Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Sopivat kesäasut ja ne ”vahdittavat miehet”

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Tänä sunnuntaina esittelen teille mekon ja hameen eli kesäasut, jotka soveltuvat rentoon juhlaan ja muuhunkin käyttöön, sinun käyttötarkoituksesi mukaan. Kesällä pukeutuminen on rennompaa kuin talvisin, työpukeutumisessakin voi hieman relata, eikö vain?

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Rena mekko

Rena mekko on suoranmallinen midimekko. Mekossa on v-kaula-aukko ja kaula-aukon takana on pieni kaulus. Kaulus on aina pukeva, kun se suojaa niskaa. Varsinkin lyhythiuksisille naisille kaulus on pop. Itsekin pidän enemmän kauluksellisista  kuin kauluksettomista tuotteista, koska pidän hiuksiani usein ponnarilla, kuten varmasti olet huomannutkin. Sama muuten pätee miehiin, kauluspaidat ovat miehillä ihan suosikkejani, t-paidat vähän niin ja näin, varsinkin aikuisilla miehillä. Itse asiassa mieheni käyttää mielellään t-paitoja ja ”välillä” joudunkin hieman puuttumaan hänen vaatetukseensa (lue: hän on ihan vahdittava vaatteiden suhteen). Ostamme yhdessä hänelle vaatteita ja itse haen hänelle paitoja, kun tiedän koon ja paitamallin mistä hän pitää. Hän on tyypillinen mies eli kun hän löytää esimerkiksi hyvät farkut, niin hän ostaa niitä ainakin kahdet, mielellään kolmet. Tällä hän turvaa sen, ettei vaateostoksille tarvitse lähteä liian usein.

Puututko miehesi pukeutumiseen vai hoitaako hän vaatteensa itse?

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Rena mekossa on pienet hihat, mikä on loistava juttu. Tällöin mekko soveltuu myös asiallisempiinkin menoihin. Vyötärön alapuolella on kantti, joka ei nappaa vartaloon kiinni, se ainoastaan katkaisee vartalon linjaa ja on koristeena. Huomioi, että kantin ei kuulukaan olla vyötärön kapeimmalla kohdalla.

Mekon sisällä on alusmekko, joka on myös vihreä. Tämä takaa sen, ettei mekosta näy läpi.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Minulla on jalassani vihreät Tyra puukkarit. Puukkarit ovat hieman hämäävä sana, koska kenkien pohja ei ole puuta. Pohja on muotoon tehtyä kumiseosta. Tyrat ovat tukevat ja mukavat jalkaan ja ovathan ne ergonomisesti muotoiltu. Tyrat näyttävät cooleilta, ne ovat kuin nilkkurit edestä, mutta kantapään kohdalla onkin remmi.

Hapsukorvakoruissa on uusi konjakki väri, joita löytyy sekä hopeisilla että kultaisilla lukoilla.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Niin naisilla kuin miehilläkin vaaleansininen ja valkoinen kauluspaita toimii AINA!

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Työlookki

Jotta frillahameesta saadaan astetta asiallisempi kesätyöasu, on yläosan oltava rauhallinen ja yksinkertainen. Koska hameessa on vaaleansinistä, puin Rena hameeseen vaaleansinisen klassisen puuvilla elastani kauluspaidan. Valkoinen kauluspaita sopii Rena hameeseen myös, mutta kauluspaita ei saa olla liian ”business paita”. Silloin tyylit riitelevät keskenään.

Venus paitis oli myös Anna-Liisan päällä Muotibrunssillamme täällä.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Olen kirjoittanut blogipostauksen kolme vuotta sitten ”Miesten ja naisten shoppailueroista”. Luin postauksen juuri läpi kolmen vuoden jälkeen ja muutamaan asiaan voisin puuttua kolmen vuoden jälkeen.

 1. Helsingin DOPPissa ei muistaakseni mies ole änkenyt naisen kanssa pukukoppiin vaan koska meillä on loistava sohva-alue vichyineen ja suklaineen, istahtavat miehet siihen mielellään
 2. Naiset ovat ihanan ystävällisiä ja kannustavia toisilleen,  ikäviä kommentteja tai katseita en ole kuullut tai nähnyt mies muistiin
 3. Enemmän olen tavannut vuosien aikana kiireisiä naisia, jotka toimivat shoppailukierroksella ”miesten tavoin” eli ostavat kahdet housut ja useamman yläosan. Tämä on hyvä tapa, ensinnäkin:

a. saa yhdellä kertaa yhteensopivat asukokonaisuudet
b. säästää aikaa eli näin toimisin itse, jos shoppailisin muualla kuin DOPPissa

Ihana vakio asiakkaamme itä-Suomesta kehui juuri perjantaina liikettämme sanoen, että meillä on kattava valikoima ja paljon eri tuotteita, mutta kauppa ei ole liian iso, että asuja olisi vaikea löytää kuten usein käy isoissa tavarataloissa. Ja palvelu oli hänelle myös tärkeä asia. Kiitos:)

Pääset lukemaan postaukseni ”Miesten ja naisten shoppailueroista” täältä.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Helga avokkaissa on tukeva 8 cm korko ja niillä jaksaa niin päivän töissä kuin iltamenotkin. Nude/rosa on neutraali väri ja sopii kaikkeen. Rosa kassi on rekvisiittaa.

 • Helga avokkaat € 150,00

Helga avokkaita löytyy vielä muutamat punaiset ja mustat.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Vapaa-aika

Vapaa-aikana ja kesälomalla Rena hameeseen puetaan t-paita tai toppi. Koska hameessa on kuminauha vyötärö ja kangasta vyötäröllä, on suositeltavaa, että yläosa puetaan hameen sisälle. Tällaisen kuminauhavyötäröisen hameen voit pukea joko vyötärölle tai vetää hieman alaspäin navan päälle. Tämä on makukysymys ja kannattaa sovittaa, kumpiko hameen korkeus on parempi sinun vartalollesi.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Yamini t-paidan edessä on juuri sopiva kaula-aukko ja myös t-paidan selkäosassa on samanlainen v-aukko, jota yhdistää nauhat. Näet nauhakuvan Doppshop verkkokaupastamme täältä.
Yamini t-paitaa löytyy myös valkoisena. Minulla on paidasta päälläni koko XS eli paita on suht reipasta kokoa.

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Viime viikolla oli jopa sandaalikelit ja toivotaan että saadaan ne pian takaisin. Itse juoksin kiireisesti hoitamaan jalkani kesäkuntoon, jotta voin häpeilemättä pukea sandaalit jalkaani. Beigeissä mokkasandaaleissa on söpö ruusuke edessä ja niissä on hyvä kumipohja. Joskus sandaalit ovat liukkaita, mutta eivät nämä. Nämä soveltuvat kaikkiin kesäasuihin niin mallinsa kuin värinsäkin puolesta. Beige sävy on harmaaseen taittuva, ei keltaiseen. Koot vastaavat normaaleja kokoja. Ps. laukku ja hattu ovat rekvisiittaa.

 • Giia sandaalit € 105,00

 

Sopivat kesäasut ja ne "vahdittavat miehet"

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä sekä Doppshop verkkokaupastamme.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Wau mikä postaus ja upeat variaatiot yhdestä mekosta pienillä viilauksilla.
  Mekosta tuli mieleen villi viidakko ensin. Ihana kesälook.
  Työlookissa paita raikasti ja rauhotti asun uuteen valoon. Miksei sopis mullekin ajatus jäk kytemään.
  Vapaa-ajan stailauksessa taas paita kirkasti ja lämmitti mekon hehkumaan lämpöä. Monikäyttö asu!
  Olet kyllä oikea stailuksen mestari. Sinulla ja henkilökunnallasi on silmää ja taitoa.
  Mieheni tuskailee myös vaateostoksien kanssa. Kai kaikki miehet tekee niin?
  Hän ostaa housuja tuplasti, hyvä niin. Pukuja tuplasti, eri väreissä, onneksi. Paidat, solmiot, taskuliinat huolehdin minä.
  Kengät shoppaamme yhdessä hänelle. Yksin jos mieheni menee kauppoihin, niin kävelevä katastrofi saapuu kotiin. Onneksi voi palauttaa.
  Dopissa on huomioitu ihanasti miehet, kun heillä on oma pieni nurkkaus. Hienosti keksitty. Ei tarvitse pelätä jonkun kurkkivan väärään pukukoppiin, mikä on todella kiusallista.
  Yamini-t-paita oli kuin karkki, pakko tulla katsastamaan ja ehkäpä se monikäyttö mekkokin.
  Ihana viikon vika postaus, kiitos Kata. Sinulla sitä energiaa riittää. Rentouttavaa sunnunaita.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi:) Kiitos sinulle, ihana kommentti! Hah, hah onneksi voi palauttaa on hyvä kommentti! Laitoin kyselyn insta storyyn, että ”Oletko aina miehesi makutuomarina vaateostoksissa?” ja suurin osa vastasi kyllä. Eli me naiset haluamme sekaantua miestemme vaatetukseen ja hyvä niin. Ainakin meidän perheessä 🙂 Jep, miehet viihtyvät sohvalla ja se on hyvä että sohva on pukukoppien vieressä, niin nainen voi käydä näyttämässä asua miehelle, jos niin haluaa. Mukavaa viikkoa, Kata