Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kietaisumekko tuleviin pikkujouluihin

Lauantaina juhlitaan virallisia Pikkujouluja. Olen huomannut, että tänä vuonna naiset ostavat paljon housuja ja niihin sopivia yläosia juhlatilaisuuksiin. Ehkä se johtuu siitä, että meiltä löytyy paljon housuja ja nimenomaan uudenlaisia juhlavia housuja, mutta ei kuitenkaan niin juhlavia, ettei niille olisi käyttöä myös juhlien jälkeen. Olen sitä mieltä, että housut ovat käteviä, mutta eihän mekkoja mikään voita! Itselläni on juhlava fiilis mekossa ja vielä juhlavampi fiilis kun sujautan ohuen ohuet sukkahousut ja korkkarit jalkaan.

 

Kietaisumekot toimivat aina! Ei ole tilaisuutta, johon kietaisumekkoa ei voisi pukea. Vaikka malli on lähestulkoon aina sama, voi kietaisumekon helmassa, kaula-aukossa tai hihoissa olla jotain extraa. Toki myös kietaisumekon kangas vaikuttaa siihen, miten juhlava se on ja värillä on myös suuri vaikutus. Musta pitkähelmainen silkkikietaisumekko on huomattavasti juhlavampi kuin värikäs viskoosielastinen kuosimekko, vaikka malli olisi tismalleen sama.

Materiaalilla ja värillä on suuri merkitys vaatteen juhlavuuteen ja käyttötarkoitukseen

 

Veluurikietaisumekko on yksinkertaisen tyylikäs. Kangas ja väri ovat itsessään niin kauniita, että muuta extraa ei mekko kaipaa. Kietaisumekoissa on usein pitkä vyö, joka on vasemmalla puolella. Eli se on se vyö, joka pujotetaan pienestä reiästä ja kietaistaan vyötärön ympäri. Vyön voi jättää vasemmalle puolelle sivulle tai sen voi tuoda vielä kerran mekon edestä ja sitoa vaikkapa taakse.  Tällöin vyö katkaisee mekon edustan linjan. Välillä se on minusta hyvä, mutta välillä taas ei. Jos vyön tuo edestä, vartalon keskikohdasta taakse, niin se korostaa vyötäröä, mutta se myös tekee ainakin tästä mekosta arkisemman näköisen.

Tässä mekossa suosin sitä, että vyö jätetään vasempaan reunaan. Nauha on tällöin suht pitkä, mutta sen saan isolla solmukkeella nätiksi.

On makuasia, kuinka kietaisumekon vyöt haluaa solmia.

 

Kietaisumekossa on aina v-kaula-aukko. Välillä kietaisumekot ovat niin avonaisia, että niiden alle on puettava toppi. Suosin mielummin toppia, kuin että mekon miehustan vetää väkisin kiinni edestä ja laittaa siihen hakaneulan. Jos kangas edes hieman ”vetää” edestä, se ei näytä kauniilta. Mutta jos mekon alla on toppi ei haittaa vaikka kaula-aukko on syvä.

Arkeen kietaisumekon alle voi talvisaikaan pukea ohkaisen poolon tai kauluspaidan. Tämän kietaisumekon alle voi pukea myös kapeat housut. Arkeen tähän mekkoon yhdistetään mustat paksut sukkahousut, nilkkurit/saappaat ja huivi puetaan kaulaan.

 

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Tuotteita voi tilata myös verkkokaupastamme tai meilillä shop@dopp.fi

HUOM: Verkkokaupassa on paljon uusia tuotteita, jo kevään-19 malliston vihreitä paitoja! Alensimme syksyn Gaborin nilkkurit -30%. Samat nilkkureiden tarjoukset löydät myös DOPP Helsingistä. Pääset verkkokauppaamme tästä!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *