Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Veneilyä Fort Lauderdalessa

 

Täällä on ollut niin kuuma, että on ollut pakko lähteä iltapäivisin merelle. Meillä ilma seisoo ja jalanpohjat palavat terassilla.Täällä on mielenkiintoinen kesäsää. Kun katsoo sääennustetta, niin yhden päivän aikana voi olla täysi auringon paiste, voi tulla voimakkaita sadekuuroja, ukkostaa tai olla täysin pilvistä, tuulen puuskat voivat olla kovia yms.  Silloin kun sataa, niin vettä tulee taivaalta ämpäri kaupalla. Se on sekunneista kiinni, kun olet kuin uitettu koira. No onneksi se ei ole kylmää, mutta silti siinä kastuu:)

Kuten muistatte, minähän en ole eilisen teeren tyttöjä veneen ajamisessa. Mutta se mikä minusta on tullut, niin olen muuttunut hieman kömpelöksi. Ennen hypin veneen nokasta laiturille hyvinkin sukkelaan, mutta nyt olen onneton hyppijä. Pelkään, että jalka lipsahtaa, putoan mereen ja saan kipeetä. Onneksi monessa ravintolassa on laituripoika, joka auttaa köysien kanssa kun tulemme ravintolan laituriin.  Joskus kun yritän heittää laituripojalle köyttä, niin sehän tipahtaa mereen. Voi ei, olen heittämisessä todella onneton. Minusta ei olisi tullut baseball pelaajaa:) Tiedän, miehelläni on paljon kestämistä kun hän katsoo touhujani. Hänen mielestä kaikki tulisi mennä kuin oppikirjassa ja aina ei asiat vaan mene putkeen. Onneksi omaan laituriimme on helppo rantautua, paalujen väliin. Ja tietenkin silloin, kun  pojat ovat mukana, niin miehet hoitavat venetouhut ja me saamme tyttären kanssa olla pelkkiä prinsessoja:)

 

Tämän ihanan tunikan löysin Tommy Bahamaksesta. Olen jo kauan katsonut sillä silmällä, jos löytyisi jokin värikäs tunika bikinien päälle. Minulla oli kriteerit, että siinä täytyy olla nauhakuja joko rinnan alla tai vyötäröllä. Haluan yleensä vartalolle linjaa, en tule toimeen isojen säkkien kanssa.  Yksi S koko löytyi, pitkien mekkojen takaa, kun pengoin Bahamaksen liikkeessä. Ammattitautina on myös tarkka vainu, mikä koskee vaatteita. Ja kyllä löysin ihanan biksukaupan, siitä on pakko tehdä teille erillinen postaus. Ostin monet, mutta kätevästi yhteensopivat!

 

Viikonloppuisin ihmisen laittavat veneitään laskuvedellä parkkiin mataliin hiekkasärkkiin.  Veneet kerääntyvät yhteen ja ankkurit työnnetään riittävän syvälle hiekkaan. Tässäkin paikassa on vettä alle metri. Ihmiset syövät, juovat ja uivat kyseisessä paikassa. Myös koirat hyppivät veneistä mereen ja uivat ihmisten väleissä. Tämä on veneiden picnik eli mukava tapa viettää päivää.

 

Tämä purjevene oli tullut tähän paikalle nousuveden aikana. Sitten ajan kuluessa tuli laskuvesi ja köli jäi kiinni hiekkaan. Vene kallistuu mielestäni epämiellyttävästi, mutta ihmiset eivät siitä välitä. He hyppivät mereen veneen kannelta ja roikkuvat kuin Tarzan maston köysistä ja hyppäävät mereen. Kun illan mittaan tulee taas nousuvesi, niin he pääsevät jatkamaan matkaa.

Kuten huomaatte, veneitä on paljon varsinkin viikonloppuisin. Tämä kohta on kuin valtaväylä mitä pitkin ajetaan Atlantille.

