tänä vuonna, teekkareiden vappu on siirretty syksyyn. Tosin heillä taitaa olla ikuinen vappu?.

  En ole vielä edes miettinyt, mitä tänä vappuna. Tosiaan, se on jo ensiviikolla. IIK! Tämä korona on sotkenut jo ajantajunkin.

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa, kun saimme kuvien välityksellä jakaa hyvää fiilistä. Ja niin ihanaa kun tykkäät mekoistamme:) Jep, meilläkin äiti teki simaa. Ihan meinasin unohtaa siman, mutta sitä oli tosiaan isossa muoviämpärissä jota kauhottiin lasiin isolla kauhalla. Olen vain kuullut juttuja näistä teekkareiden vapuista, mieheni on nimittäin ollut teekkari. Tiesitkö, että heidän tupsulakeissa on kuulemma solmuja vappuheiloista, jos sellaisia on ollut. Tarkistin heti mieheni tupsun ekana vappuna ja siellä ei ollut solmuja ennen kuin laitoin oman solmuni :)) Ihanaa viikkoa, Kata

   • En tiennyt tuota solmujuttua! En ole nähnyt solmuja heidän lakeissaan. Täytyy seuraavan kerran katsoa tarkemmin, näkyykö täällä tuollaista käytäntöä, sitten tiedän mitä se tarkoittaa. Fukseilla saattaa näkyä vaikka minkälaisia virityksiä mm. Tutteja?.
    Mukavaa viikkoa ja vappua !

    • Hei Maarit:) Jep, tsekkaile! Aurinkoista päivää, Kata

 4. Iik ,onko se jo täällä? Ei Vappu vaan mekkoviikko, kun oli niin mekko täyteinen postaus ja aivan upea sellainen, koska Doppwoman oman mekkomalliston tykitys.

  Alissa pinkki kiekura ja Alissa short punainen paishley hurmaavat värityksellään ja hulmuavilla helmoillaan.

  Eden long beige paisley iskee silmään kietaisullaan. Wau!

  Rosa long ja Rosa short kuviot, väritys, hihat sekä rusetti saavat pisteitä. Naisellisia, mutta ei tätimäisiä.

  Sophia rosa paisley on kuin kaunis veistos. Todella tyylikäs. Mekko, mitä harkitsen vakaasti. Kietaisuneule on jo, mutta beige ei taida sopia tähän mekkoon?

  Ihania aurinkolaseja! Täytyy piipahtaa joskus siinä liikkeessä.

  Nuo säpäkät siniset kengät kummittelevat mielessäni: Harmonie slingbackit. Väri vetää magneetin tavoin puoleensa. Pakkomielle vai magea tuleva ostos? Liian räväkät vai ei? Paljon pohdintaa…

  Ihania Vappumuistoja Katalla, arvokkaita ja vahvoja perinteitä. Kun olin pieni, niin äitini ompeli aina Vapuksi mekon. Vapputori ja kävely sekä tietty jäätelö kuuluivat Vappuun. Isompana sitten mentiinkin jo kavereiden kanssa ja nykyään Vappuun kuuluu todellakin kunnon buffet kotona tai saaressa ystävien kanssa. Nyt ei isoa joukkoa pirun koronan takia.

  Ihana idea Gabilla tilata ravintolasta syötävät ja juhlia Vappua pienessä piirissä. Tuskin saamme saareen kotiinkuljetusta, joten omilla kokkauksilla mennään.

  Mahtava sunnuntain aloitus ja aamiasmekko postausta odotellen, mekkoviikkoa rukoillen.Aamiaislasit menevät harkintaan, nopea ja tehokas aamuehostus.
  Ihanas sunnuntaita ja pian on uusi viikko, uudet kujeet…kesä melkein jo ovella.

  • Huomenta Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Voih, ei vieläkään ole mekkoviikko alkanut. Mutta se alkaa ihan pian, kun muutama mekko on vielä saapunut. Mutta sitä ennen on yksi kiva juttu tulossa, siitä lisää alku viikosta 🙂 Sophia mekko on kaunis ja rosa tosiaan ihanan värinen, raikas rosa. Hmmm…juuri se kietaisuneule ei taida olla mekon päälle paras, väri tökkii mutta malli täykky. Harmoniet ja muutkin meidän kengät ovat ihania siitä, että ne eivät ole liian korkeita. Niistä saa juhlavaa fiilistä, mutta ne voi pukea jalkaansa myös kaduille. Niiden kanssa ei joudu ”lisiin” vaikka joutuisi kävelemäänkin 🙂 Jep, suosittelen Walter Optiikkaa. Heillä on ihana palvelu, kauniita laseja ja ovat pienyrittäjiä. Ihanaa sunnuntaita sinulle, me lähdemme tästä Valoran kanssa ensin pihatöihin ja sitten sisätöihin. Terveisin Kata

   • Kiitos Kata suosituksesta. Ja Jaanalle tervetuloa!

    • Hei Sirpa:) Kiitos kun saimme kuvauslainata laseja. Nähdään taas Kalevankadulla:) Mukavaa työviikkoa, Kata