Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Yksi kevään uusi asia on se, että hameet ovat palaamassa taas mallistoihin. Mekot syrjäyttivät puolihameet muutama vuosi sitten ja silloin kun jokin tuote syrjäytetään, niin silloin niitä ei saa. Niitä ei yksinkertaisesti löydy mallistoista, niitä ei valmisteta. Sama ilmiö tapahtui, kun tummansininen tuli mallistoihin isolla rytinällä. Tällöin tummansininen syrjäytti ruskean värin. Ruskeaa väriä ei ole saanut vuosiin, mutta syksyllä sitä taas saa useissa eri sävyissä.

 

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Rabea paita

Paita olikin hauskan mallinen. Siinä on lepakkohihat jotka ylettyvät kyynerpäiden alapuolelle. Lepakkohihoissa kangasta tulee reilummin kainaloiden alle ja rinnan kohtaan. Kauluksessa on pieni resorikaulus ja paita ylettyy lantiolle. Minä laitoin paidan heti hameen sisälle, en edes sovittanut sitä hameen päälle. Se voisi siihen sopia, koska paita ei ole liian pitkä ja se on istuva massukan kohdalta.

  • Rabea paita € 69,95 koot XS-XL koot vastaavat normaaleja kokoja, minulla on koko S

 

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Ziri hame

Hame laskeutuu kauniisti ja istuu hyvin. Hameessa on vyötärönauha ja vetoketju sivussa. Hame on kauttaaltaan kapea ja suora, mutta vinoon neulotut frillat saavat siihen eloa. Frilla lähtee vasemman reiden kohdalta ja kaartaa edestä helmaan ja frilla jatkuu helman reunassa hameen ympäri. Hameessa on vuori, joten se ei ole läpikuultava. Hame vastaa kokoaan, minulla on päälläni koko 36.

Nämä midihameet tuovat niin mieleeni 80-luvun, varsinkin helman frilla! Minulla kävi taas klassisesti niin, että en pitänyt niistä kun ostimme mallistoa sisälle. Mutta Gabin mielestä ne olivat niin ihania, joten otimme niitä. Heti kun ne tulivat liikkeeseen halusin sellaisen ensimmäisenä 🙂  Tyypillinen minä.

 

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Hameen ja mekon pohjaväri on tummansininen, kukissa on keltaista ja vihreää.

Minulla on jalassani valkoiset lenkkarit. Haluan kuvalla osoittaa teille, että jykevämmät lenkkarit ovat sopivat hameeseen tai mekkoon. Ne karistavat pois liian juhlavuuden ja tuovat asuun särmää. Löydät ne myös täältä.

Tummansiniset slingback avokkaat ovat klassiset ja ajattomat. Ihanaa, kun mallistoissa on myös sinisiä juhlavampia kenkiä. Yleensähän ne ovat aina mustia. Korko on 5 cm korkea ja se ei tunnu missään.

Tummansininen slingback on sama kenkä kuin keltainen, jonka olette jalassani jo nähneet.

 

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Ziri mekko

Tässä on yksi varteenotettava juhlamekko kevään juhliin. Mekko on malliltaan löysä, mutta koska kangas on ohutta joka laskeutuu kauniisti, niin se ei ole tönkkö eikä suurenna vartaloa. Mekon kangas on pienen pientä pliseerattua kangasta ja mikä parasta, mekko ei rypisty eikä sitä silitetä. Ylös tulevan kauluksen reunassa on pieni fyrrykantti.

  • Ziri mekko € 89,95 koot 34-42 Mekko on malliltaan suht reilua kokoa. Minulla on päälläni mekosta koko 34

 

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Mekon läpikuultavat hihat keventävät mekkoa. Kokonaisuus näyttää kevyeltä, vaikka kaula-aukko tulee ylös kaulan alle.

 

Säädyllisen hauska mekko ja uuden/vanhannäköinen hame

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Tuotteita voi myös tilata Doppshop verkkokaupasta.

Muista vielä ottaa osaa Naistenpäiväarvontaan!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Apua! Vinkkejä kesähäihin morsiamen äidille. Voiko laittaa kukkamekon vai onko se ”halvan” näköistä?

    • Hei Anni ja kiitos kommentistasi:) Voit laittaa, mutta kuten tiedät kukkamekkojakin on niin monenlaisia. Kangas on tärkeää, että on juhlavan näköistä ja pituus riittävän pitkä. Hihat ovat plussaa, koska silloin ei tarvitse miettiä mitään mekon päälle. Seuraa mekkoviikkoa, se alkoi tänään! Mukavaa pääsiäistä, Kata