Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mielikuvitusmatkalle lämpöiseen

Hiihtolomat lähestyvät ja moni suuntaa matkansa etelän lämpöön. Keräsin neljä asukokonaisuutta, jotka soveltuvat mukaan reissuun.

Kengät vievät paljon tilaa matkalaukussa ja ne painavat. Siksi otin yhdet kengät eli vihreät Panchicit, jotka yhdistin kaikkiin asuihin paitsi ilta-asuun.

 

Tähän aikaan Suomesta lähdettäessä on vielä täysi talvi. Isoa talvitakkia ei halua raahata mukana, mutta ohut kevytvanutakki ajaa takin asemaa myös talvella. Koska tässä päässä kävelyä ulkona ei ole paljoa, voin jalkaansa pukea jo kengät, jotka ovat tarpeelliset myös matkalla.

Pyrin aina miettimään, että jos ”hätä” tulisi vaatteiden suhteen, niin matkustusvaatteitakin voisi hyödyntää matkalla. Muutoin pidän matkustusvaatteita vaan kun menen kohteeseen ja palaan kotiin.

 

Matkustusasu

Matkustusasuksi valitsen aina housut. Kesällä voi tehdä poikkeuksen ja pukea lentokoneeseen mekon. Rennot, mutta siistit housut jotka eivät saa rypistyä, ovat sopivat lentokoneessa istuskeluun. Siisti paita ja mukana tulee aina olla neuletakki, joka on helppo pukea päälle ja ottaa pois tarvittaessa. Käsimatkatavaroina on pikkulaukku, johon saa passin, kännykän ja lompakon ja sitten isompi kassi, jonne voi pakata vaikkapa matkalukemista ja tilbehööriä lapsille, mikäli he osallistuvat matkaan.

Kevytvanutakki on nimensä mukaisesti kevyt. Varsinkin suht lyhkäisillä päivälennoilla kun lentokoneissa ei ole huopia, tapaan pitää takkiani peittona. Lentokoneessa vetää aina ja siellä on aina viileätä paitsi keskikesällä.

 

Olilla takki on malliltaan suht reilu. Minulla on takista koko 34 ja moni muukin on ottanut takista yhden koon pienemmän kuin normaalisti käyttää.

 

Ranta-asu

Minusta matkustaessa on ihaninta aina se ensimmäinen aamu, kun herää uudessa paikassa. Tietää, että paljon hauskaa on edessäpäin ja niin paljon uutta nähtävää ja koettavaa.
Ensin aamupalalle ja sen jälkeen nokka kohti uima-allasta tai rantsua. Päälle on kiva pukea helppo mekko, jonka alle voi pukea jo valmiiksi uikkarit. Samat Panchicit, jotka olivat matkakenkinä, sopivat sinivalkoisen paitamekonkin kaveriksi. Paitamekko on rento, siinä on pienet halkiot helmassa, napit edessä, paitakaulus ja taskut.

 

 

Kaupunkiasu

Kun löhöily aurinkotuolissa rupeaa kyllästyttämään, niin sitten lähdetään katsomaan kaupunkia ja shoppailemaan tuliaisia. Rosa pellavahame on rento kesähame nyöri ja kuminauha vyötäröllä. Sivuissa on taskut ja takana on isommat paikkataskut. Pienet halkiot keventävät hametta. Hametta ei kuulu nostaa vyötärön kapeimpaan kohtaan vaan se jätetään hieman alemmas lantiolle. Vihreä toppi nappaa Panchicien vihreän värin, samoin sinipalloisen huivin reunat ovat myös samaa vihreätä väriä.

Vihreä väri kengissä ja isossa kassissa sitoo asut yhteen.

 

 

Ilta-asu

Illalla kun lähdetään syömään niin puetaan vaihteeksi housut. Kukalliset housut ovat monipuoliset, koska niihin voi yhdistää monenvärisen yläosan. Huomaatko, että niistä löytyy myös vihreätä. Beige neuletakki on hyvä olla mukana, se sopii kaikkien asujen kanssa. Varsinkin iltaisin, jos illastaa ulkona on neuleakki hyvä olla mukana. Jotta matkaa ei selviäisi ainoastaan yksillä kengillä, puin hehkuvan punaiset kengät iltaasuun.

Topin olettekin nähneet aikaisemmin tässä postauksessa. Saimme juuri toppia valkoisena, beigenä ja tummansinisenä. Toppi on kätevä ja värit ovat hyviä ja helppoja yhdistää.
Kukkahousut istuvat loistavasti. Housuja löytyy myös yksivärisinä vaaleina ja tummansinisinä. Tämä malli on huippu, meillä on ollut tätä samaa housua yksivärisenä myös viime keväänä.

 

Pakkaamisen muistilista:

  • Suunnittele matkapuvustosi huolella. Levittele tuotteet sängylle ja katso, että ne sopivat keskenään.
  • Mieti, mitä aiot matkallasi tehdä. Jos vain haluat ottaa rennosti ja maata uima-altaalla, niin pakkaa mukaan extra pari biksuja ja kaftaaneja. Jos aiot kierrellä ja kävellä päivässä kilometrejä, varaa kahdet hyvät kengät mukaasi.
  • Ota mukaasi enemmän yläosia kuin alaosia.
  • Mieti mitää kenkiä tarvitset, ne painavat matkalaukussa paljon.
  • Ota huomioon, että päivälaukku/kassi sopii muihin vaatteisiisi. Tästä asiasta olen tarkka. En kestä, jos kassini on täysin väärän värinen asuuni. Silloin annan mieheni kantaa kassiani 🙂
  • Pakkaa mukaasi vain ne lempparivaatteesi, joissa viihdyt. ”Puoli” lempparit palaavat kuitenkin kotiin käyttämättöminä.

Ihanaa matkaa!

Tuotteet löytyvät Dopp Helsingistä.
Tuotteita voi tilata myös Doppshop verkkokaupastamme. Kun klikkaat tuotteen nimeä, joka on pinkillä pääset suoraan sen tuotteen kohtaan verkkokaupassa. Jos tuote on mustalla, sitä ei löydy verkkokaupastamme. Voit tilata tuotteita myös shop@dopp.fi.

Kategoriat, , , ,

7 kommenttia

  1. Saisinko tuosta paitamekosta pituuden olkasaumasta helmaan numerossa 44. Ihanan näköinen mekko, mutta kun olen pitkä, niin ei jäisi liian lyhyeksi. Kiitos

    • Hei ja kiitos viestistäsi:) Mittaamme mekon! Kata

      • Hei taas! mekko on 100 cm pitkä. Terkuin Kata

  2. Ihanat kukkahousut kesäksi. Voisikohan niitä käyttää tällainen h-vartaloinen 65-vuotias?

    • Hei Merja ja kiitos viestistäsi:) No voi! Ikä ei ainakaan ole esteenä ja on ollut hyvä malli myös H-vartaloiselle, koska ei ole liian pyöristetty lantiosta. Pääsetkö sovittamaan? T. Kata

  3. Raikkaat, kauniit ja toimivat yhdistelmät. Olisipa ihanaa lähteä tällä garderobilla reissuun:). Onhan se mies hyvä olla mukana juuri tuollaisten ”hätätapaustenkin” varalle, Mukavaa sunnuntaita!

    • Hei Marianne ja kiitos viestistä:) Kiitos! Älä muuta sano, välillä niitä miehiä tarvitaan:)) Mukavaa viikkoa, Kata