Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Game day, GO BEARS!

Meillä oli kaksi syytä, miksi juuri tänä kyseisenä viikonloppuna lähdimme tapaamaan poikaamme. Toinen oli se, että lauantaista muodostui Pyhäinmiestenpäivästä johtuen pakollinen vapaapäivä ja toinen oli se, että Berkeleyssä oli iso yliopistojen välinen Football Game Day, jonka halusimme kokea. USC yliopistojoukkue tuli pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa paikallista Berkeleyn yliopistojoukkuetta vastaan.

 

Amerikassa urheilu otetaan tosissaan ja kaikki kynnelle kykenevät osallistuvat tapahtumaan vauvasta vaariin. Koska vierasjoukkue oli vain muutaman tunnin ajomatkan päässä, tulivat kannattajat myös Berkeleyhin eli porukkaa riitti. Itse en amerikkalaisen jalkapallopelin sääntöjä oikein ymmärrä, tuntuu että peli yhtä isoa hässäkkää.

 

Stadion oli loppuunmyyty ja sinne mahtuu yli 60.000 katsojaa. Fiilis tällaisissa katsomoissa on huikea. Siellä hurrataan ja eletään pelissä mukana. Olemme olleet Michiganissä noin 4 vuotta sitten katsomassa jääkiekkomatsia ulkokatsomossa jossa oli noin 113.000 katsojaa. Fiilis oli huikea ja mieleen painui se, kun ihmiset rupesivat tekemään alltoliikettä ja sen näki kaukana katsomossa kun se lähestyi ja itse olit valmiina jatkamaan sitä. Mieleenpainuva kokemus!

 

Kotijoukkue on lempinimeltään California Golden Bears eli lauseita ”Go Bears” kuulee jatkuvasti. Kun olimme vuosi sitten San Franciscossa niin pyöräilimme Golden Gaten yli. Poikamme pyöräili edellä, kääntyi oikealle ja laittoi käden suuntamerkiksi. Nainen lenkkeili häntä vastaan ja läppäsi kättä ja sanoi ”Go Bears” kun pojallamme oli California Golden Bears paita päällä. Hauska juttu:)

 

Game Day on aina iso tapahtuma. Kadut täyttyvät ihmisistä ja yliopistotalot pursuavat nuoria. Juhlinta alkaa jo aamusta ja loppuu noin 15.00. Kun kävelimme pelistä hotellille noin 15.30 olivat paikat jo hiljentyneet.

 

Ravintoloissa oli pitkät jonot, mutta tähän kahvilaan mahduimme sisälle fiilistelemään tunnelmaa.
Vieressämme ollut mies avasi keskustelun, tiedustellen mistä olemme jne…Hän kertoi, että oli itse käynyt Berkeleyn yliopiston ja käynyt aamukahvilla neljän vuoden ajan joka aamu tässä samassa paikassa ja katsonut Golden Gatea.

 

Golden Gate näkyi tuolla nuolen alla, mutta valitettavasti en saanut siitä hyvää kuvaa, koska silta oli sumun peitossa. Jos kuvaa katsoo tarkasti, huomaa oikealla puolella yhden sillan pilareista. Silta on vaikuttava kun sitä katsoo, ajaa sen autolla läpi tai pyöräilee sillan päästä päähän.

 

Pelihumussa on pakko shoppailla asiaankuuluvaa rekvisiittaa. Näitä kauppoja on Berkeleyssä useita eli fanitavaraa on joka lähtöön. Ostin tällä kertaa sinikeltaiset varvassandaalit, jotka vien Floridaan. Niillä on aina käyttöä.

 

Tavaraa löytyi kynistä vaatteisiin. Näin yhdellä rouvalla ”Cal” helmet, joka toinen helmi oli keltainen ja joka toinen oli sininen ja niissä luki Cal. Sellaiset olisin voinut hankkia, mutta niitä en harmikseni löytänyt.

 

 

 

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.