Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Punainen jerseymekko joulumekoksi

Huhuu joulufiilis! Missä olet? Eilen moni sanoi, että ei tajua että joulu on jo ensi viikolla. Olen täysin samaa mieltä, varsinkin kun ilma oli suht lämmin ja aurinko paistoi. Voi kunpa saataisiin hieman lunta tänne Etelä-Suomeen, niin joulufiilis nousisi hetkessä.

Joulufiilis nousee myös, kun pukeutuu punaiseen! Kyllä jouluna jotain punaista pitää olla.

 

Punainen jerseymekko

Punainen jerseymekko on super klassisen mallinen. Siinä on 3/4 osa mittaiset hihat, v-kaula-aukko ja helma ylettyy polven päälle. Klassinen mekkomalli on aina kaunis ja miten ajaton se onkaan. Tämä on sellainen mekko, että sen voi kaivaa kaapista vaikkapa joka joulu.

Minulla on ollut monta vuotta punainen satiinimekko joulumekkona, mutta nyt en uskalla sovittaa sitä. Minulla on tunne, että se on kutistunut kaapissa. Pienen ryhtiliikkeen joutuu tekemään, ennenkuin yrittää pukea sen päällensä.

 

Punainen väri mielletään jouluun. Itse olen sitä mieltä, että punaista voi käyttää koska vaan. Punaisesta saa helposti merihenkisen asun, vaikkapa kietaisemalla sinipohjaisen huivin kaulaansa. Mutta toki, kun eletään tässä vuodenajassa, niin punainen ja joulu kulkevat käsi kädessä.

Punainen, valkoinen ja sininen ovat loistavat värit yhdessä. Meillä on kotona iso punertava matto ruokapöytämme alla ja huvilassamme olen käyttänyt punaista tyynyissä ja torkkupeitoissa. 

 

Mekon edessä olevat saumat ovat hyvät vartalolle. Ne häivyttävät hieman massukkaa. Mekon vyötärön kohdalla on kantti, joka on vyötärön kapeimmalla kohdalla.

Kotelomekoissa vuori on ehdoton, koska silloin mekko ei tunnu niin nuolevalta päällä

 

Onko sinulla joulufiilistä? Jos ei ole, niin miten saat sen aikaiseksi?

 

Kategoriat

2 kommenttia

 1. Näytät hyvältä punaisessa mekossasi??.
  Joulukuu on mennyt tosi nopeasti, kuvittelin nautiskelevani jouluisista valmisteluista ja fiilistelystä, mutta toisin kävi. Ollut ryntäilyä ja asioiden järjestelyjä ja toi kelikin on ollut suoraan sanottuna karsea! ?
  Mutta kyllä se joulu sieltä tulee. Ja fiiliskin sitten kun joulurauha julistetaan Turussa, riisipuuro on nenän edessä, huokaistaan ja rauhoitutaan.
  Hih! Olen tilaillut Doppista itselle joululahjoja. Joten lahjatkin itselle varmistettu?. Muillekin hankittu. Tai siis joulupukkihan ne tuo, eikö?
  Kunhan saan taatelikakun uuniin, niin tuoksuukin joululle. Tuoksut, kynttilät, läheiset, hyvä ruoka ja rauhoittuminen. Siinä se joulufiilis❤️
  Ihanaa joulua kaikille! ?

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi:) Voi kiitos! Ihania joulujuttuja sinulla, olenkin ihan unohtanut riisipuuron! Tämä joulukuu on ollut meillä hieman erilainen. Mutta kyllähän tammikuussakin voi syödä riisipuuroa, täytyypä muistaa tehdä. Voi kiva, omat ostamat joululahjat ovat parhautta kun saa juuri sitä mitä haluaa. Ihanaa Joulua sinulle ja ensi vuoteen, Kata