Kovassa vauhdissa hattukin lensi mereen, mutta onneksi sen pelastaminen onnistui

 

Mekin tapaamme käydä Atlantilla pyörähtämässä. Ajamme rannikkoa pitkin joko pohjoiseen Boca Ratoniin tai etelään Miamiin. Pitkällä horisontissa näkyy isoja tankkereita ja veneitä jotka matkaavat ehkäpä Bahamalle..

Tykkään ottaa päiväunet veneessä, kun se keinahtelee. Toki, jos on tuulista sekä aaltoilee ja on vähänkin merisairauteen taipuvainen, kuten minä, niin kannattaa mennä makaamaan. Minulle se auttaa aina eli pahoinvointi hellittää makuuasennossa. Näin tein myös 27 vuotta sitten, kun mieheni vei minut ensimmäiselle purjehdusreissulle Kroatiaan. Ennen sitä en ollut astunutkaan purkkariin ja voin huonosti heti, kun vene vähänkin kallisti.

Täällähän on paljon siltoja ja isommat sillat aukeavat aina määrättyinä kellonaikoina. Meidän lähettyvillä oleva silta aukeaa aina varttia yli ja varttia vailla ja seuraava silta, jota pitkin ajamme kuntosalille aukeaa tasalta ja puolelta. Täällähän venekanta on sen verran isoa, etteivät ne jahdit mahdu siltojen alta, kun lähtevät liikenteeseen. Meillä ei ole sitä ongelmaa.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

  1. Hei Mari ja kiitos viestistäsi:) Fort Lauderdale on ihana paikka ja kiva kaupunki. Just sopivan kokoinen, rauhallinen mutta silti siellä on kaikki, mitä tarvitsee. Key Westissä käytiin ja oltiin siellä yksi yö puolitoista vuotta sitten. Bahamalla kävimme hääpäivänämme 22.12.15 eli siitä on ainakin kunnon postaus. Voi ihanaa teillä tulee olemaan, toivotaan aurinkoa ja lämpöä joulukuulle. Viime joulun aika oli uskomattoman ihana sään puolesta. Ehkä törmätään, mekin olemme siellä joulu/tammikuussa:) Mukavaa juhannusta, Kata

  2. Oih, ihana lukea näitä juttujasi Floridasta ja Fort Lauderdalesta. Me juuri eilen varattiin joulukuulle reissu pitkästä aikaa Fort Lauderdaleen ja Key Westiin, viimeksi neljä vuotta sitten olimme siellä päin. Nyt pähkäilemme, että kävisimmekö samalla reissulla esim. Bahamalla tai Barbadoksella, vai jakaisimmeko loman Fort Lauderdalen ja Key Westin kesken…
    Täytyykin katsoa blogistasi kivoja vinkkejä.

  3. Hei Suvi ja kiitos viestistäsi! Hieno kirjoitus sinulla ja niin täyttä asiaa. Hauska se ravintolalaiva, vanha Floridan talo vedessä:) Voi meillä ei näy delfiinejä, olis kiva kun näkyis. Mukavaa viikonloppua, Kata

  4. Kiitos Hansu! En ole nähnyt ketään liivit päällä. On niin kuuma, ettei pysty! Mutta jos lähtisin pidemmälle Atlantia niin haluisin kyllä liivit. Lapsillakaan ei ole liivejä ja se minua kyllä vähän ihmetyttää ja pelottaa. Hienoa, kun huomioit liivit:) minulla tulee vielä yksi vene postaus, niin voin kirjoittaa niistä lisää. Ihanaa vkl, Kata

  5. Upeita kuvia.Entäpä veneilyliivit,eivät taida siellä käyttää��-Hansu

  6. Niin kiva lukea teidän veneilystä Floridassa. Me kokeilimme moottoriveneilyä Cape Coralissa. Ihmettelin noita veneitä, jotka olivat kallellaan – kiitos nyt sain selityksen. Luulin, että ne olivat hylättyjä ja uppoamaisillaan 🙂 Tässä Cape Coral veneilyä, jos innostut lukemaan:
    https://mrssuvi.com/2016/02/29/boating-in-cape-coral/

    Upea tunika!