Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Sama kuosi, kaksi pituutta

Kahdeksas vuosi lähtee pian käyntiin, kun olemme kuvanneet kaikki tuotteemme ihan itse. Joka vuosi talven pimeys asettaa haasteensa valokuvaamiselle, mutta eiköhän näistäkin pimeistä ajoista taas selvitä. Itse asiassa kun katson näitä kuvia, jotka eilen otettiin sisällä, ovatkin oikein hyviä. Kuvasimme kaksi samankuosista mekkoa ja esittelyvideokin mekoista löytyy postauksen lopusta.

 

Eilen kyseltiin, että millaisia kenkiä käytetään polvimittaisten mekkojen kanssa, entä midimittaisten mekkojen kanssa, kun mennään viettämään pikkujouluja esim. ravintolaan?

Ennen kyselyä olimme jo tehneet videon näistä mekoista, joissa puen kolmet kengät jalkaani eli jotain telepatiaa taisi meillä kysyjän kanssa olla 🙂 Joka tapauksessa kenkäasia on vaikea, koska jalkoja on niin monenlaisia eli meillä kaikilla on omat ”kenkärajoituksemme”.

Korkokengät tekevät säärestä kauneimman. Mikään ei voita korkokenkien tuomaa kaunista ryhtiä ja koko olemusta. Yksinkertaisesti sanottuna korkokengät jalassa tuntee itsensä naiselliseksi ja kauniiksi, tästä ei pääse yli eikä ympäri. Itse puen aina korkkarit jalkaan, kun lähden juhliin. Valitsen korkokengät sen mukaan, mitkä istuvat jalkaan. Olen erittäin tarkka korkokenkien lestistä (ja muidenkin kenkien lestistä) ja että ne tuntuvat hyviltä jalassa. Olen kävellyt tarpeeksi nuorempana huonolestisissä muovikorkkareissa, joita en enään jalkaani pukisi. Joten hyvälestiset korkkarit kunniaan!

Korkkarit sopivat kaikkien juhla-asujen kanssa! En keksi juhla-asua, mihin niitä ei voisi pukea. Mekon pituudella ei ole väliä mutta tulee muistaa, että lyhyt mekko (minimekko) näyttää entistä lyhkäisemmältä kun jalassa on korkkarit.

 

Kesällä korkkareille on useampia vaihtoehtoja juhlakengiksi. Sandaalit ovat kauniit, kun varpaankynnet on lakattu ja jalat raspattu 🙂 Sandaaleissa löytyy useita koron korkeuksia ja on eri värisiä ja on koristeellisia ja pelkistettyjä sandaaleja eli vaihtoehtoja juhlakengiksi löytyy.

Talvella korkkareiden lisäksi juhlakenkinä voi käyttää siroja saapikkaita sekä siroja nilkkureita sekä avokkaita ja ballerinoja. Nämä kaikki toimivat myös erimittaisten mekkojen kanssa ja tässä asiassa lähtisin siitä, että haluaako ottaa varakengät kassiin mukaan kun lähtee juhliin ja toiseksi siitä, että millaisia kenkiä voi käyttää. Sirot saapikkaat (mitä ohuempi korko ja korkeampi korko, sitä sirommat ne ovat) ja nilkkurit toimivat loistavasti mekkojen kanssa. Tällöin katsoisin näkyykö mekon ja saapikkaiden/nilkkureiden välistä jalkaa eli millaiset sukkahousut puetaan jalkaan. Vaihtoehtoina on yleensä ihonväriset vaaleat ja ohuet mustat sukkahousut. Kun jalkaan pukee sirot saapikkaat tai nilkkurit ei vaihtokenkiä tarvitse ottaa mukaan vaan tällaiset kengät toimivat hyvin juhlakenkinä esim. ravintolan pikkujouluissa. Mutta jos puhutaan tyylikkäästä ja hienosta ruokaravintolasta, niin pukisin jalkaani pikkukengät.

 

Selima polvimittainen mekko

Selima mekossa on paksuhko viskoosikangas, joka laskeutuu kauniisti. Mekon pohjaväri on hailakka musta (ei pikimusta) ja kukat ovat beigen/kerman sävyisiä ja niissä on ripaus rosaa/lilaa. Polvimittaisessa mekossa on O-kaula-aukko. Kaula-aukossa on yksi pieni nappi ja kun sen avaa, on edessä noin 5 cm pituinen halkio. Hihat ovat pussimaiset ja ne hieman kapenevat rannekkeita kohden ja loppuvat hyvissä ajoin ennen ranteita. Rinnan päällä on kaareva leikkaus joka jatkuu selkäpuolelle, leikkaus on huomaamaton. Mekko levenee A-linjaisesti alaspän loppuen polveen riippuen kantajansa omasta pituudesta ja mekon koosta. Minulla on mekosta päällä koko 34. Mekko vastaa normaalia kokoa, pientä kokoa se ei ole.

 

Selima midimekko

Selima midimekossa on paksuhko viskoosikangas, joka laskeutuu kauniisti. Mekon pohjaväri on hailakka musta (ei pikimusta) ja kukat ovat beigen/kerman sävyisiä ja niissä on ripaus rosaa/lilaa. Midimittaisessa mekossa on V-kaula-aukko.  Hihat ovat pussimaiset ja rannekkeiden kuminauha on tuotu hihojen eteen eli pussi jää hihojen takaosaan. Mekko levenee A-linjaisesti alaspän loppuen lähelle nilkkoja. Minulla on kuvassa päällä mekosta koko 36, joka on liian iso, koska kokoa 34 ei ole vielä saapunut liikkeeseen. Eli mekko ei ole pientä kokoa vaan pikemminkin reilua kokoa! Koko 34 saapuu ensi viikon alussa, mutta se on jo tilattavissa.

 

Kummankin mekon koon määrittelee rinnanympärys, koska hihoissa, vyötäröllä ja lantiossa on reilusti tilaa

 

Jos katsot tarkasti hiha kuvaa peilistä, niin huomaat että hihan pussi tulee käden taakse

 

Kaikki eivät voi käyttää korkokenkiä. Jalan asento ei tunnu korkokengissä hyvältä ja vaivasenluut voivat myös vaivata. Minusta on ihan turha kärsiä eikä pidäkään kärsiä, koska sirot avokkaat ja ballerinat toimivat myös juhlakenkinä. Se on todettava, että sellaista säären linjaa ja ryhtiä ei edellä mainituilla kengillä tule, mutta se ei haittaa. Edellä mainitut kengät toimivat sekä polvimittaisten että midimittaisten mekkojen kanssa ja sukkahousut kannattaa valita tarkasti, etteivät ne tee jalkaa raskaan näköiseksi.

Summa summarum: Kaikkiin juhla-asuihin sopii korkokengät. Jos korkkarit jalassa ei talvella halua lähteä ulos, niin ne voi laittaa kassiin ja vaihtaa juhlapaikalla jalkaan. Sama koskee matalampia kenkiä, ne sopivat kaikkien asujen kanssa. Pue jalkaasi ne kengät, millä jaksat ”bailata ankarasti”. Se oli Frank Pappan iskulause 80-luvun lopussa, muistatko?

 

Viikon lopun aikana pyrimme toteuttamaan toivotun ”Lukijan toivepostauksen”, joten pysythän kanavalla 🙂

Katso alla oleva video mekoista ja kengistä!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee tehdä verkkokauppa tilaus ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

Kategoriat

10 kommenttia

 1. Hei!
  Minäkin tykkään valtavasti näistä videoista ja vaatteiden esittelemisestä ihmisen päällä. Kiitos kovasti! Ja tuo viimeisin vaaleiden housujen video oli hyvä, koska se oli hidastettu, joten ehti tarkastella vaatteita. Taidanpa tulla sovittelemaan!

 2. Teillä on Suomen kauneimmat mekot, sekä mallit ja kuosit😍, sekä tietysti muutkin vaatteet.

 3. Oi, ihania mekkoja! Pitkä mekko olisi minun valintani. Kerrankin pitkä mekko oikeasti pitkä, maximalli.

  • Hei Kirsi! Nämä ovat todella kauniita ja livenä kangas vielä upeampi 🙂 Juu, mittaa löytyy! Mukavaa viikonloppua, Kata

 4. Hei
  Kiitos hienoista tyyliblogeista ja videoista jotka on tehty todella hyvin! ja on ihana katsoa näitä:) Vaatteet näyttävät ja varsinkin näin hienosti ja ilolla sekä hauskuudella esitettyinä ihan erilaisilta kuin vain jos katsoo netissä pelkkää kuvaa vaatteesta ilman että se on puettu ja esitelty.
  Näitä ihan odottaa mitä hauskaa tulee seuraavaksi, kiitos näistä:)

  • Hei Sari! Kiitos paljon, ihanan kommentiti kirjoitit 🙂 Olen samaa mieltä, pelkät tuotekuvat valkoista taustaa vasten ovat kovin persoonattomia ja se on aina helpompi kun näkee jotain toisen ihmisen päällä. Kaikkea kivaa on tulossa, kiitos kun seuraat! Viikonloppuja, Kata

 5. Kuvanne ovat aina tosi ihania. Tykkään myös näistä myymälässä otetuista sisäkuvista, koska tila ja sisustus ovat niin kauniita. Kiitos taas tämän aamun piristyksestä!

  • Hei Susanna! Kiitos paljon, ihana kommentti! Mukavaa viikonloppua,
   Kata

 6. Selima polvimittainen parempi pienikokoiselle.

  • Huomenta Annamaija! Jep, se sopii paremmin lyhkäisemmälle naiselle 🙂 Mukavaa päivää, Kata