Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


2.12.2015 |

Päivä 2. Miian tapaaminen personal trainerin kanssa

 

Miia Pörtforsin voittamaan muodonmuutokseen kuului tapaaminen personal trainerin kanssa. Personal trainer ja ravintovalmentaja Katariina Paajaste Exeosta laatii Miialle treeniohjelman ja antoi ravintoneuvontaa.
– On aivan huippua saada ammatti-ihminen laatimaan juuri minulle ja minun lähtökohtiini ja arkeeni sopivan kuntoiluohjelman sekä vinkkejä ruokavalioon, Miia sanoo.

 

 

Liikunnasta voimaa hektiseen arkeen
 
Ennen yhteistä treenitapaamista personal trainer Katariina Paajaste selvitti Miian liikunta- ja ravintotottumukset sekä arjen tavat eli sisältyykö päivään hyötyliikuntaan, kuinka paljon kertyy yöunta ja miten monta tuntia vierähtää esimerkiksi tv:n tai tietokoneen äärellä. Viiden lapsen äiti ei juuri laakereilla lepää, myös oma syöminen jää kiireisinä arkipäivinä joskus heikoksi.
 

 

Miian nuorimmainen on reilun vuoden ikäinen. Viiden pojan äiti ei ole kuntoillut viimeisimmän synnytyksen jälkeen lainkaan. Niska- ja hartiavaivat ovat vaivanneet Miiaa lähes päivittäin. Myös toinen polvi kipuilee helposti. Synnytyksen jälkeen todettu, leikkausta vaatinut sairaus vei nopeasti raskauskilot ja vähän enemmänkin, mutta verotti myös perheenäidin voimia. 
Miia haluaa parantaa lihaskuntoaan sekä kestävyyttään ja kaipaa virkeämpää oloa erilaiselta tuntuvassa kropassaan. Eikä oma aika kuntosalillakaan ole pahitteeksi. Toisaalta myös kotitreeni tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, koska arjen järjestelyt eivät aina mahdollista salille lähtöä.

 

Treeniohjelma omaan elämäntilanteeseen sopivaksi
 
Katariina laati Miialle treeniohjelman, jonka Miia voi halutessaan palastella pienempiin osiin oman fiiliksen ja aikataulujen mukaan. Treeni on helppo tehdä joko kotona tai salilla muutaman liikuntavälineen avulla.
– Liikkumisesta ei saa tulla ylimääräistä stressiä, vaan se tule sovittaa muuhun elämään sopivaksi kokonaisuudeksi. Kuntoilemisen pitää olla mukavaa ja virkistävää eikä kokonaiskuormitusta lisäävää, Katariina muistuttaa.
Yhteinen treeni eteni Miian mielestä kuin huomaamatta. – Tuntui hyvältä päästä pitkästä aikaa oikeasti liikkumaan ja fiilis parani entisestään, kun parina seuraavana päivänäkin vielä tunsi tehneensä jotakin.


Katariina jakoi Miian treenin kahvakuulaosioon, jumppapallo ja vastuskumi –treeniin sekä pilates-tyyppiseen harjoitteluun. 

Vastuskuminauhalla tehtävät rauhalliset liikkeet on tarkoitettu Miian kipeytyvälle niskalle ja hartioille. Jumppapalloa hyödynnetään pakaraa ja takareisiä vahvistavassa kyykyssä. Pilates-tyyppiset liikkeet vahvistavat lempeästi keskivartaloa synnytyksen jälkeen. Liikkeitä rytmitetään hengityksellä.
– Synnytyksen jälkeen on tärkeää vahvistaa syviä vatsalihaksia, jotka tukevat lantion asentoa sekä selkärankaa, Katariina sanoo.
Kahvakuulaharjoittelu vahvistaa Miian keskivartalon lihaksia. Miia ei ollut ennen koskenut kahvakuulaan, mutta pienen alkuihmettelyn jälkeen ihastui helppoihin liikkeisiin ja oikea tekniikkakin löytyi. 
– Kahvakuula on tehokas tapa parantaa lihaskestävyyttä. Se sopii painonpudottajille ja kiinteytyjille, Katariina vinkkaa.
Treeniohjelmat Miia saa kirjallisine ohjeineen sekä videoineen, joihin voi palata aina uudestaan tarkistamaan oikeat tekniikat.
-Vaikka liikkeet ovat selkeitä, on hienoa, että joku käy ne henkilökohtaisesti läpi ja opastaa esim oikeisiin liikeratoihin ja kertoo myös mahdollisista variaatioista ja miten ohjelmassa voi edetä, kun kunto kohoaa, Miia sanoo.
 Miian mielestä uuden välineen käyttöönotto ja henkilökohtainen opastaminen siihen lisää kuntoilumotivaatiota.

 

Miian ravintotsekkaus
 
Miian pitämä ruokapäiväkirja paljasti, että lapsiperheessä ruokarytmi on kunnossa. Isossa perheessä ei syödä valmisruokia ja marjoja kuluu litrakaupalla. Miialla on vilja-allergia eikä päiväkirjassa näy monille tyypillistä leivänpuputusta.
Vuoden aikana 17 kiloa laihtunut Miia lupasi lisätä kasvisten ja vihannesten määrää lautasellaan ja kokeilla uusia reseptejä monipuolistaakseen ruokavaliotaan. 
– Kun kokonaisuus on kunnossa, yksi gluteeniton kahvikeksi ei tunnu missään, Katariina muistuttaa.
Kuvauspaikka Easyfit Vaasa

 

Personal trainer Katariina Paajaste valmentaa yksilöasiakkaita ja ohjaa pt-ryhmiä sekä painonpudotusryhmiä Vaasassa. Katariinalla on myös kahvakuularyhmiä kuntosaleilla sekä ulkona.

– Suurin osa asiakkaistani haluaa korjata elämäntapojaan, liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Treenitapaamisemme ovat usein ulkona, asiakkaan kotona tai työpaikalla. 

Laitoin Miialle viestiä: Hei, olivatko lihaksesi kipeät seuraavana päivänä Katariinan treenistä?      Miia vastasi: Kyllä, treeni tuntui kropassa pari päivää, mutta oli kuitenkin hyvä tunne, tiesi tehneensä jotain:) Katariinalta sain hyvää opastusta ja aivan huippua, että joku oli räätälöinyt kaiken juuri mulle sekä fyysiseen tarpeeseen että elämäntilanteeseen sopivaksi. Kaikki tuo on myös kirjallisena ja video-ohjeina. Tuntuu kyllä todella eutoikeutetulta saada olla mukana tässä kaikessa:) 

 

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *