Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Marraskuun ”Kuukauden nainen” Merja ja Jenni osa 2/2

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Eilen saitte lukea Jennistä, marraskuun ”Kuukauden naisesta”  ja tänään on vuorossa Jennin äiti Merja, joka myös osallistui postaussarjaamme. Kulissien taakse saitte kurkistaa tiistaina, jossa kerroin ”kuukauden nainen” kuvauksista.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Merja on 56-vuotias ala-asteen ja erityisoppilaitoksen rehtori Kuopiosta. Merja kertoi, että heillä on Jennin lisäksi kaksi muuta tytärtä. Tyttäret asuvat pääkaupunkiseudulla, joten Merja pääsi helposti tulemaan Helsinkiin. Ja mitäs vaikeuksia siinä nyt olisi hänelle ollutkaan? Luithan Jennin kertomuksen, missä naiset olivat tulleet DOPP Vaasan kanta-asiakasiltaan ja muotinänytökseen kumpikin omalta taholtaan ja jopa vain tilaisuuttamme varten! Merja oli myös ilmoittanut yksi lauantaiaamu miehelleen reilu vuosi sitten, että tänään lähdemme DOPP Vaasassa käymään ja ostamaan toppatakin. Matka Kuopiosta Vaasaan ja takaisin taittui energisen naisen aikaansaamana sutjakkaasti:)

 

Nutrian eri sävyt ovat juuri Merjan sävyjä, samoin sininen.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Merjan työasu

Merjan työasuksi valitsin housut ja jakun. Merja pitää housuista, jotka eivät ole ihan tiukkoja reisistä, joten nämä Nica housut ovat hänelle loistavat. Housuissa on hyvän korkuinen vyötärö ja kuten Jennillekin, avasimme vetoketjun housun lahkeista niin, että lahje pääsi putoamaan nilkkurin päälle. Yläosaksi valitsin Merjalle viskoosipaidan rusetilla. Rennot housut ja juhlava paita sopii Merjan työasuksi hyvin. Merjalla on upea decolte-alue, joten suosin hänelle hieman avonaisia kaula-aukkoja, joissa decolte pääsee oikeuksiinsa.

Oli hauska kuulla, että Merjan vävy oli käynyt ostamassa Merjalle juuri nämä Nica housut. Ja sama huopalaukkukin Merjalla oli!

 

Merjalle sopii lyhkäiset jakut eli jakut jotka ylettyvät lantiolle. Hänellä on kapeat lanteet ja sirot sääret, joten ne pääsevät oikeuksiinsa lyhkäisemmällä yläosalla. Ruskea yhdistettynä tummansiniseen on kauniimpi ja pehmoisempi valinta kuin musta. Merjan on oltava työssään helposti lähestyttävän näköinen, unohtamatta luotettavuutta ja asiallisuutta.

Nainen ja hanskat = tyylikästä!

 

Pidän pukeutumisesta. Minusta pukeutumisella viestii sitä, että arvostaa työtään, tykkää koulusta ja omalla pukeutumisellaan antaa myös lapsille hyvää esimerkkiä. Nyt on valloillaan casual pukeutuminen, että harrastuksiin ja töihin mennään samoilla vaatteilla. 

Merja rehtorina sekä koulun muut opettajat ovat roolimalleja koululaisille.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Niin Merjan kuin Jenninkin Serafiina ehosti Christian Diorin meikeillä. Meikkivoiteena hän käytti samaa meikkivoidetta, kuin Jennillekin eli Diorin Backstagea. Myös aurinkopuuteri nro. 04 ja poskipuna nro. 876 ovat samoja molemmilla naisilla. Työlookissa Merjalla on huulissaan Diorin Addict Laquer Plump väri 456.

 

 

Minusta tämä kuva kertoo hyvin millainen aamupäivä meillä oli Merjan ja Jennin kanssa!

 

Toiseen lookkiin vaihdettiin huulipuna Diorin Addict ultragloss nro. 453.

 

Merjan hiukset Serafiina kiharsi suoritusraudalla. Hiuksiin saatiin lisää volumia ja hiusten väri pääsi oikeuksiinsa. Hiusten kihartaminen näyttää helpolta kun joku muu tekee sen, mutta kun itse rupeaa kihartamaan, niin itse ainakin veivaan suoristusrautaa mitenpäin sattuu. Tämäkin on taitolaji, se täytyy vain opetella. Mutta täytyy todeta, että ero hiusten ulkonäössä on suuri.

Serafiina halusi myös Merjan, kuten Jenninkin kasvot esille eli kampasi hiukset taaksepäin.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Harrastuksiini kuuluu mm. liikunta, teatterissa ja konserteissa käyminen. Olen myös ollut mukana politiikassa sekä vapaaehtoistyössä mm. rikossovitteluissa. Sairastin syövän vuonna 2016, jonka jälkeen olen tehnyt vapaaehtoistyötä myös syöpäyhdistyksessä. Minusta vapaa-ajasta osa tulisi mielellään käyttää yhteiseen hyvään.

 

Mekko oli Merjan lemppari ja se pääsikin hänen vaatekaappiinsa. Nappi valinta Merjalta moneen eri tilaisuuteen.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Konsertti ja teatteriasu

Iltatilaisuuksiin puin Merjalle mekon. Merja tykkää käyttää mekkoja ja ne hänelle hyvin sopivatkin. Kietaisumekossa tulevat Merjan parhaat puolet esille eli v-kaula-aukko tuo decolten esille ja sääret saavat näkyä. Teatteriin tai konserttiin tai yleensäkin iltatilaisuuksiin kannattaa aina ottaa huivi mukaan. Usein tulee vilu kun istuu kauan paikoillaan ja silloin huivi pelastaa tilanteen. Syreeninlila nappaa mekosta kukan kauniit värit esille ja siniset roikkuvat korvakorut tuovat asuun juhlavuutta. Korvakorut ovat juuri sopivan mittaiset ja kokoiset Merjan siroihin kasvoihin.

Asun kruunasi tummansiniset korkkarit  ja nudebeige laukku.

 

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Juhla-asu

Juhliin puetaan jotain näyttävää ja tämä pitsimekko on malliltaan ja väriltään Merjalle upea! Kuten tässäkin mekossa kaula-aukko ja helman mitta ovat loistavia. Mekko on malliltaan vartalonmyötäinen lantiolle saakka, jonka jälkeen se levenee alaspäin. Punaiset korkokengät ja beige laukku tuovat asuun lisää hohtoa. Tämä asu ja nainen ei jää keneltäkään huomaamatta.

Musta viitta kruunaa iltalookin ja voin todeta, että viitta on todella ihana käyttää. Minulla oli se päälläni, kun lähdin tänne Floridaan. Se oli myös loistava matkavaate eli se taipuu moneen, ei pelkästään juhlaan.

 

Huulissa ja kynsissä Merjalla on Diorin klassikot eli n. 999. Ne sopivat loistavasti punaiseen pitsimekkoon.

Valkoiset helmikorut sopivat mekkoon tuoden siihen klassista glamouria!

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Pidämme matkustelusta. Minulla on työmatkoja, koska teemme erilaisia projekteja muiden Euroopan koulujen kanssa. Meillä on myös perinne, että matkustamme joka kevät viikon matkalle Jennin perheen kanssa, joten saamme viettää aika lastenlastemme kanssa. Olemme hyvin sukukeskeisiä.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Oman elämän arvostus nousi sairastumisen jälkeen. Jatkuva kiire ja stressi saivat elämässä uuden merkityksen. Olen sanonut kollegoilleni, jotka stressaavat ja elävät kiireessä, etä minulla ei ole kiire mihinkään.

Minusta Merjasta huokui rauhallisuus, mutta samalla päättäväisyys sekä kiitollisuus omaan elämäänsä.

 

Gabin sanoja lainatakseni ”mukavin rehtori, jonka koskaan olen tavannut”! Yhdyn Gabin mielipiteeseen. 

 

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Voit tilata pinkillä merkittyjä tuotteita myös verkkokaupastamme sekä muita tuotteita meilillä shop@dopp.fi.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Merja ja Jenni osa 2/2

Upeat äiti ja tytär! 

Kiitos Jenni ja Merja teidän täydestä panostuksesta ”Kuukauden nainen” postaussarjaan. Oli mahtava saada tutustua teihin, olette vahvoja ja aikaansaavia naisia. Teissä on ihailtavaa naisenergiaa. Go girls!

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Upeat kuukauden naiset. Loistavat stailaukset koko tiimiltä.

  • Iso kiitos Maria! Mukavaa viikkoa sinulle, Kata

 2. Uskomattoman hienot stailaukset molemmille.

  • Hei Hellevi ja kaunis kiitos 🙂 Hyvää tulevaa Itsenäisyyspäivää sinulle, Kata

 3. Vau, mitkä naiset ja stailaukset ! Mallien kasvoilta näkyy, miten onnistuneet asut, meikit ja kampaukset olette osanneet valita. Upeaa ! ???

  • Hei Riitta ja kiitos viestistäsi:) Minustakin heistä huokuu tyytyväisyys ja sitähän Jenni ja Merja olikin. Ihana päivä oli ja niin mahtavaa, kun naiset tykkäsivät. Mukavaa viikkoa sinulle ja tulevaa Itsenäisyyspäivää, Kata

  • Kiito sinulle Anni! Mekot istuivat kummallekin naiselle täydellisesti:) Ihanaa viikkoa, Kata