Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Miten mekot puetaan päälle?

Otsikossa on kysymys, joka voi vaikuttaa hieman hassulta. Mietitte varmasti, että tarvitseeko tällaisesta asiasta kirjoittaa, mutta käydään tämä asia kuitenkin läpi. Itselläni on selkeä mielipide tähän asiaan, perusteluineen.

Tein näistä ihanista tuotteista stailausvideon, joka löytyy tämän postauksen lopusta!

 

Georgiana kuviomekko

Georgiana kuviomekon pohjaväri on tummansininen ja kuvioista löytyy valkoista ja pinkkiä. Tummansininen väri on niin tumma, että se menee myös mustasta. Mekossa on V-kaula-aukko ja pitkät hihat. Hihansuissa on napit. Mekko istuu kauniisti ylhäältä ja vyötärön kohdalla on kuminauhakujat, jotka antaa joustoa vyötärön kohdalle. Helmaosa levenee maltillisesti alaspäin ja loppuu polven alapuolelle. Mekossa on vuori edessä ja takana, hihat ovat vuorettomat. Mekon selässä on vetketju eli mekko puetaan alakautta päälle. Minulla on mekosta päällä koko 36. Mekko vastaa normaalia kokoa.

 

Mekon pukeminen päälle

Yleensä mekoissa on vetoketju joko takana selkäpuolella tai sivussa, toisen kyljen kohdalla. Tai mekoissa ei ole vetoketjua ollenkaan. Jos mekossa ei ole vetoketjua, on tarkoitus että mekko puetaan päälle pään yli. Jos mekossa on sivussa vetoketju, puetaan mekko myös silloin pään yli päälle. Jos mekossa on takana vetoketju, puetaan mekko alakautta päälle eli astutaan mekon sisälle ja puetaan se päälle. Tällöin mekkoa ei ole tarkoitus pukea pään yli päälle. Itse pidän siitä, että mekossa on vetoketju selässä, koska se on helpoin tapa pukea mekko päälle.

Yksin mekon pukeminen onnistuu näin: Vedä vasemmalla kädellä mekkoa alaspäin takaa, vetoketjun alajuuresta. Vedä ketjua oikealla kädellä niin ylös kuin saat. Päästä irti ja nosta vasemmalla kädellä mekkoa ylöspäin niskan takaa (pidä mekon selkäosat yhdessä, vetoketjun yläosasta kiinni) ja vedä vetoketju kiinni oikealla kädellä. Tämä onnistuu jos mekko on hieman löysähkö ja se pääsee liikkumaan ylös ja alaspäin. Jos mekko on tiukka, on se haastavaa, koska silloin mekko ei liiku eli silloin tarvitaan käsien venyvyyttä tai kaverin apua 🙂

 

Eräs rouva sanoi, että hän ostaa ainoastaan mekkoja joissa on vetoketju selässä ja syynkin hän kertoi. Hän sanoi, että hän kampaa aina hiuksensa ennen pukeutumista eli jos mekon joutuu pukemaan pään yli päälle, menee kampaus sekaisin, mutta kun mekon saa pukea alakautta päälle, säilyy kampaus hyvänä. Olen niin samaa mieltä tämän rouvan kanssa tästä asiasta! Minäkin meikkaan ja laitan hiukseni aina ensin aamutakki päällä ja vasta sitten puen vaatteet päälle. Kun harjaan hiuksiani, lähtee hiuksia ja varsinkin mustissa vaatteissa ne näkyvät. Samoin kampaus aina hieman kärsii kun joutuu pukemaan mekon pään yli päälle. Mutta välillä tämä on pakko tehdä ja tähänkin löytyy yksi hyvä ohje.

Muistatko, kun kerroin viime lauantain postauksessa, että kahta asiaa en vaihda. Toinen on 66 den massukkatuki sukkahousut ja nyt paljastan sen toisen asian. Se on minun kampauspöytäni. Rakastan istahtaa sen ääreen aamuisin ja rauhassa laittautua. Se voisi jopa saada joskus oman postauksen!

 

Georgia paita

Georgia paidan pohjaväri on tummansininen ja kuviosta löytyy valkoista ja pinkkiä. Pohjaväri on niin tumma, että se menee myös mustasta. Paidassa on V-kaula-aukko kauluksineen. Hihat ovat täyspitkät ja hihansuissa on napit ja ne voi myös kääntää. Paidassa on pienet olkatoppaukset. Malliltaan paita on suora ja paidan edessä helmassa on kuminauha eli paita jää pussille edestä. Takaosa on pidempi ja takaosan helma on pyöristetty ja tulee pepun päälle. Paita vastaa normaalia kokoa, minulla on paidasta päällä koko 36.

 

Musta farkkuhame

Musta farkkuhame on kiva arkihame. Hameessa on vetoketju ja napit edessä. Edessä on myös taskut, joita koristaa kaksi kullanväristä nappia. Hame kapenee alaspäin ja takana on halkio. Hame ylettyy polven alapuolelle. Hame sopii loistavasti kapeampi lantioiselle naiselle, koska lantion kohta hameessa on kapeahko. Hame joustaa ja tuntuu mukavalta päällä. Hame on hieman kulutettu edestä.

 

Kun on meikannut ja laittanut hiukset aamulla kuntoon ja pitää pukea paita tai mekko pään yli päälle, niin suosittelen käyttämään huivia apuna pukeutumisessa. Isohko, ohut huivi puetaan pään yli ja vedetään paita tai mekko päälle ja vetäistään huivi pois. Näin paidan/mekon kaulukseen ei tule meikkiä. Jos olet ihmetellyt, että miksi meidän pukuhuoneissa on valkoiset huivit koreissa, niin ne ovat tätä varten. Varsinkin poolokauluksiset tuotteet ovat heti meikissä, jos ei käytä huivia apuna pukeutumisessa.

Suosittelen huivin käyttöä pukeutumisessa, niin sekä meikki että kaulukset pysyvät siisteinä!

 

Katso stailusvideo postauksen asuista!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee ”Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

Kategoriat,

13 kommenttia

 1. I love your style blog. I visited your store for the first time last summer, and I can’t wait to visit again this summer when I get to spend a month in Helsinki!

  • Hello Julie! Ou, thank you so much 🙂 See you next summer, welcome! Have a nice day, brgs Kata

 2. Jes, kampauspöytäpostausta odotellessa : )

  • Hei Susanna! Vautsi, no nyt varmasti teen postauksen mun kampauspöydästä jos sitä toivotaan! Minun pitää vähän siivota sitä ensin…mutta tulossa on! Kivaa tulevaa viikonloppua, Kata

 3. Mekko on kaunis. Minulle ainakin on epäselvää, kuinka huivia pukiessa käytetään. Olisiko videodemonstraation tekeminen vielä mahdollista?

  • Hei Minna! Kiitos 🙂 Voi ei, me uhohdimme tehdä videon tästä huivijutusta aamulla! tehtiin muita videoita ja tämä jäi. Voi meitä lahopäitä! Me tehdään video viimeistään maanantaina! Mukavaa tulevaa viikonloppua, Kata

   • Hei taas! Nyt löytyy video Instagramissa ja se on tallennettu ”Vinkkeihin” 🙂 Mukavaa päivää, Kata

 4. Kiva postaus. Tuleeko tänä vuonna myyntiin korulippaita?

  • Hei Satu! Ihanaa kun tykkäsit 🙂 Jep, tulee! Liikkeestä löytyy jo ja verkkokaupasta ensi viikolla. Mukavaa iltaa, Kata

 5. Ajattelin, että toinen asia, jota et vaihda on miehesi…

  • Hei Minna! Hih, hih arvasin, että moni ajattelee, että kyseessä on minun mieheni :)) Mieheni kuuluu sellaiseen kategoriaan, että vaihdosta hänen kohdalla ei edes mietitä. Kuuluu samaan kategoriaan kuin lapset ja Valora mopsi 🙂 Mukavaa iltaa, Kata

 6. Opastava kirjoitus erilaisten mekkojen pukemista.

  • Hei Annamaija! Kiitos, kiva kun tykkäsit 🙂 Kata