Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

Näitkö, kun Melania Trump astui ulos lentokoneesta sunnuntai-iltana Helsingin lentokentällä? Itse odotin mielenkiinnolla hänen tuloaan ulos koneesta, koska halusin nähdä mitä hänellä oli päällä! Ja hänellähän oli valkoinen kauluspaita:) Juuri se valkoinen kauluspaita, josta kirjoitin sunnuntain postauksessa. Yksi vaate, joka kuuluu vaatekaapin peruspilareihin.

 

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

Kietaisuvaatteet vartalotyypeille

Kaikki ns. kietaisuvaatteet, ovat ne sitten paitoja tai mekkoja ovat naisellisia ja kauniita vartalolle. Kietaisuvaatteissa on aina v-kaula-aukko. Kietaisumalli sopii upeasti A, X ja Y- vartalolle. Kietaisumallin tehtävänä on saada vyötärö esille ja juuri siksi nämä vartalomallit saavat lisäboostin kietaisuvaatteista. Suoranmalliselle eli H-vartalotyypille, voidaan kietaisuvaatteilla loihtia vyötärö. Tällöin on tärkeää, että kietaisuvaate sidotaan vartalon etupuolelle, ei vartalon sivuun. Eli kuten tässäkin paidassa, rusetti on tuotu eteen. Jos solmun/rusetin jättää sivuun leventää se vyötäröä. Tällä tempulla on suuri vaikutus kokonaisuuteen!

 

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

Tässä kietaisupaitsikassa on kunnolliset lenkit paidan kummallakin puolella. Pitkä nauha pujotetaan ristiin lenkkien välistä, joten vyö pysyy paikoillaan ja paita napakasti kiinni. Paita nappaa napakasti kiinni rinnan kohdalta, joten vilauttelu vaaraa ei ole. Nauhat ovat pitkät, joten niistä voi helposti tehdä kauniin rusetin.

 

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

Melania Trump nähtiin Suomessa kahdessa eri asussa. Matkustusasuna hänellä oli tosiaan valkoinen kauluspaita, konjakinväriset nahkahousut ja vaaleanharmaa jakku, jossa napit ja taskujen tereet sointuivat nahkahousuihin, samoin käsilaukku ja ballerinat. Minusta asu oli ihana ja nuorekkaan tyylikäs. Kengät olivat ainoat, jotka olisin vaihtanut korkkareihin tai tyylikkäisiin ja klassisiin konjakin värisiin loafereihin.

Maanantaina hän oli pukeutunut vaaleankeltaiseen takkimekkoon ja sävy sävyyn korkkareihin. Asu sopi Melania Trumpille kauniisti ja takkimekko oli ajaton ja tyylikäs asuvalinta.

Rouva Jenni Haukio edusti ”perhosmekossa”, johon hän oli yhdistänyt beiget korkkarit. Mekko oli toki kesäinen ja pirteä, mutta jos minä olisin saanut valita hänelle täksi päiväksi edustusasun, niin olisin valinnut hänelle klassisen yksivärisen mekon. Mekko olisi voinut olla esim. luonnonvaalea tai tummansininen.

 

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

Valkoisen kietaisupaitsikan koot vastaavat normaaleja kokoja. Joannalla on päällään koko 36, mutta hänen oikea kokonsa olisi ollut koko 34.

Kietaisupaitsikka on puuvillaelastania ja paitsikkaa löytyy ainoastaan valkoisena.

 

Toinen vaatekaapin kulmakivi: Kietaisupaitsikka ja kuka voitti korusetin!

 • Valkoinen kietaisupaitsikka € 65,95 koot 34-44
 • Muut tuotteet ovat ovat loppu

Valkoinen kietaisupaitsikka löytyy DOPP Helsingistä. Jos haluat tilata kietaisupaitsikan, niin tilaa se tuosta linkistä -> DOPP Shop tai puh. 040-195 2113. Heinäkuun ajan postitamme tuotteet asiakkaille veloituksetta. Mutta jos palautat tuotteen, maksat sinä postimaksun.

 

Koruarvonta

Iso kiitos kaikille Koruarvontaan osallistuneille! Ihanasti olitte jaksaneet ottaa osaa arvontaan, vaikka ulkona paahtaa helteet. Vihkisormus, helmikorvakorut ja kaulakoru olivat yleisimpiä vastauksia. Minä käytän aina samoja koruja eli helmikorvakoruja, vihkisormusta sekä käsikorua ja kelloa. Olen hyvin laiska vaihtamaan koruja enkä itse asiassa edes halua vaihtaa niitä. Olen saanut kaikki kolme korua mieheltäni, paitsi helmikorvakoruja, niin ne ovat ajattomia ja rakkaita. Niihin liittyy myös jokin tärkeä asia. Vihkisormus, kun menimme naimisiin. Käsikoru, kun mieheni täytti pyöreitä ja kello kun itse täytin 50 v. Edellisen kelloni sain häneltä vuonna 1999.Tulen pitämään näitä koruja käsissäni loppuelämän.

Korusetin voitti Sirkka Hangelin! Paljon onnea Sirkalle, otan sinuun yhteyttä instagramin kautta.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Hei.
  Minusta oli hienoa,että rva Jenni Haukio oli valinnut suomalaisen Andiatan kauniin mekon,joka sopi täydellisesti tilanteeseen ja Suomen kesään ja nyt myös näihin lämpötiloihin.
  Yst
  Marja Terttu

  • Hei Marjaterttu ja kiitos viestistäsi:) Ihanaa kesän jatkoa sinulle, Kata

 2. Aivan samaa mietin, kuin mitä tekstissäsi mainitset presidentin puolisoiden vaatetuksesta. Ja tosiaan mielestäni Jenni olisi nyt todella tarvinnut Kata sinun pukeutumisneuvojasi : )

  • Hei Katja ja kiitos viestistäsi:) Iso kuviollinen mekko ei ole koskaan yhtä arvokas ja tyylikäs varsinkaan edustustehtäviin kuin yksivärinen mekko. Näin se vaan on ja tällaisissa edustustilaisuuksissa säällä ei ole mitään merkitystä, vaan muut asiat ratkaisevat. Kiitos, minähän autan mielelläni:) Ihanaa kesän jatkoa sinulle, Kata