Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Maisemanvaihdos 1/2: Rukan reissu kuvina

Olimme mieheni ja Valoran kanssa 10 päivän reissussa. Ajoimme ensin Rukalle, Villa Irma huvilallemme. Tämä oli jo kolmas kerta ja täysin samaan aikaan vuodesta, kun aikomuksenamme on tehdä tällainen maisemanvaihdos kierros eli ensin Ruka ja sitten Vaasan huvila. Lähdimme kiireessä ja hieman stressaantuneina reissuun ja kestikin muutamia päiviä, että sain rauhoitettua itseni täydellisestä työmoodista rauhallisempaan olotilaan.

Aina kun olen lähdössä pois työpaikalta, niin tuntuu että kaikki muut ajat olisivat parempia lähtöön, kuin juuri nyt. Kaikki asiat kiteytyvät juuri lähipäiviin kun on lähtö 

 

Tässä sohvalla tapaan pötkötellä ja katsella kaunista huvilaa. Tarkoituksena oli ottaa päikkärit päivittäin ja melkein joka päivä sen teinkin. Rakastan päikkäreitä, olen kuin uusi ihminen kun nukahdan kahdeksikymmeneksi minuutiksi. 20 minuuttia on minun päikkäriaika, mieheni päikkäriaika on yleensä hieman pidempi. Välillä herättelen häntä päikkäreiltä, ihan kuten pientä lasta että ”jaksaa nukkua sitten yöllä” 🙂

 

Olimme reippaita Rukalla. Tässä kuvassa olemme kävelyllä Kiutakönkään vesiputouksilla.

 

Minut tuntien, minulla on aina joku asuidea takataskussa, myös maisemanvaihdoksella. Tein pari asuesittelyä, toisen näittekin täällä blogissa eli se oli My Elle mekon esittely ja toinen oli tämän kauppa-asun esittely, kun lähdimme Kuusamoon shoppailemaan.

 

Kävimme Kuusamon Pentikissä. Täydensimme kahvimuki ja juomalasi sarjaa ja ostin myös Gabin tulevalle vauvalle kaksi ruokalautasta Rukalle. Meidän lapset söivät pienenä aina vastaavista lautasista ja kohokohtana oli aina, kun lautasen pohjassa oleva kuva tuli esille. Jos ruoka ei maistunut, sain heitä suostuteltua syömään kun odotettiin pohjalla olevaa kuvaa 🙂 Mies halusi myös puuvillaisen torkkuhuovan, koska meillä on sohvilla ainoastaan villaisia huopia ja hän ei pidä villasta. Villa kutittaa häntä.

 

Perjantai iltana teimme Riisitunturin kierroksen. Meillä oli mukana hieman evästä, jotka söimme tässä nuotiopaikalla. Reitti oli kiva kävellä, matkalla näkyi ainoastaan yksi seurue. Valora jaksaa myös hyvin kierroksen ja tykkää kävellä metsässä.

 

Konttaisen Kuhaus kuuluu meidän tavallisimpiin kävelylenkkeihin Rukalla. Reitti on hieman nousupainotteinen, mutta kiva reitti. Se kestää rauhassa käveltynä ja valokuvausten kera noin 50 minuuttia. Instagramissa kyseltiin paljon, onko Rukalla itikoita. Itikoita on ihan nimeksi, meitä ne eivät häirinneet nyt eivätkä aikaisempinakaan vuosina. Muistan, kun viimeksi olimme pyöräilemässä metsässä ja olimme hikisiä ja pysähdyimme, niin silloin mäkäräiset ja paarmat hyökkäsivät kimppuun, mutta ei muuten. Ja silloin oli kuuma, nythän sää oli viileähkö.

Mies sanoi, että netissä on sellainen ”sääskikartta” josta näkee niiden määriä. Nyt oli määrä ”vähäinen” kun me olimme Rukalla

 

Lauantaina kävimme ravintola Vespinossa aikaisella illallisella ja skoolasimme poikamme ja hänen tyttöystävänsä kihlausuutiselle. Olipa ihana uutinen 🙂 Nyt odotellaan häitä. Gabin ja hänen aviomiehensä naimisiin menosta tulee nyt tämän kuukauden lopussa kolme vuotta. Katsoin, että olen säilönyt ison kasan heidän hääkuvia Instagram feedimme kohokohtiin kohtaan ”Katan jutut”. Kannattaa katsoa ne kuvat, jos on suunnittelemassa häitä.

Vespinossa oli taas ihana ruoka! Valorakin sai tulla mukaan. Olimme sellaiseen aikaan, että olimme paikan miltei ainoat ruokailijat. Tämän jälkeen menimme baljuun 🙂

 

Kävimme toisenkin kerran Kuusamossa ja vierailimme Mustissa ja Mirrissä hakemassa Valoralle iltapuuhaa eli luun.

 

Poroja oli taas isoja kasoja keskellä maantietä. Yksi tällainen sarvipää oli eksynyt myös Kuusamon Prisman eteen 🙂

 

Sisustimme saunan viereistä vilvoittelutilaa hieman uusilla huonekaluilla. Toimme kotoa ylimääräisinä olleet Swedese Lamino nojatuolit, joissa on täydellisesti keloon sopivat lampaankarvat. Rahit jäivät vielä Helsinkiin, koska emme saaneet niitä mahtumaan autoomme, mutta tuomme ne Rukalle syksyllä. Myös pieni pyöreä pöytä, joka kuuluu samaan sarjaan tuolien kanssa, tuotiin mukanamme. Kattovalaisimen kävimme hankkimassa Tuovisilta eli Kuusamossa sijaitsevasta huonekaluliikkeestä. Valaisin on kotimainen Arkki By Lovi Drum valaisin. Vilvoittelutilasta tuli ihanan kutsuva 🙂

Huonekaluliike Tuovisella on loistava valikoima sekä palvelu 🙂 Sieltä olemme hankkineet kaikki Rukan huvilan kalusteet. Heidän kanssa on vaivatonta asioida, koska he toimittavat ja kokoavat huonekalut paikoille eli kaikki on valmista kun saavut huvilalle! 

 

Laitoin hauskan videon Instagramiin, kun menemme Pizzeria Rukaan, niin Valora vetää flexi tiukalla edessäni juosten ja pujahtaa ovesta sisälle pizzeriaan. Tekstini kuuluikin, kummallakohan mahtoi olla enemmän kiire pizzalle 🙂

 

Kävimme kolmesti kuntosalilla. Ruka Gymiin pääsee kertamaksuilla ja on riittävä kuntosali. Siellä on kaikki tarvittavat hyvään treeniin. Olen iloinen, että kuntosali harjoittelu, joka on ollut hetken jäissä, sai taas tuulta purjeisiin.

 

Valora tarkkailee, jos näkyisi poroja 🙂 Pienikin rasahdus saa sen haukkumaan ja juoksemaan ikkunalle

Rukalla vietimme viisi päivää ja matkamme jatkui Vaasan huvilalle. Tarinaa Vaasan huvilasta seuraa joku päivä tällä viikolla 🙂

Mukavaa viikkoa!

Kategoriat,

4 kommenttia

 1. Ihana kirjoitus Rukan reissusta kauniiden kuvien kera.
  En yhtään ihmettele Katan lempipaikkaa sohvalla. Taatusti silmä lepää, kun katselee harmonisen kaunista huvilaa. Hyvä, että päiväunetkin ovat kuuluneet minilomailijoiden päivään. Niistä saa kummasti virtaa.

  Valora ja Kata näyttävät molemmat niin sporttisilta kuvissa. Valora on hoikistunut selvästi. Hän selvästi nauttii luonnosta liikkumisesta sekä ikkunassa päivystämisestä.

  Arvasin, että Kata ostelee jo uudelle tulokkaalle käytännöllisiä asioita. Pentikin tuotteet ovat laadukkaita ja ajattomia. En tiennytkään, että heillä on lapsillekin astioita. Itselläni meni rikki Pentikin poro-muki ja en ole raaskinut heittää sitä pois. Poro-mukin korva irtosi, mutta muki on ihan paras kahvin, kaakaon ja teen juomiseen. Täytyy metsästää itselleni uusi poro-muki.

  Tuosta sääskikartasta en ole kuullutkaan. Hyvä vinkki, niin voin sitä seuraamalla voi suunnitella Lapin reissua. Toivottavasti siihen sääskikarttaa on luottaminen.

  Vilvoittelutila näyttää todella kutsuvalta. Taas on Katan stailaustaito näyttänyt taitonsa. Upeasti stailattu!

  Ruoka-annokset ovat Lapissa isoja ja houkuttavan näköisiä. Tosin siellä tulee taatusti liikuttua, niin energiaa tarvitsee ja sitä myös kuluu.

  Ihania uutisia Katan perheessä; Gabin odotus, pojan kihlajaiset ja varmaan pian myös häät. Huomaa, että olette perhekeskeinen perhe. Jaatte niin ilot ja surut elämässänne. Pidätte yhtä ja olette tiivis klaani.

  Valora on nauttinut omasta herkustaan, liikkunut ja vartioinut huvilaa. Hän on ilmiselvästi piristynyt eikä näytä lainkaan sohvaperunalta. Nyt on akut ladattu, niin töitäkin voi taas paiskia. Minilomat ovat hyviä irtiottoja.

  • Hei Jaana! Ihanaa kun tykkäsit 🙂 Ruka oli kerrassaan kiva ja Vasan reissu myös. Koitan ehtiä kirjoittamaan siitkin postuaksen 🙂 Vilvoittelutilasta tuli kyllä kiva, nyt siinä on kiva istua saunan ja baljun jälkeen. Jep, Pentikiltä löytyy lasten astioita ja nämä lautaset ovat tosi kivoja. Jep, häitä odotellessa 🙂 Minilomat ovat ihan 10/10. Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Mukava kertomus Rukalta,liikuntaa unohtamatta.Virtaa riittää taas eteenpäin.

  • Hei Annamaija! Kiva, kun tykkäsit 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata