Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Samalla kun päivittelin ääneen torstain sateista ja tuulista kuvauskeliä, kysyy mieheni jos minua kiinnostaa lähteä Habitare messuille. No toki kiinnostaa, koska samalla voimme kuvata tämän päivän blogikuvat. Torstain kuvaukset säästä huolimatta on pelastettu, koiranilma sisällä Messukeskuksessa ei haittaa.

Ai, ai kätevät emännät! Me naiset hoidamme monta kärpästä yhdellä iskulla!

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla
Messuilla oli kaikkea kivaa tilbehööriä. Olen heikkona koristetyynyihin, torkkupeittoihin, mattoihin, taljoihin, kynttilöihin…

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Ilona neulepusakka

Olen odottanut tämän pusakan saapumista. Minulle tulee mieleen tästä pusakasta kultainen 80-luku. Silloin oli paljon neulevaatteita, niin hameita kuin jakkuja ja pusakoita. Muistan, että äidilläni oli kudottu hame ja tämän tyylinen pusakka työasunaan.

Pusakka on napakkaa kudosta. Siinä on kultainen vetoketju edessä ja paikkataskut sivuissa. Itse käytän pusakkaa auki, mutta kivalta se näyttää myös jos sen laittaa kiinni. Pusakkaa löytyy tämän kerman lisäksi myös musta. Katso musta täältä, sieltä näet miltä se näyttää kun vetoketju on kiinni.

Minulla on pusakasta koko S ja se on minulle sopiva koko, joten pusakka on normaalia kokoa. Jos kuitenkin käytät normaalisti kokoa M tai L niin ota L koon pusakka.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Meidän koti

Eivätkö nämä ole sadevesisuihkuja? Ihanat ne ovat joka tapauksessa, varsinkin kullanvärinen.
Meillä ei ole tarvetta remontille, rakentamiselle eikä uudelle kodille. Ja onneksi niin, koska minusta rempat ja rakentamiset ovat todella raskaita prosesseja. Viimeksi remppasimme DOPPin liiketilan. Tai emme me itse sitä tehneet, ammattimiehet olivat asialla, mutta silti prosessi oli iso. Muuttaakaan emme aio, olen sanonut että minut viedään ”jalat edellä” nykyisestä kodistamme joka on kaikkea, mitä koskaan olen toivonut. Olen kiitollinen, että se löytyi ihan sattumalta kolme vuotta sitten. Mitään emme varsinaisesti etsineet, se vain tuli vastaan. Olimme silloin perheen kanssa Floridassa ja teimme päätöksen etänä, emme edes käyneet talossa. Ostimme sen paperilta ja hyvä niin, muuten olisimme jääneet ilman unelmataloamme.

Miesväkemme oli sitä mieltä, että nykyinen talo piti ostaa samantien, muuten se menisi sivu suun. Me laitoimme Gabin kanssa hieman kapuloita rattaisiin. Kun talo oli ostettu ja muutimme sisään, niin olemme kehuskelleet Gabin kanssa että ”kyllä oli hyvä, kun ME päätimme, että tämä talo pitää ostaa heti”. Hieman saa tämä lause mieheni tuhahtelemaa sanoen ”a i v a n”.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Jalassani minulla oli stretchnilkkurit. Niillä jaksan kävellä, koska ne eivät kiristä mistään. Ne ovat kuin korolliset sukat jalassa. Gabilla on mokkasaappaat jalassa, jotka hänen mielestään ovat myös hyvät kävellä.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Upea Eero Aarnion pallotuoli tässä koossa veisi kyllä koko tilan useista olohuoneista. Olen äidiltäni oppinut, että olohuone on tärkeä asia talossa. Hän on aina sanonut, että olohuoneen tulee olla iso. Olen huomannut, että itse totean nykyään samaa olohuoneista. Kun katson asunnon pohjaratkaisua, kiinnitän ensin huomiota olohuoneen kokoon. Asuimme Laurinlahdessa Espoossa kun Gabi syntyi vuonna 1992. Meillä oli paritalon puolikas kahdessa tasossa kahdella makuuhuoneella. Asunto oli kiva, mutta olohuone oli pieni. Muistan, että ostovaiheessakin päivittelimme olohuoneen pienuutta, mutta päätimme silti ostaa asunnon, koska se muuten vastasi tarpeitamme.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Yhtenäiset tilat

Kun seuraa sisustusohjelmia, joissa tehdään remppaa, niin useasti keittiö avataan olohuoneeseen ja se näyttääkin minusta kivalta. Näin saadaan asuntoon enemmän avaruutta ja isomman tilan tuntua. Minusta on myös kiva, että koko perhe pystyy olemaan samassa tilassa, jos esimerkiksi yksi perheen jäsen tekee ruokaa. Meidän talossamme on iso tila, missä meillä on eteinen, keittiö, ruokatila ja olohuone yhdessä. Pidän tästä huoneratkaisusta. Minun on helppo huudella miehelleni ja Valoralle sekä näen mitä he touhuavat. Samoin kun tulee vieraita tai meitä on koko perhe koossa, niin kaikki ovat samassa tilassa. Kenenkään ei tarvitse lukkiutua keittöön. Yksi huono puoli on se, että keittiön on oltava jatkuvasti siisti, kun se on esillä. Itselleni se ei tuota vaikeuksia, mutta miehelleni kyllä…ne likaiset lautaset ja lasit jäävät niin useasti siihen tiskipöydälle…

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Mitä me ostimme?

Messuille mentäessä mietin, että ostan uuden puisen leikkuulaudan. Sen löysinkin, samoin Gabi osti sellaisen ja sitten hän osti lampaantaljan. Gabi ja hänen kihlattunsa muuttavat uuteen asuntoonsa kuun loppupuolella ja heidän uudessa asunnossa on lasitettu terassiparveke. Gabi on tilannut parvekkeelle todella herkullisen näköisen pellavasohvan ja sohvan päälle hän halusi ostaa lampaantaljan, jotta siellä voi istuskella vielä näin syksyllä. Uskon, että Jade ranskis tulee valtaamaan lampaantaljan, niin ainakin meidän perheessä. Valora löytää aina ne parhaat paikat.

Meillä on lampaantaljoja joka paikassa. Sisä- ja ulkosohvilla, sängyn vieressä, Valoran pedissä, autossa, huvilassa…

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Iris neulemekko

Pukeuduimme messuille Gabin kanssa samanlaisiin neulemekkoihin. Gabilla oli musta ja minulla kerman värinen mekko. Iris neulemekossa on puolipoolo kaulus. Kaulus ei ole tiukka eikä ahdistava. Mekko on malliltaan suora. Hihat ovat hieman leveähköt kainaloiden alta eli hiha ei ole tiukka ja istuva vaan hieman lepakkomainen. Mekossa on vyö ja se tulee sitoa vyötärölle. Mekon takana on pieni vyökuja, joten vyötä ei voi jättää käyttämättä. Mekko ylettyy pohkeen alapuolelle.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Iris neulemekko ja Iris neuletakki

Minä messuilin kerman värisellä neulemekolla. Käänsin poolokauluksen hieman matalemmaksi ja hyvin kaulus toimi niinkin. Puin harteille saman sarjan neuletakin kuin mekkokin on. Neuletakissa on V-kaula-aukko ja napit edessä. Sivuissa on taskut. Minulla on harteillani neuletakista koko S ja se ylettyy polveen. Neuletakkia löytyy myös mustana, löydät sen täältä. Musta neuletakki on kokoa XS ja se koko riittää vaikka olen normaalisti kokoa S.

Minulla on Iris mekosta päälläni koko S ja Gabilla on koko M. Neulemekko vastaa normaalia kokoa.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla

Kävimme myös tällä puolella hallia, missä on kaikkea kivaa pientä ostettavaa. Itse olisin halunnut lampaankarva varvastossut tukevalla kumipohjalla. Omat tossuni ovat jo niin kuluneet, että ne eivät enään lämmitä. Tykkään varvastossuista siksi että ne ovat lämpöiset, mutta ne eivät hiosta. Varvastossuja löytyi ainoastaan pehmoisella pohjalla, joten ne jäivät ostamatta. Haluan tukevapohjaiset tossut, koska juoksentelen niissä myös ulkona meidän pihassa.

 

Gabi löysi ystävilleen joululahjoja! Kätevä emäntä ostelee niitä ympäri vuoden, aina kun löytää jotain kivaa. Nyt täytyy kuitenkin todeta, että tässä asiassa me emme ole Gabin kanssa käteviä emäntiä.

 

Habitare messuilla lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla
Messut olivat antoisat. Saatiin ostettua jotain tarpeellista, nähtiin tuttuja, löydettiin ihania mattoja, saatiin sisustusideoita ja saimme kuvattua asukuvat

Habitare messut ovat auki vielä tänään. Kannattaa käydä, jos sisustaminen kiinnostaa tai rakennat tai muutat. Messuilta saa hyviä ideoita.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

 

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Yes Sir, I can boogie! Lapsena kun serkku tuli käymään, leikimme Baccaraa. Meillä oli leveähelmaiset mekot, toisella valkoinen ja toisella musta, hyppynarut mikrofonina. Tämä muisto tuli mieleen ylinnä olevasta kuvasta:-) samaisen serkun kanssa selattiin Anttilan katalogia ja vuoronperään valittiin mitä miltäkin sivulta ottaisimme.
  Jos nyt tältä tyyliblogisi sivulta saisin valita yhden, niin se olisi Ilona neulepusakka mustana. Vaikka siinä on kasarivibat, niin se tuntuu taas raikkaalta ja uudelta.
  Kiitos tästä blogista, mukavaa syksyä.

  • Hei Minna ja kiitos kun kommentoit! hah, hah:)) Ihanat muistot saimme aikaiseksi 🙂 Ilona on hauska ja se olisi oiva valinta! Kiitos kun seuraat ja samoin sinulle, Kata

 2. Tyylikkäät ladyt Habitare messuilla. Oiva kuvaupaikka ja ihana värimaailma.

  Iris neulemekot sekä Iris neuletakit näyttävät todella hyviltä ja ovat
  taatusti lämpimiä.

  Itseäni sykähdytti Ilona neulepusakka, värinä pehmeä kerma. Olen aina tykännyt mustasta, mutta nyt iän karttuessa värimaailma alkaa selvästi pehmentyä. Musta on upea, mutta aika kova ja vaativa väri.

  Neulepusakka toi minullekin ihania muistoja kultaiselta 80- luvulta. Äidillänikin oli ihana neulehame ja pusakka, jotka olivat hänen luottoasunsa syksyisin.

  Strechnilkkurit ja saapikkaat kuuluvat kyllä syksyyn. Omat nillkani sekä jalat ovat käsien ja pään kanssa ne, jotka tietysti ensimmäisenä palelevat kaivaten lämmintä suojausta. Nenäkin palelee, mutta sitä onkin vaikeampi suojata ilman että näyttää tautikammoiselta Michael Jacksonilta.

  Gabi on kyllä fiksu, kun ostelee joululahjoja pitkin vuotta. Itse en ole moiseen tapaan oppinut, mutta olisiko aika kouluttaa itseään, niin välttyisi joulustressiltä.

  Näin syksyisin on kyllä ihana laittaa kotia ns. syyskuntoon. Torkkupeitot, koristetyynyt, lampaantaljat, kynttilät ja lyhdyt on kiva laittaa esiin. Välillä on myös kiva tehdä päivitys kodin värimaailmaan.

  Ihanaa sunnuntaita sateesta huolimatta ja nyt on todellakin aika istua torkkupeiton alla keräten energiaa alkavaan viikkoon.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Ilona on hauska, siinä on sitä kasari vibraa 🙂 hah, hah nenän suojaaminen kylmältä on hieman hankalempaa. Muut raajat ovat huomattavasti helpompia. Ihanaa kun syksy saapuu, saadaan kääriytyä torkkupeittoihin ja tosiaan polttaa pikkukynttilöitä kilokaupalla. Ihanaa viikkoa sinulle, kata