Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Lontoon ravintola-ja asuvinkit ja vielä yksi neule Neuleviikolle

Olimme viime viikonloppuna pikareissulla Lontoossa koko perhe. Matkamme syy oli mennä tapaamaan poikaamme, joka lähti suorittamaan sinne alkusyksystä maisteriopintojaan. Hänellä oli viikonvaihteessa myös syntymäpäivät, hän täytti 23-vuotta. Mietin juuri, mitä kaikkea nuorimies on ehtinytkään elämässään tehdä. Hän valmistui kauppatieteiden kandidaatiksi jo 22-vuotiaana ja on ollut vuoden Jenkeissä vaihto-oppilaana ja vuoden armeijassa. Harvinaisen ehtivä nuorimies!

 

Matkamme alkoi torstaina iltapäivällä. Jännitin hiukan, että miten pääsemme kentällä etenemään kun silloinhan oli turva-alan lakko. Onneksi pelkoni oli ihan turha, turvatarkastus eteni todella reippaasti, vaikka jono oli pitkä. Lento Lontooseen on sopivan mittainen, vajaan kolmen tunnin aikana ehtii hyvin ottamaan pienet torkut.

 

Torstaina meillä oli ohjelmassa ainoastaan illallinen. Tulimme vasta klo. 20.00 asunnolle, joten paljon muuhun ei ollut enään aikaa. Olimme varanneet pöydän The Ivy nimisestä ravintolasta, joka sijaitsee Covent Gardenissa. Kadulta mennään sisälle kapeaan ja pieneen eteiseen ja kun pariovet avataan, paljastuu sieltä kaunis, upea ja iso ruokasali. Ruoka oli hyvää, samoin palvelu. Ravintola oli ihan täynnä klo. 21.00 kun menimme sinne. Kun tällaisella seitsemän hengen porukalla matkustaa, on aina tehtävä pöytävaraukset etukäteen. Porukka on jo niin iso, ettei sen kanssa noin vaan luikahdeta tasokkaampiin ravintoloihin. Annan The Ivylle 9 pistettä.

 

A Luxury 23 ct gold coffee

 

Olin törmännyt Saint Aymes kahvilaan instagramissa. Se näytti minusta niin ihanalta ja houkuttelevalta että halusin ihan pakosta käydä siellä juomassa rosan Unicorn laten. Kahvila oli käymisen arvoinen elämys, koska rakastan kukkia ja siitähän kahvila onkin kuuluisa, kukkaseinistä ja kukkaköynnöksistä ja toki ihanista tarjottavista. Kahvila oli täynnä naisia ja kamerat ja kännykät räpsivät kuvia. Minäkin sain ottaa tyttöporukoista kuvia, samoin mieheni sai räpsiä minusta kuvia. Voi, haluaisin itsekin perustaa tälläisen 10 pisteen kahvilan:)

 

Tällä asukokonaisuudella menin afternoon teelle sekä musikaaliin. Minulla oli musta superjoustava hame ja musta paita, jossa on pieniä beigen värisiä tähtiä. Paidan kauluksessa on rusetti ja puin sen alle mustan topin, koska olen viluinen.  Jalassani minulla oli mustat kiiltävät sukkahousut ja korkokengät, joilla voi kävellä kuinka pitkiä matkoja tahansa. Löydät hameen tästä postauksesta ja hametta löytyy liikkeestämme vielä koot L ja XL. Hame ei rypisty ja menee pieneen tilaan, joten se oli loistava matkahame.

Paita on malliltaan reilua kokoa eli voit ottaa siitä yhden koon pienemmän kuin normaalisti käytät. Minulla on päälläni koko 36, mutta koko 34 olisi ollut oikea koko minulle.

 

Perjantaina kävimme aamupalalla paikallisessa kahvilassa syömässä eggs and benedictit, joita rakastan. Apua, kun ne ovat hyviä. Aamiaisen jälkeen osa porukasta lähti katsomaan nähtävyyksiä ja shoppailemaan keskustaan, mutta me otimme mieheni kanssa Tuben ja lähdimme katsomaan poikamme campusaluetta ja asuntoa. Underground eli Tube on niin kätevä ja siisti, sillä on helppo liikkua. Kartat ovat selkeät ja isompaa ruuhkaa ei ole. Ainoastaan laiturilla on hieman pelottavaa seistä kun juna tulee, kun sen ilmavirta on todella kova. Seison aina ihan seinän vieressä ja ihmettelen ihmisiä, jotka seisovat todella lähellä raiteen reunaa. Jos raiteille horjahtaisi niin se olisi sadasosa sekunnissa menoa.

Campusalue oli siisti ja poikamme asunto oli sanansa mukainen miesluola:) Pienen pieni huone, mutta kiva kun on oma vessa ja suihku. Kyllä siellä nuori mies pärjää, mutta jos tyttö eli Gabi olisi laitettu sinne, niin uskon, että luolasta olisi tullut hieman sanomista:)

 

Takseja on Lontoossa kiitettävän paljon. Niitä tuli joka suunnalta ja sellainen on helppo napata, kun taksin katolla on valokyltti joka näyttää onko se vapaa vai ei. Minusta se, että taksit ovat samannäköisiä on hyvä juttu. Se luo myös turvallisuutta, koska ei tarvitse miettiä että onko se oikea vai valetaksi. Minä kun olen aika arka ja epäilevä niin kotimaassa kuin ulkomailla liikkuessa. Varovainen on aina hyvä olla. Taksiin on myös helppo hypätä tavaroiden kanssa kun penkkien edessä on hyvä tila. Lontoon taksit saavat minulta täyden 10.

Tässä olemme matkalla afternoon teehen sekä musikaaliin. Matkatakkina minulla oli kevään musta poplari vyöllä.

 

Minä pidän kaikesta vanhasta sekä traditioista ja uskon, että siksi Englanti kuuluu yhteen lempimaistani. Afternoon tea on aina pakollinen Lontoossa. Miten pidänkään kauniista kattauksesta, pienten leipien ja makeiden syömisestä samalla kun siemailee teetä ja toki shampanjaa myös 🙂 Olemme olleet perinteisessä Hotel Ritzissä yleensä teehetkellä, mutta nyt se oli täyteen varattu. Saimme pöydän Hotel Dorchesteristä ja sekin oli todella kaunis ja upea paikka teehetkelle. Ehkä hieman rennompi paikka kun Hotel Ritz. Mutta jos Ritz saa 10 pistettä, niin Dorchester saa 8 pistettä.

 

Afternoon tean jälkeen meillä oli varattu liput The Lion King musikaaliin. Leijona kuningas ei tuottanut pettymystä. Lavasteet olivat upeat ja musiikki niin ihanaa. Tarina oli toki kaikille tuttu, sitä on katsottu kymmeniä kertoja videolta, kun lapset olivat pieniä. Muistan kun he pelkäsivät Scaria, sitä pahaa leijonaa. Nyt se ei enään pelottanut ketään ja kaikki nauttivat esityksestä. Annan The Lion King musikaalille 10 pistettä.

 

Yksi lempishoppailukaduistani Lontoossa on Bond street. Täällä kävimme shoppailemassa lauantaina maittavan eggs and benedict aamiaisen jälkeen. Kävimme aamiaisella Harry´s Dolce Vitassa, joka sijaitsee tavaratalo Harrodsin vieressä. Aamiainen oli hyvä, mutta ei kuitenkaan täysi 10, vaan se saa 8 pistettä. Kävimme Harrodsin Food Hallissa aistimassa fiiliksiä ja jatkoimme kävellen Bond streetille. Itse en shoppailut matkan aikana mitään, ainoastaan nuoret miehet ostivat vaatteita, kenkiä ja syntymäpäiväsankari sai valita itselleen syntymäpäivälahjan.

Ennen illallista kävimme tyypillisessä englantilaisessa pubissa, Coach and Horses, jossa olemme käyneet ennenkin. Pubi sijaitsee juuri sopivasti Bond streetin vieressä.

 

Vuokraamamme asunto sijaitsi British Museumia vastapäätä. Se oli magee asunto näin lyhyelle vierailulle, joskaan vakituisesti en siellä asuisi. Asunto oli neljässä kerroksessa ja sisääntulo sijaitsi vielä omassa tasossa. Makuuhuoneita oli neljä ja toiseksi ylimmässä kerroksessa oli olohuone ja avokeittiö sekä terassi.  Asunnossa oli puuportaat ja niitä juostiin edestakaisin, koska makuuhuoneet olivat eri kerroksissa ja tasoissa. Me seitsemän henkeä mahduimme sinne hyvin ja minusta on kivaa, kun kaikki ovat yhdessä, mutta kaikilla on oma rauha omissa huoneissaan. Sisääntuloaulassa oli ovi myös toiseen huoneistoon ja sen edessä oli lastenvaunut. Mietin, että voiko joku asua neljässä tasossa pienen lapsen kanssa. Miettikää, niitä portaita millaista se olisikaan pienten lasten kanssa.

 

Asuntoon kuului kaksi terassia. Tämä kattoterassi jossa seison ja alakuvassa oleva terassi, jonka seinässä oli tämä iso maalaus.

 

Lauantain ilta-asuna minulla oli musta fyrryneule ja kultainen vekkihame. Minulla oli jalassani mustat kiiltävät Satin de Luxe sukkahousut, joista ei näy yhtään jalka läpi. Näissä on sauma takana, ne ovat pehmoiset eivätkä yhtään kiristä. Niihin ei myöskään hame tartu kiinni, kun ovat liukkaat. Nämä ovat upeat, täyden 10 pisteen sukkahousut, jotka soveltuvat myös juhlaan. Ne ovat nimensä mukaan luxus sukkahousut. Korkkarit ovat samat kuin edellisenä iltanakin.

Minulla oli pakattuna ainoastaan mustia vaatteita ja tämä kullanvärinen vekkihame. Lenkkareita käytin koko matkan ajan, paitsi illalla näitä korkkareita. Laskin, että minulla oli mukana kolme yläosaa, kaksi alaosaa, alusvaatteita, yökkärit, iso villahuivi sekä meikit ja kasvorasvat yms. Minulla ei ollut mitään turhaa vaan käytin kaikkia vaatteita ja kaikki sopivat keskenään loistavasti. Pakkasin kaikki juuri oikein ja pieneen vedettävään jäi jopa tilaa, mitä mieheni ei olisi ikinä uskonut. Hän kysyi minulta ainakin viisi kertaa ennen matkaa, että pärjäänkö ainoastaan pienellä vedettävällä laukulla? Vedettävä laukku on kova kantinen kooltaan vielä pieni, se ei ole sellainen iso, pehmoinen laukku. Tällä kertaa matkatavarat eivät tuottaneet minulle ongelmia.

Minulla on päälläni neuleesta koko XS eli voit ottaa siitä yhden koon pienemmän koon kuin normaalisti käytät.

 

Gabi teki minulle kiharat suoristusraudalla. Vaikka olen suoran tukan nainen, niin tykkäsin kiharoista. Luulen, että harjoittelen niiden tekemistä itsekin.

Illallisen olimme varanneet Jean-Georges ravintolasta The Connaught hotellista. Ihana paikka, se olisi varmasti yksi lempiravintoloistani, jos asuisin Lontoossa. Pöydät olivat kivoja, sen ympärillä oli pehmoisia nojatuoleja ja pyöreähkö sohva. Pidin siitä, kun pöydät ja tuolit eivät olleet klassisia ratkaisuja. Ruoka ja atmosfääri olivat 9 pisteen arvoisia. Illallisen jälkeen me lähdimme mieheni kanssa nukkumaan ja lapset jatkoivat pubiin ja karaokebaariin, joista saimmekin snapchatteinä  ”upeita lauluesityksiä”:)

 

Ihana reissu, kiitos kaikille! Olen iloinen, että poikamme viihtyy Lontoossa enkä yhtään ihmettele. Minäkin viihtyisin siellä, mutta ehkä sitten ”toisessa elämässä”, mieheni sanoja lainatakseni.

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Tuotteita voi myös tilata verkkokaupastamme tai meilillä shop@dopp.fi

Voit vielä äänestää tätä Natty fyrryneuletta Neuleviikon kunniaksi. Äänestys on voimassa maanantaihin klo. 18.00 asti. Arpaonnea kaikille!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

54 kommenttia

  1. Hei! Ja kiitos ihanista Lontoon vinkeistä! Piti käydä lukemassa vielä uudelleen, sillä varasin poikani kanssa Lontoon matkan. Varaan heti musikaaliin liput – uskon arvosteluusi täysin 🙂 Vaatevinkkejä pitää pohtia lähempänä, sillä menemme talvilomalla maaliskuun alussa.

    • Hei Birgitta ja kiitos viestistäsi:) Mahtavaa, kun Lontoon postuksesta sai vinkkejä! Ihanaa reissua teille, laatuaikaa poikasi kanssa. Sellainen matka joka jää kummankin mieleen loppuelämäksi. Kata

  2. Hei, fyrryneule beigenä olisi juuri ihana, koko S