Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Katan ja Gabin tarinatuokio jakso 1. ”Meidän tyyli ja vinkit oman tyylin löytämiseen”

Tänään alkaa uusi juttusarja ”Katan ja Gabin tarinatuokio”. Tässä ensimmäisessä videossa kerromme meidän tyylistä ja annamme vinkkejä oman tyylin löytämiseen.

Kysyimme teiltä Instagramissa aiheita meidän juttutuokioon ja niitä tuli todella paljon. Tarinatuokiomme julkaistaan kerran kuukaudessa ja aiheet ovat teidän toivomianne aiheita.

Kerromme Instagramissa tarinatuokion aiheen viikkoa-kahta ennen julkaisua, jolloin voitte laittaa kysymyksiä aiheeseen liittyen. Luemme kysymyksiä ja vastaamme niihin Tarinatuokiossamme. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti  ehtineet videolla vastaamaan. Laitan tähän sellaisia kysymyksiä, jotka uskon että kiinnostavat teitä ja minun vastaukseni.

Kuinka päästä eroon mustista housuista?

Mustat housut ovat monen naisen vaatekaapin kulmakivi ja ainakin yhdet sellaiset täydelliset mustat housut on hyvä omistaa. Mutta jos tuntuu siltä, että ne ovat aina jalassa ja kaipaa vaihtelua pukeutumiseen, niin tässä muutama vinkki.

Sovita mustaa midihametta. Se on vastine mustille housuille, mutta silti erilainen. Malli valitaan oman vartalon mukaan (kapea tai leveä helmainen)  ja yläosat hameen mallin mukaan. Varmasti moni sama yläosa sopii mustaan hameeseen kuin housuihinkin. Tämä on ”pehmoisin” muutos pois mustista housuista. Jalkaan laadukkaat sukkahousut, vaikkapa mustat paksummat sukkikset ja kivat kengät, vuodenajan mukaan.

Minkälaisia ja minkävärisiä kenkiä talvella vaaleiden housujen kanssa?

Jos puhutaan nilkkureista, niin ruskeat ovat pehmoisemman sävyiset vaaleiden housujen kanssa kuin mustat. Mutta jos takki on musta ja tykkää käyttää mustia yläosia, niin mustatkin käyvät. Itse käytän siten, että minulla on musta poolo, vaaleat housut ja paksupohjaiset nilkkuri ja musta takki. Tämä combo näyttää hyvältä. Housujen kanssa käyvät talvisin yleisesti nilkkurit, maiharit ja paksupohjaiset lenkkarit. Nilkkureita on monenlaista tyyliä eli valitse ne oman tyylin mukaisesti ottaen huomioon päivittäiset tarpeet eli käveleekö paljon, millainen työ on jne..

Kuinka piilottaa pömppövatsa ilman että on säkki päällä?

Käytä tukevia ja laadukkaita alusvaatteita. Itse käytän paksuissa sukkahousuissa, juuri talvisin massukkatuellisia sukkahousuja. Ne siloittavat loistavasti vatsan seutua. Samoin alushousut, jotka tukevat massukkaa ovat ehdottomat eli ei sellaisia, jotka ovat niin matalia, että jäävät massukan alapuolelle. Valitse vaatteet oman vartalotyyppisi mukaan. Älä valitse suoraa mekkoa, jos olet kurvikas joka tarkoittaa, että olet lanteikas A-vartaloinen tai X-vartaloinen. Tätä temppua yllättävän moni haluaa suosia eli piiloutua suoran mekon alle, jolloin lanteikkuus korostuu entisestään. Pömppövatsan saa siis piiloon hyvillä alusvaatteilla ja vaatteilla, jotka sopivat omaan vartalotyyppiin. Pömppövatsa ei ole pukeutumisessa ongelma.

Kapinoitteko koskaan nuoruudessanne vaatteilla? Entä saiko äiti neuvoa pukeutumisessa?

Minä en ole kapinoinut vaatetuksella, eikä ole Gabikaan. Meillä kummallakaan ei ole ollut mitään erilaisia vaiheita eli punkkarikausia, fiftarikausia tai mitä kausia ne olisi voinut silloin Gabin nuoruudessa olla 🙂 Olemme kummatkin olleet ja olemme enemmän sellaisia muotitrendien seuraajia. Varmasti äitini olisi saanut neuvoa, mutta en muista että hän olisi pahemmin neuvonut minua vaatetuksessa. Samoin, en ole neuvonut Gabia, mutta mielipiteeni olen sanonut, jos hän on sitä kysynyt ja paljon olen ollut ja olen edelleen hänen makutuomarina  shoppailuissa, myös teiniaikana.

Onko jotain vaatetta, mitä ette pukisi 55-vuotiaalle?

Missään vaatteessa ei ole ikärajaa, se ikäraja on usein meidän päässä 🙂 Mutta sanotaan näin, että minä 56-vuotias nainen en pue päälleni minihametta. Minihame on minulle pepun alle ylettyvä hame. Polven yläpuolelle oleva hame ei ole minihame. Liian lyhkäiset shortsit ovat myös itselleni nou, nou. En myöskään pue päälleni paitaa tai mekkoa, joka on liian avonainen. Liian avonainen tarkoittaa minulle sitä, että rinnanvako näkyy. Kaikkea voi pukea päällensä, ikä ei ole este. Mutta pukeutumisessa pääasia on se, että itse viihtyy ja tuntee itsensä kauniiksi. Vaatteiden pitää tuoda hyvää fiilistä sekä itseluottamusta.

Nuorekkaana pysymisen salaisuus?

Ihana kysymys! Tähän vastaan seuraavassa jaksossa, joka tulee huhtikuun puolivälissä 🙂

Kiitos kysymyksistä ja toivottavasti tykkäätte ”Katan ja Gabin tarinatuokiosta”.

Viestiä saa laittaa, jos on kysymyksiä tai jotain muuta aiheeseen liittyvää. Jos haluaa laittaa yksityisviestiä, niin parhaiten se toimii Instagramin DM kautta.

 

 

Kategoriat

18 kommenttia

 1. Kiitos vinkeistä.
  Voisitteko jollain videolla havainnollistaa mitä eroa on eri sävyillä luonnonvaalea, vaalea beige, beige, usva, kitti jne.
  Verkkokaupan kuvista sitä ei aina helposti näe, kun tuotteet eivät ole vierekkäin ja valaistusolot vaihtelevat.

  • Hei Teija! Kiva kun sait vinkkejä 🙂 Voidaan varmasti ottaa jokin kuva instaan joku päivä. Mutta kerron tässä myös eli luonnonvaalea on valkoinen, joka on pehmoisempi sävy kuin vitivalkoinen. Beige on joko kellertävä tai harmaa sävyinen kuten maitokahvi ja vaalea beige on taas hailakkaampi sävy beigestä, mutta se ei ole luonnonvalkoinen. Kitti on aina harmahtavan beige eli se taittaa yleensä harmaaseen. Usva on Inwearin uusi väri sävy eli se on astetta tummempi kuin luonnonvaalea. Mukavaa iltaa, Kata

 2. Hei. Kiva katsella ja kuunnella teitä. Ja teidän tyyliä ja nimenomaan eri asuvaihtoehtoja. Ihanaa kevättä teille molemmille.

  • Kiitos Soili! Ihanaa kun tykkäsit ja samoin sinulle, ihanaa kevättä! Kata

  • Kiitos paljon Tuulikki! Super kivaa, että tykkäsit 🙂 Kata

 3. Hei, kiitos tarinatuokiosta!
  Olisin viihtynyt seurassanne pidempäänkin. Olette niin energisiä ja innostavia🤩 Tuskin maltan odottaa ensi kertaan.
  Tyyliblogi onneksi auttaa odotuksessa😀

  • Hei Helena! Kiitos, ihana kommentti 🙂 Seuraavasta tuleekin hieman pidempi, koska asiaa oli aika paljon kun nauhoitimme uuden jakson Rukalla. Jakso julkaistaan huhtikuun puolivälissä. Ihanaa, kun odotat! Kata

 4. Kiitos juttutuokiosta! Kivoja vinkkejä oman tyylin löytämiseen. Itse olen kokenut, että vartalotyyppi vaikuttaa oman tyylin löytämiseen. Joskus käy niin, että pukukopissa kivalta tuntunut vaate ei kotona ja käytössä enää niin miellytäkään, kun huomaa, että se korostaakin jotakin, mitä ei halua. Mutta ajan ja kokeilujen myötä tämänkin oppii. Toisaalta on käynyt myös niin, että myyjä on ehdottanut jotakin, mitä en itse olisi napannut sovitukseen ja se on näyttänyt sekä tuntunut hyvältä ja siitä onkin tullut se lemppari vaate! Eli rohkeutta ja kokeiluja kyllä tarvitaan! Ja siinä te ammattilaiset olette tärkeä apu.

  • Hei Marianne, Se on juuri näie eli kantapään kautta löytää ne omat jutut ja kun huomaa että jossain ei viihdy, niin se ei ole sitten ”oma tyyli”. Super kivaa, kun saa apua ja inspiraatiota kun joku auttaa. Silloin voi löytää juuri sellaista mitä itse ei koskaan sovittaisi ja siitä voikin tulla lempparivaate. Muakvaa iltaa, Kata

 5. Kiitos kattavasta vastauksesta 😊 Mietintämyssy päähän, ja josko jotain uutta tilaamaan 😍

 6. Hei! Laitan kiitoksen tätä kautta, kun katsoin tarinatuokion tietokoneella. Instaa seuraan toki aktiivisesti mutta nyt halusin fiilistellä isomman näytön kanssa ; ) Siis suuri kiitos ihanasta katsauksesta tyylinne <3 Jos olette löytäneet tyylinne pukeutumisessa, niin sen olette tehneet myös näissä blogikirjoituksissa, instajulkaisuissa ja uudessa tarinatuokiossa. Miten inspiroiva ja ihana sunnuntaiaamu seurassanne!

  • Hei Susanna! Iso kiitos ihanasta kommentistasi 🙂 Kiitos kun seuraat ja saat inspiksiä! Mukavaa iltaa, Kata

 7. Hyvin kattava tarinatuokio.Saa vinkkejä moneen pulmaan.

  • Hei Annamaija 🙂 Kiva kun tykkäsit 🙂 Mukavaa sunnuntaita, Kata

  • Kiva kuulla Annamaija, että tykkäsit 🙂 Kata

 8. Hei, Vinkkejä 90-vuotis juhlapukeutumiseen kaivataan 😊 Juhlat seurakuntatalolla klo 13 lauantaina.

  • Hei Sari, Jos kyseessä on henkilön 90-vuotis juhla, ovat juhlat rennommat ja iloiset juhlat mutta jos on kyseessä jokin virallinen esim. yhdistyksen/yrityksen 90-vuotisjuhla , niin puketuminen on virallisempaa ja juhlavampaa, jopa jossakin tapauksessa on kunniamerkkien jakoa yms. Henkilön syntymäpäiville päivätilaisuuteen mitä vaan hieman juhlavempaa eli housut ja yläosa/jakku, mekko tai hame ja kaunis yläosa. Virallisempaan tilaisuuteen mekko tai jakku ja housut/hame. Jos laitat mekon tai hameen, mieti kengät eli haluatko vaihtaa ulkokengät kun menet juhlaan. Kenkiin vaikuttaa taas sukkahousut. Mutta vaikka laittaisitkin sirot pikkukengät/korkkarit, voi sukkahousut olla silti paksummat. Ota mukaan huivi tai vastaava, jos laitat mekon tai hamee ja yläosan. Usein voi tulla vilu, jos istuu kauan paikoillaan. Varsinkin puutuolit ovat äärettömän kylmät jos on ohkainen mekko päällä. Pukeudu niin että viihdyt asussasi 🙂 Mukavia juhlia, Kata