Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Onko farkuilla väliä?

Onko farkuilla väliä?

Onko farkuilla väliä, millaiset ne ovat? Onko farkuilla väliä, miltä ne tuntuvat päällä? Onko farkuilla väliä, miltä ne näyttävät? Vastaukseni kysymyksiin on: ON!

Jos farkut eivät tunnu tai näytä hyviltä, ne jäävät suosiolla käyttämättömina kaappiin. Ne jäävät isommalla riskillä kaappiin kuin tavalliset mustat housut.

 

Onko farkuilla väliä?

Kuulen välillä lauseen: Minulla on iso kasa farkkuja kaapissa, mutta en käytä niistä kuin yksiä…Farkuissa ei ole tykkäämisen välimaastoa, ne ovat joko ”I love it” tai ”I hate it”.

 

Onko farkuilla väliä?

Itselleni farkut ovat aina olleet tärkeä juttu, ihan nuoresta saakkaa. Muistan ensimmäiset Levikseni silloin 80-luvulla. Kuinka paksua ja jämäkkää kangasta ne olivat ja kuinka ne kiskottiin vyöllä kiinni vyötärölle. Reisissä oli tilaa ja ne kapenivat hieman alaspäin. Paljon ovat farkutkin viime vuosina muuttuneet vai sanoisinko vuosikymmeninä muuttuneet. Mutta joka tapauksessa, silloin oli tärkeää, että farkut näyttivät hyviltä ja sama asia pätee edelleen, lisänä on vain tullut sana mukavuus.

Kun tulet kotiin, niin riisutko ensimmäisenä farkut pois ja vaihdat päällesi kotiasun? Puetko sunnuntaisin farkut jalkaasi ollessasi kotona? 

Mikäli farkut ovat tarpeeksi mukavat päällä, ei niitä tarvitse riisua jo eteisessä, kun tulee kotiin. Ja sunnuntaisinkin voi olla farkuissa eikä lökäpöksyissä.

 

Onko farkuilla väliä?

Lepakkohihainen tropical paita

Tässä paidassa on super ihanat hihat. Ne ovat leveät, mutta kevyet ja 3/4 osa mittaiset. Paidan etu- ja takaosassa on valkoinen viskoosi elastinen toppi, joten paita ei ole läpinäkyvä.

 

Onko farkuilla väliä?

Slim farkut helmillä

Farkuista on tehty coolit hieman kulutettuina, joita pienet söpöt helmet tasapainottavat. Farkuissa on napaan asti ylettyvä vyötärö ja nämä farkut ovat varsinaiset kesäfarkut, koska farkkujen kangas on ohuempaa kuin normaali farkkukangas. Farkuissa on stretchiä ja minusta nämä farkut ovat suht´reilua kokoa, koska itse vetäisin kevyesti koon 34 jalkaani. Tai ainakaan ne eivät ole pienet. Lahkeet ylettyvät nilkkaluun kohdalle ja lahje ei ole ihan sukkahousumaisen kapea eli skinny vaan se on slim. Slim on kaksi cm leveämpi nilkasta kuin sisarensa skinny. Kaksi ei kuulosta paljolta, mutta kyllä sen tarkkasilmäinen huomaa.

 

Onko farkuilla väliä?

Yläosa

Kietaisuneuleen alle puin hihattoman nauhapaitiksen, joka kuuluu oman vaatekaappini kulmakiviin. Tyylikäs ja kiva paita moneen asuun. Löydät postauksen paidasta täältä.

Kietaisuneuleestakin olen tehnyt postauksen aikaisemmin, mutta limen vihreä on kietaisuneuleessa uusi kesän väri. Kietaisuneuletta löytyy vihreän lisäksi oranssi, keltainen ja sinivalkoraitainen. Katso postaus kietaisuneuleista täältä ja täältä.

Kietaisuneule ei löydy Doppshop verkkokaupastamme. Jos haluat tilata kietaisuneuleita niin laita meiliä shop@dopp.fi

 

Onko farkuilla väliä?

En ole tavannut montaakaan naista, joka ei halua että farkuissa on stretchiä. Yleinen lause farkkuja ostaessa on, että joustavatko ne ja ovatko ne mukavat päällä. Moni aikuinen nainen muistaa nuoruutensa farkut, kun ne eivät joustaneet ja moni muistaa sen, kuinka ne piti 70-luvulla kiskoa päällensä sängyllä maaten. Itse en ole tuota tehnyt, mutta muistan siskoni niin tehneen.

Farkuissa on materiaalin lisäksi tärkeää se, että ne näyttävät hyviltä. Eniten farkuissa katsotaan peppua ja takataskuja. Takataskuilla on iso rooli farkuissa. Jos takataskut ovat ylhäällä eli reilusti pepun päällä, tekevät ne pepusta pyöreän ja reilun näköisen. Jos takataskut ovat alempana eli ne tulevat pepun alhaalle, melkein jo takareisien kohdalle, litistävät ne pepun ja peppu näyttää pienemmältä. 

On makukysymys, millaisista pepputaskuista tykkää. Itse en tykkää liian korkeilla olevista pepputaskuista, niissä tulee itselleni mummumainen olo. Jos olet katsonut nuorten naisten farkkuja, niin hehän suosivat ns. ”mama farkkuja”, joissa on korkea vyötärö ja pepputaskut ovat ylhäällä. Itse sanon ei kiitos mama farkuille. Olen tarpeeksi mama jo ilman niitä farkkuja.

 

Onko farkuilla väliä?

Lenkkareitani löytyy vielä koot 3,5 ja 4,5 eli 36,5 ja 37,5.

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä. Tuotteita voi tilata myös Doppshop verkkokaupastamme. 

Ps. Klikkaamalla pinkkiä sanaa, pääset suoraan siitä Doppshoppiin.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset