Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


24.9.2017 |

Muuttumisleikki: 41-vuotias Kristiina

Kerroin eilen ”Puhkea Kukkaan” konferenssistä, johon stailasin kaksi muuttujaa. Ensimmäinen muuttujamme on Kristiina, jonka tyyli on sporttinen, rento ja käytännöllinen. Hän pukeutuu arkisin farkkuihin ja neulepaitoihin tai -takkeihin, sekä käyttännöllisiin ulkovaatteisiin, koska hän on ammatiltaan lastentarhanopettaja Metsäryhmässä. Toisin sanoen hän on päivät pitkälti ulkona. Tämä stailauskokemus oli Kristiinalle täysin vieras tilanne eli hän astui mukavuusalueensa ulkopuolelle, kuten asiasta mainitsi. Kristiina oli ihanan innostunut ja hän imi kaiken tiedon, mitä hänelle kerroin.

 

Kristiina kertoi itsestään Muuttumisleikkihakemuksessa näin:

” Olen 41-vuotias kahden tyttären äiti. Työskentelen lastentarhanopettajana päiväkodin metsäryhmässä. Pyöräilen töihin. Vaatetukseni on pääsääntöisesti ulkoiluun ja liikuntaan sopiva. Vaatekoko on housujen osalta 40 ja paidat 38. Kaipaisin vinkkejä omaan naisellisen tyylin löytämiseen. Olen arka käyttämään itseäni korostavia tai kovin huomiota herättäviä vaatteita. Olisi kiva kuulla ammattilaisen vinkit mitkä vaatteet nostaisivat kauniita puolia esiin. Hiuksia on lähtenyt kesän aikana pois runsaasti, joten kävin leikkauttamassa ne polkkapituuteen. ”

 

 

Aloitimme muuttumisprosessin meikillä sekä hiuksilla. Anna meikkasi hänet hyvin luonnollisesti ja  hän käytti luomilla vihreää luomiväriä, jonka hän nappasi ulkotakista. Kristiinan hiuksiin tehtiin puikolla kiharat ja hiukset jätettiin luonnollisesti auki.
Tämän jälkeen alkoi minun vuoroni. Stailasin Kristiinalle kolme eri asukokonaisuutta, ottaen huomioon hänen elämäntilanteensa.

 

1. Työasu:

Leikimme, että Kristiina ei ole metsäryhmässä vaan hän toimii ihan normaalisti lastentarhanopettajana:) Koska Kristiina käyttää päivittäin farkkuja, halusin unohtaa ne hänen stailuksesta kokonaan. Puin hänelle päälle rennot, tummansiniset suorat housut. Otin housuista yhden koon isomman kuin mikä Kristiinan koko oikeasti on. Halusin housujen hieman roikkuvan Kristiinan päällä, jotta asusta saatiin tiukka pönötys pois. Rentojen housujen vastapainoksi valitsin röyhelöpaitsikan ja hyvin istuvan bleiserin. Paitsikka on vaaleansininen ja siinä on ohuita valkoisia raitoja. Röyhelöitä on paitsikan nappilistan reunassa ja hihansuissa. Puin housuihin tummanruskean vyön ja jalkaan laitoimme vaaleanharmaat nilkkurit.

” Jakun tai neuletakin alla olevat hihansuut vedetään rannekeista näkyville ”

Näkisin tällaisen rennon, mutta siistin asun lastentarhanopettajalla, jonka tulee näyttää luotettavalta, jotta vanhempien on turvallista jättää lapsensa päiväkotiin pitkäksi päiväksi.
Jakku on helppo vaihtaa tummansiniseen neuletakkiin työpäivän aikana, mutta vaikkapa vanhempien varteissa, pukisin jakun päälle. Siitä on hieman aikaa, kun meidän kolmoset olivat päiväkodissa, mutta eikö vanhempien vartteja vielä ole?

” En halunnut pukea Kristiinalle mitään tuttua ja turvallista mustaa väriä ”

 

 

Upea Kristiina!

 

Takiksi valitsin Kristiinalle vihreä pitkän kevytvanutakin. Huomasin, että Kristiina hieman epäröi vihreää takkia, mutta kun puin takkiin huivin ja pipon sekä hanskat, hän pitikin vihreästä! Turvallinen valinta olisi ollut tummansininen, mutta nyt ei haettu tuttua ja turvallista. Tummansinipohjainen kukkahuivi kaulaan, beige tupsulakki päähän ja harmaat nahkahaskat käteen ja talven ulko-outfit on valmis. Musta yliolanlaukku kruunaa asun. Kristiinan asu on siisti mutta rento ja ennenkaikkea monikäyttöinen.

 

Kysyin Kristiinalta, että pyöräilisikö hän näin aamulla töihin, niin hän vastasi: En kyllä, ottaisin taksin!

 • Housut In Wear € 99,95 koot 34-44 tummansininen ja musta
 • Raitapaitsikka More&More € 65,95 koot 34-44
 • Raitableiseri More&More € 139,95 koot 34-44
 • Hupullinen kevytvanutakki Part Two € 159,95 koot 34-46
 • Harmaat nilkkurit Ten Points € 159,00 koot
 • Kukkahuivi Part Two € 69,95
 • Pipo KN Collection € 89,00
 • Mokkahanskat DAY € 85,00 harmaa ja musta
 • Pikkulaukku € 100,00 musta ja konjakki

 

” Kristiinaa nauratti, kun puin häntä. Hän kun on tottunut itse pukemaan työssään lapsia jokapäivä ”

 

2. Puolijuhlava asu töihin ja muihin kekkereihin:

Seuraavaksi mietin, että Kristiina tarvitsee asun tuleviin lastentarhan joulujuhliin, johon lasten vanhemmat on kutsuttu paikalle. Valitsin hänelle vaaleanharmaan hyvin istuvan mekon. Mekko on malliltaan kauniisti leikattu, korostaen vartaloa ja yksityiskohtina ovat ne ”hihat”. Laitoimme tuubihuivin kaulaan, jossa olikin loistavat sävyt Kristiinalle. Sukkikset pidin joulujuhliin vaaleina ja jalkaan halusin samat nilkkurit kuin ensimmäisessä asussa. Halusin näyttää, että myös kauniit ja sirot nilkkurit käyvät vaalean sukkiksen ja mekon kanssa. Nilkkurit rikkovat asussa virallisuutta ja juhlavuutta.
Kun Kristiina menee astetta hienompiin juhliin, vaihtaa hän korkkarit jalkaan ja jättää huivin pois kaulasta.

 

 

” Kristiina piti itseään aavistuksen maskuliinisena, mutta minulla asia ei käynyt mielessäkään ”

 

 

 • Harmaa mekko In Wear € 149,95 koot 34-44 vaaleanharmaa ja musta
 • Huivi € 39,00

 

 

” Tämä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Se kertoo sen, kuinka hämmentynyt Kristiina on katsoessaan peilistä ” Wau, olenko minä tuo tuolla? ”

 

3. Illalllisasu: 

Kun tytöt saadaan äidille hoitoon, lähtevät Kristiina ja hänen miehensä illalliselle.
Halusin pukea Kristiinalle huippunaisellisen asun. Pörröinen neule tekee kantajastaan helposti lähestyttävän ja pehmiksen. Mutta, jotta illallisasusta ei tule liian lälly, laitoin hänelle kapean kynämallisen nahkahameen pörröneuleen seuraksi. Hame istuu Kristiinalle täydellisesti.
Verkkosukkikset tuovat myös asuun särmää ja yllätyksellisyyttä. Nilkkurikorkkareilla pärjää niin ulkona kuin sisälläkin, vaihtokorkkareita ei tarvitse kantaa mukana. Kristiina voisi hyvin pukea töihin paitsikan päälle tämän pinkin neuleen. Samoin paitsikka ja jakku kävisi nahkahameen kanssa. Näin asuja voi vaihdella keskenään eli muutamalla vaatteella saa useita asukokonaisuuksia.

Kristiina kertoi olevansa kokoa 38 ylävartalosta ja kokoa 40 alavartalosta. Kaikki nämä hänen vaatteensa ovat kokoa 36-38. Kristiina on vartalotyypiltään X-mallinen eli hänellä on kapea vyötärö. Lantio ja hartiat ovat samassa suhteessa, mutta Kristiina on kapea kylkiluiden kohdalta, joten joskus voivat mekot jäädä hieman isoiksi kainaloiden takaa. Mutta se asia on helppo korjata. Muutenkin Kristiinaa oli helppo pukea, kaikki valitsemani asut sopivat hänelle yhdellä kertaa.

 

WAU!

 

 • Neule In Wear € 119,95 koot XS-XL
 • Hame PBO € 249,00  koot 34-42
 • Sukkahousut Wolford € 41,00
 • Helmikaulakoru € 59,00
 • Nilkkurit Gabor € 145,00

Kiitos Kristiina kun heittäydyit täydellä sydämellä stailattavaksi. Oli ilo stailata sinua:)

Meikki: Anna Markkanen
Kampaukset: Niina Pihlajamaa
Kuvaus: Studio Valoni

Tiistaina tulee Muuttumisleikin toinen osa.

Tuote ja postimyyntitilaukset: store@dopp.fi


Sain Kristiinalta välitetyn viestin juuri äsken, noin klo. 17.00 sunnuntai-iltana. Haluan jakaa sen teille, kun siitä tuli niin iloinen fiilis:

Voitin Puhkea kukkaan- muuttumisleikin! Toivoin saavani vinkkejä minulle sopivaan naiselliseen tyyliin, koska vaatteeni ovat yleensä liikuntaan ja ulkoiluun sopivia. 

Aluksi kampaaja ja meikkaaja loihtivat minulle kiharat ja kauniin meikin. Tunnelma oli lämmin ja kannustava. Päälläni olivat tullessa teepaita, farkut ja tennarit -tuttu arkiasuni. 

Stailaaja-Katan valitsemat kolme asukokonaisuutta istuivat päälleni kuin toinen iho. Katselin peilistä, hämmästyin ja ilahduin! Aidosti. Ulkokuvauksissa sateen ropistessa ilo pulppusi sisältäni. Wow mikä olotila! Tunsin oloni erilaiseksi. 

Asut vaihtuivat. Peilistä katsoi takaisin onnellinen ja tyytyväinen nainen.

Hieman haikeana riisuin kuvausvaatteet pois ja puin omani takaisin. Olo oli kuin Tuhkimolla tanssiaisten jälkeen.

Muuttumisleikissä sain sen mitä toivoinkin: näin itseni naisellisena ja kauniina! Oli terapeuttista kokea, että joku valitsee juuri minulle täydellisesti sopivat ja kauniit asut. 

Nautin ja iloitsin kokemastani. Kaiken tämän mahdollisti ammattitaitoinen ja ihana porukka. Päällimmäisiksi jäivät ilo ja kiitollisuus ❤


12 kommenttia

 1. Doppwoman sanoo:

  Hei ja kiitos kommentistasi! Meinas päiväkahvit mennä vääräänkurkkuun kun niin nauratti kommentisi, velho stailaaja:)))) Muuttujat olivat mahtavia ja mukana täydestä sydämestä! Lisää tulee, näitä on niin ihana tehdä! Hyvää viikkoa sinulle, Kata

 2. Anonyymi sanoo:

  Kata olet velho stailaaja! Suomen paras!
  Uskomaton kukkaan puhkeaminen ja vielä meikki sekä kampaus kruunasivat kaiken, niin ettei meinannut uskoa samaksi ihmiseksi.
  Suur kiitokset myös leikkiin lähtijälle, joka heittäytyi täysillä mukaan. Aivan uskomaton Tuhkimo tarina, näitä lisää….

 3. Doppwoman sanoo:

  Hei Sara ja kiitos viestistäsi:) Ihana kuulla, että pidit stailauksesta. Kiitosmeili sai minut niin iloiseksi, Kristiina on ihana ja sydämellinen nainen. Hän todella nautti tilanteesta. Hyvää alkavaa viikkoa, Kata

 4. Doppwoman sanoo:

  Kiitos sinulle kommentistasi:) Minäkin voisin ottaa kaikki asut, ne olivat loistavia Kristiinalle. Hyvää sunnuntai-iltaa, Kata

 5. Doppwoman sanoo:

  Kiitos, kiitos ja kiitos! Minäkin olen tyytyväinen lopputulokseen:) Aurinkoista syysviikkoa sinulle, Kata

 6. Doppwoman sanoo:

  Heippa Mankka ja kiitos viestistäsi:) Vihreä väri oli mahtava Kristiinalle ja erilainen, jota tavoittelinkin. Jep, musta nahkahame näin upean naisen päällä kyllä kääntää kaikkien päät! Hyvää alkavaa viikkoa sinulle ja torstaina nähdään asiakasillassa, tervetuloa! Kata

 7. Doppwoman sanoo:

  Hei Marja Terttu ja kiitos viestistäsi:) Ilahdutit aamuni näin ihanalla viestillä, kiitos sinulle! Samaa mieltä, tässä oli kukkaan puhkeaminen! Mukavaa sunnuntaita sinulle, Kata

 8. Sara sanoo:

  Kaikki asut olivat hyviä, mutta nahkahameen ja neuleen yhdistelmä oli aivan upea. Oli ilo lukea myös tuo kiitosmeili. ��

 9. Anonyymi sanoo:

  Aivan loistava salaus. Voisin ottaa nuo kaikki vaatteet. Vihreä takki, fuksia pusero, nahkahame, harmaa mekko, aah…

 10. Anonyymi sanoo:

  Nyt täytyy sanoa, että wau! Täysi kympit valinnat stailaajalta! Kiva postaus!

 11. Haveaniceday1 sanoo:

  Tuo oliivinvihreä sopii niin monelle, on sitten vaalea/tumma. Upea ulkoasu ja sopii Kristiinalle ja entäs sitten tuo musta nahkahame, taitaisi monen katse kääntyä oman miehen lisäksi 😉

 12. Marja terttu sanoo:

  Erinomainen postaus.
  Ammattilaisen työtä,oli mukava lukea jäi hyvä mieli.
  Todellinen kukkaan puhkeaminen.
  Yst
  Marjat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *