Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vaaleasinistä ja raitaa sekä pientä höpinää

Eilinen aamu oli maaginen. Ei niinkään minun osaltani vaan mieheni osalta. Hän on viimeiset kaksi viikkoa käynyt rannassa katsomassa jäätilannetta, käynyt sillalla katsomassa jäätilannetta, manannut yöpakkasia, hehkuttanut aurinkoa ja uv-säteilyä ja ollut tyytyväinen vesisateesta. Hän nimittäin haluaa peltiveneen vesille, heti ja nyt kun vaan jotenkin pääsee ajamaan jään läpi laituriimme. Helsingin edusta ja Kustaanmiekan edusta on ollut sula jo ties kuinka kauan, mutta tämä meidän edusta on ollut jäässä. Paljas vesi on ollut niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. Autuas koitti ja aamukaffit meinasi mennä väärään kurkkuun, kun laivaston alus rynni jään läpi suoraan meidän laituria kohti eilen aamulla ja ”aurasi meren auki”. Katsoin miestäni, että oliko tämä järjestetty juttu vai sattuma? Sattuma toki, kaksi vuotta sitten he tekivät ihan saman tempun! Vuosi sitten ei tarvinnut, kun meri oli auki koko talven.

Voit vain kuvitella kuka meidän perheestä oli kuin Hangon keksi eilisen aamun! 

 

Betty neuletakki

Betty neuletakki on eleetön ja klassinen. Neuletakissa ei ole nappeja, vyötä eikä taskuja. Olemme mitoittaneet sen siten, että se on kapeahko ja suora. Se ei ole over size mallinen eikä roikkuva päällä. Se on perusneuletakki, joka sopii mihin vaan!

Neuletakki vastaa normaalia kokoa, S vastaa kokoa 36, M vastaa kokoa 38, L vastaa kokoa 40 ja XL vastaa kokoa 42. Minulla on päällä koko S.

Muut neuletakin värit löytyvät täältä.

 

Liah raitapaitis

Liah paita on loistava käyttöpaita. Paidassa on V-kaula-aukko, lyhkäiset hihat ja helma on aavistuksen pyöristetty. Hihansuussa on tamppi ja nappi. Hihansuu ylettyy kyynervarren päälle eli ei käsivarren päälle ja kun nappia laittaa kiinni, tulee hiha vetää suoraksi mahdollisimman alas. Paita on aavistuksen slimmattu. Minulla on paidasta päällä koko 36.

 

Sanoin miehelleni viikko sitten, että ihanaa kun tulee Pääsiäinen ja saa hetken hengähtää ja olla kotona. Viimeiset viikot tai jos tarkkoja ollaan, viimeinen vuosi ollaan periaatteessa vain käyty kotona nukkumassa. Olemme tehneet töitä 7 päivää viikossa. Viime kesänä olin muutaman päivän poissa liikkeestä kun kävimme Vaasan huvilalla ja veneellä Hangossa, mutta muuten olen ollut töissä maanantaista sunnuntaihin. No, Pääsiäisestä ei tulekaan kotona oleilua, vaan nyt kun liike on Pääsiäispyhinä suljettu (lauantaina olemme auki klo. 11-16) ehdimme tekemään siellä pientä remppaa. Remppamies saapuu pitkänäperjantaina aamusta klo. 9.00, mutta aiomme hipsiä sieltä kotiin iltapäivällä kun lapset tulevat käymään. Meillä on aina jokin projekti suunnitteilla tai alkamassa ja kaiken kukkuraksi ne projektit alkavat yhtäkkiä. Niistä on puhuttu ja niitä on suunniteltu ja kun minä sanon, että ”ei nyt jaksa vielä aloittaa”, niin mies ilmoittaa seuraavana aamuna, että remppamies tulee aamulla kahdeksalta. Tämä on perheessämme paremminkin sääntö kuin poikkeus.

Reilut kymmenen vuotta sitten kun mieheni äiti oli nukkunut pois ja isä halusi muuttaa pois isosta omakotitalosta Vaasan keskustassa, niin mieheni mietti, että mitä talolle tehdään. Talo oli ja on edelleen ainutlaatuinen, todellinen harvinaisuus koska se on omakotitalo, noin 400 neliötä ja sijaitsee Vaasan keskustassa, ei esikaupunkialueella. Muistan, että mietimme taloa ja itseäni kauhistutti se valtava remontti, joka taloon tulisi tehdä, koska kaikki oli alkuperäistä 70-luvulta. Tiskasin silloisessa keittiössämme ja muistan kun mies tuli keittiöön ja ilmoitti, että talon remontti alkaa huomenna. Silloin minulta meinasi mennä pasmat sekaisin ja ainut mitä sain sanottua oli, että se on ”sun projekti, muutan sinne, kun kaikki on valmista”. No, talosta tuli kerrassaan upea ja ainutlaatuinen! Toki otin osaa materiaalien valintaan, mutta muuten projekti oli miehen. Talostamme tehtiin jopa juttu Vaasan paikallislehteen.

Tämä sama juttu tapahtui viimeksi syksyllä, kun olimme mananneet Helsingin talomme vanhaa takkaa ja liian ahdasta ruokailutilaa jo muutostamme lähtien. Viime syksyllä totesimme konkreettisesti, että ruokatila on meidän perheelle liian ahdas, joten sitten alkoi tapahtumaan. Se oli taas yksi lokakuun aamu, kun mieheni sanoi, että ”tuo takka lähtee huomenna”. Niinhän se lähti ja alkoi kuukauden mittainen remontti. Lopputulos oli täydellinen, rakastan uutta ruokapöytäämme ja nyt meidän koko perhe mahtuu ruokailemaan ilman, että tarvitsee noustessa töniä toista. Ja iso takkarumilus purettiin ja takkasydän sai uuden elämän toisen perheen kesämökillä.

 

Lorna raitapaita

Lorna paita on yksinkertainen ja ajaton. Paita on malliltaan suora, siinä on pienet hihat, niskassa on napit ja paita on edestä noin 5 cm lyhkäisempi kuin takaa. Minulla on paidasta päällä koko 34.

Jalassani minulla on Ryan farkut, joista on tullut lempihousuni. Pidän siitä, kun ne ylettyvät navan päälle. Ne tuntuvat niin turvallisilta ja ne istuvat loistavasti. Näillä farkuilla jaksan olla myös kotona.

 

Olemme tehneet Gabin kanssa kivoja videoita ja postauksia, joten viihdytämme teitä myös Pääsiäisenä. Kiitos kun seuraat ja viihdyt seurassamme! 

Palvelemme tänään torstaina klo. 11-16 sekä lauantaina klo. 11-16. Muut Pääsiäispäivät olemme suljettu.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Ihana postaus! Täynnä vaaleansinistä ja pientä häpinää. Liah raitapaidan hihat, raidat ja kaula-aukko tekevät paidasta tyylikkään. Neuletakki viimeistelee raikkaan kesäisen tyyliin.

  Ryann farkut näyttävät hyvältä. Sopivan korkealle nousevat farkut ja kesäisen vaaleat. Farkut yhdistettynä Lorna paitaan, niin kesä voi alkaa.

  Meillä mies odottanut myös jäiden lähtöä, jotta veneily voi alkaa. Hän on manannut myös yöpakkasia, hihkunut sateesta ja hymyillyt kun Supermies kun aurinko on paistanut. Nyt paikallinen kalastaja murtanut jo jäätä omalla isolla rautapaatillaan, mutta saas nähdä tekevätkö yöpakkaset kepposet? Huh, onneksi föönillä (lue ilmatyynyaluksella) pääsee saareen turvallisesti.

  Vau ja voih, teidän putiikin rempan kanssa! Ajattelin jo, että nyt tulee lepoa Katalle ja Gabille, vaan mitäs nyt tapahtuukaan? On sinulla Kata puuhakas mies. Hyvä niin ettei ole vetelä vellihousu vaan fiksu, nerokas ja työteliäs. Olette täydellinen pari.

  Alan epäilemään, että miehillä syttyy lamppu pääkopassa silloin kuin auringonsäteet osuvat heidän päähänsä ja heistä tulee Puuha-Petejä. Meillä sama vika, joten tänään aamulenkillä pakotin lippalakin miehelleni päähän. Nyt en vaan jaksa mitään ideoita kesämökin rempasta ennen kuin piha on saatu kuntoon.

  Itse ideoin yöaikaan tai jos nukun päikkärit, niin idea syttyy päässäni katkoen päikkärit. Ollaan me erilaisia me naiset ja miehet, onneksi.

  Odotan innolla videoita. Mitäköhän hauskaa ja kaunista videoista putkahtelee? Toivottavasti jotain kesäisen kepeää, mutta silmäniloa ja iloa tulee taatusti kun tietää videoiden tekijöinä olevan Kata ja Gabi; kaksi kaunista ilopilleriä.

  • Hei Jaana! Se oli kyllä uskomattoman nopeaa, kuinka äkkiä ne jäät sitten lähtivät. Meidän laiturin nokassa on vielä iso jäälohkare, ja rannassakin on muutama, mutta muuten meri on edestä sula. Olen ihan fiiliksissä, kun kevät tuli niin nopeasti! Onhan tämä ihanaa, valo ja aurinko! Ilmatyynyalus on mahdottoman kätevä! En ole koskaan ollut sen kyydissä, mutta nähnyt niitä kyllä. Joskus mies on puhunut myös sen hankkimista Vaasaan että pääsisi talvisin/alku keväästä huvillle, mutta en ymmärrä koska me sinne ehdittäisiin menemään…hyvä kun kesällä ehtii! ja kylmäkin sielä on ja t-o-d-e-l-l-a pimeätä. Olen hieman pimeäpelkoinen, joten en nauttisi talvella olla huvilalla. Onneksi hän on unohtanut koko asian 🙂 kaikkea kivaa on tulossa, ihanaa lauantaita! kata

 2. Ihanan hempeän sinistä, Liah raitapaita on magee! 😍
  Voi Kata siun kanssas ! Ja miehesi myös! Olisin niiiiiin suonut sinulle lepo/chillailu pääsiäisen! jossain vaiheessa iskee uupumus, se ei ole ollenkaan hyvä asia pidemmän päälle, ettei niitä vapaita ollenkaan pidä. Tiedän kokemuksesta. Vauhti päällä sitä vain menee ja menee, jossain vaiheessa se pysähdys vaan tulee. Elimistö alkoi prakaa ja pakotti pysähtymään. Ja se sitten kestää, se totaalinen väsymys. Se ei parissa päivässä mene ohi. Vahva suositus vapaiden pitoon, ennen kuin käy hupsusti.❤️

  Olen ollut nyt lomalla, Tuli toisenlainen loma kuin olin ajatellut, aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, sellaista elämä on. Mutta pääsiäisen yritän chillailua ja ulkoilua, että jaksaa sitten taas paremmin tarttua työ töihin.

  • Hei Maarit! kiitos kun kommentoit 🙂 Juu, tiedostan mitä kirjoitat ja kiitos siitä, että muistutat asiasta. Itseasiassa olin tämän päivän kotona tai menin liikkeeseen vasta illalla käväisemään. Lähdimme aamupäivällä Valoran kanssa pitkälle lenkille, koska löysimme ihan uuden reitin läheltä meidän kotoa. Melkein 5 vuotta olemme asuneet täällä ja reitti ja miljöö oli ihan uusi meille. Ollaan tyytyväisiä kun se löytyi, sielä on 8 km kävelyreittiä! Se on totta, aina eivät asia mene suunnitelmien mukaan. Mutta kaikkeen vain asennoidutaan ja toimitaan sitten uuden suunnitelman mukaan. Täällä oli upea päivä ja huomenna on kuulemma myös. Lupasin lähteä Valoran ja miehen kanssa Suomenlinnaan lenkille veneellä, jonka mies sai veteen ennen Pääsiäistä. Mukavaa Pääsiäisen jatkoa, kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *