Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kiitos ja näkemiin vuosi 2018

On taas se aika vuodesta, kun on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa aikaa taaksepäin. Miettiä kulunutta vuotta niin perheen, itsensä ja työnsä puolesta. Miettiä mitä on tullut puuhattua, onko siinä puuhailussa ollut päätä tai häntää ja ennen kaikkea myös hahmottaa päässään tulevaa vuotta.

Vähän voi vilkuilla taaksepäin, mutta pääasia on että eteenpäin mennään eikä haikailla menneitä.

 

Perhe

Gabi ahkeroi kovasti kevättalven ja sai maisteritentit suoritettua. Kesän jälkeen hän rupesi tekemään gradua ja sitä hän pakertaa edelleen. Gabi aloitti syksyllä myös uuden opinahjon, joka liittyy vahvasti meidän tuleviin projekteihin. Kerromme näistä projekteista teille enemmän, kun saamme konkreettista näytettävää.

Toukokuussa saimme, keskimmäisen lapsemme, poikamme kotiin kahdeksan Amerikan vuoden jälkeen, ainakin hetkeksi. Hän valmistui yliopistosta ja Suomeen hänet kutsui armeija, johon hän astuikin heinäkuun alussa ja on siellä edelleen. Hän toivoi pääsevänsä laivastossa Merisotakoulun RUK  koulutukseen ja hänen toiveensa toteutui.

Nuorimmainen poikamme oli kevään Taiwanissa yliopistovaihdossa. Muistattekin postauksia ja vlogeja sieltä, teimme mieheni kanssa kahdeksan päivän pikamatkan Hongkong-Taiwan-Singapore. Kesätöiden jälkeen hän lähti Lontooseen suorittamaan maisteriopintoja, missä viipyy ainakin vuoden verran.

Me olemme mieheni kanssa keskittyneet koko vuoden työntekoon. Olemme ehtineet kuitenkin matkustella jonkun verran, kohokohtamme oli kun matkustimme koko perhe San Franciscoon poikamme valmistujaisiin ja kävimme pikamatkalla Las Vegasissa.

 

Blogi

Postauksia on tullut samaan tahtiin kuin ennenkin. Tämä postaus on tämän vuoden 199. julkaisu. Jatkoimme syksyllä ”Kuukauden nainen” postauksia ja tulemme jatkamaan niitä myös tulevana keväänä. Kävimme Gabin kanssa valokuvauskurssin alkusyksystä ja nimenomaan Gabi on parantunut kuvaajana huimasti ja olen iloinen, että hän pitää valokuvaamisesta ja ottaa suurimman osan kuvistamme tänne blogiin. Blogi tulee jatkamaan samalla tyylillä eli toivomustenne mukaan teemaviikoilla, stailauksilla, asupostauksilla ”arkeen ja juhlaan” jne. ”Kuukauden nainen” postauksiin tuli syksyllä kymmeniä hakemuksia. Pidämme ne edelleen voimassa kun aloitamme keväällä kuvaukset. Jos haluat laittaa hakemuksen juttusarjaan, niin lue tämä postaus.

 

 

 • Pinkki A-helmainen mekko € 104,30 (149,00) koot S ja L. Minulla on päälläni koko L, mutta koko M olisi ollut sopiva. Mekko on yhtä kokoa pienempi kuin normaalisti. Mekon materiaali on 95% polyesteri 5% elastani.
 • Holly korkkarit € 159,00

 

Liike

Alkuvuosi oli raskasta aikaa töideni puolesta. Ajoimme mieheni kanssa pakettiautolla Helsinki-Vaasa väliä, kuskasimme tavaraa paikasta toiseen ja riittämättömyyden tunne oli suuri. Tuntui siltä, että aina oli väärässä paikassa ja aina oli huono omatunto, kun jätin toisen liikkeen tytöille ja menin toiseen liikkeeseen. Olen onnellinen, että sain hieman perheeni painostuksesta suljettua Dopp Vaasan ovet heinäkuun lopussa. Se helpotti henkisesti, sain purkaa oven suussa olevan matkakassini ja keskittyä ainoastaan yhteen liikkeeseen. Lähdimme mieheni kanssa heti liikkeen suljettua pariksi päiväksi Tukholmaan. Olin ollut päivän Tukholmassa kun sanoin miehelleni, että nyt on aika toteuttaa seuraava askel vaatebusineksessä. Tähän hän vastasi, että odottikin jo koska keksin taas jotain lisätöitä 🙂 Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu.

 

Olen loppuvuodesta käynyt Vaasassa lähinnä äitiäni tapaamassa noin kuuden viikon välein tämän syksyn. Ilman, että haluan kehuskella, niin totean että Dopp Vaasan pois lähteminen oli Vaasalle menetys. Entinen liiketilamme, Vaasan paras liikepaikka, seisoo edelleen tyhjänä odottaen uusia vuokralaisia. Me toimme blogin ansiosta varsinkin kesäisin Vaasaan turisteja, juuri teitä naisia, jotka halusitte tulla meillä käymään. Usein olitte yötä hotellissa ja käytitte eri ravintoloiden palveluita. Vaasa tarvitsisi nyt muutamia yrittäjävetoisia persoonallisia liikkeitä. Suomessa on tarpeeksi näitä surullisia esimerkkejä kaupungeista, joissa keskusta näivettyy ja kuolee automarkettien tieltä. Kun minä avasin vaateliikkeeni Vaasassa vuonna 2000, niin liikepaikoista tapeltiin, niin kortilla ne olivat. Nyt Vaasan keskustassa on useita liiketiloja tyhjillä ja lisää on tyhjenemässä.

CitymarketPrismaKappahlH&MLindexCubusStadium….löytyvät jokaisesta kauppakeskuksesta ja keskustoista. Ollessasi niiden sisällä, et tiedä missä kaupungissa olet. Pienet yksityiset liikkeet ovat keskustojen suola. Kaupankäynti on muuttunut viime vuosina hurjasti, johon suuresti on vaikuttanut nettikaupat ja some. Jos yksityisyrittäjänä haluat pärjätä, ei auta ainoastaan se, että avaa liikkeen aamulla ja toivoo, että asiakkaat kävelevät sisään ja ostavat. Näin he toimivat ennen, mutta nyt on heille tarjottava jotain muuta. Jokainen oivaltakoot itse mikä juttu se heidän liiketoiminnassaan on. Meidän liiketoiminnassa se on sydän.

 

Dopp Helsingissä meillä on ollut hyvä vuosi monessakin suhteessa. Olemme pitäneet kymmeniä asiakasiltoja vuoden aikana, olemme saaneet paljon hyvää palautetta liikkeestämme, henkilökunnastamme ja valikoimistamme. Joka päivä tulee sisään naisia, jotka eivät ole meistä tietoisia. Myös kanta-asiakkaat ovat tulleet tutuiksi ja muistamme jo mitä jotkut ovat ostaneet, joten pystymme auttamaan teitä paremmin. Verkkokauppa Doppshop avattiin syyskuun alussa ja se toimii juuri sopivana Dopppshoppina palvelemaan naisia, jotka eivät pääse tulemaan liikkeeseemme. Sen toimintaa emme tule ainakaan nyt laajentamaan, koska tässä mittakaavassa se pysyy ns. hanskassa.

Jälleen totean, että olemme hurjan kiitollisia että meidät on otettu teidän ansiostanne avosylin  vastaan Helsingissä. 

 

Yhteenvetona totean, että vuosi 2018 oli hyvä, mutta en jää sitä kuitenkaan kaipaamaan. Odotan paljon tulevalta vuodelta, koska tulemme tekemään jotain sellaista josta olen haaveillut, mutta luullut ettei se koskaan toteudu. Se on tuntunut liian vaikealta ja ylivoimaiselta, yksinkertaisesti liian suureelliselta. Mutta tiedättehän minut, KAIKKI asiat voi opetella, pidän haasteista ja jotta yrittäjänä pärjää, on aina kehitettävä uutta. Yrittävä yrittäjä ei koskaan nukahda ja mikä tärkeintä, hän keskittyy omaan businekseensä, vilkuilee hieman sivuille, jotta tietää mitä ympärillä tapahtuu, mutta ennen kaikkea ei jää kiinni muiden tekemisiin.

 

 • Perhoshihainen mekko € 104,30 (149,00) koot M ja L, minulla on päälläni koko M. Mekko on malliltaan ihan suora. Mekon materiaali on 95% polyesteri 5% elastani.
 • Sinimusta tekoturkki € 188,30 (269,00)

Kiitos teille kuluneesta vuodesta ihanat lukijat ja asiakkaat! Kiitos myös Dopp Vaasan tiimille, hoiditte homman hienosti loppuun saakka. Kiitos myös Gabille, Hennalle, Simonelle, Minnalle, Satulle ja Leenalle kuluneesta vuodesta. Together we are strong.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Kiitos sinulle tästä vuodesta. Vaasan liikkeen lopetus tuntui ensin ikävältä, mutta onpahan nyt hyvä syy käydä Helsingissä. Kiitos viimeisestä 🙂 Olet kyllä niin energinen nainen ettei voi muuta kuin ihmetellä mistä tuon kaiken ammennat! Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja tehotiimiillesi

  • Hei Leena ja kiitos viestistäsi:) Tiedän, niin moni jäi sitä kaipaamaan. Ja ihana liikehän se oli. Kiitos, en tiedä mistä energiaa tulee, luonne kysymys täytyy olla 🙂 Samoin sinulle, hyvää uutta vuotta! Kata

 2. Hieno kirjoitus jälleen kerran ,on ollut ilo viettää aikaa lukemalla blogiasi.
  Kiitos tästä vuodesta❤

  • Hei Auroora ja kiitos viestistäsi:) Ihana kuulla, kiitos paljon! Hyvää uutta vuotta, Kata