Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vinkkejä vappupukeutumiseen

Doppwoman mekot

Vappu lähestyy kovaa vauhtia. Keräsimme videolle inspiraatioita vappupukeutumiseen ja toki myös muuhun pukeutumiseen. Kokosimme asukokonaisuudet meidän omasta Doppwoman kevät- 21 mallistosta. Tämä uusi mallistomme koostuu pääosin mekoista ja kietaisupaidoista. Suunnittelimme Gabin kanssa ensimmäisen kerran malliston, joka toteutettiin erityyppisestä kankaasta kuin edelliset mallistot ja juuri sen takia mallitkin ovat erilaisia kuin mitä olette meiltä nähneet. Klassisia Doppwoman mekkoja eri kuoseilla saapuu myös, mutta ne saapuvat toukokuun puolella.

Malliston sunnittelu on minun ja Gabin tekemä, kaavoituksesta on huolehtinut naisyrittäjä kollegamme ja malliston tuotanto on toteutettu Virossa

 

Doppwoman mekot

Doppwoman mekot

Donata midimekko ja inspiraatio

Donata midimekko sai inspiraationsa kesäisistä kuumista päivistä, jolloin voi lähteä ulos ilman huolen häivää, että tulisi kylmä. Donata midimekkoon kuuluu pukea jalkaan kesäiset sandaalit, päähän voi laittaa kesähatun ja käteen otetaan korikassi. Rekvisiittana voi olla vielä valkoinen kaunis polkypyörä, jonka edessä on kori, johon laitetaan torilta ostetut kesäkukat ja vihannekset. Inspiraation lähteeseen kuuluu myös kauniit kesäillat, kun istutaan kesäterassilla, siemaillaan Aperol Spritziä ja katsotaan auringon laskua. Terassin voi korvata myös kalliot, hiekkaranta, veneen kansi, matkailuauton terassi…sinä päätät paikan.

 

Doppwoman mekot

Donata mekon malli

Donata mekko on istuva ylhäältä vyötärön kanttiin asti. Mekko istuu loistavasti rintalaskosten ja selkäpuolella olevien sisäänottojen ansiosta. Laitoimme piilovetoketjun selkäpuolelle, jotta mekko on helppo pukea päälle ja jotta mekosta saadaan istuva. Kuten huomaat, mekon etukappale menee edestä reippaasti toisen etukappaleen päälle, jotta mekko ei ole liian avonainen. Vyötäröllä on miniryppyjä ja helma levenee kevyesti alaspäin. Helma levenee suoraan alaspäin eikä ulospäin lantiosta.

Minulla ja Gabilla on mekoista päällämme koko S. Olemme Gabin kanssa samankokoisia ylhäältä eli meillä on kummallakin rinnanympärys 92 cm. Mutta kuvista huomaat mekon pituuden eli minä olen 163 cm pitkä ja Gabi on 170 cm pitkä eli mekko ylettyy meillä eri kohtaan.

 • Donata mekko € 169,00 punainen raita ja musta ruutu

Donta mekkoon voi vaihtaa vyön, katso alla olevasta videosta, kun Gabi vaihtoi mekkoon punotun vyön.

 

Doppwoman mekot

Mitä puetaan hihattomien mekkojen päälle?

Hihattomien mekkojen päälle puetaan Vivi neuletakki, Poncho, Ciara tai Betty neuletakki. Gabi puki Donatan päälle mustan Vivi neuletakin. Ciara kietaisuneule sopii kaikkien Doppwoman mekkojen päälle, myös Donata mekon päälle. Donata mekko toimii myös ilman vyötä eli kun Ciara kietaisuneuleen pukee mekon päälle, jätetään vyö pois. Katso videolta ideoita mitä pukea mekkojen päälle. Doppwoman neulemallisto löytyy täältä.

 

Doppwoman mekot

Doppwoman mekot

Millaisen Vapun sinä aoit viettää? Pojallamme on synttärit heti toukokuun alussa ja tapanamme on käydä onnittelemassa häntä vappuaattona. Skoolamme shampanjat ja lähdemme illaksi kotiin. Sisarukset jatkavat yleensä iltaa yhdessä. Viime vappupäivänä olimme Gabin ja hänen aviopuolison luona Vappu brunssilla ja sen aiomme tehdä tänäkin vuonna. Järjestämme nyyttärit eli kaikki tuo jotain. Minun vastuulleni jää kahden suolaisen piirakan valmistus. Toisen tulee olla kasvispiirakka ja toisessa voi olla lihaa, joka on lähinnä miehille 🙂 Valmiit piirakkapohjat nappaan kaupan pakastealtaasta mutta mitä täytteitä? Onko sinulla takataskussa jotain maukasta piirakkaohjetta?

 

Doppwoman mekot

Isla kietaisupaita inspiraatio

Kietaisutuotteet ovat minusta täydellisiä tuotteita, sellaisia jotka toimivat aina. Ne eivät ole koskaan poissa muodista tai huippupinnalla, ne ovat todellisia klassikkotuotteita. Kietaisupaita voi olla aina kaapissa jakun sellaista kaipaa on se helppo ottaa esille. Varsinkin musta kietaisupaita toimii ajattomasti ympäri vuoden. Kietaisupaidan päälle on aina vaikeata pukea mitään, että se näyttäisi täydelliseltä. Sama koskee kietaisumekkoa. Kietaisutuotteet ovat kauneimpia yksistään.

Minusta kietaisupaita on klassikko, joka on toimii aina. Klassista ja ajatonta.

 

Doppwoman mekot

Isla kietaisupaidan malli

Isla kietaisupaidassa lähdettiin myös siitä, että se toimisi yksistään eli se ei olisi liian avonainen edestä. Kietaisupaidassa on holkkihihat, jotka tipahtavat olkapäiden päälle. Tällainen hihanmitta toimii myös työkäytössä, hihaton on minusta kyseenalainen, mutta tämä mitta jo toimii. Vyötäröllä on poikkileikkaus ja nauhat sidotaan vasemmalle puolelle vartaloa. Paidan helmassa on aavistuksen leveyttä, eli se ei kiristä lantiosta. Kietaisupaita loppuu lantiolle.

 

Doppwoman mekot

Doppwoman mekot

Siistit valkoiset farkut sopivat myös pieneen menoon. Näissä farkuissa on korkea vyötärö, ne istuvat loistavasti ja ne ovat hieman paksumpaa farkkua, joten niiden läpi ei kuulla alusvaatteet. Farkut loppuvat nilkkaan.

 

Doppwoman mekot

Selma huivikaulusmekko inspiraatio

Tässä olen päässyt totuttamaan “rusettihulluuttani”. Mietimme ensin ainoastaan samantyylisen paidan valmistusta, mutta sitten päädyimmekin mekkoon. Meillä oli mielessä mekko, joka sopii monelle vartalotyypille. Mekon tulee olla helppo pukea päälle ja sen tulee olla helppo asustaa useisiin eri tilaisuuksiin. Kun mekkoa valmistetaan klassisissa väreissä, toimii se ympäri vuoden. Betty neuletakki, joka ylettyy pidemmäksi kuin mekko, lämmittää myös talvella. Tällä mekolla osallistutaan juhliin, mennään toimistoon töihin neuletakki mekon päällä tai mennään picnikille läheiseen puistoon.

 

Doppwoman mekot

Tämä mallisto on rakennettu yksivärisillä tuotteilla sekä raidoilla ja ruuduilla. Ideana on pitkäikäisyys ja tuotteiden monipuolinen käyttötarkoitus. Jokin tuote voi olla yhden kesän kaapissa, jos tuntuu siltä ettei halua käyttää sitä, mutta seuraavana kesänä se voi olla taas lemppari.

 

Doppwoman mekot

Selma mekon malli

Selma mekko on suunniteltu käytettäväksi mekkona ja housujen kanssa. Mekossa on korkeahko pystykaulus, jonka voi kääntää yhden kerran. Edessä on lyhyehköt nauhat, jotka ylettyvät joko solmulle tai myös pienelle rusetille. Mekko on slimmattu kainaloiden alta, jonka jälkeen se levenee maltillisesti alaspäin ja loppuu polveen tai polven päälle, riippuen kantajansa pituudesta. Mekon kuuluu olla löysähkö edestä vartalon keskikohdasta sekä selkäpuolelta.

 

Mekon selässä on poikkileikkaus, joka aavistuksen muotoilee ristiselkää. Mutta mekon kuuluu olla myös selästä löysähkö, ei vartalonmyötäinen.

 

Doppwoman mekot

Katso allaoleva video, sieltä löytyy lisää vinkkejä asukokonaisuuksiin 🙂

 

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

 

Kategoriat,

10 kommenttia

 1. Hei, piirakkaohjeista… mä pyöräytän suolaisen piirakan pinnalle pari kierrosta juoksevaa hunajaa juuston päälle. Ai, että tulee hyvää😊👍 Hauskaa ja rentouttavaa Vappua sinulle Kata ja koko tiimillesi ja perheellesi myös 🌸 Ihania nuo teidän videot ❤️
  – Tuula

  • Hei Tuula! Kiitos! No nyt kokeilen tuota hunajajippoa! mahtaa olla hyvää :)) Kiitos, ihanaa kun tykkäät ja Hyvää Vappua! Kata

   • Kiitos ❤️ En muista mistä ohjeesta nappasin tämän ennen paistamista tehtävän hunaja-kikan – pinnasta tulee tosi rapsakka mutta hieman tummempi 😊

 2. Ihania mekkoja ja paitoja! Kysymys lyhyistä villatakeista, joita metsästän mekkojen ja leveiden huosujen kaveriksi: onko teille tulossa pbo:n nolana-villatakkia pinkkinä? Tuo teidän merino-villatakkikin vaikuttaa kyllä kivalta, mutta toiveissa olisi fnemmän väriä…

  • Hei Maarit! Kiitos viestistäsi 🙂 Nolona neuletakkia ei ole tulossa tänä vuonna. Nyt en muista oliko sitä saatavillakaan tälle keväälle/kesälle. PBOn pinkissä neuletakissa on väriä ja se onkin ainut värikäs tosiaan, mitä meiltä löytyy 🙂 Mukavaa keskiviikkoa, Kata

 3. Ihana mallisto <3, Selma meni heti tilaukseen, kerta kaikkiaan tyylikästä, ja tietysti upeat ja iloiset mallit!

  • Hei Jaana! Kiitos :)) Ihanaa kun tykkäsit! Hyvää vappua, kata

 4. Voi taivas miten ihana postaus kauniiden kuvien ja loistavan tekstin kera. Jälkkärinä vielä super, super hyvä video! Nyt oli kyllä 10+ postaus ja ehdottamasti Suomen paras blogi puhumattakaan Doppista, mikä on Suomen paras vaateliile. Aivan täydellistä hemmottelua meille Doppilaisille sunnuntaina.

  Molemmat mekot ovat täydelliset. Toisessa rusettia ja toisessa heiluvaa helmaa. Kuosit, värit ja mallit on niin klassiset, että ne eivöt vanhene koskaan. Super tyylikkäitä.

  Kietaisupuserot on vaan niin parasta. Näissä puseroissa on vielä ekstrana holkkihihat, joten nyt on täydellistä. Molemmat puserot ovat ajattomia ja valkoiset farkutkin ovar niin stylet.

  Doppwoman malliston neuleet on kyllä luksusta. Odottelen vielä toisen mekkomalliston tuloa, jotra voin päättää mikä neule tämön vilukissan pelastaa tänä kesänä. Saas nöhdä millaisia mekkoja vielä saapuu?

  Vappu kolkuttelee jo melkein ovella ja perheeni vanhat rouvatkin käyvät kuumana. Tänä aamuna äitini oli tabletiltaan ennen minua lukenut Doppin blogin ja muistutti leikkisästi: Missäs meidän madamejen pannat viipyy? Iik, sanoin, että ne on loppu Doppista. Äitini tiukkana, että lueppa”aamun hesarisi”. Ei mennyt kauankaan, kun anoppi kyseli puhelimitse samaa, joten ladyille on nyt pannat tilattava, että sopu säilyy.

  Vappuun kuuluu ehdottamasti kuohuva, herkuttelu ja yhdessäolo. Itse pyöräytän kanssa pari piirakkaa. Saas nähdä mikä voittaa perheen äänestyksen; chorizo-piirakka, savuporopiiras vai taco-piirakka. Toinen piiras on ehdottamasti kasvis- tai kalapiiras. Kaivan esiin donitsi-pellin ja pyöräytän uunissa donitseja. Vapunna voisi myös ilmat lämmetä, mutta se jää nähtäväksi. Oi, kesä saavu jo ja laita aurinko taivaalle hymyilemään. Nyt fiilistelemään vielä mekkoja ja muita ihanuuksia videolta.

  • Hei Jaana! Vautsi, kiitos Jaana hehkutuksesta 🙂 Jep, pantoja on saapunut taas lisää. Taco-piirakka, kuulostaapa hyvältä vaikka jauhelihaa en syökään. Uskon, että meidän miehet pitäisivät juuri siitä piirakasta. Mutta nachoja rakastan, teen niitä joskus lauantai-iltaisin, kun haluan herkutella 🙂 Oi, donitseja! Niitä en osaa tehdä, mutta muistan että äiti teki pieniä pyöreitä donitseja muutama kymmenvuosi sitten. ja muista äidin tekemän siman! Apua, se oli hyvää. Kaupasta ostetut simat eivät ole minusta läheskään verrannollisia itse tehtyyn. Oi, saispa äidin tekemää simaa, jossa rusinat ovat pullistuneet melkein rikki. Hyvää tulevaa Vappua, Kata

 5. Todellakin tykkäsin! ❤️ Aivan ihana mallisto! 🙌 Ihanaa kun olitte molemmat malleina, niin hahmottui mekkojen pituudet hyvin. Nytpä iskeekin sitten valinnan vaikeus. Toinen mallisto vielä tulossa, joten🤔. Ihastuin mustaan Selmaan ja mustaan kietaisupaitaan, näitä pitäisi päästä sovittamaan. Kun ei mielikuvitus nyt riitä, että miten sopisivat ylleni 🙈. Housujen kanssa olisi molemmat ihanat, pituus ei riitä mekoksi, mutta tunikaksi kyllä. Voi elämän kevät, miten nuo kaikki taipuvatkin niin moneksi asuksi. Värit ja kaikki. Hyvin olette ajatelleet ja suunnitelleet. Ootte te kyllä hyviä! Tyylikkäät Ladyt!