Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Puimme Gabin kanssa samanlaiset mekot päälle, mutta vaalean mekon asustimme Gabille arkeen ja tummansinipohjaisen mekon minulle juhlaan. Ihanat mekot, joista kummatkin värit, luonnonvalkoinen ja tummansininen, sopivat arkeen ja juhlaan.

Suurin ero eri tilaisuuksien asustuksessa ovat kengät. Kengillä määrittelet hyvin pitkälle asun hengen. Älä pilaa upeaa juhla-asua vanhoilla, jo parhaan päivänsä nähneillä kengillä.

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Shelby mekon kesälookkiin kuuluu oranssit mokkasandaalit, olkihattu ja korikassi. Oranssit DEBB sandaalit ovat samat sandaalit kuin ”Kuukauden nainen” postauksessa olevalla Kirsillä oli jalassaan mustana. Löydät postauksen täältä.

Oranssi väri on kerrassaan upea ruskettunutta ihoa vasten

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Dream caprit

Mainitsin perjantain blogijulkaisussa, että meiltä löytyy Dream capreja. Dream capreissa on sama runko eli sama yläosan leikkaus kuin huippusuosituissa Dream Chic nilkkafarkuissa. Erona on siis lahkeiden mitta. Näiden caprien mitta on 19″. Kuten kuvasta näette, ne loppuvat noin 10 cm polven alapuolelle. Pituus toki riippuu housujen koosta ja naisen jalkojen mitasta.

Muistathan, että nilkkafarkuista suosittelemme ottamaan kaksi kokoa pienemmät housut kuin normaalisti käytät. Kun olemme sovitelleet näitä Dream capreja, niin olen sitä mieltä, että yksi koko pienempi riittäisi näistä housuista. 

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Oletko huomannut, että pyöräilyshortsit ovat nyt hitti? Ne trikoiset ja tiukat pyöräilyshortsit polven yläpuolelle. Muistan, kun lapset olivat pieniä eli silloin 90-luvun puolivälissä minulla oli pyöräilyshortsit. Olimme Muumimaassa perheen kanssa ja minulla oli jalassani punakukkaiset pyöräilyshortsit, punainen vyölaukku ja valkoinen slimmattu t-paita. T-paita ei ylettynyt pepun alle….no, olin hyvässä kunnossa silloin, vartaloni oli hoikka ja urheilullinen. Mutta silti… Nyt ei pää eikä kroppa kestäisi moista pukeutumista.

Itse en lämpene enään pyöräilyshortseihin muutakuin kuntosalilla, jos sielläkään. Tämän muodin jätän nuoremmille, vaikka olenkin sitä mieltä että kaikkea voi pukea päälle, kun sen tekee tyylikkäästi.

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Shelby mekko on 100% viskoosia. Mekon valmistuksessa on käytetty Ecovero viskoosia, joka tarkoittaa sitä, että se on puhtaampi ja ekologisempi viskoosi kuin normaalisti valmistettu viskoosi. Ecoveron viskoosin valmistusprosessissa käytetään mm. vähemmän vettä kuin normaalissa viskoosin valmistuksessa.

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Shelby mekko

Shelby mekossa on pitkät hihat. Siinä on myös klassinen paitakaulus ja napit edessä. Napit ylettyvät alas asti. Mekossa on vyö, jonka sidoimme eteen. Vyön voi sitoa myös taakse. Mekko on vartalonmyötäinen vyötärölle saakka, jossa on poikkileikkaus. Mekossa on napit ylhäältä alas saakka. Mekon helma levenee hieman alaspäin ja se ylettyy pohkeen alle. Gabilla ja minulla on päällämme mekosta koko 36. Omakseen Gabi hankki mekon koossa 38 ja minulle tämä koko 36 olisi sopiva, vaikka 34 olisi mahtunut myös. Tämä kokoasia siksi, koska mekon pesulapussa lukee, että se voi kutistua 5%. Tämä kannattaa aina ottaa huomioon kokoa valitessa.

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Espanja

Käväisimme mieheni kanssa viime viikolla Espanjassa, Costa del Solilla. Halusimme käydä katsomassa siellä tuttuja paikkoja, joissa olimme usein lastemme kanssa noin 20 vuotta sitten. Vanhemmillani oli silloin siellä asunto, jonne oli helppo lentää kolmen pienen lapsen kanssa, asuimmehan silloin myös Helsingissä. Minulla oli Espanjasta hyviä muistoja, mutta muistin kuitenkin että siellä olisi ollut hieman sotkuista, paikalliset tylyjä ja puhuivat ainoastaan espanjaa jne. Mutta nyt kyllä pyörrän kaikki mitä juuri äsken kirjoitin. Roskan roskaa ei näkynyt missään, paikalliset olivat ystävällisiä ja palvelualttiita ravintoloissa ja kaupoissa, ihania moderneja ravintoloita oli tullut jne. ja kaikki näytti niin hyvältä ja kauniilta. Hintatasokin oli kukkaroystävällistä ja ruoka oli erinomaista.

Espanjan aurinkorannikko oli positiivinen yllätys, jossa aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa! 

 

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Sama mekko tyttärelle arkeen ja äidille juhlaan

Kumpiko mekko iski sinuun, vaalea- vai tummapohjainen?

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä ja pinkillä merkityt tuotteet Doppshop verkkokaupastamme.

Tuotetiedustelut: shop@dopp.fi

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

5 kommenttia

 1. Ihania mekkoja kaunottarien päällä. Molemmat mekot super kauniita ja riippuu tilanteesta kumman valkkaisin. Vaikea valinta.
  Korkkarit ja sandaalit upeita samoin hattu sekä korilaukku. Todella raikkaita.
  Vaikka pyöräilyhousut oli muotia aikoinaan, niin kyllä kroppasi kestäisi ne päälläsi nytkin Kata. Vain oma pääsi rajoittaa. Onhan se tosi, että aikansa kutakin ja tyyli on nyt toinen kypsempi, klassisempi ja ajattomampi.
  Ihana kuulla, että Costa del Sol yllätti ja ilahdutti sinut. Itsekin aikoinaan reissasin siellä paljonkin ja nyt monesti miettinyt tekeväni reissun sinne saman vanhan tyttöporukan kanssa. Ehkäpä jo tänä vuonna voisi piipahtaa ja fiilistellä mennyttä nuoruutta.
  Ihana postaus sunnuntaihin taas ja aurinkoista sunnuntain jatkoa toivottaen.

  • Hei Jaana ja kiitos! Olet oikeassa, tyyli on nyt toinen. Ennen hörhöili ihan muodin mukana, nyt on varmempi tyylistään ja hörhöilyt ovat takanapäin. Ainakin suuremmaksi osaksi…huteja sattuu. Suosittelen käymään, kuten kerroin se oli positiivinen yllätys. Tykästyimme Aurinkorantaan todella! Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Vaaleapohjainen mekko olisi minun värini. Minulla on viime kesäyö se t.sini pohjoinen mekko, jossa on v.punaisia ja punaisia kuvioita. Se on ihana. Ihanat sandaalit ja hattu?❣️Olen etsinyt sopivaa hattua itselleni. En ole oikein osannut päättää mitä haluan??
  Kata auta?
  Olisin halunnut sen mustan, mutta nyt olen jo myöhässä. Tuleeko enää sitä hattua?

  • Hei Riikka ja kiitos viestistäsi:) Vaalea on kaunis 🙂 Voi, meillä on paljon hattuja, emme vain ole ehtineet kuvata niitä ja valmiita kuvia ei ole…mutta katsotaan, jos ehdimme niin teemme sen. Musta on loppu, eikä tule lisää. Sorry. Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *