Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tänään 20 vuotta yrittäjänä!

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta, kun tuo alla oleva iso lehtimainos oli sanomalehti Pohjalaisessa. Miten kauan siitä onkaan, muistan päivän ja muistan mitä minulla oli päällä, mutta tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus. Muistan myös sanoneeni, että tavoitteeni on pitää vaateliikettä minimissään 10 vuotta. Sen jälkeen kehtaan sanoa, että olen yrittäjä. Nyt aikaa on mennyt tuplasti. Paljonko yrittäjyyttä on vielä jäljellä, sitä ei tiedä kukaan.

 

Mikä sai minut yrittäjäksi?

Olen syntynyt yrittäjä perheeseen ja itseasiassa yrittäjä sukuun, isäni puolelta. Minulle on ollut aina itsestään selvyys, ihan nuoresta lähtien, että haluan itsekin joskus yrittäjäksi. Haave omasta vaateliikkeestä syntyi jo 15-vuotiaana ja sitä kohden menin kunnes haave toteutui. Kun olin pieni, 70-luvun alussa isälläni oli Shell huoltoasema ihan Vaasan torin laidassa. Äiti piti huoltoaseman kupeessa kahvilaa ja motellia talon yläkerroksessa. Silloin laivaliikenne Vaasan ja Uumajan välillä oli vilkasta ja turistit käyttivät motellin palveluita. Olin paljon huoltoasemalla ja kahvilassa. Muistan, että seisoin varpaillani kahvilan kassan takana, että näin tiskin yli. Muistan myös että kahvilan kokki valmisti Operavoileipiä ja sain joskus syödä sellaisen. Tämän jälkeen isäni perusti autoliikkeen ja muistan juosseeni jyrkkiä portaita ylös ja alas autoliikkeen ja huoltokorjaamon väliä, istuneeni konttorissa kirjoittamassa kirjoituskoneella ja nuolemassa postimerkkejä kirjekuoriin. Vanhempani, varsinkin isäni, oli täysin omistautunut yritykselleen, joten sieltä sain mallin kovaan ja periksiantamattomaan työntekoon. Ja siihen, että töitä tehtiin 7 pv viikossa.

Vaikka pienestä pitäen näin yrittäjyyden raskauden ja kovan työnteon, en hetkeäkään epäröinyt että minusta ei olisi yrittäjäksi. Minua ilahduttaa suuresti myös se, että omat lapset haluavat myös tulevaisuudessa olla yrittäjiä!

 

Millainen yrittäjämatkani on ollut?

Se on ollut antoisa, mielenkiintoinen, opettava, raskas, liikuttava, riemukas ja palkitseva. Olen luonteeltani tarkka, rehellinen ja pitkäjänteinen. Yrittäjänä on nimenomaan oltava pitkäjänteinen. On ollut tilanteita, kun olisi ollut helpompaa lyödä liikkeen ovi kiinni, kuin kehittää uutta, innostua ja jaksaa puskea eteenpäin. Minä en ole luonteeltani luovuttaja. Olen sellainen, että vastoinkäymisessä pusken kovempaa. Tämän huomasin itsessäni nimenomaan nyt keväällä korona aikana. Vaikka yrittäjämatkani on ollut kaikkea maan ja taivaan väliltä, niin hetkeäkään en kadu. Perustaisin vaateliikkeen uudestaan, vaikka tietäisin jo etukäteen seuraavan kahdenkymmenen vuoden tapahtumat. Minua ei aja eteenpäin ”isot voitot” koska silloin olen väärällä alalla. Minua ajaa eteenpäin intohimo vaatteisiin ja naisten puettamiseen. Tämä on myös tyyliblogin jalusta, opastaa ja neuvoa, jakaa osaamaani tietoa eteenpäin.

Mieheni tapasi sanoa silloin ennen, että minun on ruvettava yrittäjäksi, koska työmoraali on niin korkea ja silloin saat tehdä töitä itsellesi. Hän oli oikeassa.

 

Millainen olen yrittäjänä?

Kuten tuossa ylempänä jo kerroin, olen sitkeä ja sinnikäs. Mieheni sanoo minua työnarkomaaniksi ja olenkin hieman naureskellut ja kuittaillut hänelle takaisin. Mutta viimeisinä kuukausina olen miettinyt, että taidan ”oikeasti” olla työnarkomani. Ennen työnteko pysyi jossain määrin järjissä, koska aamulla avattiin liike ja suljettiin illalla. Toki olen joka päivä liikkeessä, mutta työ koostui itse liikkeessä olemisessa, töitä en tuonut kuin päässäni silloin kotiin. 5,5 vuotta sitten kun päätin ruveta kirjoittamaan ”Katan tyyliblogia” niin kehitin yhden lisätyön itselleni. Blogi kehittyi vauhdilla sekä lukijamäärät ja asiakasmäärät kasvoivat. Rupesin postaamaan kolme kertaa viikossa vaikka alun perin tarkoitus oli postata kerran viikossa. Kolmeen olen lukijat totuttanut ja sillä olemme menneet jo useita vuosia.

Toivon, että Suomessa arvostettaisiin enemmän yrittäjiä. He ottavat oman elämänsä ja toimeentulonsa haltuun ja useasti vielä huolehtivat työntekijöistään!

 

Minulla on ollut ihania työntekijöitä matkani varrella. En osaa sanoa, montako myyjää meillä on ollut, mutta useita niitä on ollut. Eija oli Vaasan myymälässämme koko Vaasassa olo aikamme eli 17 vuotta. Eijan kanssa oli ihana tehdä töitä, hän oli tunnollinen, tarkka ja luotettava. Myös Ivonne ja Joanna, olivat ihania naisia. Ivonne opetti minulle delegointia ja Joanna oli uskomattoman tarkka asioista. Muistan kun Ivonne sanoi minulle ” Du behöver inte göra allt själv, du kan säga vad vi skall göra”. Eli hän sanoi, että minun ei tarvitse tehdä kaikkia asioita itse, voin antaa tehtäviä myös muille. Nykyään meillä työskentelee iloiset ja reippaat Henna ja Simone :). Kiitos jokaiselle, joka on osallistunut DOPPin matkaan!

 

Mikä on ollut vaikein päätös ja mahtavin päätös yrittäjyyteni aikana?

Tähän on helppo vastata. Vaikein on ollut Vaasan liikkeen sulkemispäätös ja liikkeen jatkaminen ainoastaan Helsingissä. Päätös oli raskas, mutta näin jälkikäteen olen tyytyväinen päätöksestä. Rupesin olemaan niin rikki kahden liikkeen vetämisestä ja matkustaessani Vaasan ja Helsingin väliä. Yritin tehdä kaikki asiat, mutta mitään en pystynyt tekemään kunnolla ja täydestä sydämestä. Tällainen toiminta ei ole minua varten.

Mahtavin päätös on taas se, että avasimme DOPPin Helsinkiin. Olen tyytyväinen, että mieheni patisti minut tähän ratkaisuun. Eli te, joiden mielestä DOPP Helsinki on mahtava asia, niin kiitos siitä kuuluu miehelleni. Ilman häntä en olisi saanut aikaiseksi ja uskaltanut avata Helsingin liikettämme vaan olisin jäänyt tuttuun Vaasaan. Itsensä repäiseminen irti jostain tutusta asiasta on iso ja jännittävä prosessi. Mutta olen enemmän kuin tyytyväinen, että siipemme kantavat myös täällä Helsingissä ja ennen kaikkea meidän koko perhe asuu täällä.

 

Mikä on yrittäjyydessä parasta?

Parasta ovat asiakkaat. Uskolliset kanta-asiakkaat ja uudet asiakkaat, jotka astuvat sisään ”vahingossa”, somen voimasta tai jonkun suosituksesta. Vuorovaikutus asiakkaiden ja lukijoiden kanssa ovat    yrittäjyyteni sokeri. Yritän huolehtia asiakkaista, lukijoista ja seuraajista, jotta he tuntevat että heitä arvostetaan ja pidetään tärkeänä. Hyvät asiakassuhteet ovat meille oikeasti tärkeitä ja viime vuosien aikana olen myös huomannut, että saamme arvostusta takaisin ja kovaa työtämme asiakkaidemme eteen kunnioitetaan.

 

Tulevaisuudensuunnitelmat?

Olen kiitollinen, että tyttäreni Gabi tuli mukaan yritykseeni muutama vuosi sitten. On mahtavaa, että lähellä on oma tytär, joka jakaa niin ilot kuin surut. Hän on ihminen, johon aina voi luottaa. Hän on myös sinnikäs ja aikaansaava, joka omaa uskomattoman hyvän organisaatiokyvyn. Me jatkamme Gabin kanssa oman Doppwoman mallistomme kehittämistä uusilla tuotteilla ja muitakin positiivisia tulevaisuuden suunnitelmia meillä on, mutta niistä lisää kun on sen aika.

Mieheni sanoi minulle 3 vuotta sitten kun DOPP rantautui Helsinkiin, että saat 10 vuotta aikaa tehdä töitä. Sitten hän haluaa, että rauhoitan työnteon tahtiani ja olen enemmän hänen kanssaan lomakodissamme Espanjassa ja matkustelemme ja hoidamme mahdollisia lapsenlapsiamme. Vielä ajatus jopa pelkästä vähentämisestä tuntuu itsestäni kovalta, mutta ajan täytyy antaa kypsyä ja voi olla, että olenkin siihen joskus valmis. Henna ja Simone sanoivat juuri minulle, että he näkevät minut vielä 90-vuotiaana juoksemassa topakkana ja energisenä liikkeessä 🙂

Katson positiivisen luonteeni ansiosta luottavaisin mielin eteenpäin vaikka kivijalkakauppaa horjuttaa isot verkkokauppaketjut sekä uutena ilmiönä virukset. Ilman uskoa ei ole elämää eikä ilman toivoa ole tulevaisuutta.
Erityiskiitoksen haluan sanoa perheelleni, joka on aina tukenut ja kannustanut minua. He ovat ymmärtäneet tai ainakin yrittäneet ymmärtää omistautumista työlleni. Kiitos <3

 

Kategoriat

28 kommenttia

 1. Onnea 20-vuotiaalle liikkeellesi??
  On niin hienoa nähdä energiasi ja intohimosi yrittäjänä muodin parissa??
  Palvelu ollut aina loistavan ammatimaista ja ystävällistä?

  • Hei Katariina ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos! Ihanasti sanottu, mahtava kuulla 🙂 Mukavaa viikkoa ja ihanaa viikonloppua, Kata

 2. Lämpimästi Onnea yritykselle ja hyvää tulevaisuutta toivoen! Löysin aina Vaasan liikkeestä mieleisiä vaatteita. Nyt tilaan teidän verkkokaupasta. Anneli Vaasasta

  • Hei Anneli ja kiitos 🙂 Mahtavaa kun verkkokaupan kautta pystymme nyt palvelemman sinua! Kiitos ja tästä on hyvä taas jatkaa seuraavat vuodet 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

 3. Onnea Kata! Nopeasti menneet 2 vuotta olen ollut asiakkaana Helsingissä ?

  • Hei Erika ja kiitos paljon! Ihanaa kun olet asiakkaamme, kiitos siitä! Yst. kata

 4. Onnea Kata ytittäjyydestäsi.Alusta saakka olen asioinut liikkeessäsi Vaasassa ja täytyy sanoa että vaatteet ovat olleet mieleisiä ja laatu hyvä.Voinkin paljastaa ,että tällä hetkelläkin päältäni löytyy Jackpotin paita,mitä tykkään pitää kotona.Aika monelle Doppin lähtö Vaasasta oli harmillista,mutta onneksi on nettikauppa ja juna kulkee kätevästi myös Helsinkiin.Kiitos 20 vuodesta!?

  • Hei Anne ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos! Tiedän, laatu on kyllä hyvää. Minullakin on Jackpotin t-paitoja kaikissa väreissä ja toimivat vielä hyvin! Oih, miten ihania juttuja niillä olikaan 🙂 Jep, verkkokauppa toimii ja tervetuloa meille, kun pistäydyt Helsingissä. Mukavaa viikkoa, Kata

 5. Ihana kirjoitus! Pitää vielä lukea uudelleen oikein pieteetillä! Onneksi olkoon ! Sinä jos kuka teet työtäsi täydellä sydämellä! ❤️ Ihanaa, kun olet niin lähellä asiakasta, etkä pönötä jossain tornitalon huipulla toimistossa johtamassa. Arvostan! Teille on aina niin ihana tulla, kun tietää, että saa hyvää palvelua ja pukevia asuja. Teillä on koko henkilökunta niin ihania. Lämmittää sydäntä.
  Niin, moni ei tiedä, miten rankkaa yrittäjyys on. Ja mitä kaikkea muuta työtä siihen sisältyy.
  Ihanaa, kun olette olemassa. ❤️
  Ps. Miten sattuikin tänään kaapista valikoitumaan Rosa Bea mekko päälleni?

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos paljon!! Rakastan olla liikkeessä ja palvella asiakkaita. Ja juuri se on yksi meidän ”juttu” että olen liikkeessä. Liikkeessä pysyy persoonallinen kosketus kun omistaja on paikalla. Haluan myös olla esikuvana työntekijöilleni. Tämä oli juuri se syy, miksi minun oli mahdotonta pitää kahta liikettä joidenka etäisyys oli 450 km. En voinut olla kummassakin yhtäaikaa tai edes vuorotella päiviä, välimatka oli liian pitkä. Yrittäjyydestä on paljon harhaluuloja, kuten mietitään että vaateliikkeen omistaja vain kävelee liikkeessä kauniina ja se on siinä 🙂 Tämä on kerrassaan huvittava luulo tai ehkä se jossain onkin niin, mutta ei meillä DOPPissa. Tämä minun työni on hyvin fyysistä, kannan paljon laatikoita, kannan myös isoja vaatepinoja, siirtelen rekkejä, vaihtelen osastojen paikkoja, puen nukkeja, jotka muuten painaa ihan kamalasti jne…Kiitos kun kommentoit ja sinua on aina ilo nähdä liikkeessämme! Nähdään taas, kata

 6. Paljon onnea menneistä vuosista ja monista tulevista!

 7. Onnea Dopp Woman ja sinulle Kata, yrittäjyys on elämäntapa, itse myös yrittäjäperheessä kasvanut ja yrittäjyyden hengen isän ja äidin perintönä saanut, yrittäjiä kadehditaan meillä mutta jokainen 8 tunnin työpäivää vieraalla töissä käyvä voi yrittää meidän laki/pykäläviidakossa ja tehdä töitä valitsemallaan 24/7 asenteella ja huolehtimalla että palkkalistoilla olevat voivat hyvin ja itse jää palkkaa tehdystä työstä- eläkepäivistä kenties haaveillen jos ja kun malttaa olla vapaarouvana,
  ?ruusu näin virtuaalisesti, HeidiS

  • Hei Heidi ja kiitos kun kommentoit! Kiitos paljon! Tapaan joskus sanoa, että kuka tahansa saa tulla minun kanssani viikoksi töihin ja elämääni ja osallistua siihen huolen- sekä työn määrään, niin olen ihan varma että glamour ja kade katoaa sen viikon jälkeen hyvin äkkiä. Kyllä tämä yrittäjyys on niin, että ensin huolehtii muista kuten asiakkaista ja työntekijöistä ja sitten itsestä, jos jaksaa. Mutta kaikista ei ole tähän ja olen ylpeä, että minusta on. Yrittäjyys kasvattaa omaa minään hurjasti ja sanonta ”paljon se ottaa, mutta paljon se antaa” pitää yrittäjyydessä niiiiiiiin paikkaansa! tsemppiä meille! kata

 8. Onnittelut ja menestystä tuleviin vuosiin. Taatusti Dopp porskuttaa pitkään, koska Dopp on Suomen paras kivijalkaliike.

  Iloinen tunnelma, asiantunteva ja ystävällinen palvelu, upea mallisto ja paikka missä asiakasta todella palvellaan henkilökohtaisesti. Paikka missä asiakas huomiodaan aina iloisesti ja se ilo tarttuu mukaan kotiin viemiseksi.

  Ei voi muuta kuin ihailla Katan energisyyttä. Liikeessä hänet näkee aina hymy huulilla, loihtimassa mitä kauniimpia asukokonaisuuksia meille naisille. Lisäksi blogi ilahduttaa meitä lukijoita viikosta toiseen. Gabin kanssa olette luoneet vielä upean oman mallistonkin. Mitäköhän kaikkea vielä keksittekin tulevaisuudessa?

  Olen joskus kuullut sanonnan:
  Laita sydämesi, mielesi ja sielusi pienempiinkin tekoihisi. Se on tie menestykseen. Kata on todellakin näin tehnyt.

  Vielä kerran onnea ja kiitos koko Doppin henkilökunnalle, jotka pelastatte meidät naiset aina vaatepulmilta.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos paljon! Kiitos sinulle myös lukuisista kommenteista mitä jaksat kirjoittaa. Se on todella ihailtavaa ja sydäntä lämmittävää. Nyt mennään näillä eväillä, mutta aina pitää olla valppaana ja katsoa eteenpäin. Meillä on jotain uutta mietinnässä, saa nähdä saako se tuulta purjeisiin. Me vaatetamme ja ratkaisemme vaatepulmat enemmän kuin mielellämme! Terkuin Kata

  • Paljon kiitoksia Marjukka! Ihanaa viikkoa, kata

 9. Lämpimät onnittelut pitkästä yrittäjätaipaleesta ja menestystä tuleviin vuosiin.
  Liikkeessäsi on aina ilo asioida, sinne voi oikeasti tulla ”sellaisena kuin olen”. Hyvä ja lämmin henki on oikeasti aistittavissa.

  Kiitos teille kaikille Doppissa työskenteleville, olette ihania.

  • Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos paljon! Mahtavaa, juuri tuo fiilis on meille tärkeätä. Meille saa ja pitää tulla juuri sellaisena kun on. Iso kiitos sinulle, Kata

 10. DOPP on kyllä paras kivijalkaliike ikinä! Kiitos siitä kuuluu sinulle Kata ja kakille liikkeessä työskenteleville. Ihana asiantunteva palvelu, upea mallisto ja asiakas saa tuntea olevansa tärkeä kun liikkeeseen astuu. Paljon onnea kaksikymppiselle DOPPille!

  • Hei Eeva ja kiitos kommentistasi 🙂 Voi iso kiitos!!! Ihanasti kiteytetty koko DOPPin juttu 🙂 Terkuin Kata

 11. Onnea kaksikymppiselle?. Nuo mainitsemasi luonteenpiirteet ovat varmasti ne tärkeimmät ominaisuudet yrittäjälle. Uskon, että perhe kyllä arvostaisi, jos työnarkomania korvaantuisi vähän delegomanialla?. Kiitos upeasta liikkeestä ja sen monipuolisesta valikoimasta, blogista sekä asiantuntevasta ja ystävällisestä palvelusta. Toivon totisesti, että me sitten vielä ysikymppisinä niitä vaatevalintoja yhdessä pohdimme?. Niin, jos aika käy pitkäksi, Suomessa on paljon vaatetettavia miehiä! Olisi meille vaimoillekin niin paljon helpompaa pukea miehet fiksusti?.

  • Hei Marianne ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos paljon! Olet oikeassa, enemmän pitäisi vielä oppia delegoimaan. Mutta harjoittelen sitäkin:) Kiitos kun olet asiakkaamme, seuraat aktiivisesti blogia ja somea sekä kommentoit 🙂 Tiedän, että miehetkin kaipaisivat juuri DOPPin kaltaista liikettä, jossa autettaisiin! Olen sen omin silmin todennut kun olemme olleet vaateostoksilla mieheni ja poikien kanssa. Olen sanonutkin heille, että he eivät saisi mitään ostettua, jos minä en personal shopperina olisi mukana. Tilanne on miesten osalta valitettavasti huono..mutta minä en nyt kuitenkaan aio laittaa osastoa miehille, sorry. Tai DOPP Men ei olisi paha, eihän 🙂 Olen jotenkin huomannut, että kun sanon ehdottoman EI:n niin joudun yleensä pyörtämään sanani, joten en nyt sano sitä niiiiin kovasti :)) Mukavaa viikkoa, kata