Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Jakkupuvun stailaus

Voi apua siitä on kauan, kun on tullut käytettyä jakkupukua. Kyllähän se niin meni, että jo ennen K-tautia katosivat jakut mallistoista ja neuletakit valtasivat lääniä. Sitten tuli tämä parin vuoden kotoilukausi, kun ihmiset jäivät suureksi osaksi kotitöihin jolloin jakkupuku ei varmasti ollut aamulla ensimmäisenä pukeutumisideana vaan käteen tarttui rentoja kotoiluasuja. Mutta nyt kun päästään takaisin työpaikoille, niin jakkupuvut tulevat olemaan pop. Mutta peräänkuulutan näissäkin sitä, että niiden tulee olla mukavat päällä ja toki näyttää hyviltä.

 

Paila jakku

Paila jakku on kaunis! Jakku on malliltaan suora ja siinä on kauniit isohkot beiget napit. Jakku on hieman pidempi eli se ylettyy pepun alle ja siinä on vuori. Minulla on jakusta päällä koko 34.

 

Jos asusta haluaa virallisemman, niin liivin alle voi pukea kauluspaidan. Jos meillä olisi ollut vielä rusettipaitoja, niin sen olisin pukenut liivin alle. Pellavainen T-paita on super magee ja ihanan rento, mutta ei sovi kaikkiin tilaisuuksiin.

 

Vuonna 1996 ompelin itselleni juuri samanlaisen liivin, kuin tämä Aila liivi on. Liivin edusta oli mustapohjainen, jossa oli punaisia ja valkoisia kukkia ja liivin takaosa oli musta. Neuloin liivin jouluksi ja liivin alla minulla oli valkoinen paitapusero ja alaosana musta kapea midihame. Näin jälkikäteen mietin, että olinpa aika taitava kun osasin neuloa liivin ja mistä se aika liivin ompeluun löytyi, koska lapsethan olivat silloin 4-vuotta, 2,5 vuotta ja 1- vuotta.

 

Aila liivi

Aila liivi on klassinen ”herraintyylinen liivi”. Liivissä on samanlaiset napit kuin Paila jakussa. Liivin edessä on valetaskut ja takaa liivi on vartalonmyötäinen. Takana selässä on tamppi. Minulla on liivistä päällä koko 36.

Liivit ovat varsinaisia klassikoita ja minusta liivi kruunaa myös miesten pukeutumisen eli puku liivillä, se on aina style!

 

Petricia pellavapaita

Petricia paita on klassinen pellavapaita, joka on pidempi pepun alle! Paidassa on kaulukset, napit edessä, pitkät hihat ja malliltaan se on suora. Helma on pyöristetty. Paita vastaa normaalia kokoa, minulla on paidasta päällä koko 34.

 

Tästä asusta tuli super ihana, kun vaihdoin jakkuun kuuluvat housut farkkuihin. Ihanan rento asu, johon liivi ja jakku tuo asiallisuutta!

 

Valine mekko

Valine mekko tryffeli värissä on upea juhlamekko ja se laskeutuu loistavasti! Mekossa on O-kaula-aukko ja niskassa on nauhat millä mekko sidotaan kiinni. Mekossa on poikkileikkaus vyötäröllä, jonka jälkeen helma levenee kevyesti alaspäin. Minulla on mekosta päällä koko 34.

 

Kun hankkii jakkupuvun, mihin kuuluu jakku ja hame tai housut tai kummatkin, niin erilaisia asuyhdistelmiä on lukuisia. Kannattaa harkita, haluaako klassisen värisen jakkupuvun johon kuuluu myös värit musta ja tummansininen. Harmaata tullaan hieman näkemään pitkästä aikaa ensi syksynä, joten sekin on toimiva väri pukuna. Värikkäät jakkupuvut ovat kerrassaan näyttäviä, mutta itse en näe niitä niin pitkäikäisinä kuin klassisen värisiä jakkupukuja, ainakaan omassa vaatekaapissani. Kannattaa muistaa, että klassista jakkupukua voi asustaa esim. erilaisella paidalla tai kengillä, jotka tuovat asuun väriä ja särmää, jos haluaa.

 

Minulla on jalassani samat housut kuin ylläolevat tryffelin väriset housut.

 

Vagga topp

Vagga paidassa on kaunis V-kaula-aukko. Topissa on poikkileikkaus vyötärön kohdalla ja topin helmana on leveä salsakantti, joa on aavistuksen lyhkäisempi edestä kuin takaa. Edestä toppi ylettyy juuri haarasauman alapuolelle j atakaa pepun alapuolelle. Vaikka toppi on ohuehkoa viskoosia, ei se tarvitse toppia alleen. Minulla on topista päällä koko 34. Topista löytyy myös musta täältä.

Vagga perheeseen kuuluu myös keltainen mekko ja seepra mekko, jotkä löytyvät täältä!

 

Vappu kolkuttelee ovella ja sitä silmällä pitäen, nämä asut toimivat myös Vappujuhlissa!

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

 

Kategoriat,

6 kommenttia

 1. Kerrassaan ihania kokonaisuuksia.

  Tämä postaustoive tulee nyt vähän viime tipassa – miten pukeutua Vappuna. Pitkä päivä edessä. Ensin ravintolassa brunssi, sitten kävelyä kaupungilla vappusään armoilla ja ehkä lopuksi pistäytyminen baarissa. Nyt olisi vinkit tarpeen rentoon keväiseen juhlatyyliin.

  • Hei Marja! Ihanaa kun tykkäsit 🙂 Huomenna alkaa mekkopäivät eli asuideoita Vapuksi 🙂 Oi, ihania mekkoja on tulossa ja monta erilaista 🙂 Mukavaa iltaa, Kata

 2. Jakkupuku liivin kera on todella upea näky. Liivejä on ollutkin viime aikoina, mutta tömä liivi antaa jakkupuvulle ryhtiä.

  Värikäs jakkupuku on kyllä näyttävä, mutta hetken huuma. Klassinen väriset jakkupuvut toimivat aina ja asusteilla sekä paidoilla asuun saa vaihtelua.

  Tryffeli mekko on keijumaisen kaunis. Mekko laskeutuu kevyesti. Helminauha kaulassa siron laukun ja korkkareitten kanssa viimeistelee juhla-lookin.

  Toppejahan tarvitaan aina. Vagga topit silottelevat siluetin siroksi. Toimivat jakun ja neuletakin alla ja pelkästään antavat juhlallisemman lookin.

  Zella housut ovat kyllä suosikkejani. Istuvat, siistit ja super helpot.

  Vappua odotellessa voi pohtia olisiko se jakkupuku, mekko vai hame&pusero setti millä sitä ottaisi kevään vastaan. Tänään auringon paistaessa musta Chabrina hame ja paita päällä on helppo ja huoleton olla.

  • Hei Jaana! Ihanaa kun tykkäsit asuista 🙂 Juuri näin, vaihtoehtoja löytyy ja mekkoäivät alkavat huomenna! Mukavaa iltaa, Kata ja ps. Chabrina setti on 10+