Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Me olimme mieheni kanssa viime viikolla neljän päivän venereissulla. Lähdimme reissuun tiistaina aamupäivästä Helsingistä ja palasimme takaisin Helsinkiin perjantaina illalla. Meidän oli tarkoitus olla reissussa sunnuntaihin asti, mutta tulimme toisiin aatoksiin, kun pojallamme oli armeijassa perhepäivä johon halusimme osallistua.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Ensimmäinen etappimme oli Helsinki-Hanko. Meillä on mottorivene, joten matkanteko on nopeaa. Ajamme matkan 3,5 tunnissa, purjeveneet tekevät matkaa ainakin kaksi päivää. Olen ennenkin kertonut, että mieheni on purjehtijasuvusta ja minä olen moottoriveneperheestä, mutta tämä ei ole aiheuttanut ristiriitoja välillemme. Mieheni on sopeutunut moottoriveneisiin, yhtä hätähousu hän on tässä asiassa kuin minäkin. Siirtyminen paikasta A paikkaan B saa tapahtua nopeasti.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Kuten elämässä yleensäkin, hyvä ruoka ja juoma ovat asioita, jotka ovat matkoilla tärkeitä. Hangossa ravintola Origo on viehättävä paikka. Erityisesti pidän sen sisätiloista, mutta nyt istuimme terassilla, kun Valora oli mukana matkassa. Kävin kuitenkin sisällä katsomassa oliko paikka muuttunut vuosien saatossa, mutta samalta se näytti kuin ennenkin ja hyvät ajat tulivat mieleeni.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Tiistaina kun saavuimme Hankoon, niin satoi vettä. Venematka oli muutenkin todella kylmä. Minulla oli päälläni farkut, villasukat, neule, tikkitakki, veneilytakki, pelastusliivit, huivi kaulassa, hattu päässä ja huppu vielä siinä päällä. Hanskatkin olisivat olleet ihanat, mutta niitä en ollut tajunnut pakata mukaan. Valora makaa lampaantaljan päällä ja käärittynä peittoon meidän välissä, kun ajamme venettä. Se on yhtä helppo tapaus veneessä kuin autossakin. Se vaan lepää, mutta veneen tai auton pysähdyttyä se on ensimmäisenä menossa ulos.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Tämän kesän lempijuomani on ollut Aperol Spritz. Se on raikkaan kesäinen ja yleensä se ravintoloissa osataan tehdä eli se maistuu hyvältä.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Keltainen fyrrypaita ja neuletakki suositus

Keltainen fyrrypaita on keveä ja ilmava. Siinä on (100 % polyesteri) vuori ja päälliosassa (100 % viskoosi) on kolme fyrryä. Kauluksessa on nauhat eli kauluksen voi sitoa myös kaulaan kiinni. Hihojen suissa, olkapäillä on myös kapea fyrrykaistale.

Fyrrypaita sopii kauniisti housujen kanssa. Sen päälle on helppo pukea neuletakki tai jakku. Minulla on päälläni paidasta koko 36.

Postauksessani ”Leopardina lempipuuhassani” esittelin teille huippukätevän pitkän, ohkaisen ja mustan neuletakin. Katso postaus, koska juuri tällainen neuletakki sopii moneen asuun, kun palaa töihin elokuussa. Myös tämän keltaisen fyrrypaidan päälle se olisi napakymppi.

Neuletakit myytiin silloin loppuun, mutta saimme niitä nyt lisää eli neuletakkia löytyy koot 34-40. Takki on suht´ reilu eli vastaa hyvin kokoja. Neuletakin hinta on € 75,95 ja se on 100 % viskoosia.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Seuraavan päivän matkaetappimme oli Hanko-Maarianhamina. Meri oli tyyni, saimme painaa koko matkan 25-27 solmua, joka on melko reipas matkanopeus. Matka kesti vajaat 5 tuntia. Merivartiosto pysätti meidät Ahvenanmaan saaristossa ja ainoa syy pysäytykseen oli, että he halusivat kysellä mieheltäni veneestä ja kuinka lujaa se menee. He sanoivat, että kaikki näytti hyvältä ja saimme jatkaa matkaa.

Maarianhamina näytti tutulta. Olemme olleet siellä lukuisia kertoja 1990-luvun lopulla lasten kanssa. Kun lapset olivat pieniä, vietimme aina muutaman viikon kesässä merellä. Kun nuorimmainen syntyi lokakuussa 1995, niin olimme seuraavana kesänä 4 viikkoa putkeen merellä. Matkassa oli 3,5 vuotias Gabi ja vanhempi poika oli 2 vuotta ja 2 kk sekä nuorimmainen poika 9 kuukautta sekä tietysti meidän kaksi isohkoa bokserikoiraa. Voitte kuvitella sitä rekvisiitan määrää veneessä! Ja kyllä meitä tuijotettiin kun tulimme satamaan, silloin ei niin paljon lapsiperheitä satamissa näkynyt.

Näin jälkikäteen olemme miettineet mieheni kanssa, että olimmeko ihan hulluja? Miten me jaksoimme kolmen pienen lapsen kanssa sitä venerumbaa. Mutta ihana on kuulla, kun lapset sanovat, että venereissuilta on jäänyt mieleen hyviä muistoja.

Viivyimme Maarianhaminassa jopa kaksi yötä. Olimme vanhasta tottumuksesta Itäsataman puolella, mutta suosittelen, jos venekuntaan kuuluu ainoastaan aikuisia, Länsisataman puolta. Siellä on ihana ravintola ja meno on rauhallista. Itäsatama on rauhattomampi, mutta hyvänä puolena on se, että keskusta on kivenheiton päässä ja siellä on enemmän aktiviteettejä juuri lapsiperheille.

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

Perjantai aamuna käynnistimme koneet ja suuntasimme veneen nokan kohti Hankoa. Meri oli ihan tyyni, purjeveneet menivät sekä moottorilla että purjeilla ja eivät siltikään liikkuneet paljoakaan. Me ajoimme Hankoon ja Hangon edustalla meidät pysäytti rajavartiolaitos. Kun heidän veneensä tuli meidän veneen kylkeen, niin mies pomppasi sieltä meidän veneeseen. Olimme ihan ihmeissämme, koska hän ei sanonut mitään, vaan hyppäsi veneeseemme. Heidän kuuluisi mielestäni kysyä ”voinko astua veneeseen”, mutta sitä hän ei tehnyt. Hän kyseli taas veneestämme ja puhallutti mieheni. Hän myös kehui, kuinka hyvä kun koirallakin on liivit päällä ja palosammuttimen hän halusi nähdä. Hangon ja Helsingin edustalla parveili merivartioston veneitä, koska Trump ja Putin olivat tulossa Suomeen silloin maanantaina.

Söimme lounaan Hangossa ja kaffittelimme ystävien kanssa ja jatkoimme matkaa Helsinkiin. Maarianhamina-Hanko-Helsinki ajomatka oli noin 8 tuntia. Välillä ajoimme pitkän aikaa 34-35 solmun matkavauhtia, kun meri oli aivan tyyni. Totesimme kotiin päästyämme, että nämä pitkät ajamiset ja nopeat pyrähdykset ovat vain meidän kahden hulluja juttuja!

 

Keltainen fyrrypaita ja pikainen venereissu

  • Keltainen fyrrypaita € 99,95 koot 34, 36, 38 ja 42
  • Musta neuletakki € 75,95 koot 34-40
  • Kaikki muut tuotteet kuvissa ovat loppuunmyyty

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä. Tilaukset linkistä -> Dopp Shop tai 040-195 2113. Toimitamme tuotteet postikuluitta, mutta jos palautat, maksat sinä postimaksun.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset