Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

A-vartalo eli päärynävartalon stailaus

Tänään on vuorossa vartalotyypeistä A eli päärynävartalo. Viime sunnuntaina esittelemämme omenavartalo ja nyt esittelemämme päärynävartalo ovat vartalotyypeiltään hyvin erilaisia.

Tyypillisellä A-vartalolla on

 • kapeat hartiat
 • yläosa on pienempi kuin alaosa noin 1-2 kokoa
 • kapea, kaunis vyötärö
 • pyöreähköt reidet ja litteä vatsa

Yleensä naiset joilla on A-vartalo, haluavat peittää lantion ja pepun eli verhoutua pidempiin neuletakkeihin ja tunkoihin. Nyt emme verhonneet malliamme tällaisiin vaatteisiin, vaan otimme lantion rohkeasti esille. Päärynävartalolle on erittäin tärkeää löytää hyvin istuvat housut. Yleinen ongelma tälle vartalolle on se, että kun housut istuvat lantiosta, niin vyötärö jää takaa isoksi, siksi stretch housut sopivat joustonsa takia hyvin A-vartalolle. Skinnyjä emme pue hänelle, koska skinnyt nimenomaan korostavat lantion seutua vaan puemme hänelle suoralahkeiset housut tai hieman levenevät lahkeet, jotka tasapainottavat lantion seutua eivätkä korosta sitä.

 

Yöäosaksi valitsin kuviota eli ideana on, että saamme vartalon painopisteen ja katseen ylävartaloon. Koska hartiat ovat kapeammat kuin lantio, niin jakku, jossa on ryhdikkäät olkapäät sopivat A-vartalolle loistavasti. Samoin pienet olkatoppaukset ovat hyviä, röyhelökauluspaidat ja venepääntiet, koska nimenomaan se kaula-aukko leventää hartioita. Isot huivit sopivat myös hyvin tälle vartalotyypille, koska ne tuovat haluttua massaa ylävartaloon.

 

Tässä asussa tasapaino on myöskin ylhäällä vartaloa. Puemme vaalean paidan, jossa on yksityiskohta edessä eli tässä paidassa se on hopea koriste. Tällainen ”aukko” paidassa on hyvin naisellinen ja kaunis yksityiskohta, joka vangitsee katseen. A-vartaloisen naisen kannattaa suosia mielummin vaaleita kuin tummia yläosia eli siksi puimme vaalean paidan neulejakun alle.

 

Neulejakku on tukevaa materiaalia, joka pysyy jämäkästi päällä. Sillä saa hyvän linjan hartioille, vaikka siinä ei olekaan olkatoppauksia. Koska tällä vartalotyypillä on kaunis vyötärö, niin korostamme hänen vyötäröä eli vyö tai mekon poikkileikkaus vyötäröllä ovat edullisia hänen vartalolleen ja niiden on oltava nimenomaan vartalon kapeimmalla kohdalla.

 

Jotta lantion seutu ei korostuisi, niin lievästi a-linjaiset hameet ovat A-vartalon hameita. Tämäkin hame on raskasta viskoosia, joka laskeutuu kauniisti. Tällaisen hameen tai levenevän mekon sisällöstä ei kukaan tiedä mitään eli siinä onkin tämä juju. Pidämme myös värin tummana alaosissa. Laukuista sen verran, että isot pussukat, jotka ylettyvät lantion kohdalle eivät ole hyvä valinta, koska silloin lantio korostuu vaan laukut, jotka jäävät kainaloon, ovat huomattavasti parempia.

 

Tämän paremman mallista mekkoa ei tälle vartalotyypille löydy. Näissä mekoissa, joissa on levenevä helma niin hän saa ottaa yhden numeron pienemmän koon, jotta se istuu ylhäältä, mutta silti lantio mahtuu mekkoon. Kotelomekko on aina haasteellinen, koska saman koon tulisi istua ylävartalaosta ja alavartalosta. Koska kotelomekko on otettava lantion koon mukaan, niin yleisesti mekko tekee pussin selkään, koska yläosa on liian pitkä.

 

Pieni bolero tai jakku, joka loppuu juuri vyötärön kohtaan sopii tähän mekkoon ja tälle vartalotyypille loistavasti. Jos jakku on liian pitkä, tulee asusta tasapaksun näköinen ja vartalon hyvä kohta eli vyötärö katoaa. Isot ja näyttävät korut kaulanseudulla sopivat A-vartalolle kauniisti samoin klassiset peruskengät ovat hänen kenkiään.

 

Poikkileikkaus vyötärön kapeimmalla kohdalla ja pieni katseenvangitsija, tässä mekossa ketju, sopivat korostamaan A-vartalotyypin kaunista vyötäröä.

 

Viitta, jossa on karva kauluksessa on myös huippuvaate A-vartalolle. Niin pieni asia, kuin tämä karva onkaan, niin se jälleen kerran tasapainottaa vartalon mittasuhteita kun saamme massaa yläosaan. Kaikki on loppujen lopuksi pienestä kiinni.

Eli A-vartalolla kaikki iloittelu ylävartaloon ja tasainen perusvaate alavartaloon. Kiitos Tuulanneli mallinaolostasi.

Vaatteet joita käytimme mallilla:

– In Wear nahkatakki € 339,95
– More&Moren paita € 75,95
– In Wearin huivi € 54,95
– Mac Dream farkut € 109,95

– Part Twon neuletakki € 119,95
– More&Moren paita, myös mustana € 45,95
– In Wearin musta hame € 99,95

– Elton mekko € 169,00
– Villaviitta € 199,00

Lue myös tämä postaus A-vartalon stailauksesta. Pääset postaukseen tästä.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14 kommenttia

 1. Kiitos sinulle viestistäsi! Et ole ainakaan "vahva" A-linjainen, sanoisin sinua mieluiten X-malliseksi. Ilman näkemättä sinua. T. Kata

 2. Hei,

  ja kiitos tosi ihanasta blogista! Jos saa kysyä näin jälkikäteen, niin kiinnostaisi tietää, kuulunko tämän postauksen vartalomalliin, jos mittani ovat lantio 101 cm, vyötärö 75 cm, rinnanympärys 86 cm ja hartiat 99 cm.

 3. Kiitos Vera! Riippuu pituudestasi, mihin hame ylettyy eli korostaako se pohkeita vai ei ja koko vartalon malli ja mittasuhteet vaikuttavat kokonaisuuteen. Jos sinusta sinulla on paksut pohkeet, niin tässä pari vinkkiä: käytä suoralahkeisia housuja eli jotka ovat suoria polvesta alaspäin tai pohkeen yläosasta suora alaspäin eli ei kapeneva ja jos sinulla on hame niin mustat paksut sukkahousut ja hame, joka ylettyy säären kapeimpaan kohtaan. Yleensä se kohta on juuri polven alapuolella, ennenkuin pohje lähtee kaartumaan. Se on hyvä mitta monelle. Mutta kuten kirjoitin, niin se koko vartalotyyppi ja ihmisen pituus vaikuttaa niin paljon kokonaisuuteen. Ja muista kengät, huikea vaikutus sääreen ja koko vartaloon. Toivottavasti sait jotain vinkkiä. Ajatukseni on tehdä postaus hameen pituuksista ja kenkien merkityksestä tässä lähiviikkoina. Hyvää syksyä sinulle!

 4. Mahtava postaus, kiitos! Tuo mekko on ihana, mutta mietin miten paljon se korostaa paksuja pohkeitani? Voisitko tehdä postauksen paksujen pohkeiden omaavalle sopivista housuista ja hameista? Skinny jeansit ovat ehdoton nounou…

 5. minä olisin sopiva mutta harmi vaan että asustan Helsingissä;)

 6. Kiitos ja kiva kun tykkäät! Eli taidat olla Y-vartaloinenko…sen voin tehdäkin koska siihen minulla on jo hyvä malli tiedossa!

 7. Kiitos! H on ollutkin monen toivomuslistalla. Enköhän sellaisen saa tehtyä kun sopiva malli ilmestyy!

 8. Hei!
  Kivoja nämä postaukset. Toivottavasti teet joskus postauksen poikatyyppiselle vartalolle. Minulla leveät hartiat, ei vyötäröä…

  t. Mimi

 9. Hyvä postaus jälleen-toivoisin että tekisit seuraavaksi h-vartalolle sopivista vaatteista-itse siis h-vartalon omaava. Iso kiitos etukäteen informatiivisista postauksistasi

 10. Komppaan kyllä Annua – aivan ihana mekko ja tuo karvakaulusviitta on ihan huippumagee:) Ihana Tuulanneli <3