Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Marraskuun ”Kuukauden nainen” Jenni ja Merja osa 1/2

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2
Olen seurannut Doppin blogia jo monen monta vuotta, törmäsin siihen kun etsin ohjeita H-vartalotyypin pukemiselle ja löysin ihania ja kauniita asuja teidän sivuiltanne. Tyyli ja kuvat iskivät heti ja blogi erottui skarpilla otteellaan. Olemme äitini Merjan kanssa seuranneet blogia tiiviisti, ja käyneet viime syksynä jopa Vaasan liikkeen kantisillassa ja muotinäytöksessä, jonne minä tulin junalla Vantaalta kahden lapsen kanssa tuplavaunuilla ja äitini ajoi Kuopiosta. Ilta oli mahtava ja täytti kaikki odotukset, matkustaminen oli todellakin sen arvoista.
Kun luin nuo viimeiset lauseet, minulla nousi kylmät väreet. Voitteko kuvitella, että he ovat lähteneet Vaasaan ilman mitään muuta ohjelmaa ja olleet hotellissa yötä, kuin meidän liikkeen kanta-asiakasilta ja muotinäytös? Uskomattomia naisia! Tämän luettuani, ei ollut mitään epäselvää, ketkä tulevat olemaan seuraavat ”Kuukauden naiset”.

Ensimmäisenä esittelemme teille 32-vuotiaan Jennin ja huomenna näette Jennin äidin, 56-vuotiaan Merjan. Jenni on yrittäjäksi ryhtynyt kauppatieteiden tohtori ja oikeustieteiden maisteri. Hän on myös kahden pienen lapsen äiti.

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Jenni kirjoitti lisäksi mm. näin: Haen kuukauden naiseksi, koska olen elämänmuutoksen edessä. Olen irtisanoutunut työstäni sijoituspäällikkönä ja aloittamassa yksin uutta yritystä lakialalla. Minua  askarruttaa myös tyyli: toisaalta pitäisi pukeutua konservatiivisesti tällä alalla, toisaalta haluaisin nimenomaan ravistella vähän lakipuolta ja tarjota nuorekkaita ja joustavia palveluita. Muita yksinäisiä naisyrittäjiä ei edes rahoitusjuridiikan puolella ole!
Jos tulisi valituksi kuukauden naiseksi ottaisin mieluusti mukaan äitini Merjan, koska olemme hänen kanssaan tätä ”Dopp-taivalta” kulkeneet 🙂
Pyysin naisia tulemaan kuvauksiin hiukset pestyinä ja kuivattuina sekä ilman meikkiä. Kuten tiistaina teille väläyttelin kuvia ”Kuukauden nainen kuvausten kulissien takaa” olimme saaneet yhteistyökumppaniksi Serafiinan, joka huolehti kuvattavien meikistä ja hiuksista. Tähän asti ovat kuvattavat laittaneet hiuksensa ja meikkinsä itse, mutta halusin hemmotella kuvattavia hieman lisää, joten etsin meikkaajan/kampaajan, joka oli halukas osallistumaan ”Kuukauden nainen” postauksien tekemiseen. Olimme Gabin kanssa onnekkaita, että löysimme tiimiimme Serafiinan, koska hän toimii juuri kuten mekin. Tehokkaasti, ammattitaitoisesti ja ihmistä kuunnellen.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Työlookit

Jennin työ oli hyvin ajankohtainen, koska hän oli juuri perustanut oman yrityksen. Halusin keskittyä nyt hänen työasuihin, koska työssäkäyvän pienten lasten äidin päivä koostuu kahdesta asiasta. Aamulla lähdetään töihin ja kun palataan töistä, mennään suoraan kotiin kurvaten päivähoitopaikan kautta. Hyvin harvoin mennään vapaa-ajalla esim. teatteriin tai illalla syömään. Näitä harrastetaan sitten, kun lapset ovat hieman isompia, eikö totta. Tämän takia keskityimme Jennin asuissa työvaatteisiin unohtamatta kuitenkaan arjen piristystä eli juhlaa.

 

Jennin työasun peruspilareita ovat

 • Hyvinistuva kauluspaita
 • Siistit housut
 • Tyylikäs jakku
 • Asiallinen työmekko
 • Korolliset kengät
 • Laadukas laukku

Ohutraitainen kauluspaita, jossa on valkoiset kaulukset ja rannekkeet on Jennille täysi kymppi. Rosa sävy tuo hänelle pehmeyttä ja tekee hänestä helposti lähestyttävän. Valkoiset yksityiskohdat tekevät paidasta aavistuksen maskuliinisen ja asiallisen, mutta se ei ole huono asia. Kauluspaita istuu kauniisti, se on vartalonmyötäinen eli se on helppo pukea hameen tai housujen sisälle.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Harmaa liituraitapuku on klassinen, mutta samalla se herättää huomiota vahvalla raidalla. Raitajakku on puoleen reiteen ylettyvä kaksirivinen jakku, joka on nuorekas. Jakku toimittaa keväällä ja syksyllä myös takin virkaa.

Raitahousuissa on nuorekas malli eli ne ovat istuvat ylhäältä, sivuissa on taskut ja lahkeensuissa on vetoketjut. Naiset eivät yleensä pidä käsiään taskuissa, mutta näissä housuissa on vaikea olla laittamatta käsiä taskuihin. Taskut edustavat rentoutta ja reippautta, rikkoen klassisen liituraitapuvun imagoa.

 

Jotta housunlahkeet eivät jää pussille nilkkaan, avataan lahkeiden vetoketjut. Näin lahje pääsee laskeutumaan siististi nilkkurin päälle ja tämän tempun lisäbonuksena saa vielä pidemmännäköiset sääret. Housut ovat myös asiallisemman näköiset, kun lahje putoaa nilkkurin päälle kuin että se jää pussille nilkkaan.

 • Liituraitajakku € 179,95
 • Liituraitahousut € 119,95
 • Rosaraitainen kauluspaita € 99,00
 • Gia nilkkurit € 105,00 (150,00)

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Serafiina meikkaa Christian Diorin meikeillä. Jennin meikkivoide on nimeltään Dior backstage. Luomiväripaletti Dior Backstage toimi sekä kulma- että luomivärinä. Tässä lookissa arkipunana on Diorin Addict lipgloss.

 

Toiseen työasu lookkiin eli ns. ”oikeussalilookkiin” Serafiina punasi Jennin huulet näyttävästi Diorin huulipunalla Rouge 861. Punainen huulipuna tuo rohkeutta ja juuri tämä sävy sopii Jennin asuun eikä se ollut liian huomiota herättävä vaan tyylikäs valinta.

 

Serafiina laittoi Jennille ensin suoritusraudalla kiharat ja sen jälkeen hän laittoi Jennin hiusten päälliosaan isot rullat, jotta hiuksiin saatiin kuohkeutta. Hiukset Serafiina kampasi taakse päin, ottaen kasvot kokonaan esille.

Tämän hiuslookin nimi taisikin olla ”Tukka takana, elämä edessä” ja se kuvastaakin hyvin Jennin nykyistä elämänvaihetta uutena naisyrittäjänä!

 

Tyylikkään ulkotakin on oltava juuri sen mittainen, että se peittää mekot. Tällä tempulla, että takin alta ei näy mitään extra vaatteita, luodaan tyylikäs ja asiallinen kokonaisuus.

 

Paksukorkoiset avokkaat soveltuvat myös työkengiksi. Vaikka korkoa on 7 cm, ei kengillä ole vaikea kävellä kaduillakaan, koska korko on tukeva ja paksu.

Tyylikkäällä naisella on AINA hanskat kädessä. Takki voi olla auki, mutta hanskat ovat käsissä. 

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Takkimekko toimii aina, se ei ole koskaan pois muodista. Takkimekossa ei lue vuosilukua, koska sen on hankkinut. Halusin Jennille mekon, joka ei ole niin perusmekko vaan siinä tulee olla ripaus meininkiä. Alaspäin levenevä takkimekko on aavistuksen tyttömäinen, mutta me teimme siitä asiallisen pukemalla sen alle valkoisen kauluspaidan. Kauluspaita tuo asuun virallista työilmettä.

Mustat paksut sukkahousut, joista ei näy sääri yhtään läpi, toimivat aina. Mekko ylettyy Jennin polven päälle, nyt se näyttää hieman lyhkäisemmältä koska vyötäröllä oleva käsi nostaa helmaa.  Leveähelmaisissa mekoissa polvet ja helman lyhkäisyys ei korostu samallalailla kuin kapeissa mekoissa. Leveähelmaisissa asuissa jalat jäävät hieman piiloon helman alle.

 

Jenni voi pukea takkimekon myös:

 • Pukemalla kauluspaidan sijasta mekon alle ohkaisen poolopaidan
 • Pukemalla takkimekon alle mustat kapeat suorat housut

Vapaa-aikaan mekon alle voi pukea kapeat siniset farkut tai nahkalegginsit sekä pitsitopin. Kuten tiistain postauksessa kerroin, kietaisumekossa ei vedetä etuosaa väkisin hakaneulan avulla kiinni vaan annetaan kaula-aukon olla avoin, koska mekon alla on kaunis toppi. Näin mekko istuu edestä kauniimmin.

Jos takkimekon hankkii työkäyttöön ja kultanapit tuntuvat liian kiiltäviltä, on mekkoon helppo vaihtaa toiset mattapintaiset napit.

 

Kolmanteen lookkiin valmistauduttiin niin, että hiukset kammattiin taakse kiinni. Tämä on helppo tapa saada lookkiin juhlavuutta, mikäli hiukset ylettyvät kiinni. Serafiina kampasi Jennin hiukset taaksepäin näyttäen , että hiukset voisivat olla jopa lyhkäiset.

Juhlameikkiin lisättiin Diorin Backstage paletista luomiväriä nro. 081 Runway, jota levitettiin koko liikkuvalle luomelle ja ripsien tyveen laitettiin mustaa kajalia. Simämeikki saa olla iltatilaisuuksiin vahva ja intensiivinen. Huulimeikin Serafiina piti vastapainoksi vaaleana eli huulissa on Diorin Addict Lipgloss nro. 453.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Juhla-asu

Juhla-asuksi valitsimme näyttävän hopeamustan mekon. Mekko on ihanan pehmeä ja todella joustava. Ihan kuin päällä ei olisi mitään. Mekon malli imartelee kauniisti vartaloa ja vaikka Jenni löysikin blogimme etsimällä asukokonaisuuksia H-vartalotyypille, en allekirjoita sitä vartalotyyppiä hänelle suoralta kädeltä. Jenni on vartaloltaan sporttinen ja mitään ongelmaa ei ollut saada vyötäröä vartalosta esille. Se tulee esille näissä kaikissa kolmessa asussa, erityisesti takkimekossa ja tässä juhlamekossa.

 

Serafiina ”kampasi”  Jennin hiuksia sormilla, jotta kampauksesta ei tullut liian jäykkä vaan nuorekas rentous säilyi.

 

Jenni kertoo

Tämä aamupäivä ja pääsy ”Kuukauden naiseksi” sarjaan on ollut ihana kokemus. Kun sain meilin, että valitsette meidät Kuukauden naisiksi äitini kanssa, niin se tuntui jopa paremmalta kuin lopputyön valmiiksi saaminen. Muutoksessa on huikea ero siihen kun sunnuntai aamuisin vien lapsia uimakouluun. Silloin päälläni on kotivaatteet ja kukaan ei varmasti tunnistaisi minua silloin samaksi naiseksi.

Yrittäjäksi lähteminen on yksi elämäni parhaita päätöksiä. Olen tehnyt viimeisen kuukauden aikana eniten työtunteja kuin koskaan ennen, mutta se ei minua häiritse. Olen aikaansaava ihminen eli kahden tutkinnon suorittaminen ei ollut niin työlästä kuin se kuulostaa.

 

Marraskuun "Kuukauden nainen" Jenni ja Merja osa 1/2

Suuri kiitos Jennille, kun avoimin mielin heittäydyit kuvauksiin. Minusta sinusta kuoriutui todellinen kaunotar, missä on ripaus vanhanajan glamourhenkeä! Uskon, että tämä aamupäivän hetki oli iso vastapaino nykyiselle elämällesi ja olen iloinen, että saimme toteuttaa sen sinulle.

Huomenna juttusarja jatkuu eli näemme Jennin äidin Merjan muutoksen.

 

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Tuotteita voi tilata myös verkkokaupastamme tai laittamalla meiliä shop@dopp.fi.

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Asuvalinnat 10+. Istuvat Jennille täydellisesti ja viestivät hänen osaamistaan juuri oikealla tavalla. Jälleen kerran myös tyylikästä DOPP-laatua.

  • Hei Sirkka ja kiitos ihanasta viestistäsi:) Kiitos, minustakin onnistuimme hyvin tuomaan Jennin ammattiatidon ja nuorekkuuden esille työvaatteissa. Ihanaa viikkoa sinulle, Kata

 2. Ihania asuja? Minkäs merkkinen tuo pitkä päällystakki on? Onko teillä myynnissä?

  • Hei Jenni ja kiitos kommentistasi:) Kiitos! InWearin takki ja on loppu, saithan tiedon jo facesta:) Mukavaa tulevaa Itsenäisyyspäivää sinulle, Kata

  • Iso kiitos ihanasta kommentistasi Anni:) Hyvää tulevaa Itsenäisyyspäivää, Kata

 3. Mikä nainen ihan joka kantilta ajatellen! Tämä Jennin ulkoinen kauneus: meikki, kampaus ja asuvalinnat tyrmäävän upea kokonaisuus . Jenni näyttää niin täydelliseltä ihan joka kuvassa.

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi! Kiitos ihanasta kommentistasi, minustakin hän on kerrassaan upea! Ihanaa viikkoa sinulle, Kata