Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Juhannuksena yksiolkaiminen farkkumekko vai sadetakki?

Juhannuksena yksiolkaiminen farkkumekko vai sadetakki?

Sunnuntai aamuna meinasi aamukahvit mennä väärään kurkkuun, kun mieheni luki juhannuksen sää ennustetta! En tiedä olisinko itkenyt vai nauranut, niin koomiselta se kuulosti varsinkin silloin, kun aamu oli tämän kesän upeimpia. Silloin kun sää on upea, aurinko paistaa, meri on ihan tyyni ja asteita on aamusta jo yli 20 astetta, on vaikea kuvitella, että parin päivän päästä sää heittää härän pyllyä.

No, oli sää mikä tahansa, juhannusta juhlitaan. Mutta varsinkaan Vaasassa ei +12 asteen lämpötilassa, vesisateessa ja tuulessa pukeuduta yksiolkaimiseen farkkumekkoon. Vaasassa puetaan kumisaappaat jalkaan, paksu neule päälle ja niskaan vedetään sadetakki, jos tuvasta on mentävä ulos puuteroimaan nenäänsä.

 

Juhannuksena yksiolkaiminen farkkumekko vai sadetakki?

Ei nyt kuitenkaan vaivuta masikseen sään takia vaan mietitään traditioita, mitä juhannuksena yleensä on. Meidän juhannukseen kuuluu

 • PALJON hyvää ruokaa ja juomaa (varsinkin jos sää on huono)
 • Hyttysansat ja -myrkyt (voi kun hyttysiä ei olisi olemassa)
 • Takkatuli (satoi tai paistoi, se palaa aina)
 • Iltalehti ja Iltasanomat (kerran vuodessa ostan nämä lehdet)
 • Vaasan saaristossa Cafe Arken (juhannuspäivän lounas, jos ei sada)
 • Saunominen ja paljussa istuminen (ei jos sataa ja on kylmä)
 • Suomenlipun nosto klo. 18.00
 • Koivut laiturilla

 

Vietämme perinteisesti juhannusta huvilassamme Vaasassa. Jo useita vuosia ovat lapsemme olleet myös huvilallamme ison kaveriporukan kanssa. Näin tapahtuu tänäkin vuonna, sinne saapuu taas reilut kaksikymmentä nuorta viettämään juhannusta. Meitä se ei mieheni kanssa häiritse. Pidämme siitä, kun on hälinää ja isolle huvila-alueelle mahtuu ihmisiä. Huvila-alueemme on jopa kolkko, jos siellä ei ole porukkaa. Nukkumapaikkojakin mökeissä riittää kaikille. Me asumme mieheni kanssa päärakennuksessa, jonne nuoret pistäytyvät välillä juttelemaan ja istumaan takkatulen ääreen.

Valora tulee olemaan taas ihan kuitti juhannuksen jälkeen, kun se juoksee tontilla vartioiden kaikkia!

 

Wedget

Farkkumekkoon sopii kauniisti punaiset wedget. Täytyy todeta, että nämä ovat kuin aamutossut jalkaan. Tällaiset wedget on helppo pakata mukaan kesälomareissulle. Ne sopivat kaikkeen ja niillä jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja eikä nilkka nyrjähdä mukalakivikaduillakaan. Suosittelen lämpimästi.

 • Punaiset wedget  € 80,50 (115,00) hajakokoja DOPP Vaasa ja DOPP Helsinki

Tästä postauksesta löydät muutkin mallistossamme olevat wedget. Huomioithan, että jotkut ovat jo loppu ja joitakin löytyy ainoastaan hajakokoja. Loput wedget ovat -30 % alennuksessa.

 

Juhannuksena yksiolkaiminen farkkumekko vai sadetakki?

Ranskalainen suklaakakku, grillattu lohi, skagenröra, maalahdenlimppu ja perunat kuuluvat perinteiseen juhannusruokaamme. Jälkkärinä ranskalaisen suklaakakun kanssa juomme Irish coffeet. Tuo mainitsemani ranskalainen suklaakakku on tajunnan räjäyttävä kakku! Se on niin täyttä tavaraa koko kakku ja se maistuu niin hyvältä. Kaloreitakin kakussa on varmasti useita tuhansia. Vielä kun kaataa hieman vaniljakastiketta kakun päälle, niin parempaa makuelämystä saa mielestäni hakea.

 

Juhannuksena yksiolkaiminen farkkumekko vai sadetakki?

Yksiolkaiminen farkkumekko

Tämä yksiolkaiminen farkkumekko on todellinen hellemekko. Mekon päälle on hieman haastavaa pukea mitään, koska paksuhko rusetti pullahtaa neuleen läpi. Mekko on leikattu kauniisti vartalonmyötäisesti, mutta mekossa on kuitenkin hieman happea. Minulla on päälläni mekosta koko 36 ja se on juuri sopivan löysä.

 • Yksiolkaiminen farkkumekko € 90,95 (129,95 ) koot 34-42 hajakokoja DOPP Vaasa ja DOPP Helsinki

Millaisia juhannus traditioita sinulla on?

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

  • Hei ja kiitos viestistäsi:) Voi, kiitos!! Se on ihana, erilainen kuin ennen. Toivottavasti juhannuksesi sujui hyvin ja mukavaa alkavaa viikkoa. Ihanaa, kun kesä palasi takaisin, Kata

 1. Oi, laita toki jakoon ranskalaisen suklaakakun resepti, jos teette sen itse!

  • Hei Teija ja kiitos viestistäsi:) Tiedätkö, silloin kun kokkaustaitoja tai leipomistaitoja jaettiin, niin olin jossain ihan muualla 🙂 Eli kakku on ostettu, mutta järkyttävän hyvää! En muista kenen tekemä se on, katson ja palaan 🙂 Hyvää juhannusta, Kata

 2. Kengät iski värillään silmään. Ihana punainen väriläiskä piristämään farkkumekkoa.
  Mekko on nyt todellakin trendin harjalta. Neuletakkia sen päälle tuskin voi pukea? Entäs huivi hartioille?
  Kenkien lisäksi kiinnitin huomiota hiuksiisi Kata. Enkä nyt tarkoita kutreillasi keikkuvaa kukkaseppelettä, vaikka sekin on upea.
  Minua mietitytti, että mitä olet tehnyt hiuksillesi. Jonkun hoidon, värin, raitoja vai suoristuksen? Please laitathan jakoon hiusvinkkisi näin meidän doppilaisten kesken.
  Mukavan kutkuttavaa juhannuksen odotusta ja toivotaan auringonpaistetta, vaikka luonto kaipaisikin sadetta.

  • Heippa Jaana ja kiitos viestistäsi:) Punainen ja farkku ovat kivat yhdessä:) Jep, on hieman hankalaa, solmu on sen verran iso että se näkyy neuletakin alta. Huivi on parempi. Voi ei, tuossa on jo vanha väri hiuksissa. Suoristan ne kyllä aina pesun jälkeen ja kreppaan tyven myös. Ja tupeerausta ei pidä unohtaa! Moni ei tupeeraa, koska sehän on vanhanaikaista, mutta se on hyvä keino saada hiukset pysymään kuohkeina. No nyt on luvattu sadetta ainakin Vaasaan, jossa vietämme juhannusta. Voi ei, kaikki on märkää…täytyy kaivaa kumpparit jalkaan. No ainakaan ei ole metsäpalon vaaraa, kun sataa. Hyvää juhannusta sinulle Jaana, Toivoopi Kata