Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kimonomekko

Kimonomekko on näyttävä. Mekon kuosi on värikäs ja malli on vyötäröä imarteleva.

 

Mekossa on edessä kengurutaskut. Taskut tulevat hieman mekon etukappaleen puolelle eli ne eivät ole mekon sivussa. Näin ollen ne eivät levennä lantiota eivätkä ne myöskään ”pullota” sivusta.

Hennalla on päällään kimonomekosta koko 36 eli mekko vastaa normaalia kokoa. Mekko ei rypisty, se on 100% polyesteriä ja sen voi pestä pesukoneessa, 30 asteessa.

 

Tiedäthän, että meillä on ompelupalvelu. Meidän kautta hoituvat tuotteiden korjaukset eli oli kyse housujen lyhennyksestä, hihojen lyhennyksestä, mekon helman lyhennyksestä ja sisäänotoista eli oikeastaan ihan mistä vaan. Ompelupalvelu on erittäin ammattitaitoinen, heiltä onnistuu korjaus kuin korjaus.

 

Mekko istuu selästä täydellisesti. Minä pidän tärkeänä sitä, että mekko näyttää hyvältä edestä ja myös takaa. Selkäosaan ei haluta ylimääräisiä pusseja. Pussi selkäosassa johtuu siitä, että mekon selkäkappale on liian pitkä kantajansa vartaloon. Mittasuhteet eivät kohtaa. Tällöin yksi ratkaisu on nostaa mekkoa hartialinjasta ja leikata ja ommella olkasauma ja ylensä hihatkin uudestaan. Toinen ratkaisu on pienentää mekkoa ristiselän kohdalta, missä on poikkisauma. Extra kangas vedetään poikkisauman kohdalle, leikataan ja ommellaan uudestaan. Myös vetoketjua pitää tällöin justeerata. Kolmas vaihtoehto on unohtaa mekko ja etsiä uusi tilalle.

Me kerromme, kannattaako jokin tuote korjata vai kannattaako se unohtaa. Me emme halua turhia korjauksia, joista tiedämme että ne eivät tule onnistumaan.

 

Pue mekko myös arkeen

Näin pikkujouluaikoina puimme mekkoon ohkaiset mustat sukkahousut ja korkokengät. Mutta työkäyttöön mekkoon puetaan paksut sukkahousut, nilkkurit/saappaat ja mekon alle puetaan ohut trikoopaita, itse suosisin ohutta viskoosipooloa. Ylhäältä näkyisi poolokaulus ja hihansuista tulisi poolon hihat näkyville.

Kimonomekon päälle on hankala pukea mitään. Hihat ovat leveät, joten niiden mahduttaminen neuletakkiin tai jakkuun tuottaa hankaluuksia. Etuosan solmu ei haittaa neuletakin tai jakun olemassa oloa, solmuke kun on keskellä vartaloa, niin se jää aukiolevan tuotteen keskelle.

 

Mekon edessä on kaksi nauhaa. Ne on tarkoitus sitoa eteen vyötärölle. Minulla tulee yläosasta hieman mieleen paita sieltä 70-luvulta, joissa paita sidotaan rinnan alle. Tällä tempulla saa kauniin vyötärön. Muistathan, että kun kainalosta alaspäin vaate istuu noin 15 cm, niin se tekee vartalosta sutjakan. Eli tuote myötäilee vartaloa eikä lähde suorana pötkönä alaspäin.

Mekko sopii loistavasti X- ja A-vartaloiselle naiselle. Levenevä alaosa häivyttää lantion ja nauhat korostavat vyötäröä.

 

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Tuotteita voi tilata myös verkkokaupastamme tai meilillä shop@dopp.fi.

Muistathan osallistua sunnuntaina olleeseen arvontaan. Arvonta päättyy tänään klo. 18.00.
Pääset arvontaan tästä!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Hei! Jos juhlan pukukoodi on musta puku niin sopisiko mielestäsi tämä mekko?

    • Hei Kati ja kiitos kommentistasi:) Mekko täyttää tumma puku-koodin kritterit eli hameen mitta ylettyy polven/tai sen alle ja käsivärret eivät ole paljaat eli mekossa on hihat. Mutta minusta solmuke edessä tuo mekkoon rentoutta ja siksi en miettisi sitä ensimmäisenä ykkösvaihtoehtona tuohon pukukoodiin. Hmmm…toki juhlapaikka/juhlan luonne vaikuttavat myös, että onko kyseessä kepeä synttärijuhla rennossa paikassa vai onko kyseessä virallinen tilaisuus perinteisessä ja juhlallisessa paikassa. Mieti juhlan luonnetta ja paikkaa ja tee sen perusteella päätös. Kenkien ja laukun on oltava juhlavat mekkoon. Mieti tarkasti, en voi suositella sitä 100% varmuudella. Mukavaa viikkoa, kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *