Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Juhannusasuja ja -taikoja juhannuksen viettoon

Oletko sinä taikauskoinen? Onko sinulla omia taikauskoisia juttuja vaikkapa onnen lukua, onnen korua tai jotain vastaavaa? Minulla ei ole, mutta olisi kiva kun olisi. On hauska kuunnella ihmisten juttuja kuinka he uskovat, että jokin numero tuo heille onnea jne. Kerro minulle sinun taikauskosi, kuulisin ne mielelläni:)

 

Rakastan perinteitä! Pidän siitä, kun jokin juhla tai tapahtuma lähestyy ja saan miettiä mitä aina teemme silloin, mikä kuuluu meidän perheen perinteisiin. Mietin silloin myös lapsuuttani ja mitä me teimme silloin perheeni kanssa, kun olin pikkutyttö.

 

Toivon niin, että juhannussäät olisivat sopivia tällaiselle mekolle!

 

Lueskelin vanhoja juhannustaikoja ja nehän tosiaan ovat liittyneet pitkälti oman puolison ja rakkauden löytämiseen. Näen silmissäni, miten nuoret naiset ovat kirmailleet yöllä pelloilla, pitkät hiukset hulmuten. Taiathan tehtiin nakuina, mikä teki siitä vielä varmasti enemmän jännittävää. Itse en kyllä tiedä, olisiko minusta kirmaamaan aatamin asussa pelloilla 🙂

 • Tyynyn alle laitetaan 7-9 kedonkukkaa ja yöllä unessa näkee tulevan puolisonsa
 • Heinäniityssä kiereskely keskiyöllä, niin saa hyvän naimaonnen
 • Kun katsoo kaivoon, lampeen tai lähteeseen, niin näkee tulevan puolisonsa
 • Kun saunavastan heittää saunan katolle, niin siltä suunnalta löytyy sulhanen, mihin vastan puuvarsi osoittaa

Hauska taikausko on se, että tulevasta sulhasesta voi uneksia, kun vasemman sukan laittaa väärinpäin jalkaansa. Tämä on niin helppo toteuttaa, että sen olisin voinut tehdäkin 30 vuotta sitten:)

Sitten luin “nykyajan” taioista ja olivathan ne huvittavia

 • Mene juhannusyönä nakuna facebookiin ja ensimmäinen päivitys joka osuu silmiisi, on tuleva aviomiehesi. Jos hän ei miellytä tai on jo varattu, tee taika uudestaan
 • Valitse pinterestistä seitsemän nättiä kukkakuvaa kännykkääsi ja laita se tyynysi alle yöksi. Tuleva aviopuolisosi on se, jolla puhelin on itsestään soittanut
 • Sytytä kokko nakuna taajama-alueelle, niin paikalle tulee liuta palomiehiä ja poliiseja. Varmasti joku heistä voi olla sinkku

Siis melko naurettavia taikoja! Tässäkin asiassa voin todeta, että “kyllä ennen oli kaikki toisin ja paremmin”. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä taikoja ihmiset tai robotit tekevät 100 vuoden päästä.

 

Kuuluuko sinun juhannusperinteisiin kukkaseppele? Minun juhannukseen se ei ole kuulunut, mutta tulee kuulumaan tästä juhannuksesta lähtien meidän perheen naisten perinteisiin.

 

Juhannusasut
 • Vihreä kukkamekko € 77,95 ( 129,95) hajakokoja
 • Rosa kukkamekko € 71,95 ( 129,95) hajakokoja
 • Vihreät sandaalit € 77,40 (129,00) hajakokoja
 • Rosat puukkarit € 83,40 (139,00) hajakokoja

Huom: Nämä tuotteet löytyvät ainoastaan DOPP Vaasasta.

 

Uskonpa taikoihin tai en, mutta minä löysin oman rakkaani juhannuksena! Kerron siitä teille myöhemmin, lähempänä juhannusta:)

 

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Ai juu ja vielä okein ihanaa juhannusta sinulle ja perheellesi sekä tietysti myös meille doppilaisille. Ihanaa olisi saada ranskalaisen suklaakakun resepti, vai onko se suvun salainen resepti?

  • Kiitos jaana ja sinulle myös:))) Voi ei ole salaisuus. Ostan sen Vaasan kauppahallista ja kerron valmistajan nimen kun haen kakun. Sitähän voi saada jostain Helsingistäkin. palaan asiaan:) Kata

 2. Taikausko mikä on tarttunut mummilta ja johon sukumme naiset uskovat.
  Käsilaukkua ei koskaan saa laittaa lattialle , koska tietää köyhyyttä ja rahahuolia.
  Juhannuksena pienenä keräsin ne 7 eri kukkaa ja laitoin ne tyynyn alle. Nyt en enää niin tee. Sauna kuuluu ehdottamasti juhannukseemme ja tuore koivuvasta.
  Nyt kun näin sinulla kukkaseppeleen, niin muistun sen kuuluneen lapsuuteni juhannuksiin. Ehkäpä tänä juhannuksena meilläkin on suvun naisilla kukkaseppeleet kutreilla tai ainakin kukka korvan takana.

  • Hei Jaana ja kiitos viestittelit! Käsilaukku on hyvä juttu:) itse kuulin sen vasta pari vuotta sitten ja en sen jälkeen koskaan enään laita laukkua lattialle! sen taikauskon voimaan minäkin uskon:) Kukkaseppeleet ovat ihania. Tilasin niitä kolme ja saan ne huomenna. Toivottavasti ne ovat upeita! laitan niistä kuvia. Koivuvastaa en ole ikinä käyttänyt, se pitäisi tehdä ja koittaa. Olen ajatellut, että se sattuu kun sillä viskoo:) kata