Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Sunnuntai, millainen päivä se on?

Minulla on ollut aina ristiriitaisia tunteita sunnuntai päivää kohtaan. Joskus olen tykännyt, että se on tylsä päivä, kun silloin ei tapahdu mitään. Päivä livahtaa käsistä maanantaita odotellessa. Välillä olen kasannut kaikki tekemättömät paperihommat, kuten laskujen maksut, sunnuntaille. Samoin liikkeen siivouksen ja tavaroiden järjestelyt. Mutta nyt muutaman sunnuntain olen ollut ainoastaan kotona ja tehnyt kotihommia ja ottanut rennosti. Olen nauttinut sunnuntaista ja jopa loppuviikosta jo odottanut sitä päivää.

 

Viime sunnuntaina, kuntosalitreenin jälkeen, hyppäsimme viimeisen kerran tänä vuonna veneeseen ja ajoimme Suomenlinnaan. Säähän oli sunnuntaina upea, aurinko paistoi ja tuulikaan ei ollut kovaa.

 

Agendana oli mennä kävelemään Valoran kanssa ja ainakin kahville tai sitten lounaalle. Suomenlinnassa on kahviloita ja ravintoloita, joihin koiran saa ottaa sisälle. Siksi on helppo iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli Valoran lenkki ja meidän ruoka.

 

Vihreät housut

Minulla oli retkellämme jalassani vihreät housut. Minulla on vihreisiin housuihin aina hieman ristiriitaisia fiiliksiä. Toisten päällä ne näyttävät ihan huippu kivoilta, mutta sitten kun puen ne itselleni, en tiedäkään viihdynkö niissä. No, joka tapauksessa, nämä vihreät housut ovat päässeet jalkaani nyt kolme päivää ja Jorma Uotista lainatakseni ”ei huono”.

Vihreät housut tuovat vaihtelua ainakin minun mustan puhuvaan housuvalikoimaan.

Housujen materiaali on 97% puuvillaa ja 3% stretchiä. Housuissa on vetoketju edessä, kaksi nappia, sivutaskut ja lahkeiden suissa on vetoketjut. Itse lyhytjalkaisena tykkään avata vetoketjuja noin puolet, jotta lahje pääsee paremmin laskeutumaan kengän päälle.

 

Olen ollut todella tyytyväinen pitkään untuvatakkiini. Se on kätevä ja helppo takki ja ennen kaikkea lämmin. Se on päässyt päälleni työmatkoille, iltaisin koiralenkille ja salivaatteiden päälle kuntosalille lähtiessä. Heitän sen myös kotiasuni päälle, jos vielä illalla käyn ruokakaupassa.

 

Poolo, jossa on uudenlainen kaulus

Vihreiden housujen kanssa minulla on ollut yläosana vaalean rosa pooloneule. Pooloneuleessa on ihana materiaali eli se on 55% viskoosia, 40% polyamidia ja 5% cashmiriä. Neuleen kaulus on uudenlainen. Se on korkea, mutta löysähkö. Se ei nappaa kaulasta kiinni. Käänsin kauluksen tuplasti ja se toimi hyvin myös niin. Silloin siitä tuli ns. kilpikonnakaulus. Kilpikonnakauluspaitoja ei nykyään enään paljoa löydy. Niissä kaulus on pukeva, koska se nousee hieman kaulaa kohden, mutta ei edes kaulan puoliväliin saakka. Näin ollen kuristavaa fiilistä ei tule.

Jos sinua kiristää poolokaulukset, niin tässä voisi olla ”kevyempi” ratkaisu poolopaidaksi.

Syrenin lilan värin löydät verkkokaupastamme.

 

Koska aamu oli hurahtanut touhuten kaikenlaista ja salilla käyntiin, niin kello näytti jo reippaasti lounasaikaa. Päätimme kahvien sijasta mennä lounaalle.

Vuoden ensimmäinen glögi.

 

Suomenlinnan Bastion Bistrossa kävimme lohikeitolla. Hyvä meny ja ihana lohikeitto.

 

Valora on täyden kympin mallioppilas kahviloissa ja ravintoloissa. Se istuu kuin tatti, yleensä mieheni jalan päällä ja seuraa ihmisiä pöydän alta. Se ei hiisku sanaakaan vaan on ihan hiljaa ja katselee. No, jos lajitoveri astuu kahvilaan, niin silloin pitää flexin olla tiukalla, koska se haluaa aina moikata. Joskus meidän huomaamatta lajitoveri on tullut lähelle Valoraa ja silloin pöytä on ollut vaarassa kaatua, kun se ampaisee sieltä pöydän alta kuin tykinkuula. No, onneksi mieheni on kokenut näissä asioissa ja osaa varautua Valoran moikkauksiin.

 

Siis katsokaa Valoran ilmettä. Se ei tykkää, kun sen nostaa syliin eli Valora ei ole sylikoira. Se haluaa kävellä itse ja ainoastaan autossa etupenkillä se tulee syliini. Valora on kuin Gabi pienenä eli sanavaraston tärkein lause oli ”minä itse”.

 

Mitä värejä vihreisiin housuihin voi yhdistää?

 • Valkoinen ja eritoten luonnonvalkoinen
 • Beigen eri sävyt
 • Rosa
 • Rehellinen punainen
 • Musta
 • Harmaa
 • Tummansininen

Nuo värit tulivat mieleeni. Ja jos jokin väri noista näyttää vihreiden housujen kanssa tunkkaiselta, niin aina kun sekaan pukee vaalean topin/poolon/paitapuseron, saa se asun loistamaan ja tunkkaisuus häviää.

 • Vihreät housut € 109,95 koot 34-42 (44 saa myös, mutta kestää muutaman päivän)

Housut ovat hieman plus kokoa eli ovat kooltaan reilummat. Minulla on päälläni koko 34 ja huomioithan, että housut aina hieman venyvät käytössä.

 

Täytyy sanoa, että sunnuntaina merellä oli todella kylmä. Vaikka tuuli ei ollut kovaa, on se silti niin kylmää että tuntuu siltä, kuin joku olisi heitellyt nuppineuloja kasvoihin. Valora tunsi kylmän myös ja olin varautunut sen kylmyyteen ottamalla villapeiton mukaan. Aina kun yritän kääräistä sen siihen niin sen pitää muutama sekunti saada leikkiä ja purra peittoa, mutta sitten se alistuu käärittäväksi. Minusta on aina hauska kääriä sitä peittoon päätä myöden, koska se näyttää niin söpöltä ja ihan E.T:ltä. Heti kun nopeus veneessä laskee, se ampaisee nokkaan tutkimaan maisemia.

Sunnuntaista vielä haluan sanoa, että me emme tule olemaan sunnuntaisin auki. Olemme maksimissaan yhden sunnuntain auki ennen joulua ja se saa olla siinä. Nämä vapautuneet aukioloajat ovat menneet hieman övereiksi, jos minulta kysytään. Minusta isojen ruokakauppojen auki pitäminen 24/7 on liioittelua.  Pitäisikö nyt sanoa, että ennen ehdittiin kauppoihin vaikka kaupat olivat auki 9-17 arkisin ja lauantaisin 9-14. Paljon on maailma ja ihmiset muuttuneet siitä kun itse olin lapsi. Niin hyvässä kuin pahassa.

 

Ihanasti piristi sunnuntaipäivän veneretki ja pihammekin sai vielä jouluvalot. Tähän vuoden aikaan ne tuovat paljon iloa ja piristystä elämään.

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Voit tilata tuotteita myös verkkokaupastamme tai meilillä shop@dopp.fi.

HUOM: Muistathan osallistua sunnuntain arvontaan!

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Kiva kirjoitus Suomenlinnan retkestä.Sunnuntai nimensä on saanut kalenteriin auringosta(sun).Nautitaan siitä sisäisesti jos meil.ei muuten paista.Aivan iihana tuo viimeisin kietaisumekko!

  • Hei Merja ja kiitos viestistäsi:) Juuri näin! Ihanaa loppuviikkoa sinulle, Kata

 2. Hienoa että otit lepopvä asian esille,itsekin yrittäjänä pidän liikettä usein sunnuntaisin auki ja pakostakin se alkaa näkyä huonoina lieveilmiöinä kun vapaata ei ole pitäny ja se ei ole hyvä asia! Nyt sunnuntaina minäkin lepäilen, kiitos vielä muistutuksesta ❤️

  • Hei Katzu ja kiitos viestistäsi:) Mahtavaa, että sain muistutettua sinua lepopäivästä. Sitä menee sellaiseen ”moodiin” että painaa vain töitä eikä pysähdy. Silloin ei ajatuskaan pääse kulkemaan ja itse huomaan, että rupean tekemään asioissa virheitä. Se on pakko ja kohtuus meille, että yhden päivän viikossa saa levätä. Ihanaa, kun teet niin:) Hyvä tsemppi sinulle yrittäjäkollega, Kata

 3. Niin samaa mieltä tuosta sunnuntaista, lepopäivä ja that’s it ? Toki yrittäjä on tiukan paikan edessä mutta nostan hattua viisaasta ja rohkeasta päätöksestä pitää liike kiinni. Hyvä te, olette vapaan ansainneet!

  • Hei Tuula ja kiitos viestistäsi:) Kiitos tuestasi:) Olen samaa mieltä, että vapaapäivä on ansaittu. Onneksi emme ole kauppakeskuksessa, missä aukiolot sanelee joku muu kuin me. Mukavaa viikkoa, Kata

 4. Samaa mieltä, sunnuntai on edellisen viikon nollauspäivä ja silloin ulkoillaan sekä nautiskellaan päiväunet lämpimän Lutuisen viltin alla. Pitää yksi päivä viikossa olla rauhallista ja pysähtyä.

  • Hei Maarit ja kiitos viestistäsi:) Samaa mieltä Maarit. Maanataina on taas hyvä fiilis mennä töihin,kun on yhden päivän saanut vain olla tai tehdä mitä itse haluaa. Päiväunet ovat ihania, itsekin harrastan niitä sunnuntaisin aina joskus. Ihanaa viikkoa,Kata

 5. Hyvä kirjoitus… sunnuntain pitäisi olla lepopäivä. Ihminen tarvitsee sellaisen.

  • Kiitos Marjo viestistäsi:) Niin samaa mieltä kanssasi 🙂 Mukavaa viikkoa, kata