Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ruusua ja ruutua

 

Olin viikolla Vaasa TV:ssä haastattelussa. Aiheena oli väri- ja tyylivinkit. Minun lisäkseni haastateltavana oli Hiusaseman Sari. Keskustelimme värien vaikutuksesta pukeutumiseen ja muutenkin tyylistä. En ole ennen ollut tällaisessa mukana ja olipa se hauskaa. Kameroita oli ympäri huonetta, näin käsitin, koska mitään isoa kameraa eikä kameramiestä näkynyt missään. Äänitarkkailija istui kopissaan, mutta huoneessa oli ainoastaan haastattelija ja me haastateltavat. Tunnelma oli rento eikä tarvinnut yhtään jännittää, me vain jutustelimme kuin vanhat ystävät. Voit katsoa lähetyksen Vaasa TV:n omilta sivuilta, jonne pääset tästä tai pääset katsomaan lähetyksen myös meidän facebook sivun kautta täältä.

Tässä postauksessa minulla on päälläni ohut villakangasmekko, hame ja jakku. Perinteisesti tällaiseen settiin eli liivimekon alle, yhdistetään yksivärinen kauluspaita, trikoopaita tai poolo. Ensimmäiseksi tulee mieleen valkoinen tai musta ja nehän ovatkin takuuvarmoja. Nyt halusin sovittaa jotain erilaista, yhdistää ihan eri materiaalit keskenään ja ihan eri kuosit keskenään. Halusin yhdistää keskenään jotain sellaista, joka ei ihan heti tule mieleen. Valitsin paidaksi ohuen viskoosisen ruusupaidan, jossa on niin ihanat syksyiset värit. Nyt on ruutua ja ruusua yhdessä.

Nämä villakangastuotteet ovat ihanan ohkaisia ja pehmoisia. Joskus villakangashameet ja jakut ovat paksuja ja tönkköjä, mutta eivät nämä. Kaikissa näissä tuotteissa on ohut vuori. Villakangasmekko on malliltaan suora eli sitä ei ole muotoonommeltu sivuista, siksi tämän liivimekon malli on loistava suoranmalliselle vartalolle. Ei liivimekon alle tarvitse välttämättä pukea mitään paitaa, sen päälle voi pukea neuletakin tai jakun, kuten ylimmissä kuvissa. Minusta tuo ylimmäinen setti, jossa liivimekon päällä on jakku samasta materiaalista ja väristä, näyttää hyvältä. Ruusupaitakin on malliltaan väljä eli suora. Sen voi pukea hameen tai housun sisälle tai jättää rennosti päälle roikkumaan.

Roosa ja harmaa sopivat tunnetusti yhteen. Roosa angoraneule sivuhalkioilla voi toimittaa neuletakin virkaa. Tällainen neule sopii mihin vaan, se on helppo yhdistää housuun ja hameeseen. Torstain postauksessa Gabilla oli päällään sama neule, mutta beigen värisenä. Jos et lukenut postausta, niin löydät sen täältä. Näkyihän tämä roosa neule Roosa nauha näyteikkunassakin perjantaina vaaleanharmaiden villakangashousujen kanssa.

 

Tämä ruusukuosi on tummapohjainen eli erilainen kuin viskoosipaita. Huivissa on todella tyylikkäät värit. Ruusupaita on In Wearin mallistosta ja ruusuhuivi taas Part Twon mallistosta. Ruusutuotteita saapui perjantaina lisää, kuvailen niitä teille joku päivä, ne ovat todella kauniita ja erilaisia syksyksi.

 

Tämä villakangashame on taas ihan erimallinen kuin villakangasmekko yläkuvissa. Tämä mekko levenee aavistuksen helmaa kohden. Tämän hameen malli on taasen loistava A-malliselle vartalolle. Lantion kohdalla on tilaa, mutta ei tämä malli ole huono suorallekaan vartalolle, hän saa ikäänkuin lantion tällä hameella. Eli hieman levenevä malli sopii monelle vartalotyypille. Puin villakangasjakun neuleen päälle ja setti on niin kiva. Tällainen jakku on helppo yhdistää mustiin tai harmaisiin farkkuihin tai housuihin eli se toimii irtojakkuna myös hyvin.

Nämä Gaborin nilkkurit saapuivat hetki sitten. Ja onneksi saapuivatkin, koska nilkkureista löytyy enään hajakokoja. Tällaiset matalavartiset nilkkurit ovat parhaita, koska ne sopivat sekä hemeiden että housujen kanssa. Oikein allround nilkkurit hyvällä kumipohjalla ja tukevalla korolla. Oletteko koskaan miettineet kuinka paljon nilkkureita tulee vuodesta käytettyä? Yleensä ne otetaan käyttöön syyskuun puolivälissä ja niitä pidetään seuraavan vuoden vappuun saakka. Kuukausia tulee noin 7,5 kuukautta! Mietitään, että yhdet parit riittävät talveksi, mutta ovatpa ne kovalla käytöllä, jos joka aamu töihin lähtiessä pukee samat nilkkurit jalkaansa. Mutta onhan se niinkin, että aina on ne yhdet lempparikengät, jota haluaa käyttää. Mutta kenkiä kannattaa vaihtaa ja antaa kenkien kuivahtaa, levätä sekä vetäytyä malliinsa aina välillä.

Jalassani minulla on Wolfordin 66 den sukkahousut, jotka tukevat säärtä ja joissa on kantavahvike. Nämä ovat suosikkini tänä talvena, ne ovat napakat vaikka niissä vatsatukea ei olekaan.
Minusta ruusupaitiskka sopii hyvin tähän ruutusettiin. Hieman rauhaton se on liivimekon kanssa, jos jakkua ei ollut päällä. Eli parhaiten se sopii, kun ruusupaitsikkaa näkyi vain hieman kauluksesta ja hihansuista. Se toi kivasti ruutumekkoon pehmeyttä ja ruusupaidan värit sopivat ruutukuosiin hyvin.

  • Ruusupaitsikka In Wear € 99,95 koot 34-44 materiaali 100 % viskoosi
  • Ruutumekko More&More € 139,95 koot 34-44
  • Ruutuhame More&More € 85,95 koot 34-44
  • Ruutujakku More&More € 139,95 koot 34-44
  • Mohairneule Part Two € 99,95 koot xs-l
  • Ruusuhuivi Part Two € 79,95
  • Sukkahousut Wolford € 41,00 koot s-xl musta ja harmaa
  • Nilkkurit Gabor € 115,00 koot 3.5-6
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset