Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

Loma lähenee loppuaan. Ja hyvä niin. Älä suinkaan käsitä edellistä lausetta niin, että minulla olisi ollut huono loma. Ei, se on ollut oikein miellyttävä, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. On aika palata normaaliin rytmiin. Rytmiin, joka sopii minulle ja miehelleni paremmin kuin hyvin.

 

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

 

 

Minä olen kova ikävöimään. Ikävöin ihmisiä ja tilanteita, tapahtumia missä ollaan oltu koko perhe. Ikävöin Valoraa ihan hurjasti. Ihan sydämestä ottaa ja massukassa mulkaisee, kun mietin sitä liikuttavan iloista karvapalloa. Silmissäni näen, miten rutistan sen syliini kun pääsen kotiin. Iloitsen suuresti jälleennäkemisestä ja yhteisestä ajasta, mitä saamme muutaman seuraavan viikon aikana viettää perheen kesken. Lasken öitä siihen, kun saan lauantaina kaikki rakkaimmat yhteisen pöydän ympärille.

 

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

Arjen luksusta

Ennen loman loppua ja kotimatkaa käväisimme vielä pitkällä lounaalla mieheni kanssa. Pitkä lounas tarkoittaa meillä sitä, että ei ole kiire mihinkään ja lounaalla saa ottaa lasin viiniä. Minusta lounasviini on ripaus arjen luksusta, jota voi harrastaa kun on reissussa. Mutta tavalliseen lounaaseen arkipäivisin, ei viini sovi. Silloin on repäistävä arjen luksus jostain muusta kuin lounasviinistä.

Välillä naistenlehdistä saa lukea, että jotkut naiset rentoutuvat työpäivän jälkeen sohvalla maaten, kääriytyneenä pehmoiseen huopaan, takkatuli räiskyy taustalla, lukien naistenlehtiä ja syöden suklaata sekä juoden punaviiniä. Onko tämä tällainen ”klise” mielikuva, jonka naistenlehdet luovat? Tekeekö joku oikeasti näin, teetkö sinä näin? Tämähän kuulostaa kerrassaan ihanalta, mutta en ole koskaan elämässäni tehnyt tuota. Itse makaan kyllä iltaisin sohvalla, tietokone sylissä, koira kyljessä kiinni ja proteiinipatukkaa syöden. Jos hyvä tuuri on, että olemme muistaneet ostaa limsaa, niin silloin lasissa on sprite zeroa, mutta useinmiten ainoastaan vettä.

 

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

Tämä on hauska mekko tai ainakin hieman erilainen. Mekko on malliltaan vartalonmyötäinen pitkillä hihoilla, mutta sen erikoisuutena on pitkä halkio vasemmassa sivussa.

Miestäni lainatakseni, onko toinen reuna jäänyt tehtaalla ompelematta vai kuuluuko sen olla noin?

 

Minusta halkio tulee liian korkealle sukkahousujen kanssa.  Jos kuitenkin haluaa pukea mekon alle pelkät sukkahousut, niin uskon että 100 den sukkahousut voisivat toimia. Ne voisivat olla tarpeeksi peittävät ja tietty ilman yläosa tukea, ettei reiden kohdalla näy extra kudoksia. Mutta hmm…olen silti hieman epäröivä sukkahousujen suhteen.

 

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

Mitä mekon alle?

Ensisijainen tarkoitukseni oli pukea mekon alle mustat Wolfordin legginsit. Valitettavasti ne eivät toimineet koska legginsit, jotka tilasin nimenomaan tämän mekon alle, ovat liian ohkaiset. Ne ovat 66 den, mutta niiden olisi pitänyt olla huomattavasti paksummat, jotta jalka ei olisi näkynyt yhtään läpi. Minusta 66 den sukkahousut tuntuvat paksummilta ja peittävämmiltä kuin 66 den legginsit. Outoa, mutta näin se on.

Voit pukea myös kapealahkeiset housut eli skinnyt mekon alle. Katso verkkokaupastamme mm. seuraavia housuja, joita voin suositella mekon alle:

 • Nahkalegginsit (tulevat korkealle vyötärön kapeimpaan kohtaan)
 • Patti housut ( tulevat navan yläpuolelle ja niissä ei ole extra taskuja jne)
 • Wideleg (Tulevat ylös vyötärölle ja leveä lahje on upea tämän mekon alle, se on juhlava)

 

Onneksi pakkasin mukaani alkusyksyn valkoiset nilkkahousut, jotka pystyin pukemaan mekon alle. Nämä housut olivat ihan kympit mekon alle, koska niissä on hieman löysähkö vyötärö ja lahje näyttää kivalta tämän mekon kanssa.
Tällaisen keksikohdalta istuvan mekon alle kannattaa pukea joko

 • Korkeavyötäröiset housut, jotka tulevat tarpeeksi ylös vartalon kapeimpaan kohtaan

Tämä siksi, että jos on keskikohdalla hieman extraa, niin on vaarana että se extra pullahtaa housun kauluksen yli ja näkyy ylimääräisenä rinkulana mekon läpi.

 • Matalampi vyötäröiset ja housut, jotka eivät purista keskikohdalta

Eli juuri tällaiset kun minulla on nämä valkoiset. Näissä housuissa ei tule extra rinkulaa, koska housut eivät purista ja ne ylettyvät juuri navan alle.

 

Mekko, joka vaatii väkisinkin housut alleen

Mekko ja housut löytyvät DOPP Helsingistä.
Mekon voi halutessa tilata myös verkkokaupastamme, mutta housuista laita meiliä shop@dopp.fi.

 • Musta ”Mekko housuille” € 79,95 koot XS-XL (Minulla on koko S)
 • Luonnonvalkoiset housut € 71,95 (89,95) jäljellä koot 36 ja 42 (Minulla on koko 36)

Löydät postauksen ja lisää kuvia housuista täältä!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Hei Kata! onko tuota kuvassa olevaa vaaleaa huivia vielä saatavana tai vastaavaa? Birgitta

  • Hei Birgitta ja kiitos viestistäsi:) Tuo huivi on loppu, mutta beigejä löytyy, mutta ei ihan noin vaaleita. Laita tekstaria, jos haluat kuvia huiveista, niin lähetämme 🙂 040-1952113. Kata

 2. Vautsi vau mikä mekko. Eikä sukkiksia vaan noin housujen kanssa.
  Leppoisaa joulunodotusta.

  • Hei satu ja kiitos kommentistasi:) No eikös olekin vau! Näitä ei näe joka päivä:) Ja minustakin housut mekon alla on täys kymppi. Ihanaa joulun odotusta sinulle, Kata

 3. Asu on tyylikäs, tykkään! Minäkin ikävöin matkoilla koiramme eniten. Ihmisiin voi pitää muuten yhteyttä mutta eläimiin ei. Minulla on kaksi vuotias kääpiösnautseri, joka on minun ja mieheni silmäterä. Kiva että blogissasi on myös koira-asiaa. Hyvää loppu lomaa!

  • Hei Maritta ja kiitos viestistäsi:) Totta, koiraan ei voi pitää yhteyttä, ehkä se iso, iso ikävä johtuu siitä. Aina välillä Valora vilahtelee blogissa ja Gabin koira Jade myös:) Kiitos, kun tykkäät. Mekin olemme täysin koiraihmisiä tai oikeastaan eläinihmisiä eli pidämme kaikista eläimistä, paitsi käärmeet, hui :). Kiitos, loma loppuu ja back to business! Kata