Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Juhlakausi lähestyy ja saan paljon kyselyitä, koska on paras aika hankkia juhla-asu. Koska täytyisi olla asialla, että löytää omansa eikä jää ilman?

 

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Saitte lukea tiistain postauksessa ”Mitä kannattaa huomioida kun lähtee shoppailemaan” vinkkejä. Kirjoitus oli muistutus siitä, että koitetaan karsia hutiostokset. Aina ei toki tarvitse eikä huvitakaan tehdä pelkästään järkiostoksia, mutta kun järkiostosten määrä on reilusti yli puolet hutiostosten määrästä, niin saat taputtaa itseäsi olkapäälle.

Shoppailu on myös ajanvietettä. Lähdetään kaupungille kiertelemään kauppoja usein ilman mitään ”tarvetta”. Tarpeitahan on helppo kehittää itsellensä, ainakin minä olen mestari siinä. Usein kuultu lause on ”en tarvitse mitään, mutta onhan nämä niin ihanat, että varmasti näille olisi käyttöä”.  Toinen asia on halu. Lause ”enhän minä mitään tarvitse, mutta jotain uutta haluaisin”. Nämä ostokset voivat olla kullanarvoisia vaatekaapissasi tai sitten ne voivat olla hutiostoksia.

Onko sinulle tärkeätä, että voit käyttää juhla-asuasi myös juhlien jälkeen? Haluatko, että voit ottaa sen arkikäyttöön?

 

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Milloin minun täytyy ostaa mekko juhliin, etten vaan jää ilman?

Tähän kysymykseen tapaan vastata, että paras juhlasesonki on juuri alkamassa eli huhti- ja toukokuu ovat sellaisia kuukausia, jolloin kaupoista löytyy parhaiten juuri kevään juhliin tarkoitettuja asuja. Tämän kevään hitti juhla-asut ovat mekot, haalarit ja housupuvut. Tulemme tekemään teille postauksia näistä tuotteista huhtikuun aikana ja kovasti odotettu ”Mekkoviikkokin” on huhtikuun aikana tulossa.

Suosittelen olemaan juhla-asuissa asialla, mutta älä ota asiasta stressiä. Tapaan sanoa äideille, jotka stressaavat juhla-asuista vaikkapa lapsensa ylioppilasjuhliin, että ”Ei tarvitse stressata asusta, kyllä me löydämme sinulle upean juhla-asun”. Jotkut haluavat ostaa juhla-asunsa jo hyvissä ajoin ja jotkut tulevat päivää ennen juhlia. Me autamme sinua ja teemme parhaamme, jotta sinä saat keskittyä tulevana juhlapäivänäsi muihin asioihin kuin juhla-asuusi. Eli asusi on oltava sellainen, että tunnet itsesi siinä kauniiksi ja se tuntuu hyvältä päällä.

Huomioithan, että jos sinulla on juhlat elokuussa, niin hanki mekko jo keväällä/alkukesästä. Vaikka elokuun alussa liikkeestä löytyy jo uusia syysihanuuksia, niin se ei ole paras aika juhla-asun hankinnalle.

 

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Alusvaatteet

Kun lähdet juhla-asu ostoksille, niin pue päällesi hyvät alusvaatteet. Alusvaatteilla on suuri merkitys siihen, miten vaatteet istuvat. Älä pue päällesi urheilurintsikoita tai niitä jo monesti pestyjä pehmeitä rintsikoita, jotka eivät kiristä ja purista mistään. Vaan pue päällesi hyvät rintaliivit ja pikkuhousut, jotka hieman tukevat massukkaa. Varsinkin mekkoa ostaessa alusvaatteet ovat tärkeässä roolissa. Jos mekko on vartalonmyötäinen, ei massukan kohdalla saa näkyä pikkuhousujen tekemää rajaa massukan puolivälissä eikä myöskään pepun kohdalla. Ymmärräthän, mitä tarkoitan?

Sukkahousuilla, jotka litistävät massukan, tukevat lantiota ja nostavat peppua on suuri merkitys istuvien asujen alla. Harva aikuinen nainen pärjää ilman tätä vippaskonstia eikä sitä tarvitse kauhistella. Suurimmalle osalle se on ok, että jalkaansa pukee ”mummukat” ja tukevat sukkikset. Toisille se on aluksi kauhistus, mutta kun kerron asiasta, niin silloin se yleensä ymmärretään ja minua kuunnellaan. ”Mummukat” ovat minun nimitys pikkuhousuille, jotka tulevat ylös vyötärölle saakka ja tukevat massukkaa ja peppua.

 

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Mekon istuvuus

Kun nainen sovittaa mekkoa, niin on yhtä tärkeätä, että se istuu edestä sekä takaa. Välillä mekko voi olla loistava edestä, mutta kun katsomme mekkoa takaa, ei se istukaan. Syynä on yleensä se, että mekon selkäosa tekee pussin yläselän kohdalle. Tämä johtuu siitä, että mekko ei pääse lantiolta laskeutumaan alaspäin tai suurempi syy on se, että mekon selkäkappale on kantajalleen liian pitkä. Tämä voidaan ratkaista lyhentämällä selkäosaa ja se ei ole ammattiompelijalta mikään temppu.

Välillä mekon ostos voi olla haasteellista, koska yhden vaatteen eli mekon tulee istua ylhäältä ja alhaalta, edestä ja takaa.

 

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Asu

Tämä mekko on X- ja A-vartaloisen naisen mekko. Mekossa on timmi vyötärökaistale vyötärön korkeimmalla kohdalla. Koossa 38 vyötärön ympärysmitta on 78 cm. Vyötäröllä on nyt huipputrendikäs solki, joita näkee niin paidoissa, laukuissa, kengissä, hatuissa jne. Mekossa on v-kaula-aukko ja mekko tarvitsee topin alleen. Itse en saanut mekkoa niin kiinni edestä, että sitä olisi voinut pitää ilman toppia. Hakaneulakin edessä olisi toiminut, mutta turvallisin vaihtoehto on musta pitsitoppi, joka saa näkyä kaula-aukosta. Mekon helma on takaa hieman pidempi kuin edestä ja vasemman reiden kohdalla on halkio. Helma levenee aavistuksen alaspäin ja mekossa on taskut. Mekon pohjaväri on musta ja paisley kiekurat ovat beige/rosia.

Sovitellessasi mekkoja, on tärkeää että sinulla on mekko päällä hyvä ja kaunis olo. Olo, että näytät upealta ja haluat pukea sen riemusta kiljahdellen päällesi. Ei auta, vaikka muut sanoisivat mitä, jos et itse asussa viihdy.

Minulla on päälläni mekosta koko 34. Mekko on minulle timmi vyötäröstä, mutta se ei tunnu epämiellyttävältä, koska kangas hieman joustaa. Mutta yhtään rakastamiani Geisha patukoita mekko ei salli. Tästä tulikin mieleeni, että olemme lähdössä Japaniin viikon kuluttua. Onko sinulla minulle Japani vinkkejä? Kuulisin mielelläni mitä muuta kuin kirsikankukkien ihastelua siellä kannattaa tehdä.

 

Muutama vinkki juhla-asun hankintaan

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä ja Doppshop verkkokaupastamme.

Väriviikon voittajat kerron seuraavassa postauksessa!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Ostin esittelemäsi mekon viime käynnillä ja se on täyttänyt odotukset: sopii juhlahetkien lisäksi myös minun arkeeni. Asusteet muuttavat kovasti ilmettä. Ps. Ostin mekon hetken mielijohteesta, vaikka ei ole tapana;)

  • Hei Paula ja kiitos kommentistasi:) Voi, ihana kuulla että ostot oli toisin sanoen täysi kymppi! Mukavaa sunnuntaita, Kata

 2. Ehdottomasti Hanami eväsretkelle (omat eväät ja istuinalustat mukaan) puistoon japanilaisten kanssa esim. Ueno park. Toinen kokemisen arvoinen asia on käydä syömässä sushia liukuhihnalta esim.
  Numazuko – Shinzuku-Honten Tokiossa. Sakea kannattaa myös maistella. Oikein ihanaa Japanin matkaa ??

  • Hei Päivi ja kiitos kommentistasi 🙂 Jep, tuon ajattelimme tehdä eli retkelle kirsikkapuistoon. Ja sushi on niin hyvää ja kyllä sakeakin pitää maistaa. Niin mielenkiintoista:) teen postauksia! Mukavaa viikonloppua, Kata

 3. Kaunis mekko! Rekissä näkyvä vaalean punainen mekko näyttää myös aivan ihanalta ja itseni tyyliseltä.
  Kesällä pääsen kummin roolissa rippijuhliin. Mitä huomioisit erityisesti näiden juhlien pukeutumisessa?

  • Hei Maria ja kiitos viestistäsi:) Mekko on todella kaunis, hieman levenevällä helmalla. Koska kyseessä on rippijuhlat, niin muista kirkkopukeutuminen. Ei paljaita käsivarsia. Ja toiseksi kun menet ehtoolliselle, jos menet, niin kaikki laput kengän pohjista pois. Kaunis mekko asu tai housu-asu sopivat kauniisti juhla-asuksesi kummilapsesi juhlaan. Mukavaa viikonloppua, Kata

 4. Kaunis mekko ja kauniisti esitelty. Minä tarvitsen mekkoa kevään juhliin. Minulta löytyy mekko kevään trendiväristä vanha roosa, mutta mieli tekee uutta mekkoa. Tällä kyseisellä mekolla olen käynyt monet juhlat ja edelleenkin se on hyvä. Mielenkiinnolla odotan, että mitä ihanuuksia on teille sinne tulossa.

  • Hei Sisko ja kiitos viestistäsi:) Rosa on ihana väri ja kiva, seuraile mitä ihanuuksia kuvaamme 🙂 Mukavaa viikonloppua, Kata

 5. Kaunis mikko ja helma antaa uudenlaista särmää. Noihin manitsemiisi lausahduksiin shoppailun osalta on helppo samaistua. Sinä kun olet Geisha-fani, niin ehkä kannattaisi Japanissa kokea Geishan tarjoama teeseremonia. Ihanaa matkaa, toivottavasti saamme matkakertomusta jossain muodossa:).

  • Hei Marianne ja kiitos kommentistasi:) Kiitos, mekko on tosi kaunis. Hyvä idea, täytyy tutkia asiaa. Kyllä tulee matkakertomusta monessa muodossa 🙂 Mukavaa viikonloppua, Kata