Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tekolammasturkki

 

” Tekolammasturkki oli rakkautta ensi silmäyksellä ”

 

Takin matsku 39 villaa, 49 acryliä, 7 nylonia, 5 polyesteriä

Kyllä, me kaikki naiset, Gabi, Ivonne ja minä ihastuimme ostoilla tähän tekolammasturkkiin. Se on niin vastustamattoman näköinen! Se on ihanan pehmoinen ja yllättävän kevyt. Turkissa on polyesterivanu takin sisällä, joten ainakin autoillessa ja lyhkäisillä kävelmatkoilla turkkia voi käyttää koko talven. Itse aion mennä tällä turkilla läpi talven.

Asun kruunasi villakankainen ”Chanel” henkinen laukku kultaisella lukolla ja ketjulla. Laukku on yllättävän tilava, sinne mahtuu helposti pieni omaisuus. Yksinkertaisen asuyhdistelmän väripilkkuna ei tarvita muuta kuin laukku, joka tuo asuun särmää. Laukku on kertakaikkiaan herkullisen värinen ja tuntuinen, se on kuin karamelli.

 • Tekolammasturkki € 229,95 koot 34-44 luonnonvalkoinen ja tummansininen
 • Laukku Beck Söndergaard € 69,00
 • Mokkahanskat DAY € 79,00 koot 7, 7.5, 8 musta ja harmaa
Neuleen matsku 34 mohairia, 34 villaa, 27 polyamidia, 2 spandexia

Tänä syksynä meillä on ennätysmäärä neulepaitoja. Neuletakkejakin toki on paljon, mutta kyllä voiton vievät nämä neulepaidat. Minun lemppareihin kuuluu tämä luonnonvalkoinen neulepaita, jota löytyy myös mustana. Neule on klassisen mallinen ja yksityiskohtana toimivat neuleen levenevät hihat. Tässä neuleessa on mohairia ja yleensä en tule toimeen sen kanssa. Se kutittaa minua ja mohair menee silmiini. Tätä neuletta olen käyttänyt nyt kaksi päivää ja vieläpä ilman toppia ja hyvin olen pärjännyt sen kanssa. Ainoastaan hieman kuuma on välillä se päällä tullut, kun olen touhunnut liikkeessä.

” Neuleen helma tulee kääntää neuleen alle ”

 

Vannoutuneena helmihulluna en ole käyttänyt helmikaulanauhaa aikoihin. Mihinkä helmet unohtuivat? No onneksi näin ne pukeutumishuoneeni lipastossa yksi aamu, kun mietin että mitä muuta pukisin kaulaani kuin huivin. Villaneule ja villahuivi tuntuivat hieman kuumilta vielä tähän aikaan vuodesta. Kietaisin pitkän 140 cm helminauhan kaulaani kolmesti ja oi, kuinka tykkäsinkään niistä taas. Ne sopivat paremmin kuin hyvin luonnonvalkoisen pörröneuleen kanssa.

 

Minun ja Gabin suosikkihousut ovat nämä housut. Puhuimme juuri eilen liikkeessä näistä housuista, kun meillä kummallakin oli ne jalassa, että mikä näistä tekee niin hyvät? Päädyimme siihen, että nämä sivutaskut lantiolla, ovat juuri sopivilla kohdilla. Ne eivät ole liian sivussa, jotta ne aukeisivat ja leventäisivät lantiota. Ne suorastaan kaventavat lantion ja vyötärö on juuri oikean korkuinen, ne ylettyvät hieman navan alapuolelle. Kangas on helppohoitoista tekokuitustretchiä eli mennään tyylillä ”pese ja pidä”. Aina kun jommalla kummalla meistä on nämä housut liikkeessä päällä, saamme me kyseilyitä ”onko teillä noita housuja, jotka sinulla on jalassa”?

” Tykkään, kun lahkeet ylettyvät nilkkaluun kohdalle ja kun nilkkurin ja housun välistä pilkottaa nilkka ”

Housuja löytyy ainoastaan mustina ja kokoja täydentyy lisää viikottain. Jos et juuri nyt saa omia housujasi, niin jätä meille viesti, niin ilmoitamme kun niitä saapuu lisää.
Housuista vielä sen verran, että housut ovat suht´ reilua kokoa eli sovita niistä yhtä kokoa pienempää, kuin normaalisti käytät. Itselläni on housuista koko 34.

Turkissahan ei ole kauluksia, joten puin kaulaani ison sävy sävyyn olevan villahuivin. Villahuivi on ihastuttava turkin kanssa, niin tyylikäs!

 • Pörröneule In Wear € koot XS-XL luonnonvalkoinen ja musta
 • Housut PBO € 139,00 koot 34-44 musta
 • Villahuivi Beck Söndergaard € 115,00 villa 100%
 • Nilkkurit Gabor € 140,00 jäljellä hajakokoja

Tekolammasturkkia löytyy myös tummansinisenä. Sininen väri on erittäin onnistunut ja erikoinen tällaisessa takissa. Tästä kuvasta tulee hyvin ilmi, kuinka pitkä takki on. Takki on malliltaan suora. Itselleni koko 34 ylettyy juuri polveen, mikä on hyvä pituus, kun miettii useimpia hameita ja mekkoja. On tyylikästä, kun takki peittää mekon. Kuvasta tulee myös ilmi, että takissa on isot nepparit ja sivutaskut.

 

Huomaathan harmaat raidat neuleen sivusaumoissa

Tällainen pääpanta on sitten loistava keksintö. Olen ollut, varsinkin viikonloppuisin, ihan koukussa tähän pantaan. Yleensä sunnuntaisin, kun ei tarvitse lähteä ”ihmisten ilmoille”, niin en meikkaa ja laitan hiukseni ponnarille. Mutta Valoran kanssa lenkille lähtiessäni ja ruokakaupassa käydessäni, laitan päähäni tämän pannan. Se päässä näyttää jotenkin freeshimmältä ja huolitellummalta kuin ilman sitä. Ja tietty se lämmittää myös, minulla on arat korvat kylmälle ja viimalle. Olin unohtanut pannan päähäni viime sunnuntaina ja touhusin se päässäni jotain, niin mieheni kysyi, että ” Onko tämä päätouhu joku uusi muoti nykyään?”

 

 

” Tästä kuvasta näkee takin vuoren. Vuoren sekä päällikankaan välissä on vanu ”

Jalassani minulla on Ten Pointsin vaaleanharmaat nilkkurit. Ne ovat perusnilkkurit housujen ja hameiden kanssa. Väri on kaunis, ne on helppo yhdistää mihin vaan ja käyvät värinsäkin puolesta pitkälle kevääseen.

 

Neuleesta minulla on koko S ja hameesta koko 36

Villakangashame on helppokäyttöinen hame talveksi. Siinä on leveä vyötärönauha ja sivutaskut. Malliltaan se on kapea ja ylettyy polveen eli siihen on helppo yhdistää monenlaisia yläosia. Hameessa on vuori, joten ei ole pelkoa, että se tarttuu sukkiksiin kiinni. Tämä on hyvä arkihame ja se löytyy sekä harmaana että mustana.

Neule on klassisen yksinkertainen, joka pituutensa puolesta soveltuu hyvin hameiden kanssa. Ylemmistä kuvista näitte, että neuleen sivuissa on harmaat raidat sekä pienet halkiot. Jos asustani haluaa hieman asiallisemman, voi neuleen alle pukea valkoisen kauluspaidan ja jättää kauluspaidan helman hameen päälle.

 

 • Tekolammasturkki Part Two € 229,95 koot 34-44 luonnonvalkoinen ja tummansininen
 • Neule Delicatelove € 89,00 koot XS-XL tummansininen ja harmaa
 • Villakangashame More&More € 85,95  koot 34-46 harmaa ja musta
 • Nilkkurit Ten Points € 159,00
 • Pääpanta KN Collection € 39,00 useita värejä
 • Huivi KN Collection € 58,00
 • Nahkahanskat € 85,00
 • Sukkikset Wolford 66 den € 41,00 musta koot XS-XL
Tiedustelut ja postimyyntitilaukset: shop@dopp.fi
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset