Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Vuosi sitten oli kovat täpinät, kun juhlittiin Suomi 100-vuotta. Oli hienoa saada olla mukana Suomen tasavuosijuhlissa. Tänä vuonna me olemme Suomen Itsenäisyyspäivän Floridassa, mutta toivottavasti te juhlistatte päivää siellä Suomessa. Täytyy todeta, että vaikka sen päivän täällä muistaa, menee se huomaamatta, muissa touhuissa. Toki täälläkin on varmasti Suomitalolla jotain tapahtumaa, mutta me emme ota siihen osaa.

 

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Mekon yksityiskohtana toimii niskassa olevat nauhat, jotka solmitaan rusetille. Juhlaan laittaisin hiukset taakse löysälle nutturalle, jotta niskarusetti tulisi kauniisti esille.

 

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Pukeuduin Suomi teeman mukaisesti jo kevään hittiväriin eli sähkönsiniseen. Itse en ole koskaan ollut tämän värin suurin fani, mutta aika ihana värihän tämä on. Tämä kirkkaan sininen on tyylikäs sininen, se ei ole liian kirkas. Se on usein niin, että itselle outo malli tai vieras väri pitää vain pukea päällensä eikä todeta henkarilla että se ei ole minun juttuni. Monen monet kerrat olen kuullut lauseen ” En olisi ikinä edes sovittanut tätä, jos et olisi sitä minulle tuonut, mutta tämän minä otan”.

Mekossa on kiva malli. Henkarilla mekko näyttää suht isolta, mutta kaikki jotka ovat sen pukeneet päällensä, ovat ihastuneet sen malliin. Hihat ovat loistavat ja mekon pliseerattu helmaosa lähtee juuri sopivasta kohdasta alaspäin. Vyötärölinja on ihan pikkaisen ylhäällä, jotta pliseerattu osa häivyttää massukan ja lantion. Kun mekko istuu ylhäältä vyötäröön saakka, ei kukaan tiedä minkä mallinen daami mekon sisällä on.

 

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Vaaleat sukkahousut korostavat mekon väriä, kun taas puolestaan mustat ohkaiset sukkahousut syövät mekon väriä ja voivat tehdä sen tunkkaiseksi.

Mekkoa löytyy kaksi eri väriä eli

Arkeen mekko puetaan paksuilla mustilla sukkahousuilla ja nilkkureilla, koska tämähän käy jollekin myös työmekoksi.

 

Korvakorut ja laukku ovat myös sävysävyyn asun kanssa!

 

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Samaa sarjaa mekon kanssa löytyy myös paita. Paita on leveä malliltaan eli se vaatii vastapainoksi kapean alaosan. Kun mekossa oli nauhat niskassa, niin paidassa ne ovat edessä. Paidan etuosa on pliseerattua kangasta, mutta takaosa on tavallista kangasta kuten mekon yläosakin on.

 

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Olin ahkera kutomaan kun kävin lukiota eli 80-luvun puolivälissä. Silloinkin sähkönsininen oli pop. Muistan, että kudoin sähkönsinisen villapaidan ja neuloin sähkönsinisen hameen, joka ylettyi pohkeeseen. Silloin tehtiin hameita resoriputkikankaasta. Vyötärölle neulottiin vain kuminauha ja hame oli valmis. Itse asiassa kummatkin tuotteet olisivat nyt trendikkäitä! Lukion jälkeen en ole enään kutonut, onkohan se taito jonka osaa edelleen, kun sen on kerran oppinut?

Paitaa löytyy kaksi eri väriä eli

 

Sähköä Suomi 101 -vuotisjuhlaan!

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Tuotteita voi tilata myös verkkokaupastamme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Tämä väri on iskenyt minuun kovasti toukokuusta lähtien. Kävin silloin Nizzassa ja siellä näki sähkönsinistä paljon, arvelinkin että se on tulossa jälkijunassa Suomeen:) T-paidan ostin sieltä tässä värissä.
    Kesän ja syksyn kuluessa olen harvakseltaan nähnyt väriä kotimaan vaatetarjonnassa. Eli se onkin vasta meille tuloillaan. Tietysti vuoden Ranskaa jäljessä.

    • Hei Minna ja kiitos viestistäsi:) Sähkönsininen on ollut InWearin mallistoissa mukana viime vuosina aina silloin tällöin, me emme ole sitä vain ostaneet mallistoihimme. Olemme valinneet jonkun muun värin sen tilalle. Itseäni se väri muistuttaa niin 80-lukua, toki vuosiluvussa ei ole mitään vikaa, mutta silti se väri ei ole minuun iskenyt uudestaan. Nizzassa on muuten yksi vaateliike, joka oli ihan täynnä sähkönsinistä ja valkoista, siitä tuli mieleen ihan Santorini saari. Siis silloin muutama vuosi sitten kun kävimme, mutta en muista enään sen liikkeen nimeä. Kiva kun pidät sähkönsinisestä, onhan se energinen väri:) ja sävyjä on monia, tämä on kaunis sävy. Hyvää Itsenäisyyspäivää, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *