Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Terveiset Floridasta!
Olen ollut täällä nyt viikon ja säässä ei ole ollut mitään valittamista ainakaan kylmyyden suhteen. Pikkaisen on ollut välillä kuuma ja hikikin, mutta miestäni lainatakseni, mielummin kuuma kuin kylmä. Itselleni lämpö on kyllä tärkeää, mutta kaikista tärkeintä on valoisuus ja auringon näkeminen kirkkaana taivaalla. Iloitsen kuin pieni lapsi kun Suomessa keväisin illat pitenevät ja saan ajaa valoisassa töistä kotiin. Valoisa ilta Suomessa tuntuu kymmenen kertaa pidemmältä kuin pimeä ilta.

Tässä postauksessa tuon teille ripauksen valoisuutta ja väriä niin sään kuin värikkään midimekonkin avulla!

 

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Viikonloppu tai minusta paremminkin sunnuntai on brunssiaikaa ja niihän se on nykyään Suomessakin.
Meillä on täällä muutamia vakiopaikkoja, missä tapaamme käydä brunssilla ja nyt valitsimme niistä sellaisen paikan, joka on pienin paikka ja siksi myös rauhallisin eli ravintolan Blue Moonin.

Jos olet tulossa tälle seudulle, niin katso ravintolasuositukseni tästä postauksesta.
Löydät myös kaikki Floridapostaukseni kategorioista: Matkustus. Luin juuri vanhoja postauksia ja minusta sieltä löytyy sellaista käytännön tietoa, jotka itse tykkäisin lukea, jos lähden matkoille. Ja löytyy sieltä muitakin kohteita kuin Florida mm. Santorini, Lontoo, Rooma, Hong Kong, Taiwan, Singapore, San Fransisco, Nizza jne.

 

Brunssiin sisältyy notkuvat  ruokapöydät sekä erillinen lista, mistä saa halutessa tilata vielä annoksia, jotka tarjoilija tuo pöytään. Bottomless Shampanja, Mimosa ja Bloody Mary kuuluvat myös hintaan. Eli he tarjoilevat sinulle kyseisiä juomia niin paljon kuin haluat brunssin aikana juoda. Kuulostaa hyvältä, mutta kun muutaman on juonut ja syönyt vatsansa täyteen, niin se riittää. Ei ihminen pysty määräänsä enempää juomaan eikä syömään. Mietin juuri, että miksei Suomessa ole tällaisia bottomless brunsseja, mutta samassa tuli mieleeni lainsäädäntö joka ei sitä salli.

 

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Olin pukeutunut sunnuntain brunssille midimittaiseen mekkoon. Tämän mittaiset mekot ovat loistavia, koska ne peittävät jalat. Kun Suomesta saapuu tähän aikaan vuodesta lämpöiseen ja kuoriutuu paksuista vaatteista, niin iho on hyvin kalpea. Itse läträän kyllä itsestään ruskettavalla voiteella, jota levitän jalkoihin ja käsivarsiin. Minusta kalkkilaivan väriset sääret eivät ole kovin kauniit näiden ruskettuneiden säärien joukossa, mitä näkee. Täällä on muutenkin upean näköisiä naisia, jotka ovat viimeisen päälle hoidettuja. Ja edelleen katselen heidän hiuksiaan ja mietin, että miten ihmeessä oma ohut suomalainen hius ei voi olla yhtä paksu kuin amerikkalainen hius. Uskon, että se on se ilmasto joka vaikuttaa niin hiuksiin kuin kynsiinkin.

 

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Kun saavun Floridaan, niin menen mahdollisimman nopeasti pedikyriin. Täällä on joka kadun kulmassa ja kauppakeskuksissa ”Nails” eli kynsipaikkoja, missä huollattaa sekä varpaan kynnet että käsien kynnet. Minun suosikkipaikkani on Tiffany, joka sijaitsee Las Olas Boulevardilla. Se on siisti ja tyylikäs paikka ja siellä on ystävällinen henkilökunta. Näin yrittäjänä mietin heti, että jos perustaisin vastaavanlaisen paikan Suomessa, se olisi juuri tällainen paikka kuin Tiffany Fort Lauderdalessa.

Minulla on varpaissa ja käsien kynsissä Diorin klassikko nro. 999.
Mutta huulipunana se ei tämän mekon kanssa valitettavasti sopinut. Siihen punaan on löydettävä toinen mekko.

 

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Värikäs midimekko

Mekon alla on vuorimekko eli mekko ei ole läpinäkyvä vaikka ohutta kangasta onkin. Pitkät hihat ovat mukavat ja mekossa on v-kaula-aukko, mutta sen voi sulkea napilla kiinni. Toisessa sivussa on halkio, joten mekolla on helppo kävellä. Vyötäröllä on kiristettävä nauhakuja eli nosta harteitasi ylös, jotta vyötärö tulee oikeaan paikkaan ja sido nauhat kiinni. Värien puolesta mekko enteilee jo tulevaa kevättä 2019.

Vaikka itse olen jalat paljaina, niin mustat paksut sukkahousut ja nilkkurit sopivat mekkoon loistavasti! Konjakinväriset nilkkuritkin ovat mekkoon täydelliset, mustista puhumattakaan. Itse aion Suomessa, kun on kylmä, pukea mekon päälle esim. mustan merinovillaisen kietaisuneuleen, nahkatakin tai neuletakin. Näin mekosta saa kivan ja nuorekkaan työasun. Ulkotakiksi valitsen lyhkäisen toppiksen tai tekoturkin ja annan helmojen heilua tuulessa kun viipotan Helsingin kaduilla. Ja muistathan että pipo ja hanskat kuuluvat tyylikkään naisen lookkiin!

 

Midimekosta väriä pimeyden keskelle!

Löydät mekon DOPP Helsingistä sekä verkkokaupastamme.

Skål ja hyvää Itsenäisyyspäivää! 

Tänään 6.12. olemme suljettu. Palvelemme normaalisti taas huomisesta lähtien. Tervetuloa.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Kerrassaan ihana mekko! Ainakin sinun päälläsi. Mietin että mahtaako olla näin lyhyelle (160cm) liian pitkä koossa 36? Mikä koko sinulla on näissä kuvissa päällä? Vastaako kokoaan?

  • Hei Jenni ja kiitos viestistäsi:) Kiitos! Minä olen noin 162 cm ja minulla on päälläni mekosta koko 36. En usko, että on liian pitkä sinulle, pari cm sinne tänne ei pitäisi merkata paljoa. Ja kun sivussa on halkio, niin mekko on ilmava eikä raskas. Mukavaa sunnuntaita, Kata

 2. Kyllä iski kaukokaipuu…mikä on paras aika vuodesta lomailla sillä suunnalla? Tykkään lämmöstä ja auringosta. Käyttääköhän Amerikan siskot hiuslisäkkeitä, käsittääkseni siellä käytetään muitakin ”varaosia” runsaammin :). Mekko on kyllä ihana. Mukavaa loman jatkoa!

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Jos valitsisin, niin helmi-maaliskuussa ja loka-marraskuussa. Joskus Joulun aika on kylmää, mutta yleensä on ollut lämmintä. Keväällä tykkään itse tulla, ennen kuin Suomessa alkaa kunnon kevät. Silloin täällä on takuuvarma lämpö myös. Syksyllä voi sataa ja tulla myrskyjä, mutta ei koskaan meidän aikana. Kesäkuussa kun ollaan oltu, niin on ollut kuuma ja sadekuurot ovat olleet yleisiä. No, yhteenvetona voisin sanoa, että koskaan vaan:) Mutta suosikkiajankohtani on kevät.
   Varmasti käyttävät, mutta heidän hiuslaatu on ihan erilainen kuin meidän. Se on karheannäköinen ja paksu. Uskon vahvasti ilmastoon ja toki myös perimään. Itse huomaan erityisesti kynsissä eron kun olen ollut täällä pidemmän aikaa. Ne kasvavat kohisten ja ovat paksut. Mieheni sanoo ihan samaa:) Mukavaa loppuviikkoa Suomeen, Kata

 3. Ihanaa Kata, kun tuot tuulahduksen kesästä tänne pimeyden keskelle. Kaipaan niin tuota aurinkoa ja valoisuutta. Mekko on ihana. En vain tiedä osaako sen pukea näin talven keskellä, ehkä sitten keväällä.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  • Hei Maija ja kiitos viestistäsi:) Ihanaa kun tykkäät ja onhan tämä valoisuus ihanaa. Pakko olla jatkuvasti aurinkolasit päässä, valo on niin kirkas. Totta, emme ole tottuneet tällaisiin mekkoihin talvella:) Samoin sinulle ja mukavaa loppuviikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *