Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


31.7.2016 |

Sukkamekko

Hupsista, taas tuli musta mekkopostaus. Mutta syksyä päinhän tässä mennään ja kesävärit muuttuvat syysväreiksi, vaikkakin musta toimii ympäri vuoden. Minulla oli yksi kesä, noin reilut viisi vuotta sitten periodi, että pukeuduin ainoastaan mustiin mekkoihin. Aamuisin ei tullut valinnanvaikeutta, kun puki päällensä aina mustan mekon.

In Wear sukkamekko € 89,95 musta ja viini koot xs-xl (minulla on koko s)

Lukiotyttönä olin innokas ompelemaan itse vaatteeni. Se taisi olla ompelukoneiden kulta-aikaa se 80-luku, moni ompeli silloin vaatteita. Äidillä oli vanha metsänvihreä Elna, mutta hän osti minulle oman valkoisen Husqvarna ompelukoneen jalkapolkimella. Sillä ompelin kaikki vaatteeni eli housut, mekot ja hameet. Takkien tekemiseen eivät taitoni riittäneet.

Joka viikonlopuksi oli saatava uudet vaatteet. Kyllä, olin vaatehullu jo silloin. Hain kankaat ja suunnittelin sekä ompelin viikonlopun outfitit. Sain ”kerma” tittelin rintaani, kun lukion kakkoset potki meidät abit ulos koulusta. Hah, hah! Olen kertonut asian lapsille ja he olivat kuolla nauruun kuulleessaan tuon kermatitteli asian:) Muistan, kun penkkaripäivänä minulta uupui hame, niin kävin penkkareiden jälkeen kangaskaupassa, ostin ribbitrikoota pätkän ja ompelin sähkönsinisen hameen illaksi. Minulla oli sen kanssa valkoinen lyhyt laatikkoneule, jonka olin myös itse kutonut. Täydellinen flashback tuli kun näin tämän sukkamekon, koska ompelemani hame oli täysin saman mallinen ja pituinen kun tämä sukkamekko. No, tuosta on aikaa tänä keväänä noin 30 vuotta.

Tämä mekko on yksinkertaisuuden perikuva. Mekon mitta on elegantti midimitta ja se on mitta, joka vaatii yleensä kengissä korot. Mekko on malliltaan suora ja suht´ armoton vartalolle. Kuitenkin kohoneuloskaistaleet, joita on parin sentin välein, antavat hieman anteeksi käyttäjälle. Mekko on venyvää neulosta eli mekon alle on suotavaa pukea tukevat alusvaatteet, jotka litistävät hieman massukkaa ja nostavat peppua. Näin minä ainakin toimin. Decoyn ”liivihousut” ovat loistavat tänne alle, koska niissä on pieni lahje. Lahkeen ansiosta peppu pysyy saumattomana, mikä on tärkeää näin istuvissa mekoissa. Housuliivejä löytyy nyt myös mustina. Decoyn housuliivipostaus löytyy täältä.

Jos käytän poolokauluksia, niin suurimmaksi osaksi laitan hiukset kiinni. Silloin kaulus tulee paremmin esille ja kokonaisuus näyttää siistimmältä, eikä liian ahdeltulta ja tunkkaiselta pitkien hiusten kanssa. Hihat ovat kivan mittaiset tässä sukkamekossa ja ajattelinkin koittaa pukea ohkaisen ja slimmatun kauluspaidan tänne alle tai sitten pikkuriikkisen jakun tähän päälle.
Jos haluat saada vartalostasi pidemmän näköisen, niin ei kannata pukea mekon päälle vyötä eli katkaista vartalon linjaa. Mustat sukkahousut, vähintään 50 den ja mustat korkkarit, nilkkurit tai saappaat pidentävät vartalon linjaa entisestään. Tällä konstilla saamme muutaman sentit pituutta kaupanpäälle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *