Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


28.7.2019 |

Haalari juhlaan ja jopa tenniskentälle

Reilussa viikossa on tapahtunut paljon. Eikö se ole niin, että kun Suomessa pukkaa aurinkoa ja hellettä, niin silloin on oltava extra aktiivinen ja tehtävä kaikenlaista. Sitä miettii, että talvella saa olla kotona, mutta kesällä on suoritettava ja otettava kaikki irti upeasta säästä.

Jos kesällä ei touhua kaikenlaista, niin tuntuu siltä että kesä menee hukkaan. Mietitkö sinä samoin? Syksyllä saa jo huokaista, että ihanaa kun elämä rauhoittuu ja saa olla viikonloput kotona!

 

Tennis?

Juttelimme mieheni kanssa hetki sitten erilaisista urheilumuodoista, mitä voisi harrastaa vaikkapa talvella Espanjassa. Kuntosali ja kävely ovat loistavia lajeja ja ne on aina helppo toteuttaa. Uimisesta pidimme Floridassa, koska lähellämme sijaitsi iso ulkouima-allas alue, johon oli kätevä mennä uimaan matkaa ja uimaratojakin oli niin monta, että aina löytyi tilaa.

Olemme miettineet golfia. Pitäisikö se harrastus herättää uudestaan henkiin? Noin 15 vuotta sitten suoritimme green cardit ja pelasimmekin sitä muutaman vuoden Vaasassa, mutta sitten se jäi. Se jäi siihen, että golf vie tuhottomasti aikaa ja toiseksi minä en syttynyt siihen lajiin. Hermot eivät kestäneet sen pienen pallon perässä kävelemistä, koska se pallo lensi välillä ihan minne sattui. Tai sitten se pallo lensi kerralla 20 metriä eteenpäin, joten sellaista onnistumisen fiilistä ei pelaamisesta tullut.

Golf vaatii aikaa ja hermoja, jotta sen pelin oppii. Juuri siksi se ei ole hätähousujen laji.

 

Tämän naisen pallosilmä on vähän niin ja näin…

Mieheni mainitsi, että ruvetaan pelaamaan tennistä. Vau, sehän kuulostaa kivalta! Saa pukeutua tyylikkäisiin valkoisiin vaatteisiin ja se vie ainoastaan yhden tunnin päivästä. Googlasin välittömästi tennisasuja ja mailoja. Aloittelijoille on tarjolla kevyitä ja iso lapaisia mailoja, joen palloon on helpompi osua. Ainut pieni haittatekijä on vain se, että minä en osaa pelata sitä eli minun on mentävä tenniskursseille.

Oppiiko 51-vuotias, ei hyvän pallosilmän omaava nainen pelaamaan tennistä edes kohtuullisesti? Kerro minulle kokemuksesi!

 

Vaikka minulla on kova kilpailuvietti, niin hyväksyn sen että minusta ei leivota enään toista Steffi Grafia. Mieheni sanoja lainatakseni ”jos koitettaisiin saada susta edes niin hyvä, että saat pallon sinne verkon toiselle puolelle”. Aika heikko luottamus miehelläni on meikäläiseen mikä koskee pallopelejä.

Olen hieman sellainen tyyppi, että jos minulle sanotaan, että en osaa jotain tai vastaavaa, niin sarvet nousee päähän ja opettelen sen vaikka päälläni seisten. Olen sitkeä ja periksiantamaton, pusken ”läpi harmaan kiven”, jos on tarvis.

 

Minulla ei ole koskaan ollut päälläni haalaria, paitsi näissä blogikuvissa. En tiedä mistä se johtuu. Tämä haalari varsinkin näiden rentojen tennareiden kanssa tuntui ihan omalta. Se tuntui rennolta ja nuorekkaalta päällä.  Ehkä haalarin tummansininen väri teki sen, että se on astetta rennomman tuntuinen ja näköinen kuin se olisi musta.

Pidän myös haalarin kauluksesta, se on siisti jakkumainen kaulus. Tummansinistä haalaria on rento pukea myös arkisiin menoihin.

Ps. valkoiset tennarit ovat liikkeestämme loppu ja huivi on minun oma

 

Haalari

Tässä haalarissa on loistavaa se, että sen edessä on kaksi painonappia. Usein haalarit jätetään kokonaan auki edestä, joten sen alle on puettava toppi tai laitettava ainakin pieni hakaneula, jotta se ei paljasta liikaa. Takana on pitkä vetoketju, sivuissa on taskut ja vyötäröllä on vyö. Lahkeet ovat leveät ja lyhkäiset. Lahkeiden mitta määräytyy kantajansa mukaan. Minulla on haalarista päälläni koko 34 ja se on täydellinen koko. Haalarin selkäosa on suht pitkä, kuten niissä aina on. Haalarin ei kuulukaan napata haarasta kiinni vartaloon, vaan sinne saa jäädä hieman löysyyttä. Uskallan sanoa, että voit ottaa haalarista yhden koon pienemmän kuin normaalisti.

 

Viimeisen puolentoista viikon aikana olemme olleet mm. Porin Jazzeilla, venereissulla Hangossa, Ed Sheeranin konsertissa, pikareissulla Vaasassa ja toki myös töissä.

 

Pori Jazz

Porin jazzeilla kävimme päiväkokkareilla ja iltakonsertissa. Siskoni ja hänen miehensä olivat ajaneet heidän moottoriveneensä Vaasasta Poriin, joten saimme yöpyä heidän veneessään. Jazzit olivat kiva tapahtuma ja mahtavaa, kun Pori on saanut pidettyä tapahtuman näin isona ja elävänä. Yrittäjänä mietin aina, miten hienoa on, että pienemmille paikkakunnille tulee myös turisteja, jotka käyttävät liikkeiden ja ravintoloiden palveluja.

Kaikki kaupungeissa olevat tapahtumat ovat tärkeitä paikallisille yrityksille

 

Veneilyä

Lähdimme veneellä Hankoon viime lauantaina. Meri oli tyyni, mutta takit päällä ja huppu päässä jouduimme ajamaan. Tuntuu hieman hassulta, kun ohittamissamme purjeveneissä ihmiset istuvat uikkarit päällä ja meillä on täysi varustus päällä. Mieheni rupeaa aina alku kesästä kyselemään, että koska lähdetään venereissulle. Sitten heinäkuussa lähdetään, jos tulee lämmintä, vastaan. Näin saan hieman lisäaikaa tähän venereissuun. Minusta on kuitenkin kiva yöpyä  1-2 yötä veneessä, mutta sitten riittää. Totean, että minä, mies ja Valora samassa sängyssä tekee tiukkaa, koska Valora vie ison tilan (mies myös). Valora on täysin itsekäs nukkumisen(kin) suhteen. Se potkii, kuorsaa ja haluaa nukkua sivuttain. Se tulee ihan kiinni minuun, joten minä poden ne yöt ”kuumia aaltoja”. Postaukseni viime kesän venereissusta löydät täältä.

Kirjoitin kattavan postauksen venetouhuista ”Jos sinulla on mahdollisuus, niin opettele!” Siinä kerron meidän veneilystä ja terotan, miten tärkeää on, että myös nainen osaa hallita veneen ja osaa navigoida. Yleensähän se menee niin, että mies hoitaa venetouhut ja nainen istuu kyydissä. Koskaan ei tiedä mitä merellä tapahtuu ja silloin on hyvä osata toimia. Lue postaukseni täältä.

 

Ed Sheeran

Keskiviikkona suuntasimme Ed Sheeranin konserttiin. Iloksemme myös Zara Larsson oli tervehtynyt edellispäivästä ja nousi lavalle. Zara oli hyvä, nuori ja virkeä joka pomppi ja lauloi. Myös Ed Sheeran oli huikea, hän veti rauhallisesti yhden miehen shown kitaroidensa kanssa. Mietin ennen konserttiin lähtöä, että en tunne hänen kappaleistaan kuin muutamia radiossa soitettuja hittejä, että mitä ne muut kappaleet ovat. Oih, jos ne ovat sellaisia melankolisia ja hitaita biisejä, niin tulee pitkä konsertti. Onnekseni olin väärässä, minullekin tuntemattomat biisit olivat oikein kuunneltavia.

60.000 ihmisen siirtely meni suht sujuvasti. Hieman stressasin lähinnä sieltä pois pääsyä. Menimme sinne tilataksilla, koska meitä oli koko perhe mukana ja varasimme saman taksin hakemaan meitä. Vajaan kilometrin jouduimme kävelemään, joka ei ollut mitään ja löysimme taksin helposti sieltä poistuessamme. Lähtiessämme jouduimme seisomaan autojonoissa kyllä useamman viisi minuuttisen, mutta pääasia oli, että pääsimme suht kivuttomasti kotiin. En ole huippu innostunut isoista massa tapahtumista, joissa pitää jonottaa joka paikkaan ja ihmisiä on hurjat määrät.

 

Gabi oli jättänyt kullanväriset korvarenkaat meille, niin laitoin ne korviini. Minulla oli silloin 80-luvun lopussa aina renkaat korvissani. Nykyään minulla on aina helmet korvissa. Oikeastaan nämä renkaat olivatkin yllättävän kivat.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.


10 kommenttia

 1. Jaana sanoo:

  Tyylikäs haalari ja ihana tummansininen väri kaunotar Katan päällä.
  Onko haalari täyspitkä?
  Haalarin kaulus on ihana ja istuu kauniisti. Tyylikäs niin päivään kuin iltaan. Asusteilla ja kengillä saa tyylin vaihtumaan.
  Tenniksen opit taatusti, mutta itse tyydyin sulkapalloon. Melonta kiinnostaa minua, mutta mieheni on enemmän veneilyn kannalla.
  Sinulla Kata riittää energiaa ja virtaa. Aurinko antaa vielä lisää virtaa ja siksi kesä viikonloput ovat aina kiireisiä. Talvella ehtii sitten levätä ja kääriytyä peiton alle muistelemaan kesän tapahtumia.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos Jaana 🙂 Haalari ylettyy noin nilkkaan, täyspitkä ei ole. No katsotaan opinko, sulkapallokin olisi kivaa mutta jos tuulee, niin ulkona pelaaminen ei onnistu. Siksi se tennis olisi parempi vaihtoehto. Tuntuu, että virta on käynyt hieman hitaalla tässä muutaman viimeisen päivän, mutta rakastan kun alkaa uusi viikko ja uudet touhut. Ihanaa kesäviikkoa sinulle Jaana, kata

 2. Marketta sanoo:

  Rohkeasti vaan tennistunneille😊 Minä olen aina ollut surkea kaikissa pallolajeissa, en ole koskaan osunut palloon enkä ole ollut lajeista kovin innostunut. Vuosi sitten kuitenkin mieheni kanssa otimme tennisopettajan ja nyt vuoden jälkeen voin sanoa olevani jo kohtuullisen hyvä 🙂 Osun palloon, saan sen verkon yli ja olen oppinut erilaisia lyöntejä. En vielä pärjää miehelleni joka on pelannut tennistä nuorena mutta meille pääasia on pitää tunneilla hauskaa ja saada hyvää liikuntaa mukavan lajin parissa:-)

  • Kata sanoo:

   Hei Marketta ja kiitos kun kommentoit:) Mieletöntä kuulla ja tosi kannustavaa. Olet ollut siis kuten minä nyt eli surkea pallolajeissa eikä kovinkaan innostunut niistä. Mutta sinä sait selätettyä edelliset ja päätit kokeilla tennistä ja onnistuit! Hieno homma! Kohtuullisen hyvä kuulostaa ihan loistavalta, ehkä minäkin joskus…Kiitos, annoit uskoa yrittää! Aurinkoista viikkoa, kata

 3. Kristina sanoo:

  Tummansininen haalari on kyllä niin tyylikäs! Ja valkoiset tennisvaatteet myös, varsinkin kun katsoo Wimbledonia TV:stä 😊. Itse tosin käytän tenniskentällä käytännöllisyyssyistä muita värejä (eivät näy läpi eivätkä värjäydy massakentillä).

  Mutta tennis on hauska laji ja voin lämpimästi suositella! Sen voi aloittaa minkä ikäisenä vain. Itse menin Smash-Tenniksen alkeiskurssille mieheni kanssa aikuisena, n. 8 vuotta sitten, siirryin siitä käymään kerran viikossa aikuisvalmennusryhmässä. Tällä hetkellä pelaan 3-5 krt viikossa, olen innostunut todella paljon ja tavannut lajin parissa aivan mahtavia ihmisiä. Bonuksena siinä saa melkeinpä huomaamatta todella tehokasta liikuntaa. Suosittelen siis kokeilemaan!

  • Kata sanoo:

   Hei Kristiina ja kiitos kun kommentoit 🙂 Ahaa, eli muut värit kuin valkoinen ovat käytännöllisempi, kiitos vinkistä. Niin varmasti sitten kilpailuihin voi pukeutua valkoiseen, jos meikäläinen tässä elämässä sellaiseen pääsi..:))))))
   Ihan mahtava kuulla, että tykästyit lajiin ja opit sen. Tuo liikkumisen pakkous myös tenniksessä kiehtoo, siinä tulee kuntoa! Olet haka, kun käyt 3-5 kertaa viikossa pelaamassa, se on jo rakkautta lajiin. Ihailen! Katsotaan mitä meikäläisen touhuista tulee, kertoilet sitten 🙂 Mukavaa viikkoa sinulle ja iloja pelaamiseen, Kata

 4. Marianne sanoo:

  Teilläpä on ollut tosi mukavia kesätapahtumia. Mies on kova golffaaja ja olen kulkenut mukana ”caddiena”. Hermo tahtoo meikäläisellä mennä varsinkin ruuhka-aikana siihen odotteluun….toisaalta silmä ja mieli lepää, kun saa kävellä upeilla kentillä. Itselle ei valitettavasti ole suotu minkäänlaista pelisilmää. Haalari on kyllä kaunis. Tuleekohan vielä ”talvihaalareita” (sisäkäyttöön😊)?

  • Kata sanoo:

   Hei Marianne ja kiitos kommentistasi 🙂 Se on totta, että kävely tekee hyvää ja onhan kentillä kaunista, koska ne ovat aina niin upeasti hoidettuja. Kyllä tulee lisää haalareita, näin muistaisin. Mukavaa viikkoa, Kata

 5. Tuula sanoo:

  Tosi ihana haalari! Aiemmin vieroksuin vajaamittaisia, leveitä lahkeita mutta nyt ne on niin ❤️. Kiva kirjoitus muutoinkin! Mukavaa sunnuntaita!

  • Kata sanoo:

   Hei Tuula ja kiitos kun kommentoit 🙂 Sama minä, mutta nyt myös itse tykkään näistä lahkeista. Silmä tottuu kaikkeen 🙂 Kiitos, kun tykkäsit postauksesta ja mukavaa viikon alkua, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *